• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekli evde kedi

offf biz mi manyağız ya

veterinerimiz iki ayda bir kediyi çağırıyor

iç dış parazit yapıyor iki üç gün geç gitsek pimpirikleniyoruz aman hayvana bir şey olur diye

konu sahibi bari kuduz aşısını yaptırın yarın bir yerinizi çizer siz kuduz aşısı yaptırmak zorunda kalırsınız evde bebek de var

S Spizella seni çağıracaktım cici bebekli kedili fotonu bu konuya da koy diye ama sen kedim ile yeterince ilgilenemiyor muyum diye dert edip konu açarken konu sahibi ile pek benzer gelmediniz

Biz de aşılara titizleniyoruz
Kuduz aslında dışarı çıkmayan kuş fare yemeyen bi kedi için çok mühim değil sanırım
Bir de son zamanlarda o şehirde kaç kuduz vakası yaşandığını falan dikkate alıyolar galiba.
Ben uçağa bindirirken istemişlerdi ama aşı karnesini kuduz aşısız olsaydı almayacaklardı
Biz düzelttik aramızı :D
Evi değiştirdik kediye alan yarattık, bebek de kediyle tüylerini yolmak suretiyle oynuyor:)

Kuduz aslında dışarı çıkmayan kuş fare yemeyen bi kedi için çok mühim değil sanırım
Bir de son zamanlarda o şehirde kaç kuduz vakası yaşandığını falan dikkate alıyolar galiba.
Ben uçağa bindirirken istemişlerdi ama aşı karnesini kuduz aşısız olsaydı almayacaklardı
Biz düzelttik aramızı :KK70:
Evi değiştirdik kediye alan yarattık, bebek de kediyle tüylerini yolmak suretiyle oynuyor:)
O kadar buyudu mu ya , Masallah

Bebeğinizde alerji çıkmadıysa hiçbir şey olmaz. Yazıktır hayvana vermeyin. 3 yıl baktığınız kediden (o da evlat oluyor) nasıl elalemin laflarıyla soğuyorsunuz yahu?

Bu yorumu yazarken kedim suyuma hapşurdu ve ben o suyu gayet normal bir şekilde içeceğim 🥰
hapşurmasını yerim onuuuunnn
benim de 2 yıldır kedilerim var, kaç kez tüylerini yutmuşumdur bilmem,
ölmedim yani konu sahibi. yazık değil mi o kediye, eşya mı bu
hiçbirşey olmaz

Evet maalesef tüy ciğerlerine yapışmış sanırım kedinin aşısı yokmuş , orada enfeksiyonlu bir bölge oluşmuş, doktorlar aileye öyle söylemişler.
yani büyük konuşmayım ama şu ciğere tüy yapışması olayını birisi izah etsin lütfen
karaciğere yapışması için tüyün kan dolaşımına girmesi ve kan içinde yüzüp organa ulaşması gerekir. ki kana geçse zaten insan kısa sürede ölür heralde dolaşım falan aksayacağından.
akciğere yapışması ise anca hava yoluyla tüyün nefes borusundan geçip akciğere inmesiyle olur ki nefes borumuza bir zerre tükrük kaçsa ne hale geldiğimizi biliyoruz

Kedi kılı bebeğin boğazına kaçabilir ben karşıyım . Kuşu bile zor kabul ettim
böyle zihniyetler tarafından yetiştirilen çocukların büyüdüklerinde ne davranışlar sergilediğini görüyoruz.
çevreye zarar veren, bencil ,hayvanlara oyuncak muamelesi yapan ve merhametsiz

Biz düzelttik aramızı :KK70:

kuduz aşısı aslında kedi ya da biz kuduz olmayalım diye yapılmıyormuş

zaten ev kedisi kuduz olmaz diyorlar

ama elini çizdi acile gittin otomatik kuduz aşısı yapıyorlarmış doktorun sorumluluğu doğuyormuş

sonra kedi gözlemleniyor vs diğer dozlar için

kedi aşılı ise insanların aşı olması gerekmiyormuş

hatta çocuk enfeksiyon uzmanı arkadaş var aman kedilerinizin kuduz aşısını yaptırın günüm bu kedi çizen çocuklarla geçiyor diye takılıyor

veteriner de komşu vs gelir çocuğunu çizer uğraşmayın diye yapıyoruz aşıyı demişti :))))

kız da büyüdü kedi de alışmıştır artık

çok sevimli ama senin sıpa

bizim manken kız gibi değil, gözler fıldır fıldır :))))

benim kayniş biz kedi evlat edinirken çok konuştu. neymiş kızkardeşinin kedisi varmış da tüyünü yutmuş da yumurtalıklarına yapışmış da sonra çocuğu olmamışmış. aslında doğru kadının çocuğu yok evlat edinmiş :D ama o aşısız bir kedinin tüyünü yutmuştur sanırım.

1 yıldır yavrum benimle ve o benim en büyük çocuğum, kimin ne söylediği umrumda olmaz ona kardeş geldi diye oğlumu asla başkasına veremem.

kedinizin aşılarını tamamlayın ve kimseye vermeyin lütfen.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama ben bilimsel yazayım. Zaten aşısı yapılı olduğu için kedinizde size ve bebeğe zarar verebilecek virüs yok. Toksoplazma testleri yaparlar hamilelikte, eğer söylediyseniz doktorunuza.Toksoplazma çiğ et yiyen kedilerde olur ki ev kedisi zaten çiğ et yemiyor. Neyse Eğer toksoplazmaya bağışıklığınız varsa bebeğinizin de vardır. Yoksa onunda yoktur ama çiğ et vermiyorsanız endişe etmeyin. Tüyün kist yapma sebebi tüy kökünde bulunan bir bakteri. Aslında tüy değil bu bakteriyle savaşıp kist oluşturur insan vücudu. Kedilere bebeklik aşısında bu bakterinin aşısını vururlar. Sizin hiç endişe etmenize gerek yok. Bir diğeri siz yıllardır kedinizle yaşadığınız için ondaki bütün bakterilere bağışıksınız. Bebeğiniz daha karnınızdayken bu bağışıklık onada geçti. Yani bebeğiniz doğduğu saniye itibariyle kedinize bağışıktı. Yalnız sadece sizin kedinize, başka kedilere değil. Yani anlayacağınız, kediniz bebeğiniz için asla tehtid oluşturmuyor. Bunu kediyi bahçeye bırakmadığınızı varsayarak söylüyorum. Bunların hepsini bana doktorum anlattı. İlk gebeliğimde tavşanım vardı ve sürekli arkadaşın kedisiyle beraberdim.

Bende iuan hamileyim evde 2 tane kediö var .
Banada böyle saçma sapan şeyler söylüyolar ama hiç soğumadım .
Aksine kuzularımın kardeşi olucak nereye bırakcakmışım diyorum .
Onlar benım canım ♥️
Görsen şuan karnımda bile hissediyorlar durmandan karnıma patılerını koyuyolar öyle uyuyolar birtanelerim .
İlk doğdugunda kediler alışsın diye bir zaman tanırım onlara ..
ama asla ayırmam kendimden onları çok düşkünler bana kayınvalidem bile diyo istersen 1 ay ben alayım sen şimdi ilgilenemsin üzülürler diyo ama eliöden geldiğinde ilgilenicem hepsiyle

Bence bunu doktorunuza danışın. Ben olsam asla tercih etmem ama bu şekilde kediyle çocuğunu büyüten çok arkadaşım da var.

Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Keşke sizin gibiler hayvan sahiplenmese :dua:

böyle zihniyetler tarafından yetiştirilen çocukların büyüdüklerinde ne davranışlar sergilediğini görüyoruz.
çevreye zarar veren, bencil ,hayvanlara oyuncak muamelesi yapan ve merhametsiz
Sen ne sacmaliyon ya oruç kafana vurdu senin herhalde ne demek istediğimi bir daha oku hatta sen 10-20 kere oku anca kafana girer

keske butun bunlari hayvani sahiplenmeden once dusunseydiniz
kardesiniz dogunca aileniz sizi baska birine verse nasil hissederdiniz??
o kedi o evin icinde yasayan bir canliydi aliskanliklari vardi simdi baska bir yerlere gondermekten bahsediyorsunuz
bana bu konu hep yetimhaneden cocuk alip kendi cocugu olunca diger cocugu geri iade etmek isteyen aileleri hatirlatiyor

Çevremde evcil hayvanı okup da sonra bebekleri olan herkes doktorlarının evcil hayvan ile büyümesinin faydalı olacağını söylediğini iletti. Hatta kediyi evden gönderin diyenleri eve almayın demiş bitanesi :halay:

Kistten korkanlar bu konuda çok bilinçsizler. Kist ancak hayvandaki iç parazitin dışkı ile tüyüne yapışması, bu tüyün de solunum yolu ile sizin vücudunuza girmiş olması gerekiyor. Evcil hayvanınızın aşılarını ve doktor ziyaretlerini ihmal etmezseniz çok sağlıklı, bağışıklığı kuvvetli bir çocuğunuz olur.

Asıl kisti çok güzel yıkamadığınız yesilliklerden kapıyorsunuz sonra omo kododon oldo ben sizin beyninize ne diyim :işsiz: ha bide dışarı falan çıkmayın malum kedi köpek tüyü uçuşuyor sokaklarda ağzınıza kacar ciğerinize yapışır :KK70:
aynen bibi. sanki hijyen konusunda çok biliçlilier,
tuvaletten çıkıp elini yıkamayan insanlarla doluyken ortalık kalkıp hayvanlar üzerinden ahkam kesmesinler.
kendileri daha çok mikrop yayıyorlar.

Benim bebeğim alerjikti, kedimi de köpeğimi de mecbur kaldım da verdim.
Sizin böyle bir özel durumunuz yoksa ve bakımını aksatmadan yapabilecekseniz bir sakınca olacağını sanmıyorum.

Back
X