- 13 Ekim 2011
- 7.091
- 12.692
- 448
- 34
- Konu Sahibi SekerAnnee
-
Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Yok hayatım doktor söyledi aileye. Kedi tüyündeki parazit ciğerde kist olusturmuş maalesef kisti de alamadılar . Aşısızdı sanırım.nasil yani kedi tuyu yuttu diye mi oldu ilk defa duyuyorum.baska bir sebep olmasin
Başka bir mesaja da cevap yazdım .Ama size de yazayım dedimYok hayatım doktor söyledi aileye. Kedi tüyündeki parazit ciğerde kist olusturmuş maalesef kisti de alamadılar . Aşısızdı sanırım.
Zaten hanımefendi hazırmış yollamaya diye düşünüyorum. İnsan o kadar sene baktığı bir hayvandan nasıl pat diye soğur. Pek aşısı falan da yapılmamış anladığım kadarıyla... Bahanebir buçuk yaşında tüy yumağı bir tekirim var. Nasip olursa bir buçuk ay sonra dünyaya gelecek ikizlerim. Neler söylediler etrafımdan ama hiç umrumda değil. Birlikte uyuyoruz ben hala yaşıyorum. Çocuklarımda nasip olursa onunla birlikte büyüyecek. Bana bir şey söyleyen olursa bu konu tartışmaya kapalı, doğmamış çoçuğumu benden çok düşünecek kimse yok diyorum artık bıktım çünkü. O bizim çocuğumuz gibi milletin lafıyla nasıl soğuyabildiniz çöm şaşırdım.
Tatlım insanlarla tartışmaya çalışan bn değilim uslubum sana çok bileüsluba bak
evet tezlerimi doğruladın şuan.
muhatabım değilsin , olamazsın.
Ben kedimi görümceme sahiplendirmek zorunda kaldım hamileyken, doktorum öyle tavsiye etmişti. Aslında ben bırakmayacaktım ama doktor öyle uygun görünce ailemden ve eşimden aşırı baskı görüp vermek zorunda kalmıştım. Bir akrabamızın hanımı evdeki kedisinin tüyünü yutmuş, maalesef kurtaramadılar. Ailem de bu olay yüzünden evine gelmeyiz seni silerize taşıdı olayı. Evimin bahçesinde besliyorum ama eve alamıyorum , bendede aynı sizdeki endişe var. Bir taraftan da bir sürü aile var evcil hayvanla bebeği beraber büyüten. Kafam çok karışık aynı sizin gibi. Emin olabilsem bende bir köpek sahipleneceğim ama olamiyorum .
Evet çok iyi geldi yazdığınız teşekkür ederimHayır vazgeçme esas kedinden vazgeçersen büyük bir hata yapmış olursun. Şehir efsanelerine de kulaklarını tıka lütfen çünkü gerçek değiller. Benim 2016 yılında sahiplendigim bir dişi bir de erkek sokak kedim var. 2017 doğumlu bir oğlum ve şimdi de Allah nasip ederse bir de kızım olacak. Ve hep deriz bir kız bir erkek bebek kedilerimizin kısmeti diye. Çok da tüy döker dişi olan. Benim oğlum doğuştan atopik dermatitli. Yani alerjik egzaması vardi. Daha çok küçük olduğundan alerji testlerinde de neye alerjisi olduğu tespit edilemedi. Bu durum bazen ergenliğe kadar da devam edebiliyor. Ve bu hastaların yüzde ellesinin astım hastası olma riski var. Benim bebegim ise 6. Ayda bu hastalığı yendi. Oysa ki ne kremler surduk, alerji ilaçları kullandık. Şimdi hiçbir seyi yok maşallah. Sadece genetik kuru ciltli banyodan banyoya nemlendirici kremi var onu sürüyoruz. Ben bunu kedilerime borçluyum. Onlar sayesinde bağışıklıkğı erken yaşta güçlendi. Şimdi de oyun arkadaşı oldular. Oğlum erkek olan kedinin üstünde tepiniyor. Hayvanın gıkı çıkmıyor öyle soyleyeyim. Umarım yardımcı olmuşumdur..
Pazartesi veterinere götürüp tüm bakımlarını kontrollerini yaptırıp bakmaya devam edeceğimMerak ettim ne yaptınız kediyi sahiplendirecek misiniz yoksa bakmaya devam mı edeceksiniz
Çook sevindim Allah razı olsunPazartesi veterinere götürüp tüm bakımlarını kontrollerini yaptırıp bakmaya devam edeceğim
Merhaba Benimde kedim bu ara tüy dökmeye başladı doktora gösterdik çok fazla dökülme Yok traş edince derisine zarar verebiliyor dedi vaz geçtik.Siz herhangi bir zararını gördünüz mü traş ettirmenin ve dökülmede azalma oluyor muBenim kedim kızım doğmadan önce bizimleydi.
Kızım 3yasinda hala bizimle ,at artık şu kediyi diyenleri evime sokmuyorum.. kızımla da iyi anlasmasalarda kiskaniyolar birbirlerini, kızım oglusumu çok seviyorum diyo boynuna sarılıyor... Zamanı gelince aşısını yaptırıyorum,aşırı tüy dokunce tras ettiriyoruz.
İnsanların laflarina çokta aldırış etmeyin..
Çıkarmıyorum mecbur kalmadıkça.Valla insan bilinçli bilinçli saldırıyor ısırmaktan beter şeyler yapıyor. Çocuklarınızı insanların bulunduğu yerlere de çıkarmıyorsunuzdur inşallah
Kesinlikle buna katılıyorum.HAyvanlarla ilgili bir kaç video izleminizi tavsiye ederim... hayvanların nasıl çocukları koruduğunu nasıl benimsediğini görmenizi isterim.. hatta yurtdısında bir olayda , anne işe gittiği için bebeğin bakıcısı çocuğu darp ediyor o sırada kedi ve köpek bakıcıya saldırıyor... ve çocuğu koruyorlar... hayvanlar inanın ki insanlardan daha merhametli ve vicdan sahibidirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?