Bebekli mi, bebeksiz mi

Bebeginizden ayri esinizle program yaptiginizda icinizi sucluluk kapliyor mu? Oglum 18 aylik. Anneme yakin oturuyoruz ve sag olsun istedigimde ogluma cani gonulden bakar. Arada bir onu anneme birakip yemege vs ciktigimiz olur ama cok nadir. Zaten kisa keseriz ve hemen doneriz. Muhabbetimiz de hep cocukla ilgili olur istemsiz :) yarin cocuksuz bir cift arkadasimizla 1 saatlik mesafede yesillik bir alanda kahvalti yapalim dedik. Esim hemen oglani annene birakalim dedi hevesle. Aslinda cok uzun zamandir cocuksuz cikmadik. Bir gun olsun cayimi sogumadan icme, kosusturmadan oturup kahvalti etme fikri sahane gelse de, kesin gidince oglani da neden getirmedim diye hayiflanacagim. Cunku piknik alani gibi bir yer. Ote yandan gotursem oglum bir saniye yerinde durmayacagi icin iki kelam edemeden, yorgun argin donecegim. Anne olmak hep gel gitler icinde yasamak galiba :) Ne yapsam bilemedim :)
Çocuğum yok o yüzden tam empati yapamamakla birlikte bırakıp gitmenizi öneririm. Hem siz deşarj olursunuz hem karşı tarafta sıkılmamış olur çift çift takılırsınız. Ben şahsen çocuğum yokken arkadaşımla çıksam sürekli çocukla ilgilense iki çift kelam edemesek sıkılırım. Karşı tarafın çocuğu olsa aslında beraber oynarlardı ama bu şekilde hepinizin burnundan gelme ihtimali var

Suçluluk kaplamıyor.
el ele tutuşup koşasımız geliyor giderken
Bebegim daha ufakken biz de boyleydik. O zsman daha cok bunaliyordum, zaten bir yere gotursek anlamiyordu da. Simdi her seyi kesfetmeye basladi. O yuzden o da burda olmaliydu demeye basladik hep. Misal bugun gidecegimiz yerde ufak bir hayvanat bahcesi de var :(

Bence bebeğinizi hiiç yanınızdan ayırmayın. Maşallah Allah hiç kötü gününü göstermesin.
Negatif enerji yaymaya gelmedim bişey deyip kaçacağım. Bir hafta önce düşük yaptım ve sağlıklı bir bebeğim olsun istiyorum. Bana dua eder misin?Bence en güzel dua anne duası. Kendi annemden aldım duamı şimdi sıra diğer annelerde. :KK68:
Allah tez zamanda saglikli bir bebek nasip etsin insallah size.

Farklı bı bakis acısı olarak bekar ve cocuksuzum. Çocuklu arkadaşlarla bulusurken umarım çocuğu getirmez diye içimizden geçiyor çoğu zaman. Çünkü çocuk bu ağlar yemek yemez oyun oynamak ister huysuzlasir. Adı ustunde çocuk bir sey de diyemezsin. O yüzden çocuksuz taraf için çok keyifli olmuyor
Dun ilk is oglani getirecek miyiz diye sordu arkadas esime ondan mi acaba :D aslinda bir aradayken severler oglumu cok. Ama gayet dediginiz gibi de olabilir tabii. Zaten biz de o yuzden oglumu birakma secenegini dusunuyoruz. Onlar da cocuklu olsa hic anneme birakmayi dusunmezdim bile.

Ya yazık tam çocuğun gideceği yer çocuğumu da götürürüm hem onada iyi gelir ben asla çocuksuz gitmem gidemem gidenlerde nasıl bi yürek var anlamış değilim. Orda mutlu olabilecekmisiniz!

cocuk esirgemeye birakmiyor ki, annesine 1-2 saat birakacak 🤦🏻‍♀️
abartmayin, anne baba da kafayi dinlemek isteyebilir.
Anne baba degilken herseyden once esti onlar.

Karşı tarafın çocuğu yoksa lütfen götürmeyin :spor: çocuğu olan arkadaşlarımla eski sıklıkla görüşesim gelmiyor. Tam bir konu açılıyor, tam dertlesecegiz zaten çocuk durmuyor. O da yetmezmis gibi tüm muhabbetleri çocuk oluyor. Çocuğu olan annelere tavsiyemdir, lütfen çocuksuz arkadaşlarınızın da bütün hayatı çocukmuş gibi davranmayın, eski arkadaşlığımıza ihtiyacımız var:110:

Karşı tarafın çocuğu yoksa lütfen götürmeyin :spor: çocuğu olan arkadaşlarımla eski sıklıkla görüşesim gelmiyor. Tam bir konu açılıyor, tam dertlesecegiz zaten çocuk durmuyor. O da yetmezmis gibi tüm muhabbetleri çocuk oluyor. Çocuğu olan annelere tavsiyemdir, lütfen çocuksuz arkadaşlarınızın da bütün hayatı çocukmuş gibi davranmayın, eski arkadaşlığımıza ihtiyacımız var:110:
Bende sizin gibi düşünüyorum, hatta bazen x'in annesi, y'nin eşi olarak değil, sadece anabel lee olabileceğim ortamlara da katılıyorum arkadaşlarımla , çoook iyi de geliyor :)

Çocuklu arkdaş ile dişarda buluşmanın kesitleri;

Öncesi;
o gün olmaz benm buyugun şusu var, o saat olmaz kücügün uykusu gelir, o mekan olmaz uzak, benmkiler arabada sıkilır, oranın oyun parkı kucuk benmkiler begenmiyor. .......

açılış;
buluşmaya 1 saat geç gelme "ya cnm tam evden cikacakken kucuk kustu, kaka yapti , agladi,..... buyuk tutturdu kirmizi etegimi giycem..... ortanca acıkmış eline çubuk verdm onu arabaya döktü.....

Ilk giriş;
masa seçimi ; " burasi güneşli, burası eser, burası oyun parkını görmüyor.....

Yerleşme ;
cocuklarin ust baslarını ayarlama, büyügü oyun parkina goturme orda oyincaklarla tanistirma varsa ordan bir arkdasla tanistirma ortama alistirma.... kucuge bebek sandalyesi isteme ona oturtma savaslari... ortancaya parkla masa arasi git gel nerde takilcan...masada nerde oturacak secim yaptirma, o arada birinin tuvaleti gelmisse onu goturme.....

Gelişme ;
menu gelince buyuk yemegini sececek , su yemegin icine sunu koymayin, bunu boyle yapin yayina da sunu ekleyin cocuk yiyemez....ortancaya onu yiyemezsin bunu yemelisin savaslari, kucuk icin mama hazirlanacak..... yemekler gelince bi kucuge mama bi ortancaya yemek yedirmeye calisma, kizim dökme, oğlum ye artik şunu aglama....dur ben şunu biraz emzireyim de geleyim, (45dk ) ....annenin yemeği sogur ısıtırmisiniz lutfen...
gelişme 2.bölüm;
Oyun parkindan sizlanmalar sıkilmalar belki orda bir cocukla kavga aglama sizlanma... yemek bitti "anna hani yemekten sonra dondurma alacaktin" "kizim burda yok , cikinca aliriz " anne hadi cikalim dondurma alalim..." " aglama tmm cikicaz.."

sonuç;
" ay cnm cocuklar sıkıldı, uykusu geldi, şımardı, huysuzlandı, dondurma istiyor, gec oldu, hava kapandi, burasi esti, zaten kucuk bisey yemedi.....trafik olur yine geçen beni arabada mahvettiler ....hadi kalkalım!

cocuklari teker teker wc goturme elini yuzunu yikama ustunu giydirme arabaya cantalar bebek arabalari pusetler tasima....

Tüm bu süreçlerde anne kişisine acıma yardm etme cocuklari sevme oyalama onlari parka goturme getirme wc goturme getirme kucaga alma ayakta gezdirme arabadan bi cantada bisey vardir mutlaka onu alip gelme buyuk ile bir sure oyuna katilma, kucugun yere attiklarini toplama bebek arabasi tasima canta tasima ..... gibi görevler sirasısında arkdaş ile muhabbet etmeye calisma....

bitiş " ay cnm iste ben hep boyle bi konusturnazlar iste boyle 2 laf edemem gitigim yerde , neyse cocuklara iyi oldu enerjilerini attilar biraz aksam erken uyurlar, seni de cok ozlemislerdi... aa senn bi is olayi vardi onu hic sormadm noldu sahi ??

Kisaca ; lütfen bebeği bırakip gidin, iki laf edemiyoz😁😁😁

Çocuklu arkdaş ile dişarda buluşmanın kesitleri;

Öncesi;
o gün olmaz benm buyugun şusu var, o saat olmaz kücügün uykusu gelir, o mekan olmaz uzak, benmkiler arabada sıkilır, oranın oyun parkı kucuk benmkiler begenmiyor. .......

açılış;
buluşmaya 1 saat geç gelme "ya cnm tam evden cikacakken kucuk kustu, kaka yapti , agladi,..... buyuk tutturdu kirmizi etegimi giycem..... ortanca acıkmış eline çubuk verdm onu arabaya döktü.....

Ilk giriş;
masa seçimi ; " burasi güneşli, burası eser, burası oyun parkını görmüyor.....

Yerleşme ;
cocuklarin ust baslarını ayarlama, büyügü oyun parkina goturme orda oyincaklarla tanistirma varsa ordan bir arkdasla tanistirma ortama alistirma.... kucuge bebek sandalyesi isteme ona oturtma savaslari... ortancaya parkla masa arasi git gel nerde takilcan...masada nerde oturacak secim yaptirma, o arada birinin tuvaleti gelmisse onu goturme.....

Gelişme ;
menu gelince buyuk yemegini sececek , su yemegin icine sunu koymayin, bunu boyle yapin yayina da sunu ekleyin cocuk yiyemez....ortancaya onu yiyemezsin bunu yemelisin savaslari, kucuk icin mama hazirlanacak..... yemekler gelince bi kucuge mama bi ortancaya yemek yedirmeye calisma, kizim dökme, oğlum ye artik şunu aglama....dur ben şunu biraz emzireyim de geleyim, (45dk ) ....annenin yemeği sogur ısıtırmisiniz lutfen...
gelişme 2.bölüm;
Oyun parkindan sizlanmalar sıkilmalar belki orda bir cocukla kavga aglama sizlanma... yemek bitti "anna hani yemekten sonra dondurma alacaktin" "kizim burda yok , cikinca aliriz " anne hadi cikalim dondurma alalim..." " aglama tmm cikicaz.."

sonuç;
" ay cnm cocuklar sıkıldı, uykusu geldi, şımardı, huysuzlandı, dondurma istiyor, gec oldu, hava kapandi, burasi esti, zaten kucuk bisey yemedi.....trafik olur yine geçen beni arabada mahvettiler ....hadi kalkalım!

cocuklari teker teker wc goturme elini yuzunu yikama ustunu giydirme arabaya cantalar bebek arabalari pusetler tasima....

Tüm bu süreçlerde anne kişisine acıma yardm etme cocuklari sevme oyalama onlari parka goturme getirme wc goturme getirme kucaga alma ayakta gezdirme arabadan bi cantada bisey vardir mutlaka onu alip gelme buyuk ile bir sure oyuna katilma, kucugun yere attiklarini toplama bebek arabasi tasima canta tasima ..... gibi görevler sirasısında arkdaş ile muhabbet etmeye calisma....

bitiş " ay cnm iste ben hep boyle bi konusturnazlar iste boyle 2 laf edemem gitigim yerde , neyse cocuklara iyi oldu enerjilerini attilar biraz aksam erken uyurlar, seni de cok ozlemislerdi... aa senn bi is olayi vardi onu hic sormadm noldu sahi ??

Kisaca ; lütfen bebeği bırakip gidin, iki laf edemiyoz😁😁😁
İnsandan çocuk yapma hevesini kaçırtırsın, bu ne yav :KK70: haklısın :) ailece ilk kez kahvaltıya gittik büyük oğlum 7 aylıktı, çok ağlamıştı ve galiba insanlar da rahatsız olmuştu :olamaz:. Ayy hatırlamak istemiyorum.

cocugum yokken cocuklu ortamlardan rahatsiz olur asiri derecede sıkílır bunalirdim cunku o cocuk durmaz aglar ustu basi kirlenir kendine cevreye zarar verir.anne olmadan cekilecek dert degil.cocuksuz ciftle gidilecekse cocugu goturmemek, cocuklu ciftse cocugu getirmek derim.ama benim de esim hayatta cocugu birakip bisey yapamaz ici elvermez 22 aylik oldu hala daha birakip basbasa bisey yapamadik.ici elvermiyormus vicdan azabi cekermis.cocuksuz yaptigi seyden keyif almazmis :D

Valla benimkiler su anda 10 aylik.Ogleden sonra uyku saatlerine getiriyoruz.Uyutuyoruz esimle.Evden jet hiziyla cikiyoruz.Onlar uyanana kadar o 1-1,5 saat bize cok iyi geliyor.1 tane olsaydi hele oglen yemeginden sonra birakir aksam donerdik kesin ama 2 tane olunca zor oluyor😄 Ben vicdan yapmiyorum valla.Gunun her saniyesi benimleler.Nefes almaya ihtiyac duyuyorum.Eee dede babanne ya da ananesiyle de vakit gecirebiliyorlar.Buyuduklerinde saat araligini daha da arttirip en azindan kucuk molalar vermeyi dusunuyorum tabi evden onlara caktirmada kacabilirsek😄

Kaplamıyor, bıraktığımız kişiye biraz fazla minnet duyuyorum sadece oğlum hareketli ve talepkar olduğu için.
Sizin kafa dinlemeniz önemli, karı-koca ilişkiniz önemli, her an çocukla dipdibe olmanın da bazen zararları olabiliyor.
Rahat olun, keyfinize bakın.

Edit: İçiniz rahat etmiyorsa ertesi gün de oğlumuzu götürün.

Son düzenleme:
Ay bilmiyorum ki anlatsana biraz nasıl oluyor çocuksuz çıkabilmek :)
20 aydır hiç akşam bi yemeğe bile gidemedik
Başbaşa kalmak nasıl bi duyguydu acaba :)
İlk çıkış çok heyecanlı, kelimelerle ifade edilemez o kalp çarpıntısı 😄
Mutluluk, korku, elimde bir şey var aaa kocamın elini tutuyorum gibi karışık şeyler 😁

Bebeginizden ayri esinizle program yaptiginizda icinizi sucluluk kapliyor mu? Oglum 18 aylik. Anneme yakin oturuyoruz ve sag olsun istedigimde ogluma cani gonulden bakar. Arada bir onu anneme birakip yemege vs ciktigimiz olur ama cok nadir. Zaten kisa keseriz ve hemen doneriz. Muhabbetimiz de hep cocukla ilgili olur istemsiz :) yarin cocuksuz bir cift arkadasimizla 1 saatlik mesafede yesillik bir alanda kahvalti yapalim dedik. Esim hemen oglani annene birakalim dedi hevesle. Aslinda cok uzun zamandir cocuksuz cikmadik. Bir gun olsun cayimi sogumadan icme, kosusturmadan oturup kahvalti etme fikri sahane gelse de, kesin gidince oglani da neden getirmedim diye hayiflanacagim. Cunku piknik alani gibi bir yer. Ote yandan gotursem oglum bir saniye yerinde durmayacagi icin iki kelam edemeden, yorgun argin donecegim. Anne olmak hep gel gitler icinde yasamak galiba :) Ne yapsam bilemedim :)
Çocuğu bırakıp eşle bir yerlere gidebilmek mi😍 ben doğuma gidicem 22 aylık oğlumu kime nasıl bıraksam diye karalar bağladım, pandemiden dolayı kimse yok😞 annemi aylardır görmüyor çocuk bıraksam ortalık yıkılır. Eşle arada bir birlikte zaman geçirebilmek çok kıymetli, evet ondan ayrıyken aklınız hep onda olur ama en güvenli yer olan annenizde, herkesin böyle bir şansı olmuyor bence tadını çıkartın.

Oğlum 5 yaşındayken kardeşi oldu kızım 8 aylık, kızdan önce oğlumu bırakıp bikaç saate geliyodum her işimi hallediyodum annemde çok güzel bakar ama anladım ki anneyle babanın kaliteli zamana ihtiyacı varmış annemde yatılı bırakmadığıma pişmanım bi arkadaşım 3 yaşında oğlunu bırakıyodu eşiyle vakit geçiriyodu keşke bende onu yapsaydım oğlum arada kalıyo annemde kv de falan o zamanda evde yine bebek var başbaşa olmuyo fırsatları değerlendirin

Back
X