Bebeklerin davranışları bakan kişiye mi yoksa anneye mi benzer?

Kayınvalidenizin çok öyle bebeğinizin huyunu kötü etkileyecek bir davranışı yok misafirin gelmesini istemiyorsa evde yokum demesifalan çok sorun değil ayrıca sonuçta aşık olup evlendiğiniz adamı da o kadın yetiştirdi değil mi? bir sorunu olsa evlenir miydiniz?

yani neden kaynanalar bakınca çocuklara illa bir sorun oluyor bir şey bulmaya çalışıyoruz bakması bile birşey bence ki zorunda değil. Çocuğunuzla kaliteli vakit geçirerek sizde onu yönlendirebilirsiniz sonuçta. Kendi anneniz de baksa illa kendi bildiği şekilde bakacaktı onunda rahatsız olduğunuz yönleri olacaktı

Bakan kişiye benzer . Eğer çok memnun değilseniz kreşe verin kızınızı . Hem eğitim alır hem sosyalleşir .

Bana Babannem baktı genel olarak Babannem gibi düşünüyorum,onu örnek alıyorum mesela.Ama annemin bir iki kötü özelliği de ister istemez ortaya çıkıyor Tabiki.

Babanneye benzer yani.

Karakter değişmez tabi ki ama kimi daha çok görürse onu rol model alır tabi ki.

Ama kayınvalideniz örneklerden ibaretse ben çok büyük bir sorun göremiyorum. Yani evimize gelmek isteyen kişiye hangimiz “kusura bakma, evim dağınık” ya da “kusura bakma, bugün görüşmek istemiyorum” diyebiliyoruz ki. “Evde yokum” denir çoğunlukla.

Diğer örnek konusunda ben de hep oğlum öyle “vahşi” bir çocuk olmasın diye çabaladım ama bu sene anaokuluna başladı ve açıkçası pişman oldum diyebilirim. Çünkü toplum bu mantıkta olmadığı için kızı da erkeği de saldırgan davranıyor. Durup dururken kimseye vurmasını tabi ki istemem ama kendini itip kakana “höt” demeyi bilse daha iyi olurdu...

Hadi diğerlerini geçtim, 7 aylık bebeğin göbeği açıldı diye ört Allah kızar ne demek ya? Böyle birine hayatta bebeğimi baktırmam ben olsam.

Bende söylerim. Bir iki kez ikaz et , çevrende varsa öğretmen v.s söyle yoksa altta kalma diyorum hepsine.

Canavar yetiştiriyor anneler , bazı yavrular çok naif kalıyor. Böyle yetiştirdiğim için çok pişmanım.
Evet biz de sıkintısıni cektik bu durumun. Cokta minnos olmamali. Cocuk dayak yemeyi icsellestirmesin. Bundan gurur duyan anneler bile var.

Annem sabah 8 akşam 6 çalışırdı. Kardeşim ve beni babannem büyüttü. Tabi ki ondan aldıklarımız da var ama karakterlerimizde baskın olan tarafın annem olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Benim kızıma da babannesi bakıyor ama en başından beri kontrolüm üzerinde. Siz de öyle yaparsınız.

benim oğlumun kendine has karakteri var. beni dinler genel olarak. 4,5 aylıktı işe başladığımda.
sadece bazen bakıcının şivesini kapıyor sonra düzeltiyor :D 4,5 yaşında şimdi

Back
X