- 7 Ağustos 2016
- 5.789
- 18.830
- 198
- Konu Sahibi SekerAnnee
-
Biz sürekli tras ettiriyoruz, özellikle yazin, hiç bir zararını görmedik..Merhaba Benimde kedim bu ara tüy dökmeye başladı doktora gösterdik çok fazla dökülme Yok traş edince derisine zarar verebiliyor dedi vaz geçtik.Siz herhangi bir zararını gördünüz mü traş ettirmenin ve dökülmede azalma oluyor mu
Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Nasıl takip edemediniz yahu ihmal etmeyin hayvanın aşılarını yazık günahİlk aldığımızda 3 tane falan aşı oldu sonrasında takip edemedik daha devamı var mı
Merhaba,endişelerinizi anlıyorum ama inanın kedi tüyünün bebeklere veya bize hiçbir zararı yotkur. Aşıları olduğu sürece tam tersine bebekle kedinin bir evde birlikte büyümeleri çok güzel birşey gelişimi psikolojisi açısından. Ben doğum yaptığımda 2 kedim vardı ama ikisi agresifleşip bana saldırmaya başlayınca mecbur çalıştığımız iş yerine götürdü eşim. Şimdi sakinleştiler. Agresif olmasalardı asla vermeyi düşünmüyordum ama bebeğim kucağımdayken ısırıp bana saldırmaya başlayınca bebeğim 8 aylık iken gönderdim. Eğer böyle bir durum yoksa kesinlikle vermenizi tavsiye etmiyorum. Kimseyi de dinlemeyin bana da çok söyleyen olmuştu bunları :)Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Canım kılından bulaşır dedikleri toxoplasma.onun da çaresi var kedine iki ayda bir hapını içirecek veterinerin.iğnesi değil ama hapı daha etkili.yapılan bir toxo araştırmasında kedisi köpeği olmayanlarda daha sık bulunmuş.çümkü bizler biliyor ve dikkat ediyoruz diğer insanlar bilmiyor.tarlada gezen hayvanlardaki bitkilere geçiyor iyi yılamazsak bize veya az pişmiş etten de geçiyor herkes yakalanıyor.türkiyede büyük çoğunluk bunu küçükken geçirirmiş hamileyken geçirmemek önemli.ayrıca geçirip geçirmediğine kadın Doğumda bakıyorlar geçirdiysen sorun değil geçirmediysen kedine iç parazit yaptırıyorsan düzenli yine sorun değil o zaman sebze meyveyi çok iyi yıkaman az piş et yememen gerekir.yani kedinden bebeğe hiç birşey olmaz hatta Google da biraz bakarsan evcil hayvanla yaşayan bebeklerin daha sağlıklı olduklarıyla ilgili pek çok bilgiyi bulabilirsin.unutma kedin senin ilk yavrun onum günahına asla girme böyle bilgisi olmayan insanların dolduruşuna gelmeyin açın okuyun eşinizle hiç merak etmeyin.
En büyük hayalim kedime bir kardeş doğurmak ❤ Kedimin karnına basını koyarak uyuyacak bebeğimin hayaliyle yaşıyorum.böyle endişelere kapılmak yerine yaşadığınız muhteşemliğin farkına varın...
NE yazık ki eksik bilinen çok Şey var .öncelikle düzenli iç parazit ilaçları verilen- iki ayda bir öneriliyor- kedi den bunlar bulaşmaz.1) bahsettiğiniz kişi aşılanını yaptırmıyor olabilir 2) kediden değil yediği iyi temizlediğini sandığı -yapışıyormuş mikrop sebzeye- sebze meyveden veya yediği iyi pişmemiş etten de bu mikropu kapmış olabilir 3) yapılan bazı araştırmalarda evcil hayvanı olmayan kesimde bu hastalık daha çok görüşmüş tabi yurtdışı araştırması bu orada evcil hayvanı olanlar daha bilgili ben aşı yaptırıyorlar hayvanlarına kendileri de bu mikropların başka türlü de geçtiğini bildiği için sebze meyve ve Eve dikkat eden bilinçli kişiler bu yüzden evcil hayvanı olan kesimde daha az görülmüş. 4) hamile kalmayı düşündüğümde pek çok doktorla görüştüm çoğu arkadaşımdı hiç bir bırakmamı önermedi meslektaşlarının bu konuda ileride başka yerden kapar kediden bilir gelir beni şikayet eder korkusu yaşadıklarını söylemişti kendisi ne kadar doğru bilemiyorum ama doktorlar bas bas bağırıyor evcil hayvanla büyütün çocuğunuzu diye.5) evinizin bahçesinde kedilerden oysa bu mikropu alma olasılığınız daha fazlaevinizdeki aşılı sokağa çıkmayan kediden. keşke önce okusaydınızBen kedimi görümceme sahiplendirmek zorunda kaldım hamileyken, doktorum öyle tavsiye etmişti. Aslında ben bırakmayacaktım ama doktor öyle uygun görünce ailemden ve eşimden aşırı baskı görüp vermek zorunda kalmıştım. Bir akrabamızın hanımı evdeki kedisinin tüyünü yutmuş, maalesef kurtaramadılar. Ailem de bu olay yüzünden evine gelmeyiz seni silerize taşıdı olayı. Evimin bahçesinde besliyorum ama eve alamıyorum , bendede aynı sizdeki endişe var. Bir taraftan da bir sürü aile var evcil hayvanla bebeği beraber büyüten. Kafam çok karışık aynı sizin gibi. Emin olabilsem bende bir köpek sahipleneceğim ama olamiyorum .
Kedilerinizin parazit ilaclamalarini nasil bir periyotta yurutuyorsunuz acaba? Ayni surece girecegimden tecrubenizden yararlanmak isterim :)17 nisanda dogum yaptim. Su an genis ailemle birlikte yasiyorum. Evimizde iki kopek ve uc kedimiz var. Doktorlar hic bur sakincasi olmadigini, tam tersine bebegin bagisiklik sisteminin guclenecegini soyledi.
Su ana dek hic bir sorun yasamadik.
Alt tarafı bir bebek kılını yuttu diye ölecek değil ya. Bence kedinizden vazgeçmeyinSelamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?