- 13 Temmuz 2015
- 340
- 352
- 103
- 40
- Konu Sahibi rumeysaltan
-
Konu sahibi değilim ama ilk çocuğumda çalışan ve ikinci çocuğum bir yaşına geldiğinde yine çalışacak olan bi anne olarak ne gibi pişmanlıklar yaşadığınızı merak ettimMerhaba, ben 17 sene calistim. Bu sene zarfinda iki cocugum oldu. Birine babaanne birine bakici bakti. 1 aydir isten ayrildim .ve cooookkk ama cok pismanliklarim var...bence imkanlar el veriyiyorsa Bana sorarsan 3 4 yasina kadar calisma sen buyut cocugunu.....
Kime bırakacaksın bebegini pekiBen daha 2 aylık hamileyim. Ama borçlar çok . O yüzden maalesef 6 aylık iken çalışmam gerekecek.. sonuçta bende evde oturmak isterim ama hersey onlar için. .
Yok emmiyo zaten mama aliyoruz.gunde 1kere de ek gıdabide isyerinin kresi her boslukta gidip kontrol edebilirsin bi yasina gelene kadar 2 saat emzirme iznin var yasal olarak
Brnim ise baslamam bebegim icin olacak...aliskin degilim zaten evde oturup kocadan para beklemeye ama esim bayağı zorlaniyo bisi demese de...Hani hep onun icin calisiyorum diyoruz ya ben buna inanmiyorum. Kendimde dahil 17 sene calistim (oglum 10 kizim 2 yasinda )o yastaki bebek bizden ne isterkii ev mi arabami yazlik mi kislik mi . Varsin isteklerimiz biraz ertelensin. Evi 5 sene sonrada alirsin. Ama o cocuklar o yaslara gelmicek bidaha. Benim sitemim kendime maddi imkanim iyiydi calismasamda gecinirdik ama ben yok kariyer yok o yok buuu offfff offfff cok gec kaldim oglum icin ama kizima yetistum sanirimm. Pismanliklarim bu yonde. Heee maddi yetersizlik olur zorunlu olunur borc harcc yapabilcek bisey yok.
Kres sirketin olduğu için rahat olur diye düşündüm ben...sonucta brn oraya emek vericem onlar da gözleri gibi bakmak zorundalar10ay ise baslamak icin ideal ama kres konusunu bilemedim ben.
Maddi olarak uygun olabilir ama kucuk bir bebek icin ev ortami daha dogru gibi geliyor bana.
Ben kizim 20 aylıkken basladim ise.sonra babannesi bakti kendi evinde. Simdi ise kismet olursa 9-10ay civari baslayacagim ama bakim konusunu bilemiyorum. Yalniz benim tercihim kresten yana olmazdi.
Evde bakici daha makul geliyor bana.
Evrt cogu sirkette bu imkan olmuyo ama alman sirketi oldugu ivin alammca da ogrenebilir belkiBence kreş var bu büyük bir şans. Değerlendir
Yok emzirme olayi bizde yok zaten... haklisinBende şunu anlamıyorum yok ilk emeklemesi, yok baba demesi yok bilmem be? Gördün ne oldu hep hafızanda mı kalacak? Sanırsın çocuk atomu parçaladı. 2 oğlum var devlet memuruyum. Hamileliğimin sonuna kadar çalıştım ki doğum sonrası biraz daha iznim olsun diye ve sonuç olarak 3,5 aylıkken işe geri döndüm. Önemli olan senin çocuğunla kaliteli vakit geçirmen bütün gün beraber olman değil. Ayrıca iş yerinin kreşi varsa istediğin Zaman emzirebilirsinde. Ve aklında kalmaz. Yine de sen bilirsin.
Hayirlisi olsun arkadasim senin icinde bebegin icindeBrnim ise baslamam bebegim icin olacak...aliskin degilim zaten evde oturup kocadan para beklemeye ama esim bayağı zorlaniyo bisi demese de...
Guvenememki... orda yanimda gibi bisey olcak..Bakıcı daha iyi bence, kendi evinde. Ben esasen anaokulu öğretmeniyim. Ne olursa olsun bakıcının sadece senin bebeğinle ilgilenmesi ayrı birşey...
Boyle biseye ihtiyac duyacagimi sanmam cunku istediğim yetistirme tarzi ayagima geldi aslinda... ordaki bakicilara guvenebilirim her konuda diye dusunuyorumBenim bi arkadaşımın iş yerinde de kreş vardı. Bakıcı da tuttu arkadaşım. Bakıcı kreşte bakıyordu çocuğa. 40 günlükken kreşe bıraktı. İş yerinde olduğu için Arkadaşım da gidip gelip emziriyodu.
Bende öyle dusunuyorum hemde kizim sosyallesir hem yabanci dil icin adim atmis olurum cunku istedigim eğitimi beren kresler gerçekten pahali karsilayamm demiyorum ama cok seyden kismamiz gerekecek...orda ucretsiz olcak yanimda olcak ve kazancim olcak... dua edin lutfen eski is hirsim geri gelsin :)Bende oğlum 8.5 aylikti calismaya basladim.10ay yeterli zaten emzirmiyormussunuz.baslayin işe sizin psikolojinizde iyi olur.aksamlari kaliteli vakit gecirirsiniz.
Bende şunu anlamıyorum yok ilk emeklemesi, yok baba demesi yok bilmem be? Gördün ne oldu hep hafızanda mı kalacak? Sanırsın çocuk atomu parçaladı. 2 oğlum var devlet memuruyum. Hamileliğimin sonuna kadar çalıştım ki doğum sonrası biraz daha iznim olsun diye ve sonuç olarak 3,5 aylıkken işe geri döndüm. Önemli olan senin çocuğunla kaliteli vakit geçirmen bütün gün beraber olman değil. Ayrıca iş yerinin kreşi varsa istediğin Zaman emzirebilirsinde. Ve aklında kalmaz. Yine de sen bilirsin.
Özel değilse sormak isterim deneyimli bir anne olarak size nasıl pişmanlıklarınız var?Merhaba, ben 17 sene calistim. Bu sene zarfinda iki cocugum oldu. Birine babaanne birine bakici bakti. 1 aydir isten ayrildim .ve cooookkk ama cok pismanliklarim var...bence imkanlar el veriyiyorsa Bana sorarsan 3 4 yasina kadar calisma sen buyut cocugunu.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?