Bebeklerini kıskanan anneler

Bende kesin kıskanç olurum. Evdeki çiçeğime bile kimseyi dokundurtmuyorum. Acaba bende bir anormallik mi var ya?

Veren de Allah alan da.

o nedenle bi şeyin üstüne aşırı düşmemek lazım.

etrafımda evlat kayıpları gördüğüm için yazıyorum.

Allah hepsine ömür versin, hepsini korusun, kötülerle karşılaştırmasın inşallah.

Sonra da kaynanalara kiziliyor oglunu gunde 1 -2 kez telefonda aradi diye. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu... Su bdv'nin 3/4'u uyduruk kayinvalide konulariyla dolu zira.
Bir 20 sene sonra, hayatta internet de varken gorecegiz esas kaynana-gelin savasini. Esas kaynanalar simdi yetisiyorlar diyorum ben hep.

Sonra da kaynanalara kiziliyor oglunu gunde 1 -2 kez telefonda aradi diye. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu... Su bdv'nin 3/4'u uyduruk kayinvalide konulariyla dolu zira.
Bir 20 sene sonra, hayatta internet de varken gorecegiz esas kaynana-gelin savasini. Esas kaynanalar simdi yetisiyorlar diyorum ben hep.

bağımlı annelerin, bağımlı çocukları geliyor..

Kesinlikle.
O zaman kk olursa burada karsilikli atismalari okuyup okuyup gulecegim valla. :)

yok canım ya, ben geline diyeceğim ki, eti senin kemiği benim :rolleyes:

yapmayın ya, 1 yaşındaki çocuk anneye bağımlı olsun yani, hemen bunu 30 yıl sonrasına eşitlemek doğru mu...
bir de şu var ki, bağ dediğimiz şey iki taraflıdır, anne de çocuğuna bir dönem bağlı- bağımlı olur, bu içten gelen bir his, buna engel olunabilse olunur zaten.
bir iki yıllık bir olay, sonra herkes durulacak.
biraz daha anlayış lütfen :63:

yapmayın ya, 1 yaşındaki çocuk anneye bağımlı olsun yani, hemen bunu 30 yıl sonrasına eşitlemek doğru mu...
bir de şu var ki, bağ dediğimiz şey iki taraflıdır, anne de çocuğuna bir dönem bağlı- bağımlı olur, bu içten gelen bir his, buna engel olunabilse olunur zaten.
Bagli olmak baska, bagimli olmak bambaska. Bunu ayirt etmek lazim.
1 yasindaki cocuk kucagima eskisi kadar gelmiyor diye dertlenen insanda bir tuhaflik sezerim ben. 1 yasindaki cocuk kucakta oturmak yerine, kalkip sagi solu kesfetmeyi tercih eder diye biliyorum. Bunun aksini istemek, olmuyor diye dertlenmek , bunu cocugum beni sevmiyor, istemiyor diye algilamak sagliksiz davranislar.

Bir de ben bu huylarin ileride gecebilecegini sanmiyorum. Kiskanclik mesela. Kiskanc anne= kiskanc anne. Bugun halasindan, hatta cocugunun babasindan bile cocugunu kiskaniyorsa bir anne, ileride elin kizindan hayli hayli kiskanacaktir. Evlat ayni evlat. Kiskanclik ayni kiskanclik.

yok yok durulmuyorlar.. önce 1 yaş ile başlıyor, daha sonra "ama şimdi 2 yaş sendromunda bağımlı olması normal deniyor, sonra "ama bu yıl kreşe başlayacak zaten az göreceğim bağımlılık normal" deniyor, sonrasında "artık okula gidiyor aman daha çok üzerine titreyeyim bak Ayşe oğluna tırt yapıyor" deniyor.. bu ergenlikti, kız arkadaşını kıskanmayla devam edip bir ömre yayılıyor.. bağımlılık hiç bir yaş grubu ve konuda normal değildir goha'm.. örnek olarak kk daki gelinlerin k.validelerini verebiliriz.. hangisi durulmuş?

çocuklar büyüdükçe etraftaki insanlarla vakit geçirmekten hoşlanırlar.bu onun sağlıklı sosyal gelişiminin bir göstergesi birkaç ay sonr bu evreyi de atlatacak ve sana daha çok bağlanacak buna emin olabilirsin kendini üzme

yok yok durulmuyorlar.. önce 1 yaş ile başlıyor, daha sonra "ama şimdi 2 yaş sendromunda bağımlı olması normal deniyor, sonra "ama bu yıl kreşe başlayacak zaten az göreceğim bağımlılık normal" deniyor, sonrasında "artık okula gidiyor aman daha çok üzerine titreyeyim bak Ayşe oğluna tırt yapıyor" deniyor.. bu ergenlikti, kız arkadaşını kıskanmayla devam edip bir ömre yayılıyor.. bağımlılık hiç bir yaş grubu ve konuda normal değildir goha'm.. örnek olarak kk daki gelinlerin k.validelerini verebiliriz.. hangisi durulmuş?

ha ha bak ben duruldum diye konu açacağım sana o vakit o zaman :)

benim bu konuya yaklaşımım dediğim gibi, özellikle bebeklik döneminde çocuk da anne de karşılıklı birbirlerine bağlı bağımlı olsunlar. ben bu yaşta bağlı ve bağımlı kelimelerini ayırt etmiyorum.
ama şu an benim oğlum 2,5 yaşında, çocuk arkadaşlarını görünce veya kuzenlerini, anne baba direk ilgi alanından çıkıyor, ilk seferler biraz bocaladım, itiraf edeyim, pabucumuzu dama attı sıpa diyerek, ama şu an alıştım. annelere biraz zaman verin :KK72:

ha ha bak ben duruldum diye konu açacağım sana o vakit o zaman :)

benim bu konuya yaklaşımım dediğim gibi, özellikle bebeklik döneminde çocuk da anne de karşılıklı birbirlerine bağlı bağımlı olsunlar. ben bu yaşta bağlı ve bağımlı kelimelerini ayırt etmiyorum.
ama şu an benim oğlum 2,5 yaşında, çocuk arkadaşlarını görünce veya kuzenlerini, anne baba direk ilgi alanından çıkıyor, ilk seferler biraz bocaladım, itiraf edeyim, pabucumuzu dama attı sıpa diyerek, ama şu an alıştım. annelere biraz zaman verin :KK72:

yurt dışına çıktığın zaman buradaki çocuk yetiştirmenin ne kadar yanlış olduğunu çok net göreceksin zaten.. o zaman "yaw ben ne yapıyormuşum" diyorsun :)

yurt dışına çıktığın zaman buradaki çocuk yetiştirmenin ne kadar yanlış olduğunu çok net göreceksin zaten.. o zaman "yaw ben ne yapıyormuşum" diyorsun :)

önce bir aminnnnnnnn diyeyim :)

bilemiyorum belki bizim kültürle alakalıdır, malum anane babannede çocuğu aşırı sahiplenme olunca anne de oto-sahiplenme yaşıyor olabilir.
herkes dengesiz olunca kişi de uyum sağlamak için dengesiz oluyordur belki, ha ha :KK70:

Veren de Allah alan da.

o nedenle bi şeyin üstüne aşırı düşmemek lazım.

etrafımda evlat kayıpları gördüğüm için yazıyorum.

Allah hepsine ömür versin, hepsini korusun, kötülerle karşılaştırmasın inşallah.
Haklısın. Bunu aklimdan cikarmayacagim.

Ben etrafımda daha farklı modeller görüyorum. Cocuk bağımlı olmasın diye 10-12 aylıkken sütten kesmeler, sütten kesicem diye bebeği babaya bırakıp 1 hafta otele yerleşmeler. Sırf üstümden gitsin diye Daha 1-2 yasındaki çocuğu tablet manyağı yapmalar..

Galiba bunun ortasını tutturan anne çok az.

Nasil yetistiriyorlar?
Cocugunuz var mi?

Hiç bebeğimi kıskanmadığım için bilemiyorum.
Fakat özellikle 1 yaşından sonra annesine yapışık şekilde yaşaması hoş değil kendi birey olduğunu farketmeli.

Nasil yetistiriyorlar?
Cocugunuz var mi?

evet var, rabbim hepimizinkini bağışlasın..

öncelikle çocukları özgüvenli yetiştiriyorlar.. daha bebekken onlarla konuşmaya, iletişim kurmaya başlıyorlar.. çocuklar bir şey isterken kesinlikle ağlamıyor.. anneler çocuklarına bağımlı değil, bağlı.. çok rahat bir şekilde haftada bir iki gece babaanne ya da anneanneye bırakıp karı koca baş başa zaman geçirebiliyorlar.. ödül-ceza sistemi çok gelişmiş, kesinlikle bizde ki gibi "oyy annem kıyamam tabi ki XXX yapabilirsin" denmiyor.. eğer cezalıysa o şeyden mahrum kalıyor.. böylece çocuk kararlı olmayı öğreniyor.. bizde ki gibi suyu ayağına götür, odasını topla falan da yok.. daha yürümeyi öğrenirken ufak sorumluluklar alıyorlar.. çocukların okul taksitlerini genelde aileler ödüyor, ama extradan araba alacak ya da tatile çıkacaksa çocuk (liseden sonrası) mutlaka yazları çalışıp para biriktiriyor..

ha bunların artısı ne derseniz; yurtdışına giden bir uçağa bindiğinizde ağlayan tek çocuk bizim millettendir.. havaalanlarında deli gibi koşturup, annelerin ciyakladığı nadir milletlerden de biriyiz.. çocuklar çok küçük yaştan ayaklarının üzerlerinde durdukları için "babam bana ev alsın, kaynanam düğünde koltuk takımımı almadı" gibi geyiklerde yok.. 40 yaşına gelmiş çocukların sırtlarına hırkalarını da veremezler.. k.valideler de "aman evladım bizim alt dairemizde otursun" demez.. genelde karışmazlar, bazı psikopatlar hariç..

özetle, bağımlı olmak bizim genlerimizde var.. 20 yıl önce de buradakilerin k.valideleri bağımlı annelerdi, şimdikiler daha beter olacaklar..

Ay kız bende oğlum biraz babasıyla anneannesiyle falan uyusa yemeğini yese oynasa derim bnm ki de bana yapışık herkeste ayrı bişey işte :) annesi daha 1 yasında ya o şimdi karıştıracak dökecek bozacak kendi yemek kendi oynamak isteyecek öyle şeyler düşünme bir çocuğun vazgeçemeyeceği tek kişi annesidir ;) aşkınız zamanla dahada artacak emin ol geceleri oğlum bazen uyanır yanımıza alırız babasını tanımaz bile aşkım sevgilim diye sever beni hep kaybetme korkusu vardır onda. Sizde o noktalara geleceksiniz takmayın kafanıza severim ben o güzel kızı maşallah

Ben de kıskanırım, özellikle küvezde kaldı o yüzden daha da hassasım. Başkasının sahiplenmesini kaldıramam mesela.
Ama 1 yaşını doldurmadan işe döneceğim ikimizin de alışması lazım hayata, kucağınızda durmuyorsa oyun istiyordur keşfetmek istiyordur evi, merak işte.

Merhabalar, belki bu durum garip gelicek ama bebeğimi kıskanıyorum, yani kıskanıyorum derken bana düşkün olsun istiyorum ben annesiz büyüdüm o hiç annesiz gün geçirmesin istiyorum bu kıskançlık ileri boyutta değil tabi kimse kucağına almasn falan demiyorum, ama hani vardır ya böyle hep annesiyle olan bebekler onlardan olsun isterdim hep,önceden hep bana gelirdi kızım falan ama bi kaç gündür hiç aramıyor bile beni evde yanlızız oynardık falan hep şimdi istemiyor hiç ne yapmam lazım :( bu duygudan da kurtulamıyorum hiç kızım 1yaşında bu aradaa.. Teşekkür ederim şimdiden,

Ne güzel işte. Çocuğunuz bir köşede oyununu oynasın siz de kahvenizi yudumlayip kitabinizi okuyun ya da hoşunuza gidebilecek şeyleri yapin.. sakın cocugunuzun sizi sevmedigini dusunmeyin.. sonuçta sizden bağımsız ayrı bir birey var karşınızda ve onun da hobileri var :)))

Back
X