Bebekli Hayat Bana Göre Değilmiş

Bazılarınız neye göre yorum yapıyorsunuz ben anlamıyorum.
Bakın şu konuda kimseyi konuşturmam, bebeğime gayet iyi bakıyorum ve bir çok anneden de iyi baktığım eminim. Bakma konusunda endeşem yok çünkü fazlasıyla yapıyorum.
Evet hiç bir zaman çocuk istemedim çünkü bir çocuğu hakkıyla büyütmenin ciddi zor olduğunu biliyorum ve görüyorum. Allah rızkını verir diye bir durum da yok. Bakın bebek doğmdan 15 gün önce eşimin işten çıkış haberini aldık. Maddiyatı düşünmeyiz derken şimdi en büyük problem oldu.
İçim merhamet dolu ona karşı. Annem geldi 10 günlüğüne, 5. Günü bugün daha ğladığını duymamıştı bugün kendsi ağlatana kadar çünkü mızırdnmaya başlayınca uykuda dahi olsam ışık hızıyla ihtiyacını karşılıyorum. Süt olsun diye her kalkmamda bir şeyler içiyorum, uykulu uykulu oturup sıcak çaylar demliyorum gecenin bir saati. Yani gayet fedakar bir insanım. Haliyle bu kadar düşünmek, bu kdar çocukla meşgul olmak beni yoruyor. Eski bomboş sadece kendimi düşündüğüm hayatımı arıyorum. Bu hissin ve mutsuzluğun da geçmesini istiyorum. Madem bakabiliyorum neden mutsuzum diye de mutsuz oluyorum.
Başkalarının müthiş annelik duygusu beni ilglendirmez, sizlere doğunca ulvi bir duygu bahşedilmiştir bana bahşedilmedi. Dünyam pembe olmadı. Ona rağmen iyi idare ettiğimi düşünüyorum tek eksiğim bu hayata alışabilmek...
Ben sizi gayet iyi anliyorum cok bebek sevip heyecanla bekledigim.halde bi bebegin bi canin sorumlulugunu tasiimak aktif hayatinizin birden degisip duraganlasmasi ve ardindan sadece ev bebek ikileminde kalakalmak degisik bi his su an lohusa psikolojisiyle yaziyorsunuz bunlari daha sonradan fikrinizin duygularinizin 90 derece degisecegine eminim ama.bu donemde lutfen biraz daha sakin olun ve bunlari dusunmemeye calisin ki sizde hasar birakmasin. Gule gule buyutun guzel.bebeginizi daha yazacak cok seyim.vardi ama 4.5 aylik bebegim agliyor :anne:
 
Ben loğusa sendromunu sütte yaşadım. Sütüm olmayınca halılarda ağladım ama onun dışında sıfır. Zaten yeterince gezdim tozdum. Hep aynı konsept, aynı insanlar, eşim aynı eşim. Çalış çalış, para al, harca, çalış çalış. Dizinin biri biter biri başlar, aynı şeyler. Belkide 30 yaşında anne olmanın etkisiyle hayattan sıkılmıştım biraz. Bu yüzden uykusuzluk, asosyallik, evde olmak yıkmadı beni. Dost sandığım bekarların benden kopmaları üzdü, evet ama yerlerine evli bebekli çiftler geldi. 8 aylık kızım, burnumu burnuna sürtünce kahkaha atıyor. Sırf bu an için, 14 saatlik normal doğumu 8 aylık bütün sıkıntıyı 5 kez daha yaşarım. Allah hiçbirimizi evlatla sınamasın yeter ki, amin.
 
Güzel şeyler fedakarlık ister.Ben gece bile bakıcıya baktıracağım çocuğu doğurmazdım.

Gece bile mi??? Sabahin köründe işe gidecek birinin gece ayakta kalmasi anneligine annelik eklemiyor.

Uykusuz işe gidip yorgun gelen bir anne mi cocukla daha iyi iletisim kurar yoksa uyumuş ve dinlenmiş bir anne olarak mi daha faydali olur cocuga?

Kendini en çok parcalayan en çok anne en super anne kafasini yasiyorsunuz... Cocuk gayet iyi buyudu. :))) Siz kendinizi parcalayin elbette, en iyi anneler.

Ek olarak, Koalinanin kendini aciklama geregi hissetmesi ne kötü. Sanki attim cocugu bi kenara ilgilenmiyorum alisamadim demiş gibi yorumlar gelmiş.
Koalina kuşlarina da özenli bakan bir insandi arada sikayetlensede :)))
Bebegine özen gostermeyecegini, ilgilenmeyecegini hic dusunmedim konusunu okurken.
Ilgilenmeyip kenara atan biri devamli bunu dusunup konu acmazdi zaten süper anaç ve fedakar analar....
 
Hayırlı olsun bebeğin.Bende iki hafta önce doğum yaptım.Aynı ruh halindeyim.İkinci bebeğim birde.O yüzden geçeceğini biliyorum.Üzülme bir kaç ay sonra ben onsuz ne yapıyormuşum diyeceksin.Bebeğine aşık olacaksın.Şuan hormonlardan bu hissettiklerimiz.Lohusalık dedikleri tam da bu işte.
 
28 yaşıma kadar türlü bahanelerle erteledim. Daha şurayı görmedim, ayy sezon sezon şu dizileri izlemedim, ayy daha çok kazanıp şunları almalıyım, ayy en bakımşı hem de en başarılı ben olmalıyım diye diye :))

1 senedir olsun diye dört gözle bekliyorum:) kavuşması biraz zahmet olacak galiba bizimkine epey nazlı :))

Hiçbir dizi, hiçbir ülke, hiçbir başarı, hiçbir mutluluk beni yeterince tatmin etmiyor artık. Rabbim isteyen herkese sağlıkla versin.

Planlı mıydı? Sürpriz mi oldu?

Çevremde gördüğüm kadarıyla geçiyor, geçecek. Sonu çok güzel. Miss gibi en sevdiğin arkadaşın olacak. Sağlıkla büyütün.
 
Ne kadar ayıp ve hadsiz bir yorum..
gayet normal bir yorum. 2 aylık bir bebek anne banadan haric kimseye emanet edilmez. Madem bakma gücün yok doğurmıcaksın. doğar doğmaz kvde annelere amenet edip işe gittikten sonr ne anladım o annelıkten? en az 1 yil sonra işe gidilir 2 aylık cocuk birakılmaz.
 
Selam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...

Merhaba yillardir kadinlar kulubunu takip ederim ve ozellikle gebeligimde daha aktif takip ettim ama ilk kez hesap aciyorum. Bunun sebebi bu baslik. Benim bebegim 4,5 aylik ve bende senin gibi hissettim ilk 2 ay. Bazen baskasinin cocuguymus gibi hissediyordum ve esimin de bebege ilgisi yok diyordum fakat esimde benim gibi basta yakinlasamamis meger. Ama simdi gozunden bir damla yas gelse bende agliyorum,gecen tirnagi diye etini de kesmisim aglamami zor durdurdu evdekiler. Ayrica ise baslamakta cok faydali olacak. Ben bebegim 50 gunlukken ise basladim ama cok sagliksizdim. Dogumum cok zor gecmisti. Hala (!) topralanmaya calisiyorum. Umarim sen ve bebegin sagliklisinizdir da bu yeter. Hepsi gececek inan bana!
 
Suan bnde battaniye altinda darmadaginim, koymumda kizim uyuyor, ayagimin altinda kopegim yatiyor :)
Daha 2 yasinda kizim,oglumda babasiyla disarda.
Dun ben oje surerken ciglik kiyamet kendine oje surdurdu, elleri rengarenk:)
Bazen cok bunaliyorum, insan sorumlulugu almak kolay degil ama nasip olursa iyi de anlasirsak ilerde koluma kizimi takip alisverise gideriz, kurabiye yapar karsilikli koltuklarda battaniye altina girer yeriz diye hayal kuruyorum.
Nasip tabi
Ben annemle öyleyim. Şimdi 56 günlük bebeğim var bir de. Yine aynıyız. Bebek uyuduğu an birbirimize çak yapıp dans ediyoruz. İnşallah sizin de böyle güzel günleriniz olacak. :)
 
Bebeğiniz hayirli olsun :)
Biz kadınlar olarak annelik üzerinden ahkam kesmeyi ne kadar seviyoruz ya, her çocuk için en iyi anne kendi annesidir, şuan bunlari hissediyor olması konu sahibini kötü anne yapmıyor, gece bakici olayına bile takılanlar olmuş, beş aylik oğlum var geceleri uyumuyor keşke imkanım olsa da geceleri ona bakacak bir bakıcısı olsa asla hayır demem:)
Gereksiz fedakarlığı mukemmel annelik zannediyoruz niyeyse , bunun diğer versiyonu yillar sonra sizin için saçımı süpürge ettim, yemedim yedirdim içmedim icirdim modunda annelik oluyor sanirim..

.
 
Hamilelik sırasında nasıl hissediyordunuz? Belki lohusalık sendromu yaşıyorsunuz. Ki yanında anneler olmadan tek başına kalan insanlar da var. Şanslısınız.

Eşinizin bebeğe karşı hissiz olduğunu nasıl anladınız? Kendisi mi dedi?

Bu durumu çevrenizle paylaşın. Eğer ilerler veya devam ederse psikolojik destek alabilirsiniz.

Şunu da söyleyeyim evet hayatınız artık eskisi gibi olmayacak. Bebek yaparken bunları düşünmeniz gerekirdi. Bu sorumluluğu siz aldınız. Uykusuz da kalacaksınız, yorgun da olacaksınız. Bazı gerçekleri kabul edin.
Evet haklisiniz ama insan ilk bebeği olunca bu dediklerinizi hesap edemiyo..
Başına geleceklerden habersiz anne oluyoruz
..
Zamanla alisiyoruz,kabulleniyoruz ve bi sure sonra bebeğim yokken ben nasi vakit geciriyodum Allah Allahmoduna ulasiyosunuz
Konu sahibi arkadasim, hersey yoluna gircek merak etme..özlediğin herşeyi bebeginle yapmaya baslicaksin.azicik yarim yamalak olcak ama 1-2 sene sonra o da duzelecek....
Güle güle büyütün bebeğinizi
 
Öncelikle geçmiş olsun sağlıcakla büyütün bebeğinizi
Ne kötü yorumlar var ya çok üzüldüm bu kadar acımasızca eleştirilere...
Konu bana ait olsaydı ve bu yorumları okusaydım ciddi korkular yaşardım ve uzun süre kendime gelemezdim sanırım
Konu sahibi aynı duyguları ilk çocuğumda yaşadım yabancılık hissettim acaba seviyormuyum neye benziyor ki bu sevgi aşk aşk aşk dediler ama aşk gibi de gelmedi çok üzülüyordum aynı zamanda bu düşüncelerim için
2. ay aşısında oğlum çok ağlamıştı içim bi tuhaf olmultu sıkı sıkı sarılıp göz yaşını silip onu ne kadar çok sevdiğimi söylemiştim
Oğlum şimdi 8 yaşında
Bir tane de minik bir oğlum daha var 14 aylık
Hazır bir sevgi ile doğduğu için uykusuz gecelerimi bile seviyorum
Zamanla insan herşeye alışıyor
Alışmak zorunda olduklarımız hep böyle güzel şeyler olsun inşallah...
 
Selam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...
Canım ilk zamanlar oluyor böyle. İnsana bazen sebepsiz bir ağlama geliyor. Benim fıtratımda annelik içgüdüsü yok mu ? Nasıl bakacağım , yanlış mı yaptım ? Gibi sorgulamaya başlıyor insan kendisini . Bebeğine karşı suçlu hissediyor. Özgürlüğünü özlüyor. Keşke bebek doğmadan şunu da yapsaydık bunu da yapsaydık ah vahları oluyor. Ama gözlerinin içine bakmaya sana gülümsemeye bir başlasın o gülüşlere karşı koyman mümkün olmayacak. Sen onu karnında taşımışken, hareketlerini hissetmişken, emziriyorken bu şekilde hissedebiliyorsan eşininki de çok normal , hep öyle devam etmez. Büyüdükçe iletişiminiz arttıkça eşin de sen de bebeğinize bağlanacaksınız.
 
Bence şuanda alışmaya çalışıyorsunuz ..
Aynı şeylerin benzerini 6 ay boyunca yaşadım ..
Ama çok şanslısın ..
Bende kimse yoktu 4.gün Annemlerde rahat edemedim evime geldik eşimle ..
Herkesin işi gücü var alıkoymamak için ..
Sezeryanlıyken ben baktım eve gelip ..
Bende durumlar çok farklıydı bebeğime kimseyi dokudurmuyordum .
Hala biraz var ..
Garipsiyorsun ama alışıyorsun bakıp bakıp bebeğime ağlardım ..
Şimdi o yokken ne kadar boşmuş herşey diyorum gecicek herşey ..
 
Oğlum 3 buçuk yaşında doğum yaptığımda ve ondan uzun bir süre sonra hiç öyle sağda solda anlatılan doğar doğmaz aşk ulvi kutsal duygular hissetmedim tam tersi pişmanlık yetersizlik aynaya bakıp bakıp ağlamakla geçti uzuuuun bir süre. Ama şimdi çok büyük bir aşk var aramızda tarifi yok. Babalık sonradan öğrenilen bir duygu bizimki gibi doğuştan değil ne yazık ki bebek tepki vermeye başlayana kadar babalar hep uzak kalıyor ama sonra her şey yoluna oturuyor buna emin ol. Etrafındaki kutsal annelere bakma herkes farklı yaşıyor bunu. Hepsi geçecek ama hayatın artık farklı bir boyuta geçti bunu kabullenmelisin artık annesin ve sorumlu olduğun bir insan var. İlk zamanlar zorlanacaksın elbet özleyeceksin eski halini ama inan bu seni üzemeyecek. Şuan lohusalıktan kaynaklanan duygusallık hormonal değişimler yaşıyorsun. Kendine zaman ver ve kafanda kurmaktan vazgeç lütfen bu seni çıkmaza sokar. Bu arada imkanın varsa 2 ay sonra dönme biraz daha uzat bu iznini
 
Çocuksuz hayatı özlemek asla geçmiyor.
Hergün en az 4 kere içimden geçiyor çünkü :) bebeğim 10 aylık.
Ama diğer hepsi geçecek. Zamanla herşey yoluna düzenine girecek.
Klasik lohusa kafası :) ve bunu bile özlüyor insan biraz zaman geçince :)
Tadını çıkar al kokla öp sev. Birden büyüyecek
 
Bebeğiniz hayirli olsun :)
Biz kadınlar olarak annelik üzerinden ahkam kesmeyi ne kadar seviyoruz ya, her çocuk için en iyi anne kendi annesidir, şuan bunlari hissediyor olması konu sahibini kötü anne yapmıyor, gece bakici olayına bile takılanlar olmuş, beş aylik oğlum var geceleri uyumuyor keşke imkanım olsa da geceleri ona bakacak bir bakıcısı olsa asla hayır demem:)
Gereksiz fedakarlığı mukemmel annelik zannediyoruz niyeyse , bunun diğer versiyonu yillar sonra sizin için saçımı süpürge ettim, yemedim yedirdim içmedim icirdim modunda annelik oluyor sanirim..

.

Lohusa sendromu o kadar gerçek ki Türkiye'de literatüre girse de toplum içinde hala bir kabullenememek var.
Sanırım asıl sebep herkesin kendi anneliğini yüceltme güdüsü..

Gece bakıcısı deyince aklıma Charlize Theron'un Tully isimli filmi geldi. Henüz izlemedim ama çok övüyorlar. Özellikle bu evrelerden geçen tüm kadınlar izlemeli.
Hatta mutlaka eşlerine de izletmeli.

Oğlumun erken uyuduğu bir akşam açıp izleyeceğim eşimle beraber :)
 
X