Bebekli mi, bebeksiz mi

Bu konuda sansliyim evet ama basbasa cikinca da eskisi gibi olmuyor yav :) bir bakmisiz bugun nasil kabiz oldu aksam ne yedireyim vs moduna donuvermis muhabbet :)
Off ona da çare yok gibi.biz de öğle uykusuna yatınca sabahtan yaptıklarını konuşup fotoğraflarına bakıyoruz delirdik hepimiz bence çocuktan sonra

Bebeginizden ayri esinizle program yaptiginizda icinizi sucluluk kapliyor mu? Oglum 18 aylik. Anneme yakin oturuyoruz ve sag olsun istedigimde ogluma cani gonulden bakar. Arada bir onu anneme birakip yemege vs ciktigimiz olur ama cok nadir. Zaten kisa keseriz ve hemen doneriz. Muhabbetimiz de hep cocukla ilgili olur istemsiz :) yarin cocuksuz bir cift arkadasimizla 1 saatlik mesafede yesillik bir alanda kahvalti yapalim dedik. Esim hemen oglani annene birakalim dedi hevesle. Aslinda cok uzun zamandir cocuksuz cikmadik. Bir gun olsun cayimi sogumadan icme, kosusturmadan oturup kahvalti etme fikri sahane gelse de, kesin gidince oglani da neden getirmedim diye hayiflanacagim. Cunku piknik alani gibi bir yer. Ote yandan gotursem oglum bir saniye yerinde durmayacagi icin iki kelam edemeden, yorgun argin donecegim. Anne olmak hep gel gitler icinde yasamak galiba :) Ne yapsam bilemedim :)
Bence bebeğinizi hiiç yanınızdan ayırmayın. Maşallah Allah hiç kötü gününü göstermesin.
Negatif enerji yaymaya gelmedim bişey deyip kaçacağım. Bir hafta önce düşük yaptım ve sağlıklı bir bebeğim olsun istiyorum. Bana dua eder misin?Bence en güzel dua anne duası. Kendi annemden aldım duamı şimdi sıra diğer annelerde. :KK68:

Yani oz bakimi konusunda cok iyidir ama oglan artik cok hareketli oldugu icin yorulabiliyor. Video falan acacak buyuk ihtimalle bir noktadan sonra ama oyle dk larca video basinda da tutmaz.
Yani yabancı birine bırakmıyorsunuz sonuçta. Ayrıca insan kendi bile bazen işi olduğu yada yorulduğu zaman açıyor video. Bence bırakın benim oğlum şimdi çok sever oraya gitmeyi bende işim olduğu zaman yada çok sıkıldığım zaman gönderiyorum akşam zorla getiriyoruz eve. Çocukları çok kendimize bağlıyoruz ama onlardan çok biz bağlanıyoruz, bırakamıyoruz. Annelerde insandır ve nefes alıp eşi ve arkadaşları ile güzel vakit geçirme hakkı vardır.

Eğer çocuğunuzla da normalde dışarı çıkıyor, vakit geçiriyor aktivite yapıyorsanız hiç vicdan yapmaya gerek yok yalnız gidin bence. Ayda bir çocuksuz bir gününüz olabilir size iyi gelir, çocuğunuzu da devamlı gördüğü tanıdığı ve iyi vakit geçirdiği güvenilir bir yere bıraktığınız sürece çocuk için hiç bir sorun olmaz. Bir de lütfen gittiğiniz yerde devamlı çocuktan bahsetmeyin eğer çocuksuz bir aile ise onlar için sıkıcı olabilir, hatta hatırlıyorum çook sıkıcı oluyordu😊 çocuk aklınıza geldikçe kendinize kötü bir şey yapmadığınızı söyleyin , anın tadını çıkarın😊

Annem hayattayken kizim 5 ve 6 yas yaz tatillerini annemle yazlikta gecirdi, ikisi de inanilmaz egleniyordu, şimdi dönüp bakinca iyi ki o guzel zamanlari yaşamışlar, yaşamışız diyorum.
Arada torunlariyla vakit gecirmek aile buyuklerine de iyi geliyor, cocuksuz vakit gecirmek ciftlere de. O yuzden fırsat varken ve anneniz gonulluyken degerlendirin bu zamanları.

Bırak kaç düşünecek bir şey yok :D
Biz 2 yaşına kadar hiç bırakmadık. Şimdi vuruyorum kafamı duvarlara, artık ayda en az 1 kez (ki genelde 2) kez bırakıyoruz. Keyfimizce eğlenip sabah alıyoruz kızımızı. 3,5 yaşında. Mis gibi oluyor, tavsiye ederim.
Ki benim babaannem bakıyor kızıma. Orayı istiyor, onlar da deliriyorlar kızıma.

Hatta arada canı sıkıldığında falan da tatil gibi 1 gece gidebiliyor. Bu sefer biz evde sıkılıyoruz.

Babaanneme bıraktığımız için onun çevresinde kalıyoruz, acil bir şey olursa döneriz diye. Dönmemize hiç gerek olmadı.

Not:babaannem dinç ve hiç şikayetçi değil.

Farklı bı bakis acısı olarak bekar ve cocuksuzum. Çocuklu arkadaşlarla bulusurken umarım çocuğu getirmez diye içimizden geçiyor çoğu zaman. Çünkü çocuk bu ağlar yemek yemez oyun oynamak ister huysuzlasir. Adı ustunde çocuk bir sey de diyemezsin. O yüzden çocuksuz taraf için çok keyifli olmuyor

Bebeginizden ayri esinizle program yaptiginizda icinizi sucluluk kapliyor mu? Oglum 18 aylik. Anneme yakin oturuyoruz ve sag olsun istedigimde ogluma cani gonulden bakar. Arada bir onu anneme birakip yemege vs ciktigimiz olur ama cok nadir. Zaten kisa keseriz ve hemen doneriz. Muhabbetimiz de hep cocukla ilgili olur istemsiz :) yarin cocuksuz bir cift arkadasimizla 1 saatlik mesafede yesillik bir alanda kahvalti yapalim dedik. Esim hemen oglani annene birakalim dedi hevesle. Aslinda cok uzun zamandir cocuksuz cikmadik. Bir gun olsun cayimi sogumadan icme, kosusturmadan oturup kahvalti etme fikri sahane gelse de, kesin gidince oglani da neden getirmedim diye hayiflanacagim. Cunku piknik alani gibi bir yer. Ote yandan gotursem oglum bir saniye yerinde durmayacagi icin iki kelam edemeden, yorgun argin donecegim. Anne olmak hep gel gitler icinde yasamak galiba :) Ne yapsam bilemedim :)

ben imkan oldukca cocugu hep biraktim anneme. cocuk 14 aylikken esimle 1 gecelik tatile gittik. ara ara arkadaslarimizla gorusmek icin biraktim. bence benim de buna ihtiyacim oluyordu. cocuk yanimda yokken onu ozluyordum ama benimnde zihnim dinleniyordu ve bulundugum mekandan keyif aliyordum. bence bunda sucluluk duyacak bir sey yok. cocuklarimjz icin elimizden gelennher seyi yapiyoruz, arada dinlenmek bozom de hakkimiz

Bırakın çocuğunuzu annenize, rahat rahat birkaç saat geçirin. Sakinliği dinleyip deşarj olmaya ihtiyacınız var. Keyfinize bakın.

Açıkçası ben çok kızıyorum çocuğa kendini adayıp karı koca ilişkisini yitiren insanlara. Sırf görümcem sizin gibi Vicdan yapıp çocuğu kimseye bırakamıyor diye onlarla asla kafeye dışarıya çıkmak istemiyorum hep surat beş karış geziyorum hiç istemiyorum huysuzlanıyor her yerde çorba arıyoruz azcık siz bakın diyo falan çok sıkılıyorum onlarla olmaktan Asla çocuklu insanlarla plan yapmam bırak gez nolcak bu kadar abartmayın ya biraz siz olmadan vakit geçirsin kendinize değer verin azcık gidin eğlenceli vakit geçirin

Annem bakıyorsa değil 1-2 saat, saatlerce bırakırım. Benden daha iyi baktığına eminim bu arada.

Gece eglencesine ve avmye gitmiyorsam her yere gotururum oglumu. Dogdugundan beri rutin sekilde. Avmye ilk 6 ayda zorunlu olarak goturuyordum cunku ihtiyaclarimizi almak zorundaydik birakamiyordum. Sonra anneme birakip gittim hep. Bunun disinda asla birakmam,hayata beraber devam etmek icin yaptik cocugu biz. Baskasina birakacaksam ne ise yaradi? Hem onun da bizimle sosyallesmeye gezmeye ihtiyaci var.

Anne baba zamanları önemli. Kendinize ayırdığınız zamanların moralinizi yükseltmesi çocuğunuzla ilişkinize de olumlu yansır. Ancak her fırsatta bırakılmasını doğru bulmuyorum, sonuçta artık bir ailesiniz. Ama çok uzun zamandır kendinize vakit ayırmadıysanız, çocuğunuzun uyku saati atlanacaksa ya da çocuğunuza uygun bir yer değilse (ki bu konuda tam çocuklara uygun bir yer)vicdan azabı hissetmeden bırakılabilir bence.

Back
X