- 13 Ekim 2011
- 7.091
- 12.692
- 448
- 34
- Konu Sahibi SekerAnnee
Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Hayır vazgeçme esas kedinden vazgeçersen büyük bir hata yapmış olursun. Şehir efsanelerine de kulaklarını tıka lütfen çünkü gerçek değiller. Benim 2016 yılında sahiplendigim bir dişi bir de erkek sokak kedim var. 2017 doğumlu bir oğlum ve şimdi de Allah nasip ederse bir de kızım olacak. Ve hep deriz bir kız bir erkek bebek kedilerimizin kısmeti diye. Çok da tüy döker dişi olan. Benim oğlum doğuştan atopik dermatitli. Yani alerjik egzaması vardi. Daha çok küçük olduğundan alerji testlerinde de neye alerjisi olduğu tespit edilemedi. Bu durum bazen ergenliğe kadar da devam edebiliyor. Ve bu hastaların yüzde ellesinin astım hastası olma riski var. Benim bebegim ise 6. Ayda bu hastalığı yendi. Oysa ki ne kremler surduk, alerji ilaçları kullandık. Şimdi hiçbir seyi yok maşallah. Sadece genetik kuru ciltli banyodan banyoya nemlendirici kremi var onu sürüyoruz. Ben bunu kedilerime borçluyum. Onlar sayesinde bağışıklıkğı erken yaşta güçlendi. Şimdi de oyun arkadaşı oldular. Oğlum erkek olan kedinin üstünde tepiniyor. Hayvanın gıkı çıkmıyor öyle soyleyeyim. Umarım yardımcı olmuşumdur..