Bebeklerini sallamadan uyutmaya nasıl alistirabilirim

Ben 2.5 aylıkken bıraktım sallamayi. Bizimki uyurken de sallanmak istiyordu sabah akşam gece salla salla, uyku yok yemek içmek yoktu bende. En sonunda doktorumuzun tavsiyesi ile yarım ve gevşek kundak yapıp emziği ağzına verdim , sağına yatırdım. Önce sallamaya başladım sonra yavaş yavaş hafiflettim sallamayi, ağlamaya başlayınca beşiğine pat pat diye vurmaya başladım titreşim oldu. Sonrasında poposuna hafif hafif vurup pişpişledim :))) kundağı bırakmaz diye çok korkuyordum ama 7.5 aylık olunca bıraktı serbest uyumak istedi. Şu an uyumak isteyince emziği ağzına veriyorn sağına yatırıyorm saçını okşuyorum biraz öpüyorum uyuyor :) sabırlı olmak lazım yoksa başarılı olamıyor insan
.
Ben sallarken de yine bu şekilde ağlamaları oluyordu zaten uyuyordu alıp yatağına koyunca uyanıyordu yatır kaldır yöntemini uygulamaya başlayalı en azından uyuyunca uyanmıyo fakat çok ağlıyo neden azalmıyo ağlamaları bilmiyorum sesimi de yükseltiyorum off inşallah sonuç alırım

Ben de kızımı yatır-kaldır yöntemiyle alıştırdım. 1 yaşındaydı ilk gün 1 saat ikinci gün yarım saat sonraki günler 10 dk filan ağlayarak uyudu. 10.gün bir dakika bile sürmüyordu ağlaması. Şu anda üç yaşında iki masal anlatıyorum ikincinin sonu gelmeden uyuyor. Arkadaşlarımın aynı yaşlarda çocukları var sallayarak uyuyorlar hala. Şimdi zorluk çekersin ama geleceği güzel bir yatırım yapmış olursun.

Ben de kızımı yatır-kaldır yöntemiyle alıştırdım. 1 yaşındaydı ilk gün 1 saat ikinci gün yarım saat sonraki günler 10 dk filan ağlayarak uyudu. 10.gün bir dakika bile sürmüyordu ağlaması. Şu anda üç yaşında iki masal anlatıyorum ikincinin sonu gelmeden uyuyor. Arkadaşlarımın aynı yaşlarda çocukları var sallayarak uyuyorlar hala. Şimdi zorluk çekersin ama geleceği güzel bir yatırım yapmış olursun.

Nasıl yapıyordun peki yani bebeğin yatağında ağladığı anda kucağına mı aldın yoksa bir iki dakika ağladıktan sonra mı aldın soruyorum çünkü benim oğlım uyuyacağının farkına varır varmam ağlamaya başlıyo ve her kaldırıp yatırışımda hemen ağlıyo yatırmamla kaldırmam bir oluyo Akşam uyuması daha kolay ama gündüzler beni benden aldı 4. Gündeyiz bakalım

Nasıl yapıyordun peki yani bebeğin yatağında ağladığı anda kucağına mı aldın yoksa bir iki dakika ağladıktan sonra mı aldın soruyorum çünkü benim oğlım uyuyacağının farkına varır varmam ağlamaya başlıyo ve her kaldırıp yatırışımda hemen ağlıyo yatırmamla kaldırmam bir oluyo Akşam uyuması daha kolay ama gündüzler beni benden aldı 4. Gündeyiz bakalım[/QUOTE
Ağlamaya başladığında değil ağlaması şiddetlenince kucağıma alıp sarılıp sustuğunda tekrar yatırdım. Her ağlamasında böyle yaptım. İlk gün gerçekten çok zordu buna hazırlıklı olman gerekiyor. Onunla birlikte ben de ağlamıştım umutsuzluğa kapılmıştım. Sonraki günler mucize gibi ağlama süresi ve şiddeti azaldı.

bazen ağlama değil de ona benzer huzursuz sesler de çıkarıyor yüzüstü dönüyor bende kucağıma alıyorum tekrar bi sonraki denememde bende ağlamasını bekleyeyim alıp yatağına karken hemen ağlamaya başlıyor hatta yatağını görünce sende de böyle oluyor muydu

bazen ağlama değil de ona benzer huzursuz sesler de çıkarıyor yüzüstü dönüyor bende kucağıma alıyorum tekrar bi sonraki denememde bende ağlamasını bekleyeyim alıp yatağına karken hemen ağlamaya başlıyor hatta yatağını görünce sende de böyle oluyor muydu

Valla ben o sesleri hiç dikkate almadım. Yeter ki ağlamasın deyip bekledim yanında. Yatağı görünce benim kızım da ağlamaya başlardı. Eyvah derdim başa mı döndük. Ama inan başa dönmüyorsun kararlı ve sabırlı ol. Sadece hastalık diş çıkarma gibi dönemlerde sil baştan olabiliyor.

Valla ben o sesleri hiç dikkate almadım. Yeter ki ağlamasın deyip bekledim yanında. Yatağı görünce benim kızım da ağlamaya başlardı. Eyvah derdim başa mı döndük. Ama inan başa dönmüyorsun kararlı ve sabırlı ol. Sadece hastalık diş çıkarma gibi dönemlerde sil baştan olabiliyor.
bugün 4. günümüz kitaptakileri tam olarak uygulamıyorum zaten 4 saatlik bi döngüden bahsediyor ben oğlumu 4 saat sütsüz bırakamam zaten sütüm az hepten kesilir 3 saatte bir emziriyorum yatırmadan önce debeslemeyin diyor ama maalesef benimki bazen denk gelebiliyor yatırma saatine onu da emzirdikten sonra 10 dakika oyalayarak geçiştirdiğimi düşünüyorum artık ne kadar doğru yapıyorum ilerleyen aylarda görcem

Bizde de çözümü baba buldu kızımın yanında yattı. Yüz üstü yatırdı ve sırtına masaj yaptı hadi kızım uyuyalım artık derken bizim kız uykuya daldı. Başına ya da sırtına parmaklar aşağıdaki yukarı masaj yaparak çocuklarınızı gevsetebilirsiniz. Bizim kız bayılıyor böyle uyumaya. Allah yardımcınız olsun.

düzenin oturması sizde ne kadar zaman aldı bi de gündüz uykuları nasıldı ben akşam uyuturken bu kadar zorlanmıyorum

Öncelikle sabırlı ve sakin olun bunu bebeklerede yansıtın. Acele etmeyin
Oglumda sallamaya alisikti bir yasina girdi o zamanlar basladim(ki cok gec kalmisim) yataga beraber giriyorduk uzaniyordum yanina, mizmizlaniyor kalkip kacmak istiyordu ama yinede ben hic konusmadan arada sessizce pispislayarak sabirla uyutmayi basarabildim. Birde kendim uyumus gibi yapiyordum yani nefesimden uyudugumu onunda uyumasi gerektigini anlasin diye.

onlar agladikca sen strese giriyorsun, onlar minicik halleriyle bunu farkedip daha cok agliyorlar.. sen sakinligi elden birakmamaya calis, gerilmez rahat davranirsan onlar da pozitif elektrikle daha cabuk alisirlar.

Mer

merhaba ben hala sonuç alamadım ya hala ağlıyo hala bağırıyo acaba küçük diye mi olmuyo 4 buçuk aylık oğlum
Aslında küçük olduğu için daha kolay alışması lazım. Emerek uyumaya mı alışkın öyleyse zorlanması normal. Pes etmeyin inatçı bir yapısı vardır belki bebeğinizin

Bebeklerim ikiz. Bu konuyu acali çok oldu bebeklerim 11 aylık ve hâlâ uyku problemimiz devam ediyor maalesef . İkiz olduklari için düzen kuramadim bir türlü

Aslında küçük olduğu için daha kolay alışması lazım. Emerek uyumaya mı alışkın öyleyse zorlanması normal. Pes etmeyin inatçı bir yapısı vardır belki bebeğinizin
Emziriken uyuyo ama 15 dakika sonra yine uyanıyo ve uyumuyo saat 10 dan beri uyuduğu yok bı nasıl bebek anlamadım ben ya bana ceza olarak mı gönderildi sürekli ilgi bekliyo yoruldum psikolojim bozuldu resmen 8 gün oldu ya hala ağlayarak ıyuyo

B
bi de uykusu da gelmiyo göZlerini ovalayınca anlardım uykusu geldiğini artık gelmiyo

Back
X