Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

SenayGulay acep acikmiyor mu?iyice bekle oncelik sebze ver sonra sevdiklerini..Bizdede oyle cok aciktiysa 1 kase corbayii hic dokmeden agzina goturur yer.dokerse agzina bulasirsa sinir oluyor sil sil hemen.titizlik yemektede devam agzina bulasacak korkusuyla usulca dokmeden yiyor.tam acikmadiysa bize yedirir bizim tabaklarla aktar dondur yapar..

canım ya maşallah erdem'e.. şifa olsun, bol bol boy olsun, kilo olsun, sağlık olsun yedikleri....
az önce annemi aradım, uyumuş tekrar, öğlen uyumuştu oysa... yine birşey yememiş... zaten yemek diye biberonla mama emiyor... ona da yemek denmez....
uyanrsa bişey verme, ben gelince yedircem dedim, biraz zorlama moduna girelim bakalım, faydası olcak mı....
doktorumuzu aradım, durumu anlattım, fitil yada lavman yapma, alışr onlarla yapmaya dedi... yapmasın, ağlasın, hiç ilgilenme, umursama dedi, şurubunu 2 katına çıkartıcaz, 3 gün takip ve yedirmeye çalışcam bu arada, aynen devam ederse psikoloğa yönlendirecekmiş... çünkü bizim kız kendini çok sıkıyor ve sanırım acıyacak diye kendi tutuyor, yapmıyor...
bakalım ağlamalarına dayanabilcekmiyiz... hayırlısı...

ee dun yazmıstım kı ben ya nerede ...bazen ne oluyo anlamıom ya neyse senay yerım onları ben cok tatlılar ya masallah zaten burdakı bebekler cok sejker nılonun oğlu bekletmıs valla haklı adam gec gelmekte cok yakısıklı ee kızıma alıcam nede olsa kabızlık benımde derdım pırınclı yemeklerı mamaları azaltt bıol zeytuınyag ko ayakaltına masaj yap ıyı gelıyo ısımız zor ...ya gokce nerde haberı olan varmı uyandı benımkıler corba saatlerı ben kacar azcıkda olsa yesınler opum herkesı

Selam Kizlar
Inanin okadar yogunumki anlatamam genede burayi es gecemiyorum.Bagimlilikmi yapti evet diyorum.Arkadaslar gecen coook eylendik Kadinlar matinesi vardi sormayin Kurtlarimizi doktuk arada boyle yapmak lazim coookta iyi geldi iyicene eve baglandik buralarda havalar coook soguk kar yagacak diye korkuyorum.
Kuzum surekli kapida ac gidelim diyor soguk soguk ruzgar esiyor gene hasta edrim diye korkuyorum.Bugun oyun oynarken gordum Yavrumun köpek disleri bas vermis iki gundur huzursuzdu nedeni belli oldu Elimizde firca geziyoruz.
Kizlar sizinde cocuklarin nesnelere karsi isimleri varmi?
Oglum Kasiga,bicaga,catala,GAGASi BUNLARIN HEPSI(gagasi)Birde suyun ismi(si)Acmak (aussi)mesela tamama (tam)Yavrum benim kendi dilinde kendi dunyasinda bizlere ayak uydurmaya calisiyorlar coookta tatli oluyorlar.
Allah nasip ederse seneye bakalim nasil olacaklar meleklerimiz
Deniz nerelerdesin canim BATU nasil yemek durumu duzeldimi?
Konusabiliyormu?
Senaycim kizin nasil oldu Rabbim sifa versin
Bebek_ist erdem duzgun konusuyordu degilmi onunda varmi guzel kelimeleri?
Ikinci bebegi dusunuyormusun canim bence ara vermeden deneyin.
Gokceden haber yoook bilgisi olan varmi acaba merak ettim.Insallah hersey yolundadir.
Muallim yazin memlekete gelecenmi canim gorusuruz ins kizcelerin nasil?Herkezi kocan öpüyorum hk:16:[/OLOR]

ee dun yazmıstım kı ben ya nerede ...bazen ne oluyo anlamıom ya neyse senay yerım onları ben cok tatlılar ya masallah zaten burdakı bebekler cok sejker nılonun oğlu bekletmıs valla haklı adam gec gelmekte cok yakısıklı ee kızıma alıcam nede olsa kabızlık benımde derdım pırınclı yemeklerı mamaları azaltt bıol zeytuınyag ko ayakaltına masaj yap ıyı gelıyo ısımız zor ...ya gokce nerde haberı olan varmı uyandı benımkıler corba saatlerı ben kacar azcıkda olsa yesınler opum herkesı

Senay kizin nasil oldu?Bir gelisme var mi?

gülay daha iyi şimdi, cuma günü şurubunu arttırmıştı ya doktor, o çok iyi geldi, çok rahat yapıyor ve çatlakları da iyileşiyor... cuma gününe kadar devam, cumadan sonra şurubu azaltcaz yine... şurubun progpektüsünde 1 haftadan fazla kullanılmamalı filan yazıyordu, bizim şuan 10 gün oldu, doktora sordum sıkıntı olmaz gönlün rahat olsun dedi... zarar vermez herhalde dimi?????

Selam Kizlar
Inanin okadar yogunumki anlatamam genede burayi es gecemiyorum.Bagimlilikmi yapti evet diyorum.Arkadaslar gecen coook eylendik Kadinlar matinesi vardi sormayin Kurtlarimizi doktuk arada boyle yapmak lazim coookta iyi geldi iyicene eve baglandik buralarda havalar coook soguk kar yagacak diye korkuyorum.
Kuzum surekli kapida ac gidelim diyor soguk soguk ruzgar esiyor gene hasta edrim diye korkuyorum.Bugun oyun oynarken gordum Yavrumun köpek disleri bas vermis iki gundur huzursuzdu nedeni belli oldu Elimizde firca geziyoruz.
Kizlar sizinde cocuklarin nesnelere karsi isimleri varmi?
Oglum Kasiga,bicaga,catala,GAGASi BUNLARIN HEPSI(gagasi)Birde suyun ismi(si)Acmak (aussi)mesela tamama (tam)Yavrum benim kendi dilinde kendi dunyasinda bizlere ayak uydurmaya calisiyorlar coookta tatli oluyorlar.
Allah nasip ederse seneye bakalim nasil olacaklar meleklerimiz
Deniz nerelerdesin canim BATU nasil yemek durumu duzeldimi?
Konusabiliyormu?
Senaycim kizin nasil oldu Rabbim sifa versin
Bebek_ist erdem duzgun konusuyordu degilmi onunda varmi guzel kelimeleri?
Ikinci bebegi dusunuyormusun canim bence ara vermeden deneyin.
Gokceden haber yoook bilgisi olan varmi acaba merak ettim.Insallah hersey yolundadir.
Muallim yazin memlekete gelecenmi canim gorusuruz ins kizcelerin nasil?Herkezi kocan öpüyorum hk:16:[/OLOR]

nilcim, oh neşeniz bol olsun, iyi gelmiştir eğlence, bazen boşaltmak lazım biriken kurtları:)
minenin dişleri tamamlandı, 20 tane dişi var artık ağzında... gülayın 13-14-15-16. dişler çıktılar büyümeye çalışıyorlar yavaş yavaş... diş konusunda tembeliz biraz... ama yüreme ve konuşmada gülay öndeydi... çok şükür konuşmaları bayağı düzgün, özellikle gülay daha düzgün konuşuyor... bizimkilerin isim yakıştırmalarını düşünüyorum da, battaniyeye PA diyorlar, başka bulamadım... karga şarkısını söylerken mine; karga şunduk getirmiş diyor... ben fındığa şunduk dersem, gülay beni düzeltiyor, fındık getirmiş diyor... bazen söyledikleri kelimeleri tam anlamıyoruz kızıyorlar, yavaş yavaş düzeltiyolar konuşmayı...

birde annem dinimizle ilgili şeyler öğretmiş onlar, annem soruyor onlar cevaplıyor;
ALLAH KAÇ?= BİİİRR
SEN KİMİN KULUSU? = ALLAHIN
ALLAH NERDE DURUR?= HERYERDE(elleriyle de heryeri işaret ediyorlar)
KİMİN ÜMMETİSİN: PEYGAMBERİMİZİN
PEYGAMBERİN KİM: MİNENİN SÖYLEDİĞİ ÇOK ANLAŞILMIYOR AMA GÜLAY AHMET MUSTAFA DİYOR... MUHAMMED DE DİYECEK İNŞALLAH....

oh masallah senay kızlarına ....ne guzel oğremnısler darısı bıze ıns bız daha yenı yenı cumle kuruyruz kelımeler cok degıl ama anlasılmaz co konusuyolar bı okecekler ben mahvolacam kafa kalmıcak...herks nasıl nılo ıns samsuna nıyetım var orda gorusek ya..bebıs ıst nasıl alıstınmı oralara...

Senay kizini rahatlamasina sevindim yaa..insallah tekrarlamaz..
Masallah senin fistiklara buyuduler yaa..yazini okurken yuzumde bir tebessum...yerim onlari..birde hatalari duzeltiyorlar..
Nilcim ohh ohh iyi yapmissin...bizede gerek ama nerde bakici:27:
canim oglum cogu kelimeyi duzgun kousuyor pek benzetmeleri yok ama kelime kisaltmasi var..su,karga,ac,ver,erdem ,catal ,cay v,s kelimeleri tam sibitci(simitci)bibee(bilge)cukucuku(cikolata)bas harfleri tutuyor genelde:1:kelimeler uzadikca anlatmasi zor oluyor.bakalim cumle ne zaman basliyacak..
hersabah simitci sesiyle uyaniyor artik yakinda kafasina koyacak ne varsa.koyuyor sibitciii, sibitciii...ta ki simitci gidene kadar ...
birde malina cok sahip misafir gelmisti usumus dolapta 1-2 kez giydigim bir hirkami verdim giydi..Erdem bir uyandi,,misafire cikar cikar anneniii..aglaya aglaya cikarttirdi..
parkta gecen ay kovasi kaybolmustu..bir cocuk bulmus oynuyor..unutmamis renginden mi neresinden anladiysa ben hatirlayamadim,Erdeninn erdeninn agladi ..cocuga sordum senin mi onceden burda bulmustum ben aldim dedi..pess erdem pess dedim.aldik geri..daha neler neler...
hava bugun felaket 11.kat catiyla bizim ev ucacak birazdan..

Nil bazen acele okuyorum..atlamisim sorunu..
2.bebegi dusunmuyorum ileride dusuncem degisirmi bilmem.dondurulmuslarin depo aidatini bile yatirmadim..

Son düzenleme:
oh masallah senay kızlarına ....ne guzel oğremnısler darısı bıze ıns bız daha yenı yenı cumle kuruyruz kelımeler cok degıl ama anlasılmaz co konusuyolar bı okecekler ben mahvolacam kafa kalmıcak...herks nasıl nılo ıns samsuna nıyetım var orda gorusek ya..bebıs ıst nasıl alıstınmı oralara...

Erdem de ezan okununca kaydirak tepesinde de olsa ellerini aciyor AMINN diyor.kelimelerimiz kisa..

MAŞALLAH BÜTÜN KUZUCUKLARA.....

Muallim ablacım, yandın sen yandın... bizimkiler soru sormaya başladılar, bu ne, be ne, diye peşimizdeler... 2 hafta önce pazar günü bi tane sinek gelmiş eve, mine babasına soruyormuş bu ne? bu ne? diye, ve sinek uçtuğu için de mine de işaret parmağıyla göstererek takip etmeye çalışıyormuş, ama ne çok güldük.... sen 3 tane ile nasıl başa çıkcan bakalım...

bebek_ist.,bizimkilerde ezan sesine amin diyorlar.... annem söylüyor onlar tekrar ediyorlar... böyle böyle İslamın şartlarını öğrendiler, artık mine aklına geldikçe saymaya başlıyor.... namaz kılmak, oruç tutmaak, hacca gitmek, zekat vermek, kelime-i şehadet getirmek diyemiyor, bişeyler mırıldanıp "getirmeeek" diyor... Şimdi de BESMELE diye bi şiir var, onu öğretmeye çalışıyor annem... Allah razı olsun ondan, ben evde olsam bu kadar öğretemezdim herhalde:17:, annem onları ben şarkıları öğretiyorum:):17::17::17:

hayırlı cumalar.............heyyyyyyyyyy senaydan once yazdım ohh be.....optum herkesı bugun gezmelere gıtcem kızlarımla ferhunde hanım ve kızları yolunda ılerlıyommm

HAYIRLI CUMALAR....

Muallim ablacım çok erkencisin bugün.... kızlarınla bol bol gezceksiniz demek, yolunuz açık, güneşiniz bol olsun....

GÜNAYDIIIN, NERDESİNİZ KIZLAR....

23 NİSAN ULUSAL EGMENLİŞK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN....

kızlarımı törenlere götürmeyi çok isterdim, ama çalışıyorum maalesef.... Türk bayrağını çok seviyorlar, evde bayraklarımız ve bayraklı balonlarımız hiç eksik olmaz... törenlere gitseydik çıldırırlardı herhalde sevinçten... Allah vatan-millet sevgisini eksik etmesin yavrularımızdan....

ay senaycım buyusunler azcık gotururuz ıns severler zaten.. ..........herkes nasıl gunaydın guzel bı gun olsun ıns...........ben kızlarıma nagırsajk duzenleyıcı ılac var dr verdı onu kullanıoyorum daha ıyuıler bakalım ...

ay senaycım buyusunler azcık gotururuz ıns severler zaten.. ..........herkes nasıl gunaydın guzel bı gun olsun ıns...........ben kızlarıma nagırsajk duzenleyıcı ılac var dr verdı onu kullanıoyorum daha ıyuıler bakalım ...

günaydın ablacım, biz ilacın dozunu azalttık cumadan bu yana sıkıntılar baş gösterdi yine, ama sorun psikolojık sanırım kendi tutuyor, yapmıyor, bugün gitcem yine doktora bakalım ne diyecek... psikolog filan demişti doktor, psikolog ne yapabilir bilmiyorum bizim keçiye...

senay benimde ilk aklima psikolojik geldi..o kadar ilac fayda etmez mi kabizliga..bir gotur bakalim ..aklim almiyor ufacik cocuklar nasil psikolojik tedavi alacaksa..insallah faydasini gorur..biz 4 gun memleketteydik iyi geldi ogluma evden iceri girmedi dugunumuz vardi oyna oyna ..dugunden cikista agladi ninn ninn hohh hohh yapcaaa..
evden disarida tuvaletini yapmiyor.oglumda kabizdi..yabanci yer, disari derken gunde 1 kez zorla kucagimda yapti..Erdem inde psikolojik bana benzemis evden baska yerde yapmiyor.Gezmeye gidelim aksama kadar yapmaz evin kapisini acinca hemen ayakkabilarini cikarmadan comelir yapar..buara evin bir kosesini tuvalet gibi kullaniyor..kakasi geldiyse hemen iceriden kosup kosesine gidip birtaraftan da ben geliyormuyum bakiyormuyum diye takip edip yapiyor..iyice bilincine vardi.mayis ayinda wc egitimini deniyecegim bakalim...

Selam Kizlar
Maasallah Erdeme:)Annesi Akilli bu bebekler Akilli Umuda bazen sasiyorum oyle zekiki her seyi cabuk kavriyorlar Rabbim daim etsin Yavrularimizi akliyla yasatsin ins
Arkadaslar okadar coook yogunumki anlatamam yorgunluktan pestilim cikti tasinmak ne zormus birde evin insaati bu gun son yarin temizlik var.
Allah nasip ederse pazartesi evimdeyim azicik dinleneyim dedim.Kuzumu uyuttum canim oglum benimle beraber namaz kiliyor ezan okuyor.
Allahup)Allahu ekber diyor bu aralar fazla ilgilenemedim yogunluktan Arkadasim var ona birakip toplaniyorum Arkadasimin kizini coook seviyor asik ona asik sürekli ismini zikrediyor.
Umutla coook iyi ilgileniyor 12 yasinda mesela dun gece saat 3 civari agladi yanima aldim sabahta alega,alega,diye uyandi sanirim ruyasinda gordu kuzum alega ablasinin yaninda coook mutlu oglum.
Dualarinizi eksik etmeyin Kizlar hepinizi kocaman öpüyoruz oglumla aeo

senay benimde ilk aklima psikolojik geldi..o kadar ilac fayda etmez mi kabizliga..bir gotur bakalim ..aklim almiyor ufacik cocuklar nasil psikolojik tedavi alacaksa..insallah faydasini gorur..biz 4 gun memleketteydik iyi geldi ogluma evden iceri girmedi dugunumuz vardi oyna oyna ..dugunden cikista agladi ninn ninn hohh hohh yapcaaa..
evden disarida tuvaletini yapmiyor.oglumda kabizdi..yabanci yer, disari derken gunde 1 kez zorla kucagimda yapti..Erdem inde psikolojik bana benzemis evden baska yerde yapmiyor.Gezmeye gidelim aksama kadar yapmaz evin kapisini acinca hemen ayakkabilarini cikarmadan comelir yapar..buara evin bir kosesini tuvalet gibi kullaniyor..kakasi geldiyse hemen iceriden kosup kosesine gidip birtaraftan da ben geliyormuyum bakiyormuyum diye takip edip yapiyor..iyice bilincine vardi.mayis ayinda wc egitimini deniyecegim bakalim...
bebek_ist maşallah iyi gezmişsniz, geçen hafta nl, bu hafta sen iyi stres attınız eğlencelerde... Allah neşenizi bozmasın.... benim kzımda babasına benzemiş tuvalet konsuunda, bizim de balkon kapısı ile koltuk arası tuvaletimiz... ve dediğin gibi bakmamızı bile istemyor, bakalım bizde pedagog tavsiyelerine göre hareket etcez bakalım, tuvalet eğitimine acil önercek belki de....
gelecek çarşamba doktorumuzun tavsiye ettiği pedagog'a randevu aldım, inşallah mamadan vazgeçmesi için faydalı olur, mamayı bıraksa sebze yese zaten sorunumuz büyük ölçüde çözülecek...

Selam Kizlar
Maasallah Erdeme:)Annesi Akilli bu bebekler Akilli Umuda bazen sasiyorum oyle zekiki her seyi cabuk kavriyorlar Rabbim daim etsin Yavrularimizi akliyla yasatsin ins
Arkadaslar okadar coook yogunumki anlatamam yorgunluktan pestilim cikti tasinmak ne zormus birde evin insaati bu gun son yarin temizlik var.
Allah nasip ederse pazartesi evimdeyim azicik dinleneyim dedim.Kuzumu uyuttum canim oglum benimle beraber namaz kiliyor ezan okuyor.
Allahup)Allahu ekber diyor bu aralar fazla ilgilenemedim yogunluktan Arkadasim var ona birakip toplaniyorum Arkadasimin kizini coook seviyor asik ona asik sürekli ismini zikrediyor.
Umutla coook iyi ilgileniyor 12 yasinda mesela dun gece saat 3 civari agladi yanima aldim sabahta alega,alega,diye uyandi sanirim ruyasinda gordu kuzum alega ablasinin yaninda coook mutlu oglum.
Dualarinizi eksik etmeyin Kizlar hepinizi kocaman öpüyoruz oglumla aeo

nilcim çoğu gitmiş azı kalmış, biraz daha gayret.... inşallah evinde çok rahat edip bol bol dinlenceksin.... gerçi yaz geldi, umut seni rahat bırakmaz, bahçede parkta umutun peşinden koşup durursun artık..
Maşallah umut'a namaza da başlamış:) bizmde köydeki evimizde boş bir odada seccade sürekli hazır, hafta sonu gittiğimizde benim kızlar da namaz kılıyorlardı, yatıp kalkıyorlar sürekli... çok hoşumuza gitti...

Back
X