Bebeklerini kıskanan anneler

Evet haklisiniz. Birde bu da var kk da okudum daha önce hic duymadim. Bir kadin cocuk dogursa bütün kayin sülalesi gelir haftalarca kalir geline yük olurlar yardim etcez diye. Almanya da bir kadin cocuk dogursa en fazla haber verir bebek dogdu diye aileye ve artik kac hafta ya da kac ay sonra kendini müsait ve hazir hissederse teklif eder gelin torununuzu görün diye ve eşleride hic karismas. Bunuda eklemek istedim konu dışı biraz da neyse

ben de bunun etkisinin çokolduğunu düşünüyorum.
ben kendimden hiç beklemezdim mesela bu kadar korumacı bir yapı, ki normal yaşamımda gayet de rahat biriyimdir.

konu sahibi de bahsetti mesela, daha bir yaşında çocuğu, kv büyüyünce bizde kalacak falan diyormuş, şimdi hangi kadına bunu söyleyince, aaa tabi kalsın ne var canım der ki, belki uygun yaşta söylenilse hoşa gider bu sözler ama daha 1 yaşında çocuk, anne daha bu sözü duymaya hazır değil. böyle olunca da mecbur daha çok bağlanıyor çocuğa, bu da bağımlı olmayı getiriyor sonrasında.

nedense bende bazen kiskaniyorum helede kv ile konustuklarinda :)

ben de bunun etkisinin çokolduğunu düşünüyorum.
ben kendimden hiç beklemezdim mesela bu kadar korumacı bir yapı, ki normal yaşamımda gayet de rahat biriyimdir.

konu sahibi de bahsetti mesela, daha bir yaşında çocuğu, kv büyüyünce bizde kalacak falan diyormuş, şimdi hangi kadına bunu söyleyince, aaa tabi kalsın ne var canım der ki, belki uygun yaşta söylenilse hoşa gider bu sözler ama daha 1 yaşında çocuk, anne daha bu sözü duymaya hazır değil. böyle olunca da mecbur daha çok bağlanıyor çocuğa, bu da bağımlı olmayı getiriyor sonrasında.

Evet benim üvey kv de hep diyor ben oglunu bu sene bir ayligina türkiye ye götürcem bizimle kalsin denize gideriz felan hep beni sinir eder. Niye diyorki öyle? Gercekten oglumu almak istedigini düsünmüyorum bir ayligina sadece beni sinir etmek icin diyor bende köpürüyorum her seferinde. Cocuguma simdi bagliyim anne olarak ama ne bileyim onu verememki ben o kadina:KK11:

Evet benim üvey kv de hep diyor ben oglunu bu sene bir ayligina türkiye ye götürcem bizimle kalsin denize gideriz felan hep beni sinir eder. Niye diyorki öyle? Gercekten oglumu almak istedigini düsünmüyorum bir ayligina sadece beni sinir etmek icin diyor bende köpürüyorum her seferinde. Cocuguma simdi bagliyim anne olarak ama ne bileyim onu verememki ben o kadina:KK11:

benim kv de şöyle demiş, benim yüzüme söyleyemez de ben duydum.

işte goha sütten kessin ben kendi evime götürüp bakayım, onlar da haftasonları gelirler.

şimdi sakin bir şekilde kendime amaaaan goha boşver diyebiliyorum, ama o zamanlar boğazına yapışabilirdim.

duyun bizi moderen ülkelerde yaşayan arkadaşlar, bu kadınlar kafayı boşa sıyırmadı.
office office sevde_ sevde_

benim kv de şöyle demiş, benim yüzüme söyleyemez de ben duydum.

işte goha sütten kessin ben kendi evime götürüp bakayım, onlar da haftasonları gelirler.

şimdi sakin bir şekilde kendime amaaaan goha boşver diyebiliyorum, ama o zamanlar boğazına yapışabilirdim.

duyun bizi moderen ülkelerde yaşayan arkadaşlar, bu kadınlar kafayı boşa sıyırmadı.
office office sevde_ sevde_

Aynen ya ne fenalar
Benimki gecen yaz da aynisini dedi sen emzirmesen oglunu da alacaktik. Emri vakiye bak! Sanki ben oglumu vermeye raziymisim gibi birde türkiye ye götürecekler bir ayligina kafayi yemisler. Bu sene de simdiden basladi onu götürcez diye. Bende ona dedim ki ben vermem oglumu kimseye hic kusura bakmayin kayinpederim bana bir bakis atdi ama nasil bir bakis sinirlendigi belli oldu. Üvey kv de demezmi olsun birtane daha yaparsan ozaman aliriz oglunu oda kiz olur sen ona bakarsin bizde oglunu türkiye ye götürürüz iki cocul büyütmek zor diyor birde. Bende dedimki iki cocugum olsada vermem kimseye onlari. Sen gencsin daha birtane daha yaparsin demek geldi icimden. Yada kendi cocuklarini bir zahmet yanina al da bak onlari baska bir ülkede terk edecegine

Valla konu sahibi sizi bilmem de başlığı okuyunca aklıma çocuğu olduktan sonra facebookta paylaşımları hep bebekler hakkında olan kişiler aklıma geldi.

Bebeğime dokunma öpme şunu yapma bunu yapma. Biz söyle anneyiz böyle anneyiz. Yok uykusuzuz çocuğumuz var diye gozumuze gozumuze sokmaları yok mu. Deli ediyo beni ya. Sanki bi onlar anne oluyo.
Ayıp olmasa valla silecegim o derece sinir bozucu. Bende takibi birakmakla yetiniyorum :)

Valla konu sahibi sizi bilmem de başlığı okuyunca aklıma çocuğu olduktan sonra facebookta paylaşımları hep bebekler hakkında olan kişiler aklıma geldi.

Bebeğime dokunma öpme şunu yapma bunu yapma. Biz söyle anneyiz böyle anneyiz. Yok uykusuzuz çocuğumuz var diye gozumuze gozumuze sokmaları yok mu. Deli ediyo beni ya. Sanki bi onlar anne oluyo.
Ayıp olmasa valla silecegim o derece sinir bozucu. Bende takibi birakmakla yetiniyorum :)

ha ha ben de sinir oluyorum onlara ya.

Bu icgüdüsel ve normal birsey..bebeginizi korumak istiyorsunuz sonucta.
Ama Allah akil vermis fikir vermis.. karsinizda yabanci olmadiktan sonra bebeginizi yakinlarinizin güvendiklerinizin kucagina verebilirsiniz. Yani ayirt etmek lazim..mantikli düsünmek lazim.

4 yaşında oğlum var ve 6 aylık hamileyim.
O kadar tatlı dilli ki eşime, bunun karısı yaşadı diyorum sürekli.
Her akşam annecim seni çok seviyorum seni çok özledim diye dolanır etrafımda ( çalışıyorum )
Ta ki uyku saati gelene kadar. O zaman beni istemiyor babanne diye ağlıyor :KK53:
Çok nadirdir gelip benimle uyuduğu. Bazen üzülür gibi oluyorum.
Sonra kafa dank ediyor. Neticede çocuk.

Back
X