.Ben 2.5 aylıkken bıraktım sallamayi. Bizimki uyurken de sallanmak istiyordu sabah akşam gece salla salla, uyku yok yemek içmek yoktu bende. En sonunda doktorumuzun tavsiyesi ile yarım ve gevşek kundak yapıp emziği ağzına verdim , sağına yatırdım. Önce sallamaya başladım sonra yavaş yavaş hafiflettim sallamayi, ağlamaya başlayınca beşiğine pat pat diye vurmaya başladım titreşim oldu. Sonrasında poposuna hafif hafif vurup pişpişledim :))) kundağı bırakmaz diye çok korkuyordum ama 7.5 aylık olunca bıraktı serbest uyumak istedi. Şu an uyumak isteyince emziği ağzına veriyorn sağına yatırıyorm saçını okşuyorum biraz öpüyorum uyuyor :) sabırlı olmak lazım yoksa başarılı olamıyor insan
Nasıl yapıyordun peki yani bebeğin yatağında ağladığı anda kucağına mı aldın yoksa bir iki dakika ağladıktan sonra mı aldın soruyorum çünkü benim oğlım uyuyacağının farkına varır varmam ağlamaya başlıyo ve her kaldırıp yatırışımda hemen ağlıyo yatırmamla kaldırmam bir oluyo Akşam uyuması daha kolay ama gündüzler beni benden aldı 4. Gündeyiz bakalımBen de kızımı yatır-kaldır yöntemiyle alıştırdım. 1 yaşındaydı ilk gün 1 saat ikinci gün yarım saat sonraki günler 10 dk filan ağlayarak uyudu. 10.gün bir dakika bile sürmüyordu ağlaması. Şu anda üç yaşında iki masal anlatıyorum ikincinin sonu gelmeden uyuyor. Arkadaşlarımın aynı yaşlarda çocukları var sallayarak uyuyorlar hala. Şimdi zorluk çekersin ama geleceği güzel bir yatırım yapmış olursun.
Nasıl yapıyordun peki yani bebeğin yatağında ağladığı anda kucağına mı aldın yoksa bir iki dakika ağladıktan sonra mı aldın soruyorum çünkü benim oğlım uyuyacağının farkına varır varmam ağlamaya başlıyo ve her kaldırıp yatırışımda hemen ağlıyo yatırmamla kaldırmam bir oluyo Akşam uyuması daha kolay ama gündüzler beni benden aldı 4. Gündeyiz bakalım[/QUOTE
Ağlamaya başladığında değil ağlaması şiddetlenince kucağıma alıp sarılıp sustuğunda tekrar yatırdım. Her ağlamasında böyle yaptım. İlk gün gerçekten çok zordu buna hazırlıklı olman gerekiyor. Onunla birlikte ben de ağlamıştım umutsuzluğa kapılmıştım. Sonraki günler mucize gibi ağlama süresi ve şiddeti azaldı.
bazen ağlama değil de ona benzer huzursuz sesler de çıkarıyor yüzüstü dönüyor bende kucağıma alıyorum tekrar bi sonraki denememde bende ağlamasını bekleyeyim alıp yatağına karken hemen ağlamaya başlıyor hatta yatağını görünce sende de böyle oluyor muydu
bugün 4. günümüz kitaptakileri tam olarak uygulamıyorum zaten 4 saatlik bi döngüden bahsediyor ben oğlumu 4 saat sütsüz bırakamam zaten sütüm az hepten kesilir 3 saatte bir emziriyorum yatırmadan önce debeslemeyin diyor ama maalesef benimki bazen denk gelebiliyor yatırma saatine onu da emzirdikten sonra 10 dakika oyalayarak geçiştirdiğimi düşünüyorum artık ne kadar doğru yapıyorum ilerleyen aylarda görcemValla ben o sesleri hiç dikkate almadım. Yeter ki ağlamasın deyip bekledim yanında. Yatağı görünce benim kızım da ağlamaya başlardı. Eyvah derdim başa mı döndük. Ama inan başa dönmüyorsun kararlı ve sabırlı ol. Sadece hastalık diş çıkarma gibi dönemlerde sil baştan olabiliyor.
düzenin oturması sizde ne kadar zaman aldı bi de gündüz uykuları nasıldı ben akşam uyuturken bu kadar zorlanmıyorumValla ben o sesleri hiç dikkate almadım. Yeter ki ağlamasın deyip bekledim yanında. Yatağı görünce benim kızım da ağlamaya başlardı. Eyvah derdim başa mı döndük. Ama inan başa dönmüyorsun kararlı ve sabırlı ol. Sadece hastalık diş çıkarma gibi dönemlerde sil baştan olabiliyor.
Ağlıyorlar uyumuyorlar bir yöntem var mı diye sordum
düzenin oturması sizde ne kadar zaman aldı bi de gündüz uykuları nasıldı ben akşam uyuturken bu kadar zorlanmıyorum
merhaba ben hala sonuç alamadım ya hala ağlıyo hala bağırıyo acaba küçük diye mi olmuyo 4 buçuk aylık oğlum10 günde düzenimiz oturmuştu. Gündüz uykusuna daha kolay alışmıştı. Her çocuk bir olmuyor.
Aslında küçük olduğu için daha kolay alışması lazım. Emerek uyumaya mı alışkın öyleyse zorlanması normal. Pes etmeyin inatçı bir yapısı vardır belki bebeğinizinMer
merhaba ben hala sonuç alamadım ya hala ağlıyo hala bağırıyo acaba küçük diye mi olmuyo 4 buçuk aylık oğlum
Emziriken uyuyo ama 15 dakika sonra yine uyanıyo ve uyumuyo saat 10 dan beri uyuduğu yok bı nasıl bebek anlamadım ben ya bana ceza olarak mı gönderildi sürekli ilgi bekliyo yoruldum psikolojim bozuldu resmen 8 gün oldu ya hala ağlayarak ıyuyoAslında küçük olduğu için daha kolay alışması lazım. Emerek uyumaya mı alışkın öyleyse zorlanması normal. Pes etmeyin inatçı bir yapısı vardır belki bebeğinizin
bi de uykusu da gelmiyo göZlerini ovalayınca anlardım uykusu geldiğini artık gelmiyoAslında küçük olduğu için daha kolay alışması lazım. Emerek uyumaya mı alışkın öyleyse zorlanması normal. Pes etmeyin inatçı bir yapısı vardır belki bebeğinizin
Allah kolaylık versin canım. Nasıl bir tavsiyede bulunsam bilemedim.B
bi de uykusu da gelmiyo göZlerini ovalayınca anlardım uykusu geldiğini artık gelmiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?