Bebeklerin davranışları bakan kişiye mi yoksa anneye mi benzer?

karmen27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013
458
218
123
İyi günler hanımlar;
Benim 7 aylık kızım var .Kısmet olursa 2 yaşına geldiğinde çalışmayı düşünüyorum.Bu süreçte kızıma babaannesi bakacak.Maddi duruma göre daha erkende olabilir .Kafamı kurcalayan nokta bebeğim kime benzer gündüz beni görmeyeceği için babaannesinin mi huylarını alır diye aklıma takılıyor.Bakan kişiye mi anneye mi benzer diye .Kayınvalidem iyidir ama bazen beyaz yalanlar söyler o an nasıl işine geliyorsa.Mesela evdedir ama misafir gelecek olur diye evde yokum filan der .Birde mesela birisi vuracak olsa sende vur altta kalma der ama ben öyle olsun istemiyorum.Kızım kibar zarif bir kız olsun istiyorum erkek gibi büyüsün istemiyorum. Bi diğer örnek mesela göbeği açılır kızımın ört bak Allah kızar dedi daha 7 aylık yani .O yüzden biraz endişeliyim.

Çocuğun yanında iyi bir rol model olmazsa çocuk da elindekini kendisine örnek alır. O yoldan gider.
Söyleyin kvnize çocuğun yanında davranışlarına dikkat etsin.

yok yok telaş yapmayın manyak eltim ile kayınvalıdem bakıyor ama benzemedı cok şükür zaten benzemez demıslerı.. cocuklar bazı kelımelerı taklıt edıyorlar onların bazı kelımelerını soylerlerse tedırgın olma..sadece aksamlarıda gelsen onun ıcın herşey sensın hıc korkma

Çocuğun yanında iyi bir rol model olmazsa çocuk da elindekini kendisine örnek alır. O yoldan gider.
Söyleyin kvnize çocuğun yanında davranışlarına dikkat etsin.
O iş zor. Yalan söyleme falan diyemez. Normal bir şey bile söylese küser eminim.

O iş zor. Yalan söyleme falan diyemez. Normal bir şey bile söylese küser eminim.
Direkt olarak yalan söyleme demesin canım o da. Anne evde dikkat ettiğimiz şeyler var sesimizi yükseltmiyoruz kaba konuşmuyoruz tartışma olmuyor, ne bileyim şiddet vs çpcuğa vurmak yasak fln anlatsın kuralları.
Açıkçası söyleyince kırılıp ama yapacaksa çocuğum için kvyi kırabilirim.

Direkt olarak yalan söyleme demesin canım o da. Anne evde dikkat ettiğimiz şeyler var sesimizi yükseltmiyoruz kaba konuşmuyoruz tartışma olmuyor, ne bileyim şiddet vs çpcuğa vurmak yasak fln anlatsın kuralları.
Güzel bir dille konuşmayı düşünüyorum ya da eşime dicem o söyleyecek .Eşimin her lafına alışkındır o derse kırılmaz diye düşünüyorum

Kırılsalar sadece sıkıntı değil de dinleyip uygulamayacaklarına adım gibi eminim

Erkek gibi büyümek ne demek bilmiyorum. Vurdulu kırdılı büyümekse, kız&erkek hiçbir çocuk öyle büyümesin zaten. Cinsiyetçi yetiştirme tarzlarını absürd buluyorum. Yani ne kızımı prenses gibi yetiştiririm, ne de oğlum olursa onu prens, paşa gibi büyütürüm. Çocuk gibi yetiştirilmeleri kafi.

Bunun dışında, insanların bazı davranışları, huyları genlerinden gelir ama çevre şartlarıyla yoğurularak şekillenir aynı zamanda. Yani bu ne tamamen size benzer, ne de onu yetiştirene benzer anlamına gelir. Hepsinin karmasıyla ortaya ne çıkıyorsa, o çıkacak. Ama sen de vur diye akıl verecek biri çocuğunuza zarar verir, orası kesin. Bazı kuralları sizin belirlemeniz gerekiyor ama eski insanlara o kuralları benimsetmek de zor. Yani eşiniz konuşsa da yine kendi bildiğini okuması muhtemel.

2 oglum var, ben ikisini de rahat yetistiriyorum. Amacim kendi kendilerine bakacak beceriye sahip olsunlar.

buyuge bir donem kv bakti. Benim de sozumu dinler, ne dersem onu yapar. Ama yine de cok nazladi oglumu.

Suan kucuk kendi yemegini yiyip giyinirken buyuk benden bekliyor. Azicik bir yerine bir sey olsa yaygarayi kopariyor. Biraz huy meselesi biraz da bakanin etkisi olarak goruyorum ben.

:KK57::KK57::KK57::KK57:
İyi günler hanımlar;
Benim 7 aylık kızım var .Kısmet olursa 2 yaşına geldiğinde çalışmayı düşünüyorum.Bu süreçte kızıma babaannesi bakacak.Maddi duruma göre daha erkende olabilir .Kafamı kurcalayan nokta bebeğim kime benzer gündüz beni görmeyeceği için babaannesinin mi huylarını alır diye aklıma takılıyor.Bakan kişiye mi anneye mi benzer diye .Kayınvalidem iyidir ama bazen beyaz yalanlar söyler o an nasıl işine geliyorsa.Mesela evdedir ama misafir gelecek olur diye evde yokum filan der .Birde mesela birisi vuracak olsa sende vur altta kalma der ama ben öyle olsun istemiyorum.Kızım kibar zarif bir kız olsun istiyorum erkek gibi büyüsün istemiyorum. Bi diğer örnek mesela göbeği açılır kızımın ört bak Allah kızar dedi daha 7 aylık yani .O yüzden biraz endişeliyim.
7 aylık bebeğin göbeği açılınca ört bak Allah kızar demesine takıldım. Nasıl bir zihniyete sahip şaşırdım doğrusu :KK57: Ben olsam böyle birinin çocuğumu yetiştirmesine izin vermezdim

Arkadaşım kuzeninin çocuğuna bakıyor. Çocuk anne babasının hareketleri hep. Anne babasının huyları biraz gevşek birbirlerine sövmekten çekinmiyorlar. Arkadaşımsa tam tersi çok kibardır. Tüm gün arkadaşmla olmasına rağmen anne babası naparsa onu yapıyor. Kızcağız tüm gün öğetmeye çalışıyor ama çok zor yapıyor çocuk. Ben anne babayı rol aldıklarını düşünüyorum. Daha 3 yaşında ama babasından öğrendiği küfürleri ediyor insanlara.

ya eltime 4 yıldır oglumun ellerını yıkatamıyorum köfteleri kömüre cevırır daha yazsam cok uzun sürer ne kayınvalıdem nede eltım uyarılarımın hıcbırını anlamadılar bırde para verıyorum düşün... uyarını sımdı yapma zamanı gelınce yaşarken yaparsın sımdı unutulucak gıdıcek.. ama varsa ımkanın kayınvalıdenın yanına kadın tut o ılgılensın kayınvalıden de baslarında dursun ben cok pısmanım

Valla ogluma surekli vurulursa eger sana vurana sen de vur diyorum yalan yok. Ama benim cocuk naif. Vurmuyo cok sinirlenirse ittiriyo sadece. Karakterinin de cok etkisi var. Sen surekli konusur dogruyu yanlisi anlatirsan bir problem olmaz.

Güzel bir dille konuşmayı düşünüyorum ya da eşime dicem o söyleyecek .Eşimin her lafına alışkındır o derse kırılmaz diye düşünüyorum
şükredin kv bakıyor
benim 2 kızıma nerdeyse 2 senedir bakıcılar bakıyor ne zor bilemezsiniz

bu arada babaannesine benzese bile düzeltebilirsiniz bişey olmaz

büyük kızım babaannesi büyütürken ona benziyordu hal ve hareketleri sonra değişti
gerçi babaannenin huylarını alsın bana sıkıntı değildi :)

Evde yokum, davetliyim yalanını bende söylerim arada . :)

Siz hiç mi o beyazlardan söylemiyorsunuz ?
..

Dini yönlendirme konusunda uyarabilirsiniz.

Davranışlar kesinlikle çok gördüklerine benzer.

Valla ogluma surekli vurulursa eger sana vurana sen de vur diyorum yalan yok. Ama benim cocuk naif. Vurmuyo cok sinirlenirse ittiriyo sadece. Karakterinin de cok etkisi var. Sen surekli konusur dogruyu yanlisi anlatirsan bir problem olmaz.

Bende söylerim. Bir iki kez ikaz et , çevrende varsa öğretmen v.s söyle yoksa altta kalma diyorum hepsine.

Canavar yetiştiriyor anneler , bazı yavrular çok naif kalıyor. Böyle yetiştirdiğim için çok pişmanım.

Back
X