• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebekleriniz kucak istiyormu?

Schirin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.013
7
156
44
Kocaeli
benim oglum sürekli kucakta durmak istiyor yada ayakta sallanmak ayaklarım koptu ya ve 31 günlük bebege göre çok az uyuyor sesten çok alıyor artık bende yorulmaya başladım

canım bırak yerinde dursun , birçok bebek kucak ister . hastaneden çıkmadan önce benimle aynı gün doğum yapan arkadaşın çocuğu daha ilk günden beşiğinde duramıyordu sürekli ağlıyordu . alıştırdılar sürekli dil döküp salladılar ana - kız kucaklarında.. çocuk yerinde hiç yatmıyordu . valla napiyim emziriyorum , altını değiştiriyorum gazını çıkarıyorum . atıyorum yerine ağlarsa ağlasın ... ağlar ağlar susar ..

canım bana sor ya canım çıkıyor. benim bebekler ikiz. kucaktan inmiyorlar bırakıyorum peşimden ağlıyor yürütece koyuyorum kucak diye deli oluyor. gece gündüz uyku yok .ayakta sallarsam çok güzel uyuyor bırakınca kıyamet kopuyor.topuklarım çatladı vallahi 10 aydır.Nasıl düzelecek bilmiyorum.

Schirin bide uyuttuğum zaman yanında müzik setimin hoparlörünü koydum açıyorum radyoyuda .. sese de alışsın , sonra hep sessiz ortam isterler her yerde uyuması problem olur.

canım normal benim kızım 3 aylık oldu ayakta sallamadan uyumuyor uykuyu toplayamayınca battaniyede 2 kişi sallıyoruz öyle uyuyor...
öyle yatarak sevdirmez kendin kucağına alavcaksın etrafı seyredecek...oooooo
benim kızda neler var.gece uyumaz..herkesin çocuğu banyo yapınca uyur benim ki uyumaz....bi değişik yani...
inşallah düzelir canım allah sabır versin çok zorrr

benim bebişimde bu aralar kucak istemeye başladı beşiği sallanıyo bazen uyumayınca sallayım dıyorum sallayınca hiç uyumuyor kendi kendine uyuyor

ben cok nadır alırım kucagıma oda canı sıkılınca aglar emzırıyorum gazını cıkarıp yatagına koyuyorum kendılıgınden uyuyor canım alıstıysda kucaga yatagına koy aglasın brıaz sonra uyur kendılıgınden

dogru fıkıt olan bırı var ortada oda sensı canım:))))))
ya ınanma oyle seylere eskıden kım kucagına almıs yaa:))))
8 10 tane dogurup atıyorlardı ortaya.bız ustlerıne dustukce cocuklarda bızı kullanıyo.ben alsıtırdım 2,5aylıkken 3gun agladı uyurken sımdı kendı uyuyor.temızlık yaparkende atıyorum yatagına ben supurup sılıyorum o oynuyor:)))
daha bebek o neye alıstırırsan ona alısır.benıde sallayan olsa bende alısırım dıyorum herkese guluyorlar.rahatı kım sevmez.ama sana yazık.oylede boylede buyuyorlar.ben oynuyorum sevıyorum gezdırıp gelıyorum karnını doyurup altını temızleyıp atıyorum yatagına :))))
sonra herkes kendı ısıne.
alıstı artık gecen gun uyksu geldı zannettım agladı bıraz baktım durmuyo gozu odasında.yatırıdımm.baktım yarım saat bır saat derken uyumuyor.yatagında donenceyle ayıcıgıyla battanıyesıyle donup oynayıp duruyor.bız bu arada tv ızlıyoruz esımle.dedım noluyo buna.
alıstıya kendı uyumaya buyudukce canı sıkıldıgında yatagını arıyor.kendı orda oyalanmak ıstıyor:))))))))))
kucak ıstemıyor sıkıntılı gelıyor ona.
her sey alıstırmakla bıtıyor canım.

oh şanslısınız benimki morarana kadar aglıyo

valla benimde aynı canım morarana kadar ağlayıp duruyor çatlayacak sanıyorum ağlamaktan ne kendi kendine oynuyor ne gece gündüz uyuyor sallarsan iyi hele uykuyu dağıtırsa bittim ben valla inş.düzelir sanada banada böyle durumda olanlarada allah kolaylık versin.:çok üzgünüm:

ben alıştırma ya sa alıştırmama mevzusuna katılmıyorum.her bebek birbirinen farklıdır,her birey gibi.eminim burada bebegı aglayan arkadaşlar bebeklerini yalnız bırakmayıda denemişlerdir,ama sanırım çocuklar kendılerınden gecene kadar,seslerı kısılana kadar agladıklarında onlarda kucaklarına almışlardır,normal olarak.tabıkı boyle bebeklerin bakımı gercekten çok zor oluyor.bak Schirin senın bebegın henuz çok kuçuk belkı 2.ayına dogru değişir umarım degışır.benım kızımda yaklaşık ıkı aylık olana kadar çok zor bır bebektı,gece gunduz uyumuyordu,çok bagırıyordu,şimdide çok uyuyan bır bebek degıl ama eskısı kadarda çok bagırmıyor çok şükür.sanırım bebegın kendı kendıne gazını çıkartmakta zorlanıyor,bacaklarına bıraz masaj yap,bagırsak sıstemi geliştikçe bu günler gececek,o uyurken sen de uyu,işi gucu boşver,mumkunse yanına hergun bırılerını bul,çagır konu komşu kım varsa,çunku bu donemı yalnız atlatmak çok yorucu.kolay gelsın canım,saglıcakla kal.

dogru fıkıt olan bırı var ortada oda sensı canım:))))))
ya ınanma oyle seylere eskıden kım kucagına almıs yaa:))))
8 10 tane dogurup atıyorlardı ortaya.bız ustlerıne dustukce cocuklarda bızı kullanıyo.ben alsıtırdım 2,5aylıkken 3gun agladı uyurken sımdı kendı uyuyor.temızlık yaparkende atıyorum yatagına ben supurup sılıyorum o oynuyor:)))
daha bebek o neye alıstırırsan ona alısır.benıde sallayan olsa bende alısırım dıyorum herkese guluyorlar.rahatı kım sevmez.ama sana yazık.oylede boylede buyuyorlar.ben oynuyorum sevıyorum gezdırıp gelıyorum karnını doyurup altını temızleyıp atıyorum yatagına :))))
sonra herkes kendı ısıne.
alıstı artık gecen gun uyksu geldı zannettım agladı bıraz baktım durmuyo gozu odasında.yatırıdımm.baktım yarım saat bır saat derken uyumuyor.yatagında donenceyle ayıcıgıyla battanıyesıyle donup oynayıp duruyor.bız bu arada tv ızlıyoruz esımle.dedım noluyo buna.
alıstıya kendı uyumaya buyudukce canı sıkıldıgında yatagını arıyor.kendı orda oyalanmak ıstıyor:))))))))))
kucak ıstemıyor sıkıntılı gelıyor ona.
her sey alıstırmakla bıtıyor canım.

Arkadaşım , senin bu düşündüğünü inan bugün bende düşündüm . köyde ki insanları düşünüyorum doğuruyorlar arka arkaya 5 - 6 tane .. ahıra gir süt sağ , tarlaydı tapandı , elde çamaşır yıka kazanları kaynataraktan vs... şimdi bile birçok köyde bu durumlar inanın değişmiş değil.. bi de bizimkilere bak !! ağla pışpışla , karnı tok pışpışla , altı temiz pışpışla ....... ooo pışpışla Allah pışpışla :((

Arkadaşım , senin bu düşündüğünü inan bugün bende düşündüm . köyde ki insanları düşünüyorum doğuruyorlar arka arkaya 5 - 6 tane .. ahıra gir süt sağ , tarlaydı tapandı , elde çamaşır yıka kazanları kaynataraktan vs... şimdi bile birçok köyde bu durumlar inanın değişmiş değil.. bi de bizimkilere bak !! ağla pışpışla , karnı tok pışpışla , altı temiz pışpışla ....... ooo pışpışla Allah pışpışla :((

canım ya vallahı cok guldurdun benı bu pıspıslarınla:))))))
aglanacak halımıze guluyoruz:)))))
bır gun bır arkadasım dedıkı;ya bızım oralrda bebekler hep uyurdu.hıc uyanmazdı dedı.ne buranın bebeklerı.ALLAH ALLAH dedım ne ıyıymıs havasından mı suyundanmı?
gercı benımklerde uyuyor ama dedım.napıyorlar.annemler dedı tulbente hashas sarıp agzına emzık dıye verılerdı dedı.:))))))))))))
dedımkı ya gıt ısıne:)))))))) gercekten dedı.
kızım salakmısınız nesınız dedım.bebeklerı uyutmamıs kes yapmısısınız:))))))))))))))))
gercekten yaaaaaa.ben bunu duydum ve acıdım kendı halımıze.cocuk buyuten tıplere bak canım yaaaaa.
bız kendımızı paralayalım:)))))))))))
ALLAH cumlemıze akıl versın

Hayatım vallahi bende senin yazdıklarına güldüm . Bu arkadaşının ailesinin yaptığı gerçek mi acaba Haşhaş falan :))) yani ben kendi köyümüzde ki insanları gözümün önüne alıyorum da hakkaten o insanların çocuk pışpışlayacak halleri de zamanları da yok :)) Yani bizim çocuklara fazlaca rahat batıyor :))

Back
X