Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeklerin oturması..

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ecrin_krks

evli-mutlu-çocuklu
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2010
205
5
46
İstanbul
mrb kızlar bi sorum olacak..ilk bebeğim ve şuan 7 ay 1 haftalık..yaklaşık 2 haftadır desteksiz oturması için uğraşıyorum ama daha dengesini kuramıyo..1 haftadır ise yaklaşık 2-3 dkikaya yakın oturuyo özellikle ayaklarıyla oynarken ama biraz kafayı kaldırıp geriye çevirmek istediğinde dengesi bozuluyo ve düşüyo..sormak istediğim şu: ilk oturmaya başladıklarında böyle mi oluyo yoksa birden bi gün kendiliğinde gayet dengeli mi oturmaya başlıyo?çok canımı sıkıyo bu konu nekadar sürer peki tam olarak dengeli oturması acaba?bilen anneler paylaşımlarınızı bekliyorum..

bak canım her bebeğin gelişimi bireysel farklılıklar gösterir bunun ortalama zamanı 6. ve 7 aylardadır ama bazı bebekler daha geç oturabilir yada erken. ayrıca bütün gelişimleri gösterebilmesi için önce hazır bulunuşluk gerekir yani bedeninin omuriliğinin ve kas sistemlerinin buna hazır olması gerekir. sakın zorlama bu konuda bebeğine zararda verebilir bu durum o hazır olduğunda oturur zaten. benim branşım çocuk gelişimi olduğu için fikir sahibiyim bu konularda sana tavisyem dediğim gibi asla zorlama.

Oturur annesi ya stres olma benim de bildiğim ve çevremden gördüğüm 6. aydır

Bence de her bebeğin gelişimi çok farklıdır. Benim kızım da ilk önce dediğiniz gibi oturuyordu öne doğru yavaş yavaş oturmaya başladı yani hemen dik oturamazlar ki kendilerini hazırlıyorlar.

ben cocuklari cok sevdigim icin kucagimdan bebek eksik olmaz ve masallah bir sürü yegenim var yegenlerimden de biliyorum...
simdi bebek 6 aylikken kucagindayken oturtabilirsin ama oyuncak bebek gibi bükerek degil, ve zaten 6 aylikken desteksiz kesinlikle oturamaz, Allah korusun düser kafasini yere carpar..:emir_bebek: hani hadi sen 6 ayliksin otur olmuyor :1: endiselenmene gerek yok, bütün bebekler asagu yukari aynidir, 6 aya kadar uyur pozisyonda yatay kucaklamak gerek, 6 aydan itibaren oturur sekilde kucaklanabilir.. bu 6 ay meselesi ordan geliyor..bebegi yere yüz üstü koyup kendi kendine sürünmesini saglayabilirsin.. emeklemeyen bebegin oturmasi zaten zor. ileri geri kendi kendine emeklemeye baslar.. büyük ihtimalle emekliyordur zaten... bazi bebekler geri geri emeklemeye basliyor... cocuk geri geri emeklerse niye geri geri gidiyor diye endiselenme. ayni yerine koy, yine geri geri emeklesin, maksat hareket etmeyi ögrensin... 6 aylik bebekleri oturturken yanina yöresine yastik, minder battaniye ne varsa doldurup destek saglayabilirsin..
Allah cocugunu bagislasin, sevgiler

ben cocuklari cok sevdigim icin kucagimdan bebek eksik olmaz ve masallah bir sürü yegenim var yegenlerimden de biliyorum...
simdi bebek 6 aylikken kucagindayken oturtabilirsin ama oyuncak bebek gibi bükerek degil, ve zaten 6 aylikken desteksiz kesinlikle oturamaz, Allah korusun düser kafasini yere carpar..:emir_bebek: hani hadi sen 6 ayliksin otur olmuyor :1: endiselenmene gerek yok, bütün bebekler asagu yukari aynidir, 6 aya kadar uyur pozisyonda yatay kucaklamak gerek, 6 aydan itibaren oturur sekilde kucaklanabilir.. bu 6 ay meselesi ordan geliyor..bebegi yere yüz üstü koyup kendi kendine sürünmesini saglayabilirsin.. emeklemeyen bebegin oturmasi zaten zor. ileri geri kendi kendine emeklemeye baslar.. büyük ihtimalle emekliyordur zaten... bazi bebekler geri geri emeklemeye basliyor... cocuk geri geri emeklerse niye geri geri gidiyor diye endiselenme. ayni yerine koy, yine geri geri emeklesin, maksat hareket etmeyi ögrensin... 6 aylik bebekleri oturturken yanina yöresine yastik, minder battaniye ne varsa doldurup destek saglayabilirsin..
Allah cocugunu bagislasin, sevgiler

teşekkür ederim canım evet bizimki emekliyo emekleme pozisyonuna geçiyo yani elleri ve dizleri üzerinde duruyo ileri geri sallanıyo sadece şimdilik..sürünmeyi hiç sölemim halının üzerinde devamlı odanın bi kenarında bırakıyorum 5 dakikalığına mutfağa kadar gidiyorum bi bakıyorum odanın diğer kenarında destekli çok rahat oturuyo zaten kısa bi süre desteksiz de oturuyo istediğinde..istemediği zaman zaten atıyo kendini yani zorlamıyorum..inşallah en kısa zamanda oturur daha rahat oynar..

mrb kızlar bi sorum olacak..ilk bebeğim ve şuan 7 ay 1 haftalık..yaklaşık 2 haftadır desteksiz oturması için uğraşıyorum ama daha dengesini kuramıyo..1 haftadır ise yaklaşık 2-3 dkikaya yakın oturuyo özellikle ayaklarıyla oynarken ama biraz kafayı kaldırıp geriye çevirmek istediğinde dengesi bozuluyo ve düşüyo..sormak istediğim şu: ilk oturmaya başladıklarında böyle mi oluyo yoksa birden bi gün kendiliğinde gayet dengeli mi oturmaya başlıyo?çok canımı sıkıyo bu konu nekadar sürer peki tam olarak dengeli oturması acaba?bilen anneler paylaşımlarınızı bekliyorum..

merhaba.endişelenmeyin her bebeğin gelişim farklıdır.sakın zorlamayın zamanla dengesini sağlar kendisi zaten.:34:

biliyorum biz anneler cok acele ediyoruz cocuklarimizla ilgili konularda,avatarinizdan da gordugum kadariyla bebeginizin oturmasini oldukca onemsemissiniz.Gayet dogal duygular icindesiniz ama size tavsiyem sakin olmaniz ve hic bir bebekle hic bir konuda kendi bebeginizi kiyaslamamaniz.Bazi seyleri gec bazilarini erken yapabilir,hepsinin bebegin kendisinden kaynaklanan ve ona ozgu nedenleri vardir.Aynstaynin 3 yasinda konusmaya basladigini ve bu sebeple matematik beynin cok daha fazla gelismis oldugunu biliyor muydunuz,yani o da her bebek gibi 1,5 yasinda konusmaya baslasaydi belki bir deha olamayacakti.Saglicakla.

yenı oturtmay baslamıssınız bıraz daha beklemenız gerek benım bebeımde 8 aylık ama esım 5.ayından berı oturttu ıcın 6aylıktan berı kendıkendıne oturabılıo

biliyorum biz anneler cok acele ediyoruz cocuklarimizla ilgili konularda,avatarinizdan da gordugum kadariyla bebeginizin oturmasini oldukca onemsemissiniz.Gayet dogal duygular icindesiniz ama size tavsiyem sakin olmaniz ve hic bir bebekle hic bir konuda kendi bebeginizi kiyaslamamaniz.Bazi seyleri gec bazilarini erken yapabilir,hepsinin bebegin kendisinden kaynaklanan ve ona ozgu nedenleri vardir.Aynstaynin 3 yasinda konusmaya basladigini ve bu sebeple matematik beynin cok daha fazla gelismis oldugunu biliyor muydunuz,yani o da her bebek gibi 1,5 yasinda konusmaya baslasaydi belki bir deha olamayacakti.Saglicakla.

sofika canım haklısın çok aceleciyiz biz anneler özellikle de ben..başka bebeklerle kıyaslama konusunda sana katılıyorum kimi bebek bazı şeyleri daha erken yapar bazılarını ise daha geç..annem kız bebekler hep daha erken gelişir der nekadar doğru bilemem tabi beni sinir eden drumuz du aslında çok memnundum koyduğu her teşhis doğru verdiği ilaçlar anında etkisini gösterirdi ama bu ayki kontrolde oturmasını sorduğumda 6 aylıkken başlar dedi 7 ayda gayet dengeli oturması lazım dedi sizinki daha kuramıyo dengesini dedi hani endişe yapmayın her bebek farklı deseydi tamam e başka bişi de demedi ondan kafama takıldı yoksa bugüne kadar hiç nezaman oturcak zamanı geçiyo die düşünmemiştim..

benimki 7,5 aylık.. oturuyor, sürünüyor, emekliyor, odadan odaya geziyor ama dönmüyor! ben de buna takılıyorum :(

benkide 7,5 aylık her yere dönerek gidiyor sürünmek yok odanın bi ucunda bırakıyorum diğer tarafa döne döne gitmiş buluyorum. oturmasına gelince benim bebeğimde desteksiz kısa bir süre oturuyor ama ben kendim acele etmedim yani 6. ayı bitene kadar oturtmadım çünkü omiriliği ancak o ayın sonunda oturma eylemine hazır hale geliyormuş doktorumuz söylemşti. yeni yeni oturmaya başladı yani benim oğlumda canını hiç sıkma zamanla hepsini yapacaklar yürüyecekler bizleri arkalarından koşturacaklar belkide o zamanlar gelince yatarlarken ne güzeldi diyecez :)))

Back
X