Bebeklerini kıskanan anneler

Ay ben biraz manyak ta bir anneydim..yazmadan edemeyeceğim. .bir gün Türkiye'de tatildeydik.kızım daha 2 yaşında filanda sanırım. Evde oyun oynuyorduk saclarimiza mandal takma oyunu.sözde kuaförçoluk oynuyoruz.
Dışarı çıkacaz.kızım tutturdu saçındaki çıkartma diye..ay öyle çıktım dışarı çocuk ağlamasın diye..
Ağlarda babaannesinin kucağında teselli bulmaya kalkar diye herşeyi yaptım yani..rezilliğe bak :rolleyes::KK16:
:KK57::KK57::KK57::KK70::KK70::KK70::KK70:aman allahım benden beteri de varmış

çocuk günboyu sizinle o yüzden yeni yüzler istiyor. çok normal. en durumsuz bir çocuk bile kapı da gördüğünün kucağına atlar, anneyi babayı aramadan saatler geçirebilir. abartılacak bişey değil sakin olun.

Bana da biricik oğluşum halleri geliyor gibi işte, korkuyorum :110:
Kendimi yakalıyorum da.

Annem şöyle yaparız böyle yaparız diye anlatıyor, heves ediyor kadın ilk torun, pis pis bakarken yakaladım kendimi, kendi anneciğime ya.
ovv senin durum da vahim o_Okız bizde şirret kv olmasak allah verede :KK70:

Merhabalar, belki bu durum garip gelicek ama bebeğimi kıskanıyorum, yani kıskanıyorum derken bana düşkün olsun istiyorum ben annesiz büyüdüm o hiç annesiz gün geçirmesin istiyorum bu kıskançlık ileri boyutta değil tabi kimse kucağına almasn falan demiyorum, ama hani vardır ya böyle hep annesiyle olan bebekler onlardan olsun isterdim hep,önceden hep bana gelirdi kızım falan ama bi kaç gündür hiç aramıyor bile beni evde yanlızız oynardık falan hep şimdi istemiyor hiç ne yapmam lazım :KK43: bu duygudan da kurtulamıyorum hiç kızım 1yaşında bu aradaa.. Teşekkür ederim şimdiden,
1 yaşında bi bebek için çok dert ediyorsunuz. bebeklerin de yanlız kalmaya kendilerini dinlemeye zamanları olmalı.
ilk çocuğunuz sanıyorum.
hayatta her şeyi zamana bırakmak lazım. çocuk evlilik .hayırlısı olsun demek lazım.
bugün sizi aramaz . yarın arar . oynar. bebeklere belli olmaz

ben de çalışıyorum . 9 ve 5 yaşındaki oğullarım okula gidiyor.
8 aylık oldu kızım . onu da bakıcı teyzeye bırakıp işe geliyorum.
Allah a emanet deyip de.
ben bakıcıyı sevmesini çok isterim. yeteri kadar sevgi. fazlası zarar. kaçınmak lazım.
bakıcıyı sevmeyip de arkamdan ağlayan , paçalarıma yapışan çocuk olmasından iyidir. onu da yaşadım. o şekilde işe gitmek çok çok çok daha zor emin ol.

:KK57::KK57::KK57::KK70::KK70::KK70::KK70:aman allahım benden beteri de varmış
Ama kv nin sucuydu bu..resmen kizimi sahiplenmeye kalkıyordu ya.kendide itiraf etti zaten yıllar sonra..
Hatta psikiyatristi ona ilk torun sana terapi gibi gelmiş. Ama dikkat et kızmasın anne ve babası demiş. .herkes farkındaydı yani durumun.benimde ilk çocuğum.düşün yani.deli etti beni..:KK53:

Ama kv nin sucuydu bu..resmen kizimi sahiplenmeye kalkıyordu ya.kendide itiraf etti zaten yıllar sonra..
Hatta psikiyatristi ona ilk torun sana terapi gibi gelmiş. Ama dikkat et kızmasın anne ve babası demiş. .herkes farkındaydı yani durumun.benimde ilk çocuğum.düşün yani.deli etti beni..:KK53:
herşey yavrularımız için En Büyük KK

Bana da biricik oğluşum halleri geliyor gibi işte, korkuyorum :110:
Kendimi yakalıyorum da.

Annem şöyle yaparız böyle yaparız diye anlatıyor, heves ediyor kadın ilk torun, pis pis bakarken yakaladım kendimi, kendi anneciğime ya.
Hahahaha öz anneye bu yapilirmi demesin kimse..normal hepsi ilk bebekte..:-)

Nasıl tepki veriyorsunuz peki teklifte bulunduklarında

valla bizim kv benden korkuyor sanırım, kendisi direk diyor "işte x(oğlumun kuzeni) küçükken bizde kalırdı, ama siz kesin yollamazsınız" gibisinden...
bazen amcaları/teyzeleri diyor, işte okula başlayınca yazın gelir kalır bizde gibisinden, şimdiden pek tepki vermiyorum açıkçası, genel olarak cevap vermiyorum denebilir.
daha çok küçük zaten, o zaman gelince de muhtemelen "daha küçük benim oğlum" diyeceğim.

ben de akrabaları ile çok iyi ilişkiler içinde olsun isterim, zaten çok seviliyor, o da çok seviyor amcaları teyzeleri var, kuzenleri var. ama yatılı kalma olayı benim tabularımdan, çok tartışmaya açık bir konu değil yani. Karşıdaki kişilerden de bu hassasiyeti anlamasalar bile saygı duymalarını bekleyeceğim, zamanı gelince...

kaç yaş için konuşuyoruz.
ben bebekliği için yapıyorum yorumları genel olarak.

Annem 6 aylıkken beni bırakıp gitmek memlekete gitmek zorunda kalmış.
Fakat beni kendine bağımlı yetiştirmediği için 1 hafta onsuz durabilmişim.
Bebeklik ya da sonrası...
Bir insanın kişiliği ta o zamanlardan gelişmeye başlıyor.

Baska bir akrabada falan kalmasına izin veriyormusunz kayınvalidem büyüyünce bizde kalcak falan diyor istemiyorumm onu soruyorm
ilk çocuğumda aynı fikirdeydim sizinle. benden ayrı hiç bir evde kalamaz .
babaannesi derdi büyüyünce bizde de kalır . içimden neler neler sayardım
sonra oğlum 9 yaşına geldi . Allah ömür versin.
babaannesinde kalmayı istediğini söyledi 2 yaz önce.
tamam dedik. çalışıyorduk. yaz okuluna da gitti. o da bitti. bakıcı kadınla akşama kadar ne yapsın çocuk evde. tamam dedik mecbur
çocuk 40 gün zor durdu . her gün kaynanam dışarı parka götürdü. bisiklet aldı. memlekete düğüne gittiler. orda bilgisayar oyunu oynamış gece gec saatlere kadar . pc 4
ama biz onu almaya gidince ağladı . mutluluktan. ki bize bazen neler neler söyler . sanırsın ki istemiyor bizi.

o zaman kaynanam dedi ki bülbülü altın kafese de koysan illa evim diyor.

her yaz aynı şeyi yapıyor oğlum. gitmek istior ama kalamıyor
gecen yıl kardeşi doğunca kaynanam aldı oğlanı . 10 gün kalsın bende, sen ilgilenemezsin şimdi , 3 çocuk biri yeni doğan. dedi. oğlan da gitmek istedi
inanın 7 hafta sonra telefonda sessizce "anne musaitsen gelip beni alabilir misin "? dedi

:KK70:
olur öyle, çok çaktırmamak lazım

Geçer herhalde, şimdi hamilelik, sonra nasipse doğumuydu ilk bakımı büyütmesi... Alıştıktan sonra gider herhalde...

ovv senin durum da vahim o_Okız bizde şirret kv olmasak allah verede :KK70:

ortalıkta ben doğurdum onu benim oğluşum annesiyim ya ben diye dolaşıyomuşuz :KK70::KK70::KK70:

Ay Allah korusuuun
Aaa hayal ettim de çok fenaa, ailenin kıdemli sosyopatı gibi :D

Annem 6 aylıkken beni bırakıp gitmek memlekete gitmek zorunda kalmış.
Fakat beni kendine bağımlı yetiştirmediği için 1 hafta onsuz durabilmişim.
Bebeklik ya da sonrası...
Bir insanın kişiliği ta o zamanlardan gelişmeye başlıyor.

hımm sizin deneyiminiz farklı.
ben hatırlamıyorum küçüklüğümü zaten :) ama zaten böyle akraba dolu bir mahllede oturuyorduk, halalar amcalar babanneler falan hep aynı yerde, ama yatıya kalmazdık kimsenin evinde. bebekliği zaten bilmiyorum :)

kendi oğlumdan deneyimim ise şu şekilde; belirli yaşa kadar bağımlı- bağlı adına ne derseniz o şekildeydik, 9 aylık olunca işe başladım, işten dönünce yine aynı şekilde devam. zaten kişisel zaman ihtiyacı yoktu, ya da bunu hiç belli etmedi diyelim.
2 yaşını geçip yavaş yavaş kendi kendine oynamaya ve hikayeler anlatmaya başladı, işte o zaman dedim, biraz yalnız kalmalı bu çocuk, hakikaten pedagog da bunu önerdi, ve şu an sadece o talep ettiğinde üzerine düşüyorum. Diğer zamanlar kendi kararlarına göre yaşıyor.
Akrabaları ile ilişkisine hiç karışmıyorum, sık sık buluşturacak şekilde planlar yapıyoruz.
ama yatıya kalmada ev kuralımız var.

valla böyle hala babanne olunca neden olmasın benim kv gözümün içine baka baka oğlumun beynini yıkıyacağını ima ediyo halası desen oralı bile değil eltisinin oğlu yiğeninden daha makbul onun için

Bu konuda haklisin.Bebekken sabah biraz daha uyusunlar diye sabahin 6sinda yanima alip mamasini yedirir altini temizler oyalardim.Toruna,yegene karsi olmasi gereken tutum budur benim gorusum ama sizin basinizdaki de zor cidden.Allah kolaylik versin.

Ben sevdiklerimi genel olarak kiskanirim. Büyük ihtimalle bebegimi de kiskanirim :)) cok anac bi yapiya sahibim zaten .
Bu normal bişey bence .

Bu konuda haklisin.Bebekken sabah biraz daha uyusunlar diye sabahin 6sinda yanima alip mamasini yedirir altini temizler oyalardim.Toruna,yegene karsi olmasi gereken tutum budur benim gorusum ama sizin basinizdaki de zor cidden.Allah kolaylik versin.
valla imrendim ne yalan söyliyim

Bende kesin kıskanç olurum. Evdeki çiçeğime bile kimseyi dokundurtmuyorum. Acaba bende bir anormallik mi var ya?

Merhabalar, belki bu durum garip gelicek ama bebeğimi kıskanıyorum, yani kıskanıyorum derken bana düşkün olsun istiyorum ben annesiz büyüdüm o hiç annesiz gün geçirmesin istiyorum bu kıskançlık ileri boyutta değil tabi kimse kucağına almasn falan demiyorum, ama hani vardır ya böyle hep annesiyle olan bebekler onlardan olsun isterdim hep,önceden hep bana gelirdi kızım falan ama bi kaç gündür hiç aramıyor bile beni evde yanlızız oynardık falan hep şimdi istemiyor hiç ne yapmam lazım :KK43: bu duygudan da kurtulamıyorum hiç kızım 1yaşında bu aradaa.. Teşekkür ederim şimdiden,

Birakinda cocuk normal gelisimini tamamlasin kossun oynasin hareket etsin, kurtulun bu sacma dusuncelerden cocuk sizin vucudunuzun bir uzantisi degilki, bir birey buyuyecek okula gidecek arkadaslari olacak, ergen olacak kafa tutacak, sevgilisinizi arkadasinizi sizden daha cok onemseyecek bunlara hazirlikli olun.. Cocugu bunalmak yerine nasil iyi anne olurum diye arastirin. Isiniz zor korkularinizi anliyorum ama bu ne size nede cocugunuza yardim eder.

Back
X