• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekli evde kedi

Selamlar hayırlı Ramazanlar değerli hanımlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum benim gibi hassas annelerden cevaplar öneriler bekliyorum. 3 yıldır yanımızda kalan bir pisiciğimiz var, siyam cinsi. 2 ay önce doğum yaptım, çevremdeki herkes bana kediyi artık bırakın başkasına verin kılları zarar verir, hastalık kapar ileride çok pişman olursunuz, gibisinden bir sürü şeyler söylüyorlar aynı şekilde eşime de söylüyormuş çevresindeki insanlar artık psikolojim bozuldu kedimden soğumaya başladım. Bebeğimin üstünde bazen kılını buluyorum o an çok evhamlanıyorım sizcede kedimden vaz mı geçmeliyim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Hayır vazgeçme esas kedinden vazgeçersen büyük bir hata yapmış olursun. Şehir efsanelerine de kulaklarını tıka lütfen çünkü gerçek değiller. Benim 2016 yılında sahiplendigim bir dişi bir de erkek sokak kedim var. 2017 doğumlu bir oğlum ve şimdi de Allah nasip ederse bir de kızım olacak. Ve hep deriz bir kız bir erkek bebek kedilerimizin kısmeti diye. Çok da tüy döker dişi olan. Benim oğlum doğuştan atopik dermatitli. Yani alerjik egzaması vardi. Daha çok küçük olduğundan alerji testlerinde de neye alerjisi olduğu tespit edilemedi. Bu durum bazen ergenliğe kadar da devam edebiliyor. Ve bu hastaların yüzde ellesinin astım hastası olma riski var. Benim bebegim ise 6. Ayda bu hastalığı yendi. Oysa ki ne kremler surduk, alerji ilaçları kullandık. Şimdi hiçbir seyi yok maşallah. Sadece genetik kuru ciltli banyodan banyoya nemlendirici kremi var onu sürüyoruz. Ben bunu kedilerime borçluyum. Onlar sayesinde bağışıklıkğı erken yaşta güçlendi. Şimdi de oyun arkadaşı oldular. Oğlum erkek olan kedinin üstünde tepiniyor. Hayvanın gıkı çıkmıyor öyle soyleyeyim. Umarım yardımcı olmuşumdur..

Yok hayatım doktor söyledi aileye. Kedi tüyündeki parazit ciğerde kist olusturmuş maalesef kisti de alamadılar . Aşısızdı sanırım.
Başka bir mesaja da cevap yazdım .Ama size de yazayım dedim ;) .Bu kedi tüyünden geçen toksoplazma ve oluşturduğu kist , aynı zamanda iyi yikanmamis sebze meyve ve maydanoz nane gibi otlardan da olusabilir.Ozellikle ülkemizde dışarıda yenen yemeklerin ne kadar hijyenik olduğunu düşünülürse kediden geçme ihtimali çok daha az oluyor.Hele ev kedisiyse dışarısı ile temas etmeyen bir kedinin toxoplasma taşiyicisi olmasi çok çok çok düşük bir olasılık . Doktorlar kısa yoldan kediden geçmiştir diyorlar.uzun uzun kedilerinin yada başka hayvanların dışkısını değdiği sebze meyve vs nin iyi yikanmamasindan kaynaklı bu kist oluşmuş olabilir demeye useniyor olabilirler.

Za
bir buçuk yaşında tüy yumağı bir tekirim var. Nasip olursa bir buçuk ay sonra dünyaya gelecek ikizlerim. Neler söylediler etrafımdan ama hiç umrumda değil. Birlikte uyuyoruz ben hala yaşıyorum. Çocuklarımda nasip olursa onunla birlikte büyüyecek. Bana bir şey söyleyen olursa bu konu tartışmaya kapalı, doğmamış çoçuğumu benden çok düşünecek kimse yok diyorum artık bıktım çünkü. O bizim çocuğumuz gibi milletin lafıyla nasıl soğuyabildiniz çöm şaşırdım.
Zaten hanımefendi hazırmış yollamaya diye düşünüyorum. İnsan o kadar sene baktığı bir hayvandan nasıl pat diye soğur. Pek aşısı falan da yapılmamış anladığım kadarıyla... Bahane

üsluba bak
evet tezlerimi doğruladın şuan.
muhatabım değilsin , olamazsın.
Tatlım insanlarla tartışmaya çalışan bn değilim uslubum sana çok bile :D bnce sen uğraşacak başka birini bul seviyene inmiyecegim :)

Babaannem devamlı derdi ki rahmetli dede hastanede çalışırken bir adam gelmiş ve adamın ciğerlerinden yumruk kadar kedi tüyü çıkmış. 🤦🏻‍♀️ 13 sene dişi kedi besledik. Onunla büyüdüm. Her sene doğururdu. Hiç tüyler birikip kist yapmadı.

Dr Banu Çiftçi’nin konuyla ilgili yazılarını okuyabilirsiniz.

Yeğenlerim 2doktor eş.Çocukları prematüre doğdu .Şimdi 9 aylık filan .Siyam kedileri var ve bebekle sarmaş dolaş .Karar sizin .

Ben kedimi görümceme sahiplendirmek zorunda kaldım hamileyken, doktorum öyle tavsiye etmişti. Aslında ben bırakmayacaktım ama doktor öyle uygun görünce ailemden ve eşimden aşırı baskı görüp vermek zorunda kalmıştım. Bir akrabamızın hanımı evdeki kedisinin tüyünü yutmuş, maalesef kurtaramadılar. Ailem de bu olay yüzünden evine gelmeyiz seni silerize taşıdı olayı. Evimin bahçesinde besliyorum ama eve alamıyorum , bendede aynı sizdeki endişe var. Bir taraftan da bir sürü aile var evcil hayvanla bebeği beraber büyüten. Kafam çok karışık aynı sizin gibi. Emin olabilsem bende bir köpek sahipleneceğim ama olamiyorum .

kediyi mi yalamış kadın nasıl tüyden ölmüş sizi soğutmak için saçmalamışlar gib geldi. ben doğduğumda 4 kedi 2 köpeğimiz varmış evde hepsi sokak kedisi köpeği ama aşıları yapılmış benden iyi bakılan minnoşlar. upuzun yıllarca onlara sarılarak uyudum ettim çocukluk fotolarımın en minnoşları kedi köpek içinde olanları.

eve misafir geldiğinde bile beni koruyorlarmış bi akraba çocuğu beni yatağımda çimdiklemiş mi dürtmüş mü bir şey yapmış ağlamaya başlamışım kedilerden biri çocuğun üstüne atlamış bana zarar verdi diye beni korumuş :D annem içim gitti çocuğun ağzına vurasım geldi ama senin koruyucu meleğin halletti onu demişti bunu anlattığında. valla kendi yavruları gibi sahipleniyorlar annem bazen bana dayanamayıp bağırınca kedi 2 gün suratına bakmıyormuş ben üzülünce sokulup teselli ediyormuş.

çok net söyleyebilirim çocuğunuz inanılmaz şanslı olur bağışıklığı daha güçlü olur daha mutlu pozitif olur. eve gelen pis elini yıkamayan sigara içen eden konu komşu akrabalarınız misafirlerinizden kat be kat daha temiz oluyorlar emin olun. o laf söyleyenleri de dinlemeyin beğenmiyorlarsa gelmesinler evinize. çocukluktan beri en ufak bi sıkıntı yaşamadım onlardan kaynaklanan hayvanlarla en ufak alakası olan.

tüy illaki yutuluyo bu arada bebekliğimden beri evde hayvan eksik olmadı benim nereden baksan içimden üç kedi çıkaracak kadar yutulmuş tüy çıkabilir. vücut onu atıyor burundan aldığınız nefesle zaten temizleniyor hava ciğerlere yapışma durumu yok hadi ağız yoluyla alıyorsun ediyorsun fark etmeden dersen ya da ağızdan nefes aldığında mide asiti her türlü eritiyor onu. hani mümkün değil öyle birikip edip zarar vermesi tüyün kılın.

insanlar bilmediği konu hakkında konuşmayı çok seviyor kediciğinizi bu yüzden atmayın sokağa vebalini kaldıramazsınız.

Kedi ilk aşılarını olmuş ondan sonra hiçbir aşısı, parazit ilaçları yapılmamış şimdi çıkmış bize soruyorsunuz insanlar şöyle diyor böyle diyor. Yine başlıkta bir sürü kaynımgillere tüy yapıştı eltimgillerin boğazına kaçtı hikayesi. O hikayeler gerçekse de işte aynen böyle aşısı paraziti takip edilmeyen kediler söz konusudur. 3 yıldır yaşadığınız hayvanın aşısından bihaberseniz milletin lafıyla soğuyorsanız vah ki vah o hayvancağıza.

Hayır vazgeçme esas kedinden vazgeçersen büyük bir hata yapmış olursun. Şehir efsanelerine de kulaklarını tıka lütfen çünkü gerçek değiller. Benim 2016 yılında sahiplendigim bir dişi bir de erkek sokak kedim var. 2017 doğumlu bir oğlum ve şimdi de Allah nasip ederse bir de kızım olacak. Ve hep deriz bir kız bir erkek bebek kedilerimizin kısmeti diye. Çok da tüy döker dişi olan. Benim oğlum doğuştan atopik dermatitli. Yani alerjik egzaması vardi. Daha çok küçük olduğundan alerji testlerinde de neye alerjisi olduğu tespit edilemedi. Bu durum bazen ergenliğe kadar da devam edebiliyor. Ve bu hastaların yüzde ellesinin astım hastası olma riski var. Benim bebegim ise 6. Ayda bu hastalığı yendi. Oysa ki ne kremler surduk, alerji ilaçları kullandık. Şimdi hiçbir seyi yok maşallah. Sadece genetik kuru ciltli banyodan banyoya nemlendirici kremi var onu sürüyoruz. Ben bunu kedilerime borçluyum. Onlar sayesinde bağışıklıkğı erken yaşta güçlendi. Şimdi de oyun arkadaşı oldular. Oğlum erkek olan kedinin üstünde tepiniyor. Hayvanın gıkı çıkmıyor öyle soyleyeyim. Umarım yardımcı olmuşumdur..
Evet çok iyi geldi yazdığınız teşekkür ederim

Hayir sakın yapmayın. Kedimin aşıları yoktu her uzandığımda, uyuduğumda gelip uzanıyordu ağzımın içinde resmem ağzıma sokuyordu tüylerini sırf bu yüzden annem başkasına verdi minnosumu. 10 yildir dip dibe yasayip gidiyorduk hic bi seyimde yoktu:KK61:

Eklentiler

• 3EDA2D11-1E19-452A-8211-5E83A13AF970.webp
    3EDA2D11-1E19-452A-8211-5E83A13AF970.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 57
Ay bu boş boş konuşan insanlara sinir oluyorum hiçte bişe olmaz aşısı bakımı kumu herşeyi temizse hiçbir sıkıntı çıkmaz benim de kedim vardı yeğenlerim öperdi falan hiç birşey olmadı şimdi çiçek dahi koparmıyorlar yazık çiçek ölür koparırsak dalında güzel derler karıncayı dahi incitmezler çünkü sorumluluk ve merhametle büyüdüler korkmayın birşey olmaz içiniz rahat etsin

Yutulan tüyden ölünse ilk ben ölürdüm. Böyle saçmalık olamaz. Alerjiden nefes alamadığım zamanlar oldu ama kedimi sahiplendirmek aklımın ucundan dahi geçmedi. Alerjim devam etseydi dahi asla vermezdim yavrumu.. O benim evladım. Doğuracağım çocuğum neyse kedim de odur, net. Ayrıca açın bakın yabancıların kedili ve bebekli videolarına.. Çocukların ağzında kedilerin kuyrukları, kulakları.. Hiç de bir şey olduğu yok. Gerekli bakımları yapıyorsanız zararı olmaz bebeğe de..

Benim kedim kızım doğmadan önce bizimleydi.
Kızım 3yasinda hala bizimle ,at artık şu kediyi diyenleri evime sokmuyorum.. kızımla da iyi anlasmasalarda kiskaniyolar birbirlerini, kızım oglusumu çok seviyorum diyo boynuna sarılıyor... Zamanı gelince aşısını yaptırıyorum,aşırı tüy dokunce tras ettiriyoruz.
İnsanların laflarina çokta aldırış etmeyin..
Merhaba Benimde kedim bu ara tüy dökmeye başladı doktora gösterdik çok fazla dökülme Yok traş edince derisine zarar verebiliyor dedi vaz geçtik.Siz herhangi bir zararını gördünüz mü traş ettirmenin ve dökülmede azalma oluyor mu

Valla insan bilinçli bilinçli saldırıyor ısırmaktan beter şeyler yapıyor. Çocuklarınızı insanların bulunduğu yerlere de çıkarmıyorsunuzdur inşallah
Çıkarmıyorum mecbur kalmadıkça.
Birçok insanda öyle yapıyor.
Doğru mu? Değil..ama mecburuz..

HAyvanlarla ilgili bir kaç video izleminizi tavsiye ederim... hayvanların nasıl çocukları koruduğunu nasıl benimsediğini görmenizi isterim.. hatta yurtdısında bir olayda , anne işe gittiği için bebeğin bakıcısı çocuğu darp ediyor o sırada kedi ve köpek bakıcıya saldırıyor... ve çocuğu koruyorlar... hayvanlar inanın ki insanlardan daha merhametli ve vicdan sahibidirler.
Kesinlikle buna katılıyorum.
Anca binde bir bile olabilme ihtimalini düşünüp cesaret edemezdim.bu hayvanları sevmediğim anlamına gelmiyor zaten.sadece tercih etmem.

Back
X