Bebekli mi, bebeksiz mi

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.234
19.979
498
Bebeginizden ayri esinizle program yaptiginizda icinizi sucluluk kapliyor mu? Oglum 18 aylik. Anneme yakin oturuyoruz ve sag olsun istedigimde ogluma cani gonulden bakar. Arada bir onu anneme birakip yemege vs ciktigimiz olur ama cok nadir. Zaten kisa keseriz ve hemen doneriz. Muhabbetimiz de hep cocukla ilgili olur istemsiz :) yarin cocuksuz bir cift arkadasimizla 1 saatlik mesafede yesillik bir alanda kahvalti yapalim dedik. Esim hemen oglani annene birakalim dedi hevesle. Aslinda cok uzun zamandir cocuksuz cikmadik. Bir gun olsun cayimi sogumadan icme, kosusturmadan oturup kahvalti etme fikri sahane gelse de, kesin gidince oglani da neden getirmedim diye hayiflanacagim. Cunku piknik alani gibi bir yer. Ote yandan gotursem oglum bir saniye yerinde durmayacagi icin iki kelam edemeden, yorgun argin donecegim. Anne olmak hep gel gitler icinde yasamak galiba :) Ne yapsam bilemedim :)

Benim annem değil ama kayınvalidem var yakınımda. Benimde 3,5 yaşında oğlum var 1 yaşından sonra bir yere giderken genelde ona bırakıp öyle gittik. Yani anneniz güzel bakıyorsa bence bırakın vicdan yapacak bir şey yok. İnsan bazen bi nefes almak istiyor. Çocukla giderseniz muhtemelen doğru düzgün oturmadan ve hiç mutlu olmayarak geri geleceksiniz.

Bebeginizden ayri esinizle program yaptiginizda icinizi sucluluk kapliyor mu? Oglum 18 aylik. Anneme yakin oturuyoruz ve sag olsun istedigimde ogluma cani gonulden bakar. Arada bir onu anneme birakip yemege vs ciktigimiz olur ama cok nadir. Zaten kisa keseriz ve hemen doneriz. Muhabbetimiz de hep cocukla ilgili olur istemsiz :) yarin cocuksuz bir cift arkadasimizla 1 saatlik mesafede yesillik bir alanda kahvalti yapalim dedik. Esim hemen oglani annene birakalim dedi hevesle. Aslinda cok uzun zamandir cocuksuz cikmadik. Bir gun olsun cayimi sogumadan icme, kosusturmadan oturup kahvalti etme fikri sahane gelse de, kesin gidince oglani da neden getirmedim diye hayiflanacagim. Cunku piknik alani gibi bir yer. Ote yandan gotursem oglum bir saniye yerinde durmayacagi icin iki kelam edemeden, yorgun argin donecegim. Anne olmak hep gel gitler icinde yasamak galiba :) Ne yapsam bilemedim :)

Ay bilmiyorum ki anlatsana biraz nasıl oluyor çocuksuz çıkabilmek :)
20 aydır hiç akşam bi yemeğe bile gidemedik
Başbaşa kalmak nasıl bi duyguydu acaba :)

Sanırım kıyamam götürürdüm
Aslında oğlun için en iyisi neyse o olsun uyku düzeni bozulup huzursuz olacaksa annne bırak ama evde olup sürekli enerji atması ona iyi gelecek se yeşillik ona göre
Mesafe uzak oldugu icin erken yola cikacagiz. Onun uyku saatinde. O yuzden annemden rica ettim hatta bana gel, uykusu bolunmesin kaldirmayayim diye. Cok buyuk ihtimalle uyuyoe olacak. Uyandirirsak bayagi huysuzlanacak. Belki yolda tekrar uyuyacak vs. Ondan almayalim diyor esim de.

Bilmem konuyla alakası var midir. Insanlar anne baba olmadan önce kar koca oluyor. Sonra anne baba oluyor. Ama çoğu çift es olmayı unutup sadece anne baba sıfatıyla yaşıyor. Buda zaman içinde eşlerin heyacanini yitirmesine sebep oluyor.bende öyleyim. Daha cocuklari mi 10 dakika birine birakip eşimle bir yere çıkmadım.
Ama çocuklarını annelerine bırakıp tatile giden arkadaşlarım bile var. Bilmiyorum tesadufmudur onlar daha mutlu karikoca olarak evliliklerinde.

Mesafe uzak oldugu icin erken yola cikacagiz. Onun uyku saatinde. O yuzden annemden rica ettim hatta bana gel, uykusu bolunmesin kaldirmayayim diye. Cok buyuk ihtimalle uyuyoe olacak. Uyandirirsak bayagi huysuzlanacak. Belki yolda tekrar uyuyacak vs. Ondan almayalim diyor esim de.
Yanl bebeğiniz için en doğru kararı vereceğinize eminim

Benim annem değil ama kayınvalidem var yakınımda. Benimde 3,5 yaşında oğlum var 1 yaşından sonra bir yere giderken genelde ona bırakıp öyle gittik. Yani anneniz güzel bakıyorsa bence bırakın vicdan yapacak bir şey yok. İnsan bazen bi nefes almak istiyor. Çocukla giderseniz muhtemelen doğru düzgün oturmadan ve hiç mutlu olmayarak geri geleceksiniz.
Yani oz bakimi konusunda cok iyidir ama oglan artik cok hareketli oldugu icin yorulabiliyor. Video falan acacak buyuk ihtimalle bir noktadan sonra ama oyle dk larca video basinda da tutmaz.

Moral bozmaktayım ama Benim 10 yıl oldu

Bir gece anaokulunda pijama partisi vardı gece orada kaldı

Gece 11.30 gibi okuldan çıktık eşim bir şeyler içelim dedi ama o bir önceki gece şehirdışında idi uykusuz bir bira içip geldik eve

😀😀

bende şoyle kizi anneme birakip bir yerlerde bir cay ocsem yemek yesem diye icimden hep geciririm 2.5 senedir hala yapamadim
kızım olmadan asla ☺️
yoruluyorum evet ama onlarin yeni yerler gormeye yeni seyler kesfetmeye daha cok ihtiyaclari var sanirim.

Suçluluk kaplamıyor.
el ele tutuşup koşasımız geliyor giderken

Bu konuda sansliyim evet ama basbasa cikinca da eskisi gibi olmuyor yav :) bir bakmisiz bugun nasil kabiz oldu aksam ne yedireyim vs moduna donuvermis muhabbet :)

Gideceğin yer ve kişilere göre değişir bu durum .yani karşıdaki arkadaşlar cocuksuzsa sende cocuk goturmezsin ama onunda çocuğu varsa ve çocuğun eğlenebileceği bir yere gidiyorsan götürürsün cocuguda hem açılır ..3 yasinda kızım var mesela kaynanama bıraktığım olmuştur. Cunku kari koca olarakta verimli vakit gecirmek lazim. 2 saatliğine eşimizle bi kahve icmeye basbasa gitmek bile biz annelere enerji veriyor. Bu enerjide sonradan cocuga karşı davranışlarımızda olumlu etkiye dönüşüyor. Ama surekli cocuk cocuk cocuk olmaz. Bak zaten eşin birak diyormus demekki oda rahat vakit gecirmeye ihtiyac duyuyor. Sucluluk hissetme.

Bizde anneme bırakıyoruz arada kahvaltıya göl kenarına sahile falan iniyoruz benimki 16 aylık. Annemle çok iyi anlaşıyor kızkardeşime aşık çocuğum güzel vakit geçiriyorlar o yüzden hiç aklım kalmıyor sağolsunlar. Oğlumlada sık sık çıktığımız ve bütün vaktimi geçirdiğim için vicdan yapmıyorum açıkçası. Eşimle sevgiliyken ve bebekten önce çok gezerdik ne yalan söyliyim başbaşa olmayıda özlüyorum. Herşeyden önce anne baba olarak birbirimizle güzel vakit geçirip mutlu oluncada mental olarak iyi hissediyoruz. Bunda üzülecek birşey yok.

Moral bozmaktayım ama Benim 10 yıl oldu

Bir gece anaokulunda pijama partisi vardı gece orada kaldı

Gece 11.30 gibi çıktık eşim bir şeyler içelim dedi ama o bir önceki gece şehirdışında idi uykusuz bir bira içip geldik eve

😀😀
10 yıl ne yaaa yıktın beni şu an :D
Düşününce benim de geleceğim öyle olacak çünkü
Gece bakabilecek bir yakınımız yok anne dışında kimseye de bırakamazdım sanırım.
Dün eşimle 15. Tanışma yıldönümümüzdü. Ben bebek uyutucam diye gittiğim odada uyuyakalmışım, onun da koltukta içi geçmiş. Sonra da ufaklık uyanıp aramıza gelip yattı. Kocamla da karşıdan bir selamlaştık günün anlam ve önemine istinaden :D
Hayatım çok eğlenceli ya :P

Back
X