Ben de ekleyeyim. Bizdeki gibi çocukları, bebekleri ilahlaştırmıyorlar. Buraya "bebeğim ter kokuyor" diye konu açsan (ki açıldı) en az 10 kişi çözüm sunmak yerine "aaa o meleek amaa, kokamaz kii" , filan der. Bebekler insan değil de olağanüstü varlıklar sanki.
Bebekle çocukla ilgili bir çok şey tabu ülkemizde bence. Bunlar sadece bağımlı olunması, tapılması, her istediğinin yapılması gereken olağanüstü varlıklar. Bir insan, bir birey değiller. Dahası, bunların anneleri de birey değil. O bebeğin annesi. Bebek ne isterse o. Kendi hayatı olmamalı. Bebeğin varsa, kocanla bir gece çıkıp eğlenemezsin, hemen kötü anne olursun. Çocuğun doğduğunda senin hayatın bitmiş ve çocuğa adanmış olmalı, ancak öyle anne olunuyor. Burada az okumadım çocuğunu uyutamadı, veya yediremedi diye kendi saçını başını yolan, sinir krizleri geçiren anneleri. İlla bir arabesk olacak, hayat kendilerine zindan olacak ki, anneliğin hakkı verilsin, sanırım bilinçaltındaki düşüce bu, ne bileyim. Ben yurtdışındaki doğal, abartısız anne-bebek ilişkilerini, kadınların kendi hayatını başkasına adamamış, arabeskleşmemiş hallerini takdir ediyorum. Anne mutlu, bebek mutlu. Bizim ülkemizde annelik, bebek sahibi olmak gözüme çok arabesk geliyor.