Bebeklerini kıskanan anneler

Galiba ben de bir tutam kıskanç anne olacağım. Hani çocuğum hep bana bağımlı olsun - beni arasın şeklinde değil de, bir süre "Dokunmayın çocuğuma, yırtarım" tipi bi şey olacağım gibi :/ Üff.. Hiç yakışmayacak ama galiba öyle bi haller gelecek :110:
İster istemez geliyor, büyüdükçede ilk söylediklerin geliyor:(

valla yavaş yavaş oluyor işte, zaten çalıştığım için birilerine güvenmek zorundayım.
şu an 2,5 yaşında, ve kendi talep ediyor benden uzak kalmayı zaten, benden babasından, onun da kişisel alana ihtiyacı var artık.
yeni bebekle ama eskiye döneceğim kesin :)
Aranız nasıl peki nasıl davranıyor

Aranız nasıl peki nasıl davranıyor

valla işine geldiği gibi davranıyor.
ben bir şeye kızmışsam, sen git babam giydirsin, sen git babam kitap okusun moduna giriyor.
tam tersi babasıyla bir durum olmuşsa, anne gelsin diye ağlıyor :)
tam sıpa oldu çıktı.

genel olarak ise, artık günün bazı zamanları kendi odasında tek başına oynayarak geçiriyor, o saatlerde ona karışmamızdan hoşlanmıyor.
bazen de bizimle oynamak istiyor, çok keyif alıyor, o saatlerde de çok ilgi bekliyor.
biz de onun ruh haline göre ona yakın-uzak davranıyoruz.

zaten çekirdek ailemiz var, akrabalar uzakta.
akrabaların yanına gidince de direk oğlumu kuzenlerinin arasına bırakıp eşimle kaçıyoruz, o da bizim yüzümüze bakmıyor zaten.
ama bebekken kimselere vermezdim.

Yürümeye başlamış bir bebeğin ilgi alanı genişlemiştir. Tabi ki etrafını keşfe çıkacak. Asıl senin eteklerine dolansaydı, korkak, çekingen bir bebek olsaydı endişelenmen gerekirdi. Bırak dışa dönük bir bebek olsun.
Hatta büyüdükçe sana ihtiyacı da azalacak. Ki senin de onu kendi işini kendi görecek şekilde yetiştirmen gerekir zaten. Tamamen sana bağımlı olmamalı. Buna alışsan iyi edersin.

valla işine geldiği gibi davranıyor.
ben bir şeye kızmışsam, sen git babam giydirsin, sen git babam kitap okusun moduna giriyor.
tam tersi babasıyla bir durum olmuşsa, anne gelsin diye ağlıyor :)
tam sıpa oldu çıktı.

genel olarak ise, artık günün bazı zamanları kendi odasında tek başına oynayarak geçiriyor, o saatlerde ona karışmamızdan hoşlanmıyor.
bazen de bizimle oynamak istiyor, çok keyif alıyor, o saatlerde de çok ilgi bekliyor.
biz de onun ruh haline göre ona yakın-uzak davranıyoruz.

zaten çekirdek ailemiz var, akrabalar uzakta.
akrabaların yanına gidince de direk oğlumu kuzenlerinin arasına bırakıp eşimle kaçıyoruz, o da bizim yüzümüze bakmıyor zaten.
ama bebekken kimselere vermezdim.
Baska bir akrabada falan kalmasına izin veriyormusunz kayınvalidem büyüyünce bizde kalcak falan diyor istemiyorumm onu soruyorm

Valla kusura bakmayin bayanlar ama simdi yengemi arayip ailemize girdigi icin bir kez daha sukredecegim.Yegenime cok duskunumdur.Cogu kilik,kiyafet,oyuncaklarini ben almisimdir ve bebekliginde kisisel bakim,ihtiyaclarini donusumlu giderdik buyuk zevkle.4 yasinda oldu hala da oyledir.Iyiki sizler gibi degilmis te ben yegenime,annemler de torunlarina doyabilmisler.

sizinle aynı tarzda olmasa da ben de kıskanç annelerdenim.
benden başkası oğlum demesin, benden başkası ile katiyen yatamaz uyuyamaz, yanında ben varsam benden başkası yemek yediremez, üstünü değiştiremez...
Aa hamilemisiniz hayırlı olsun :nazar:

canım ben de bu dediklerimi aştım zaten, daha bebekken böyleydim.
şimdi birine bırakıp kaçma planları yapıyorum :KK33:
muhtemelen yeni bebekle yeniden aynı ruh haline gireceğim bir kaç yıllığına :)
Haklısın o zaman, bebekken zaten anneden kendi ayrılmak istemiyor
Hatta benim kızım yabancı bi ortamda hala öyle

Valla kusura bakmayin bayanlar ama simdi yengemi arayip ailemize girdigi icin bir kez daha sukredecegim.Yegenime cok duskunumdur.Cogu kilik,kiyafet,oyuncaklarini ben almisimdir ve bebekliginde kisisel bakim,ihtiyaclarini donusumlu giderdik buyuk zevkle.4 yasinda oldu hala da oyledir.Iyiki sizler gibi degilmis te ben yegenime,annemler de torunlarina doyabilmisler.
valla böyle hala babanne olunca neden olmasın benim kv gözümün içine baka baka oğlumun beynini yıkıyacağını ima ediyo halası desen oralı bile değil eltisinin oğlu yiğeninden daha makbul onun için

Baska bir akrabada falan kalmasına izin veriyormusunz kayınvalidem büyüyünce bizde kalcak falan diyor istemiyorumm onu soruyorm

yok ona izin vermiyorum, babası da benimle aynı fikirde.
hatta biz biraz abartıp reşit olana kadar bizim olmadığımız bir yerde yatıya kalmasına izin vermeyeceğiz diyoruz.

Amannn bende ilk bebeğim doğduğunda öyleydim biraz.hatta kayinvalidemin saçını yollama ramak kalmıştı. O sahiplenmeye kalkardı bebeğimi bende kaparcasina kucağından alırdım filan.hatta bir kez cidden ağladığımı hatırlıyorum bu bebek beni sevmiyor diye..şimdi gülüyorum o hallerime:-)
Hangi evlat annesini sevmez ki?
Sonra oğlum doğdu.öyle yapışık bir bebek ti ki bırakıp tuvalete gidemezdim..annneeeee diye ağlardı hep. O zaman da birisi olsada şu bebeği alsa biraz dedim.
Yani herşeyin fazlası zarar.

Galiba ben de bir tutam kıskanç anne olacağım. Hani çocuğum hep bana bağımlı olsun - beni arasın şeklinde değil de, bir süre "Dokunmayın çocuğuma, yırtarım" tipi bi şey olacağım gibi :/ Üff.. Hiç yakışmayacak ama galiba öyle bi haller gelecek :110:
bende senin gibiyim merak etme:KK50:gerçi eşime göre fazla pimpirikliyim ama :110:biricik oğluşum o benim kimse kusura bakmasın:63:

bende senin gibiyim merak etme:KK50:gerçi eşime göre fazla pimpirikliyim ama :110:biricik oğluşum o benim kimse kusura bakmasın:63:
Ay ben biraz manyak ta bir anneydim..yazmadan edemeyeceğim. .bir gün Türkiye'de tatildeydik.kızım daha 2 yaşında filanda sanırım. Evde oyun oynuyorduk saclarimiza mandal takma oyunu.sözde kuaförçoluk oynuyoruz.
Dışarı çıkacaz.kızım tutturdu saçındaki çıkartma diye..ay öyle çıktım dışarı çocuk ağlamasın diye..
Ağlarda babaannesinin kucağında teselli bulmaya kalkar diye herşeyi yaptım yani..rezilliğe bak :rolleyes::KK16:

Küçükken babaannemle uyurdum, amcamla vakit geçirirdim oyunlar oynardım. Babamla parka giderdim ve nicesi...
Ama annemin daima yeri başka oldu ve başka kaldı. Çünkü onun adı anne.
Annem de şükür ki bağlı olmakla bağımlı olmak arasındaki farkı bize öğretti.
Çocuğu siz doğurdunuz diye onun sahibi değilsiniz.

Küçükken babaannemle uyurdum, amcamla vakit geçirirdim oyunlar oynardım. Babamla parka giderdim ve nicesi...
Ama annemin daima yeri başka oldu ve başka kaldı. Çünkü onun adı anne.
Annem de şükür ki bağlı olmakla bağımlı olmak arasındaki farkı bize öğretti.
Çocuğu siz doğurdunuz diye onun sahibi değilsiniz.

kaç yaş için konuşuyoruz.
ben bebekliği için yapıyorum yorumları genel olarak.

Bana da biricik oğluşum halleri geliyor gibi işte, korkuyorum :110:
Kendimi yakalıyorum da.

Annem şöyle yaparız böyle yaparız diye anlatıyor, heves ediyor kadın ilk torun, pis pis bakarken yakaladım kendimi, kendi anneciğime ya.

Ben tam aksini istiyorum. Benden başka onu seven ve onun da sevdiği pek çok insan olsun. Yeri gelsin beni bile aramasın. Enişte, hala, dayı, amca, dede, babanne, anneanne, kuzen vs vs. Herkesten farklı düzeylerde sevgi alsın. Anne ve babası dışında güvenebileceği, kendisini çok seven insanlar olduğunu bilsin istiyorum. Sevgiye doysun, değerli olduğunu hissetsin ve ileride kimseden sevgi dilenmesin istiyorum. Büyüdüğünde "bana hakaret ediyor ama biliyorum beni seviyor" demesin diye.

Back
X