Bebeklerini kıskanan anneler

Ay kız bende oğlum biraz babasıyla anneannesiyle falan uyusa yemeğini yese oynasa derim bnm ki de bana yapışık herkeste ayrı bişey işte :) annesi daha 1 yasında ya o şimdi karıştıracak dökecek bozacak kendi yemek kendi oynamak isteyecek öyle şeyler düşünme bir çocuğun vazgeçemeyeceği tek kişi annesidir :KK66: aşkınız zamanla dahada artacak emin ol geceleri oğlum bazen uyanır yanımıza alırız babasını tanımaz bile aşkım sevgilim diye sever beni hep kaybetme korkusu vardır onda. Sizde o noktalara geleceksiniz takmayın kafanıza severim ben o güzel kızı maşallah
Çok teşekkürler :)

Ben etrafımda daha farklı modeller görüyorum. Cocuk bağımlı olmasın diye 10-12 aylıkken sütten kesmeler, sütten kesicem diye bebeği babaya bırakıp 1 hafta otele yerleşmeler. Sırf üstümden gitsin diye Daha 1-2 yasındaki çocuğu tablet manyağı yapmalar..

Galiba bunun ortasını tutturan anne çok az.
O nasıl bir yöntem öyle? Saçmalık.. Ben herşeyden önce bebeğimin sağlığını düşünürüm,

Nedir bu ana yüreği kıskançlığı:KK53:
Böyle arkadaşlarım var, kendileri açısından bilmem ama bana çok itici geliyorlar.
O dokunmasın şu bakmasın bu ellemesin modundalar. Tabiki belli kuralların düzenin vs olur ama sürekli çocuğun üstünde anne elinin olması yanlış bence.
İlerisinin problemli kaynanası olursun bak raad ol biraz :D

Nedir bu ana yüreği kıskançlığı:KK53:
Böyle arkadaşlarım var, kendileri açısından bilmem ama bana çok itici geliyorlar.
O dokunmasın şu bakmasın bu ellemesin modundalar. Tabiki belli kuralların düzenin vs olur ama sürekli çocuğun üstünde anne elinin olması yanlış bence.
İlerisinin problemli kaynanası olursun bak raad ol biraz :KK70:
ben muhtemelen öyle olucam :KK53:yandı gelin :KK70:

evet var, rabbim hepimizinkini bağışlasın..

öncelikle çocukları özgüvenli yetiştiriyorlar.. daha bebekken onlarla konuşmaya, iletişim kurmaya başlıyorlar.. çocuklar bir şey isterken kesinlikle ağlamıyor.. anneler çocuklarına bağımlı değil, bağlı.. çok rahat bir şekilde haftada bir iki gece babaanne ya da anneanneye bırakıp karı koca baş başa zaman geçirebiliyorlar.. ödül-ceza sistemi çok gelişmiş, kesinlikle bizde ki gibi "oyy annem kıyamam tabi ki XXX yapabilirsin" denmiyor.. eğer cezalıysa o şeyden mahrum kalıyor.. böylece çocuk kararlı olmayı öğreniyor.. bizde ki gibi suyu ayağına götür, odasını topla falan da yok.. daha yürümeyi öğrenirken ufak sorumluluklar alıyorlar.. çocukların okul taksitlerini genelde aileler ödüyor, ama extradan araba alacak ya da tatile çıkacaksa çocuk (liseden sonrası) mutlaka yazları çalışıp para biriktiriyor..

ha bunların artısı ne derseniz; yurtdışına giden bir uçağa bindiğinizde ağlayan tek çocuk bizim millettendir.. havaalanlarında deli gibi koşturup, annelerin ciyakladığı nadir milletlerden de biriyiz.. çocuklar çok küçük yaştan ayaklarının üzerlerinde durdukları için "babam bana ev alsın, kaynanam düğünde koltuk takımımı almadı" gibi geyiklerde yok.. 40 yaşına gelmiş çocukların sırtlarına hırkalarını da veremezler.. k.valideler de "aman evladım bizim alt dairemizde otursun" demez.. genelde karışmazlar, bazı psikopatlar hariç..

özetle, bağımlı olmak bizim genlerimizde var.. 20 yıl önce de buradakilerin k.valideleri bağımlı annelerdi, şimdikiler daha beter olacaklar..

Ben de ekleyeyim. Bizdeki gibi çocukları, bebekleri ilahlaştırmıyorlar. Buraya "bebeğim ter kokuyor" diye konu açsan (ki açıldı) en az 10 kişi çözüm sunmak yerine "aaa o meleek amaa, kokamaz kii" , filan der. Bebekler insan değil de olağanüstü varlıklar sanki.
Bebekle çocukla ilgili bir çok şey tabu ülkemizde bence. Bunlar sadece bağımlı olunması, tapılması, her istediğinin yapılması gereken olağanüstü varlıklar. Bir insan, bir birey değiller. Dahası, bunların anneleri de birey değil. O bebeğin annesi. Bebek ne isterse o. Kendi hayatı olmamalı. Bebeğin varsa, kocanla bir gece çıkıp eğlenemezsin, hemen kötü anne olursun. Çocuğun doğduğunda senin hayatın bitmiş ve çocuğa adanmış olmalı, ancak öyle anne olunuyor. Burada az okumadım çocuğunu uyutamadı, veya yediremedi diye kendi saçını başını yolan, sinir krizleri geçiren anneleri. İlla bir arabesk olacak, hayat kendilerine zindan olacak ki, anneliğin hakkı verilsin, sanırım bilinçaltındaki düşüce bu, ne bileyim. Ben yurtdışındaki doğal, abartısız anne-bebek ilişkilerini, kadınların kendi hayatını başkasına adamamış, arabeskleşmemiş hallerini takdir ediyorum. Anne mutlu, bebek mutlu. Bizim ülkemizde annelik, bebek sahibi olmak gözüme çok arabesk geliyor.

Bence biraz abartiyo Sun
1 yasindaki cocuk suan baska seyler dikkatini cekiyordur.

Ben de ekleyeyim. Bizdeki gibi çocukları, bebekleri ilahlaştırmıyorlar. Buraya "bebeğim ter kokuyor" diye konu açsan (ki açıldı) en az 10 kişi çözüm sunmak yerine "aaa o meleek amaa, kokamaz kii" , filan der. Bebekler insan değil de olağanüstü varlıklar sanki.
Bebekle çocukla ilgili bir çok şey tabu ülkemizde bence. Bunlar sadece bağımlı olunması, tapılması, her istediğinin yapılması gereken olağanüstü varlıklar. Bir insan, bir birey değiller. Dahası, bunların anneleri de birey değil. O bebeğin annesi. Bebek ne isterse o. Kendi hayatı olmamalı. Bebeğin varsa, kocanla bir gece çıkıp eğlenemezsin, hemen kötü anne olursun. Çocuğun doğduğunda senin hayatın bitmiş ve çocuğa adanmış olmalı, ancak öyle anne olunuyor. Burada az okumadım çocuğunu uyutamadı, veya yediremedi diye kendi saçını başını yolan, sinir krizleri geçiren anneleri. İlla bir arabesk olacak, hayat kendilerine zindan olacak ki, anneliğin hakkı verilsin, sanırım bilinçaltındaki düşüce bu, ne bileyim. Ben yurtdışındaki doğal, abartısız anne-bebek ilişkilerini, kadınların kendi hayatını başkasına adamamış, arabeskleşmemiş hallerini takdir ediyorum. Anne mutlu, bebek mutlu. Bizim ülkemizde annelik, bebek sahibi olmak gözüme çok arabesk geliyor.

aynen.. burada haftada 2 gece teyzesine bırakılan çocuğun annesi anne değildir.. ilgisizdir, vicdansızdır, hatta daha ileri giderek o çocuğu hak etmiyordur.. halbuse anne dediğin 7/24 yapışık yaşamalıdır.. işi, gücü bırakmalı hayatını adamalıdır ki ileride rahat rahat çocuğun hayatına müdahil olabilme hakkını kendinde bulsun.. çok ama çok az anne vardır ki "çocuğum mutlu olacaksa bir Çinli ile evlenip Çin'e yerleşebilir" desin.. hemen hepsi yanında ister, dibinden ayrılmasın, sözünden çıkmasın, nasıl ki kendisi evladı için hayatını harcamış o da harcasın ister.. bir de buna kutsiyet eklerler.. zordur bu ülkede bağımsız çocuk olmak..

aynen.. burada haftada 2 gece teyzesine bırakılan çocuğun annesi anne değildir.. ilgisizdir, vicdansızdır, hatta daha ileri giderek o çocuğu hak etmiyordur.. halbuse anne dediğin 7/24 yapışık yaşamalıdır.. işi, gücü bırakmalı hayatını adamalıdır ki ileride rahat rahat çocuğun hayatına müdahil olabilme hakkını kendinde bulsun.. çok ama çok az anne vardır ki "çocuğum mutlu olacaksa bir Çinli ile evlenip Çin'e yerleşebilir" desin.. hemen hepsi yanında ister, dibinden ayrılmasın, sözünden çıkmasın, nasıl ki kendisi evladı için hayatını harcamış o da harcasın ister.. bir de buna kutsiyet eklerler.. zordur bu ülkede bağımsız çocuk olmak..

Bizde yurtdısiında yaşıyoruz ama böyle cocuklar sadece türkiyede yok burada da var hatda türk olmayan bebekler de var anlatdiginiz gibi olan. Her cocuk farkli dir ve bebegin en baştan beri yetistirilmesine bakar bu versiginiz örnekler

Ayyy bizim gelin geldi aklıma aklını kiziy la bozmuş tu halada öyle.kıskanç mi kıskanç kızını resmen kendine yapışık yetiştirdi.yeğenini çok severim ama cook yaramaz anası gibi azıcık manyak.yapışık ikiz gibi büyüttüğü için ikinci bebekte perişan şimdi.çok huysuz anne babayı kıskanıyor üç yaşına geldi ama bir geliyolar savaş alanı gibi oluyor heryer.benim kizim bir yaşında hiç oyke değilim anneme babama ablama bırakırım ama sadece okadar.bana düşkün ama tek oldugimuzda ananesini daha çok sever benim cimcimem.
Ikinci bebekte zorluk cekersin düşkünlük iyi değil bence..

Bizde yurtdısiında yaşıyoruz ama böyle cocuklar sadece türkiyede yok burada da var hatda türk olmayan bebekler de var anlatdiginiz gibi olan. Her cocuk farkli dir ve bebegin en baştan beri yetistirilmesine bakar bu versiginiz örnekler

sorun şu ki bizde bu "gelenek" adı altında işleniyor.. zaten ilk mesajımda da yazdım Amerikada da psikopat olan kvalideler var ama mesela ben daha hiç karşılaşmadım onlarla.. sayıları o kadar azınlıkta.. ama sevde_ sevde_ ile verdiğimiz örnekler bizim ülkede kalıplaşmış ve olması gerekenmiş gibi lanse edilen yetiştirme şekli..

Öyle deme. Eminim onlar da kıyısından kosesinden Türktür yoksa evropali bebeler de anneler de olağanüstü varlıklar

sorun şu ki bizde bu "gelenek" adı altında işleniyor.. zaten ilk mesajımda da yazdım Amerikada da psikopat olan kvalideler var ama mesela ben daha hiç karşılaşmadım onlarla.. sayıları o kadar azınlıkta.. ama sevde_ sevde_ ile verdiğimiz örnekler bizim ülkede kalıplaşmış ve olması gerekenmiş gibi lanse edilen yetiştirme şekli..
Evet haklisiniz. Birde bu da var kk da okudum daha önce hic duymadim. Bir kadin cocuk dogursa bütün kayin sülalesi gelir haftalarca kalir geline yük olurlar yardim etcez diye. Almanya da bir kadin cocuk dogursa en fazla haber verir bebek dogdu diye aileye ve artik kac hafta ya da kac ay sonra kendini müsait ve hazir hissederse teklif eder gelin torununuzu görün diye ve eşleride hic karismas. Bunuda eklemek istedim konu dışı biraz da neyse

Evet haklisiniz. Birde bu da var kk da okudum daha önce hic duymadim. Bir kadin cocuk dogursa bütün kayin sülalesi gelir haftalarca kalir geline yük olurlar yardim etcez diye. Almanya da bir kadin cocuk dogursa en fazla haber verir bebek dogdu diye aileye ve artik kac hafta ya da kac ay sonra kendini müsait ve hazir hissederse teklif eder gelin torununuzu görün diye ve eşleride hic karismas. Bunuda eklemek istedim konu dışı biraz da neyse

kesinlikle.. bu konuda olağanüstüler diyebiliriz rahatlıkla :) kimse kimsenin alanına müdahil olmuyor, darısı başımıza..

O tipler biraz evrimleşti :)
Artık mış gibi yapma modası hakim. Mesela dışarıya kutsal varlık, supreötesi canlı olarak lanse edilen çocuğa işlerine geldi mi psikolojisini bozacak şekilde böğürmek, çocuk sahibi olmayı sadece sosyal çevreye bir ünvan olarak taşımak, iş yerinde anne oldukları için imtiyaz beklemek ama işin özünde çocukların gelişim düzeylerini, ilgi ve ihtiyaçlarını asla önemsememek ama çevreye hep ben çok mükemmel anneyim showu yapmak moda:) ha bi de babalara sana 1,2,3 evlat verdim diye geçinmek var.
Bu tiplerin en tipik özellikleri de çocuk gelişimi ve pedagoji üzerine tek bir kitap okumamaları, bilimsel bir takip ettikleri bir yayınlarının olmaması ve çocuk yetiştirme bilgi dağarcıklarının face derlemesi olmasıdır.

Şöyle bi okudum yorumları da içinizde epey çeçeron kaynana adayı var :KK8::KK35: hadi hayırlısı bakalım:KK55:

Yarama bastınız ooffff ülen offff :KK70::KK70:

Back
X