Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

şenayk merhaba,senin kızlar maşallah büyümüşler. ikimizde trakyalıyız. Ben çerkezköydenim. Ama istanbuldayım.

Muallim merhaba sanada kızların maşallaha.......... Ben bir tane ile uğraşırken bravo sana...

SU10 tabiiki hatırlıyorum seni, bende şimdi istanbuldayım, doğum sonrası 1,5 yıl çorludaydım, kızlarımın bakımı için... annemlerle birlikte 6-7 ay önce tekrar döndük istanbula. eşim ve ben istanbulda çalışıyoruz, mecburen karnının doyduğu yer deyip, geldik tekrar... özelden face'sini filan yazarsan, eklerim seni canım...

Topik biraZ canlanmis.
Su hosgeldin..2.bebek fikri super.arada yas az olunca kolay olur.2.bebek dusunenleri okudukca,hamilelik haberlerini alinca bi cosku geliyor bana.:))Kendimi zor tutuyorum:10:
Muallim abla kizlar nasil?
Dila'nin durum nasil? ilerleme var mi? Yuzmeye agirlik verin.vucut gelisimi icin cok faydali.
Diger kizlar nasil?Konusmayi ilerlettiler mi?
SENAYCIM biz iyiyiz canim sen nasilsin?Isler halen yogun mu?
Kizlar nasil?Hep soracagim unutuyorum.Kizlar supurge sesinden hala korkuyormu?Oglum da boyle birsey yoktu.Ben supurur o pesimde gezerdi.ne oldu anlamadim simdilerde supurgeyi acinca ciglik cigliga bacagima yapisiyor.Eline verince kendisi acip supuruyor ama benim supurmeme izin vermiyor.Banyoya kovaya su doldurdum oynasin ben supureyim ne mumkun makinanin sesini duyunca elindekini atip geldi kapat kapat diyor.Sesinden korkuyor olsa kendisi niye calistirip supuruyor olsun.Cozemedim yaa.Ev supurmek sorun oldu.Aksamlari baba gelince tutuyorum ama nereye kadar.
Her ay bi huy degistiriyorlar.
Muallim abla...Gecen yaz bulusmayi cok istedim.Cok yakin oturuyorduk.Zor olur yurusunler oyle bulusalim dedim.Sonra buraya tasindim.Cok pismanim yaa.Ertelememek gerek.
Istanbul a 1-2 ay icinde geliriz ama 1 geceligine..Esim isyerinde baskici bolumunu istanbula aldirmak icin..insallah seneye geri doneriz..cok istiyorum cok..
Nil Ankara ya gelince haberleselim mutlaka..

Nil'cim, işler daha hafif bu sıralar... kızlardan biri süpürge sesinden korkuyor hala... alışmışlardı bayağı, hatta beraber süpürüyorduk, aralarında kavga çıkıyordu benimle beraber süpürgeden tutacaklar diye... annem de kavga etmesinler diye oyuncak süpürge almış, pilli... gülay ilk açtıklarında sesinden kokmuş, kaldırdık oyuncakları ama şimdi alıştıkları süpürgeden de korkmaya başladı tekrar... kucağıma alıyorum, tek elle süpürüyorum, korkmuyor o zaman... böyle böyle alışcak tekrar sanırım...

Ama daha büyük sorunumuz var şimdi gülayda, kabızlık... Maalesef ağırlıklı mama beslenmesi hala...meyve yiyoruz ama yetmiyor sanırım, ellerine havuç, salatalık filan veriyoruz... 15-20 gündür devam ediyor, 1 defa lavman yaptık, 2 defa fitil yaptım, duphalac şurup kullanıyoruz ama yinede çok rahat değil bebeğim... sıkıştırdığı zaman kaka acıyor diye ağlıyor... o ağladıkça biz de ağlıyoruz.... sebzeye alıştırmaya çalışıyorum, dün akşam 15 bezelye tanesi ancak yemiştir...o da alkışlarla, poh pohlamalarla... havucundan suyundan filan ağzına sürmüyor...
sürekli internette okuyorum, doktorları, annelerin yorumlarını... ama yeme düzenini sağlamaktan başka çare yokmuş.... Nasıl yemeye alıştırcam bilmiyorum... 3 akşam önce de 2 tane sigara böreği yedi diye bayram vardı evde...
bu akşamda hamuruna ıspanak koyulan bir krep tarifi buldum onu yapcam... belki yer....

Herkesi çok öptüm, gökçerana gel artık.... merak ediyorum seni......

selam ........senay benımkılerde cok kabız hele ıkısı cok fazla mama agırlıklı olsada aksam mutlaka sebze corbaları var ıcnde brokıolıdebn pırasaya hersey var amayınede kabızlar sabahları bıldırcın yum yıyolardı okudum bıkac yerde kabız yapıyomus ara verdım ama yınede devam edıyo ....herkes nasılvalla senay bulusutruz yazın ne ıyı olur nılo gelıcekmısın kız ıstanbula ...herkesı optum

SU10 tabiiki hatırlıyorum seni, bende şimdi istanbuldayım, doğum sonrası 1,5 yıl çorludaydım, kızlarımın bakımı için... annemlerle birlikte 6-7 ay önce tekrar döndük istanbula. eşim ve ben istanbulda çalışıyoruz, mecburen karnının doyduğu yer deyip, geldik tekrar... özelden face'sini filan yazarsan, eklerim seni canım...

Nil'cim, işler daha hafif bu sıralar... kızlardan biri süpürge sesinden korkuyor hala... alışmışlardı bayağı, hatta beraber süpürüyorduk, aralarında kavga çıkıyordu benimle beraber süpürgeden tutacaklar diye... annem de kavga etmesinler diye oyuncak süpürge almış, pilli... gülay ilk açtıklarında sesinden kokmuş, kaldırdık oyuncakları ama şimdi alıştıkları süpürgeden de korkmaya başladı tekrar... kucağıma alıyorum, tek elle süpürüyorum, korkmuyor o zaman... böyle böyle alışcak tekrar sanırım...

Ama daha büyük sorunumuz var şimdi gülayda, kabızlık... Maalesef ağırlıklı mama beslenmesi hala...meyve yiyoruz ama yetmiyor sanırım, ellerine havuç, salatalık filan veriyoruz... 15-20 gündür devam ediyor, 1 defa lavman yaptık, 2 defa fitil yaptım, duphalac şurup kullanıyoruz ama yinede çok rahat değil bebeğim... sıkıştırdığı zaman kaka acıyor diye ağlıyor... o ağladıkça biz de ağlıyoruz.... sebzeye alıştırmaya çalışıyorum, dün akşam 15 bezelye tanesi ancak yemiştir...o da alkışlarla, poh pohlamalarla... havucundan suyundan filan ağzına sürmüyor...
sürekli internette okuyorum, doktorları, annelerin yorumlarını... ama yeme düzenini sağlamaktan başka çare yokmuş.... Nasıl yemeye alıştırcam bilmiyorum... 3 akşam önce de 2 tane sigara böreği yedi diye bayram vardı evde...
bu akşamda hamuruna ıspanak koyulan bir krep tarifi buldum onu yapcam... belki yer....

Herkesi çok öptüm, gökçerana gel artık.... merak ediyorum seni......

SEnaycim sanirim cevabin bana..Nil demissin birkac kez daha boyle oldu.Aceba nil yazdi diyemi gozukuyor .Aynen canim tek elle oglum kucagimda supuruyorum ona da bel dayanmiyor.Insallah gecicidir.
Canim yaa kiyamam cok zor.Sutten kestigim zaman oglum da olmustu.Bende gecenin bi vakti ilac v.s yoktu.Eskilerin usulden sabun fitilledim.10 dk sonra yapti ama kucagimda yigildi kaldi.Cok korktum.Normalde bizim duzenlidir pek kabiz olmaz gunde 3-5 kez yapiyor.Meyve cok yiyor.Birde mamalarina,corbalarina,muhallebilerine ,yogurtlarina yulaf ezmesi koyun.Ben gunluk duzenli ekliyorum.Hem besleyici,hem lifli ..Bol su ilik su icirin.Yogurt ta calistirir.Birde oglum kuru meyveleri cok seviyor.uzum delisi haftada 1 kg yer.kayisi bunlarda barsak calistirir.Bende gunde 5 kez alt temizlemekten biktim.kendide rahatsiz oluyor sil sil hemen..cok SIK yapiyor.yemekten cok yogurt,meyve agirlikli besleniyor.Zeytin yagi koy yemeklerine bol bol..Duzelmesi gerek ileride catlak v.s olur cani yaniyor kuzunun.

SEnaycim sanirim cevabin bana..Nil demissin birkac kez daha boyle oldu.Aceba nil yazdi diyemi gozukuyor .Aynen canim tek elle oglum kucagimda supuruyorum ona da bel dayanmiyor.Insallah gecicidir.
Canim yaa kiyamam cok zor.Sutten kestigim zaman oglum da olmustu.Bende gecenin bi vakti ilac v.s yoktu.Eskilerin usulden sabun fitilledim.10 dk sonra yapti ama kucagimda yigildi kaldi.Cok korktum.Normalde bizim duzenlidir pek kabiz olmaz gunde 3-5 kez yapiyor.Meyve cok yiyor.Birde mamalarina,corbalarina,muhallebilerine ,yogurtlarina yulaf ezmesi koyun.Ben gunluk duzenli ekliyorum.Hem besleyici,hem lifli ..Bol su ilik su icirin.Yogurt ta calistirir.Birde oglum kuru meyveleri cok seviyor.uzum delisi haftada 1 kg yer.kayisi bunlarda barsak calistirir.Bende gunde 5 kez alt temizlemekten biktim.kendide rahatsiz oluyor sil sil hemen..cok SIK yapiyor.yemekten cok yogurt,meyve agirlikli besleniyor.Zeytin yagi koy yemeklerine bol bol..Duzelmesi gerek ileride catlak v.s olur cani yaniyor kuzunun.
canım evet sana yazdım ama niye nil demişim, bende şaşırdım.... bizde meyve yiyoruz ama aşırı fazla değil.. sebze hiç yok gibi.... kuru meyve de yarım kayısı ancak... yaban mersini seviyorlardı bugünlerde onu da yemiyorlar.... kuru kayısıyla hazırlanan bir şekerleme buldum bugün internetten, akşam onu yapcam.... belki şeker niyetine yer de faydası olur.... birde erik kurusu aldım, kaynatıcam suyunun da faydası olur diye, annemin yazdan hazırladığı meyv suları var, onlardan severek içiyor.... şekerleme tarifini sizlede paylaşayım, dışarıdan aldıklarımızdan daha sağlıklıdır en azından...
Kayısılı cevizli şekerleme Pratik Kayısılı cevizli şekerleme Tarifi
Malzemeler: 10-12 kişilik
10 adet pötibör bisküvi
20 adet kayısı
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 adet muz
1 çay bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı: Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin. Hazırladığınız karışımdan sıkma pompası ya da elinizle minik şekerlemeler yapın. Şekerlemeleri ceviz bulayıp dolapta 1 saat bekletin. Kalan kayısıları ikiye bölüp servis tabağına döşedikten sonra şekerlemeleri üzerine yerleştirip servis yapın.
Kaynak: Sofra

selam ........senay benımkılerde cok kabız hele ıkısı cok fazla mama agırlıklı olsada aksam mutlaka sebze corbaları var ıcnde brokıolıdebn pırasaya hersey var amayınede kabızlar sabahları bıldırcın yum yıyolardı okudum bıkac yerde kabız yapıyomus ara verdım ama yınede devam edıyo ....herkes nasılvalla senay bulusutruz yazın ne ıyı olur nılo gelıcekmısın kız ıstanbula ...herkesı optum

peki ablacım ne yapıyorsun kabızlık için, zor da olsa kendilerimi yapıyorlar sonunda... bizimki yaptığının 2.günü ağlamaya başlıyor, acıyor diye.... fitil yada lavman yapmak istemiyorum sürekli... ama yürek dayanmıyor inan....

Sevgili nil belki hatırlarmısın bilmem ama akupunktur forumuna arasıra katılıyordum. Benim kız senin oğlandan 5-6 ay büyük.
Okuduğum kadarı ile sen de ikinciyi düşünüyorsun. bende bu yaz kısmet ise düşünüyorum. Senin de yine tüp mü olacak.
benim kızım çok yaramaz .Biraz daha büyümüş olu.
Selam su10 tabiki hatirladim canim inan okadar coook istiyorumki ikinci bebegi keske olabilse nasip tabiki Rabbim nasip ederse olur neden olmasinki diyelim ins.
Gecen tedavi oldugum merkezle konustum.Doktorumla her zamanki gibi olumlu konustu sagalsunda malesef benim hormonlar cook yuksek cikti simdi sogan kuru uyguluyorum turkiyedende ottu cöptu bir koca torba dolusu malzemeler geldi inanki guldum canim yaaa bunlarin hepsini benmi icecem diye artik fsh amh hormonlarina takilmiyorum bence bu hormonlar coook aldadici onceden cikan fsh 40 gecen yaptirdim 6.4 cikmis anlamaDIM neyse nasipte varsa gelir ikinci bebisler insallah canim senin bebegin tedaviylemi yosa normalmiydi inan unuttum teyzesi benim oglumda uslu maasallah hic zor bir bebek olmadi coook uysal sakin ama coook hareketli her seyi kendi yabacak buyudukce soz dinliyorlar birazcik hasta yavrum dun dok goturduk bogaz enfeksyonu olmus coook oksuruyor aman hasta olmasinlarda kuzucuklar saglicakla buyusunler.

selam .herkes nasıl...nılo tasındınlı denız nerdesın gokce naptı acaba....bebıs ıst gelıcenmı ıstanbula..........su hosgeldın hadı hayırlısı ıns gelsın bebekler sıra sıra...........
Tasinamadim hocammmmm ev insaatta daha bitmedi bu ayin sonu evimizdeyiz insallah yavas yavas evin asagi katinda oda var oraya koydum esyalari bir oglunum odasi kaldi bakalim coook zormus helede cocukla burada havalar gene sogudu umut gene oksuruk bogazi iltehap yapmis is yapamiyorum haftaya mutfak gelecek insallah gerisi kolaylasir hayirlisi cimcimeler nasil?

Kizlar kuzucuklar nasillar kesici disleri ciktimi?
Umutunda sanki sis gibi henuz daha agzimiz dolmadi bebek_ist canim insallah gorusuruz yazin gelecem dugunumuz var karadenizde yazin ankaradamisin canim?
Erdem nasil iyimi istahi nasil?
Ben halan daha kahvaltisini bulamac halinde veriyorum yoksa katiyyen yemez yediremem.Umutun corba vaz gecilmezi oldu sulu yemekler yapiyorum yemiyor illa corba yiyecek dun kiymali makARNA yaptim coook az yedi bu gun oglende balik yaptim kucucuk parca yedi az az yiyor iste maasallah baya bir boya gitti uzun olacak dedeleri gibi sen sut veriyormusun yani ana sutu aksamlari 200 cc sade sut veriyorum.
Neyse kizlar herkesi kocaman öpüyorum tabiki oncelik kuzucuklarin ahh yanimda olsalarda mincirsam yanaklaridanda hepsinin Allaha emanet olun hk

merhaba arakadaşlar, nerelerdesiniz.......

nilcim umut nasıl oldu, bu yıl burda da havalar çok iyileşmedi daha, bahar yüzünü bi gösteriyor, soğuk bir yağmur arkasından... ama kavurucu yaz olcak diye bi haber var bugün gazetelerde.... hayırlısı bakalım......

merhaba arakadaşlar, nerelerdesiniz.......

nilcim umut nasıl oldu, bu yıl burda da havalar çok iyileşmedi daha, bahar yüzünü bi gösteriyor, soğuk bir yağmur arkasından... ama kavurucu yaz olcak diye bi haber var bugün gazetelerde.... hayırlısı bakalım......

Selam senaycim öncelikle coook tatlisiniz maasallah subhenallah diyelim biri yesil digeri siyah zeytin ne tatlilarya cimcimeler oldum bittim kiz cocuklarina karsi hayranligim var.
Helede annesi yaz geldiginde hani totosundan kilotlu etek yada elbiseler var coook sirin ne yakisir fistiklara ne olur benim icin öp senaycim mincir o tatli yanaklarindan kuzucuklarin umut halan rahatsiz burnu akiyor öksuruk devam bence bu cocugun alerjisi var burun tikanikligi agzi akiyor bu gunde evet canim burdada halan duzelmedi havalar turkiye kesin sicak olurda buraya pek guvenemiyorum hayirlisi
Kizlardan birisi kabiz diyordun duzeldimi?
Umut iki gun oyle kabiz oldu yavrum baya bir zorlandi armut elma verdim normal yapti Rabbim saglik versin yavrularimiza öptüm canim aeo hk:16:

selam hrkese....nılo nasılsın yorma bacım kendını ...gelının yapar bekle bı ınbes sene ...senay kabızlık devam edıyo ne versem aynılar bol su ıcmıyolar oda etkılıyo...bıde pırınclı seyler ve yumurta da kabız yapıyo pırınc maması verıtrum aksamları ya azalttım sımdı..ayakaltına yapılan masajda etklı yap sıksık bıraz rahatladılar aama oda benı yoruyo ..neysem bugun hava ccoook guzeldı baabaanneye bıraktım kactım accık dolastım oh ıyı geldı...gokce nerde ya bebıs ıstıyoruz nerde ozletmeyın gırın ara sıra ..

Selam senaycim öncelikle coook tatlisiniz maasallah subhenallah diyelim biri yesil digeri siyah zeytin ne tatlilarya cimcimeler oldum bittim kiz cocuklarina karsi hayranligim var.
Helede annesi yaz geldiginde hani totosundan kilotlu etek yada elbiseler var coook sirin ne yakisir fistiklara ne olur benim icin öp senaycim mincir o tatli yanaklarindan kuzucuklarin umut halan rahatsiz burnu akiyor öksuruk devam bence bu cocugun alerjisi var burun tikanikligi agzi akiyor bu gunde evet canim burdada halan duzelmedi havalar turkiye kesin sicak olurda buraya pek guvenemiyorum hayirlisi
Kizlardan birisi kabiz diyordun duzeldimi?
Umut iki gun oyle kabiz oldu yavrum baya bir zorlandi armut elma verdim normal yapti Rabbim saglik versin yavrularimiza öptüm canim aeo hk:16:
senin için ekstra mıncırırım ikisini de merak etme canım.... Allah şifa versin umut'a... alerji testi filan yaptırsan şüphe ediyorsan, ona göre bi ilaç filan verirler belki.... inşallah geçer hemen de rahat eder yavrucuk...
Benim gülayım kabızdı, esmer olan... pek yemekle aramız yok.... şimdi iyi.... 3 günlavman yaptık iyice boşalsın diy, sıvı vazelin diye bir şurup veriyorum, şuan düzenli 1 veya 2 kere mutlaka yapıyıor şükür... şurubu kesince tekrarlamaz umarım... meyvesini aksatmıyoruz, gündüz üzüm, gece armut.... ithal üzüm buldum marketin birinde, çok güvenilir değil belki ama yediriyorum... şu yaz meyveleri çıksa da bol bol yeseler, ananas kivi yemiyorlar, elma zaten kabzılıkta verilmiyor, çok da severek yemiyorlar... kavun-karpuz yeni yeni çıkıyor, hem fiyat yüksek hemde tatları nasıldır bilmem... bu sıralar meyve çok bol çeşit yok.. sulu meyve seviyor benim kızlarım erik, kavun-karpuz zamanı gelse de sorunumuz bitse...

HAYIRLI CUMALAR, CUMANIZ MÜBAREK OLSUN....

Muallim ablacım, 5 gün rahattık, akşam yine sorun başladı, ağladı hep gece ve bu sabah... işe gelirken zor bıraktım....
pirinçli mama derken hazır mamadan mı bahsettin ablacım, bizimde mamalarımızdan birisi aptamilin sütlü-pirinçli olanı... o da etki ediyor olabilir mi...
ama eşimle karar aldık zorla da olsa yedircez sebze yemeklerini... bir arkadaş var, doğuştan bebeklerinde sıkıntı var, daha minicikken makatından ameliyat oldu, annesi bacaklarının arasına alıp zorla yediriyormuş, çünkü kesnlikle kabız olmamalıymış.... pedagogları dinlersek öyle yapmamaılıyız, aç bırakmak çözüm değil... ama şuan başka çarem kalmadı.... o ağladıkça biz eriyoruz...

HAYIRLI CUMALAR, CUMANIZ MÜBAREK OLSUN....

Muallim ablacım, 5 gün rahattık, akşam yine sorun başladı, ağladı hep gece ve bu sabah... işe gelirken zor bıraktım....
pirinçli mama derken hazır mamadan mı bahsettin ablacım, bizimde mamalarımızdan birisi aptamilin sütlü-pirinçli olanı... o da etki ediyor olabilir mi...
ama eşimle karar aldık zorla da olsa yedircez sebze yemeklerini... bir arkadaş var, doğuştan bebeklerinde sıkıntı var, daha minicikken makatından ameliyat oldu, annesi bacaklarının arasına alıp zorla yediriyormuş, çünkü kesnlikle kabız olmamalıymış.... pedagogları dinlersek öyle yapmamaılıyız, aç bırakmak çözüm değil... ama şuan başka çarem kalmadı.... o ağladıkça biz eriyoruz...

Herkeze hayirli cumalar Senaycim cook gecmis olsun bir doktora gosterseniz acaba bagirsaklardami sorun var.
Belliki aci cekiyor kuzum Rabbim sifa versin.Senaycim hazir mamami kullaniyorsunuz?
Sebse yemekleri yedirseniz faydasi olur diye dusunuyorum zor inan cocuklarin bir yeri agrisa bizlerde eryiyoruz dogru canim Mevlam kolaylik versin hk

SENAYYY:16:
Nasilsin?Kizlar nasil kabizlik sorunu duzeldimi?
Topige fazla ugramiyorum bi baktim sen varsin..sevindirik oldum.

Senay simdi okudum..Aklina kotu seyler getirme yaa.Aptamil v.b hazir mamalar hic vermedim.Kendin hazirla icine meyve kurulari,yulaf kat..Herseyden duzenli yemeleri gerek.Bol su..Cok zor yaa.Baskada ne yapilir ki..ilaclar cozum degil..
Nill gecmis olsun..mevsim gecisi.insallah alerji degildir..
Erdem iyi onkesiciler cikti kopek dislerini bekliyoruz..Yemesi iyi cok sukur.Cok abartili yemiyorda,yedirmiyorum da.Az az istedigi kadar meyve,yogur,kahvalti,yemek veriyorum..
Erdem de makarna,pilavlar,balik,patates,lahmacun,icli kofte (babasi kilikli)cok seviyor.ben mutlaka gunluk corba yapiyorum..Yogurt corbasini,tarhanayi,sehriyeyi seviyor.Cogu zaman masada onune veriyorum kendi ne kadar yemek isterse yiyor.Anne sutunu kestim 20 ay verdim.Inek sutu cok iciyor.Gunde 1 lt gecirmemeye calisiyorum.Portakala takti buara..
Senay bizim marketede uzum butun kis geldi Erdem cok seviyor.Gidip gidip almasam da markette gormeden otlaniyor..ucumm ucumm deliriyor.hem tazesi hem kurusu hem sekeri..ithal ama azcik birsey olmaz..hangi gida %100 organikki..

Herkeze hayirli cumalar Senaycim cook gecmis olsun bir doktora gosterseniz acaba bagirsaklardami sorun var.
Belliki aci cekiyor kuzum Rabbim sifa versin.Senaycim hazir mamami kullaniyorsunuz?
Sebse yemekleri yedirseniz faydasi olur diye dusunuyorum zor inan cocuklarin bir yeri agrisa bizlerde eryiyoruz dogru canim Mevlam kolaylik versin hk

nilcim, gülay yani esmer kızım yemiiyor... 4 hafta önce ilk doktora götürdüğümüzde ultrason yapılmıştı, net kazbılık sorunu olduğunu bilmiyorduk o zaman, yapamıyor acıyor diye ağlıyordu ve önceki akşam ishal gibi yapmıştı... doktor da ishal başlangıcı sanarak ultrason ve gaita tahlili istemişti, son gittiğimiz doktorumuz özel bi doktor ve daha ilgili, forum sitelerinde annelerin tavsiyelerini okuyarak seçtiğim bi doktor... ilk aldığımız sonuçlarla gittik, kronikleşmemiş kabızlık, daha kötülerini de gördüm dedi, ve tıkaç olmuş şekilde kaka varmış... lavmanla çözdük ama haftası geçmeden tekrar başladı... 1-2 saat daha bekleyip arıycam doktoru, gelecek hafta içi kontrole gidecektik... sanırım daha erken görüşmemeiz gerekecek, doktor ne yapar bilmiyorum ama en azından farklı bir ilaç verir belki... Bizim tek çaremiz yoğun bi sebze beslenmesi biliyorum ama nasıl yedireceğimi bilmiyorum.... enginar, karalahana filan önerdi, bizim mutfağımızda pek olmayan sebzeler, enginar yaptım geçen akşam ilk defa çok da güzel oldu ama yedirmek ne mümkün....

Çok uzattım kusura bakmayın, herkesi çok öptüm...

Senay simdi okudum..Aklina kotu seyler getirme yaa.Aptamil v.b hazir mamalar hic vermedim.Kendin hazirla icine meyve kurulari,yulaf kat..Herseyden duzenli yemeleri gerek.Bol su..Cok zor yaa.Baskada ne yapilir ki..ilaclar cozum degil..
Nill gecmis olsun..mevsim gecisi.insallah alerji degildir..
Erdem iyi onkesiciler cikti kopek dislerini bekliyoruz..Yemesi iyi cok sukur.Cok abartili yemiyorda,yedirmiyorum da.Az az istedigi kadar meyve,yogur,kahvalti,yemek veriyorum..
Erdem de makarna,pilavlar,balik,patates,lahmacun,icli kofte (babasi kilikli)cok seviyor.ben mutlaka gunluk corba yapiyorum..Yogurt corbasini,tarhanayi,sehriyeyi seviyor.Cogu zaman masada onune veriyorum kendi ne kadar yemek isterse yiyor.Anne sutunu kestim 20 ay verdim.Inek sutu cok iciyor.Gunde 1 lt gecirmemeye calisiyorum.Portakala takti buara..
Senay bizim marketede uzum butun kis geldi Erdem cok seviyor.Gidip gidip almasam da markette gormeden otlaniyor..ucumm ucumm deliriyor.hem tazesi hem kurusu hem sekeri..ithal ama azcik birsey olmaz..hangi gida %100 organikki..

bebek_istiyrouz, canım, çalışınca işin kolayına kaçıyoruz böyle... bakalım biraz daha üstüne düşeceğiz bundan sonra....
Erdem'e de maşallah, kendisi yemeyi seviyor... bizimklerde sofrada tabaklar önlerinde, üst-baş, yerler yemek içinde yemeye çalışıyorlar 1 yaşından beri... ama gülay pek ağzına götürmüyor kaşığı, hep oynuyor, tabaktan tabağa aktarıyor, bana yedirmeye çalışıyor filan....

Senay uzattim ne demek canim ..corbalarina ne bilim sevdigi ne varsa icine az az karistir.zeytinyagi icmezmi kasikla..ispanak ta iyi gelir.tatli kabagi..tatlisini yap.sut kabiz yapiyor,yogurt calistiriyor.cok mu az yemek yiyor.ogun ogun yer mi?tam bugday ekmegi ver.bebe biskuvi kabiz yapar.muz..gerekiyorsa zorla yedir oyle aci cekmektense daha iyidir.

SenayGulay acep acikmiyor mu?iyice bekle oncelik sebze ver sonra sevdiklerini..Bizdede oyle cok aciktiysa 1 kase corbayii hic dokmeden agzina goturur yer.dokerse agzina bulasirsa sinir oluyor sil sil hemen.titizlik yemektede devam agzina bulasacak korkusuyla usulca dokmeden yiyor.tam acikmadiysa bize yedirir bizim tabaklarla aktar dondur yapar..

Back
X