• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra pskolojim bozuldu

bizim tanıdık da yatalak ve zihinsel engelliydi, bakım evi dediğim yer de böyle bahçeli baya lüks bi yerdi yani çok pahalı olabilir o seçenek zaten. hatta özel doktorları vardı, o dediğim büyük eve geçtiklerinde bir kaç fiziksel özelliği gelişmiş diyorlardı. gündüz de bahçesinde ailece piknik falan yapıyolardı. ama evde birisini inşallah bulursunuz ikisi size aynı anda psikolojik olarak çok ağır gerçekten :KK43:
A evet bi yönden belki onlar için güzel olmuştur ama ablam öyle kalacak biride değil yardımcı bulabilsem oda yeter aslında

antidepresan stresten düğüm olmuş ruhunuza biraz sakinlik verecekse -ki verecek- hiç düşünmeyin. arkadaşlar da söylemiş, annenin mutluluğu sütünden daha önemli. bakıcı konusunda da kaç görüşme yaptınız bilmiyorum ama hem bebeğe hem ablanıza bakma zorluğu ürkütüyordur insanları. hangisinin bakımı için yardım istediğinizi netlerseniz daha çabuk birini bulabilirsiniz. mesela ablanız için birini bulursunuz böylece siz enerjinizi bebeğinize verirsiniz. ya da tamamen ev işleri için birini bulun, çayınız bile ayağınıza gelsin, bakımlarına yoğunlaşın. yoksa ikisinin birden bakımına yardımı olacak biri zor gibi

Bebekten sonra hayatımda yaşamadığım bunalımı yaşadım. Gerçekten berbat bir haldeydim. Kızım 9 aylık oldu ve eksiği yok dediğinizden. 1 yaş sendromu başlıyormuş 8. Aydan itibaren. Hap kullanmakla çoook akışlıca bir iş yapmışsınız. Yardımcıyı bulmanın en kolay yolu mahalle muhtarına telefon açmak. Onlar o bölgede çalışmak isteyenleri size yönlendirir.
Allah hepimize yardım etsin. İnşallah hepsi geçecek.

Bebek bakımı mutlaka zordur ama yetişkin engellinin bakımı hepsinden zordur.
Bence öncelikli ablanıza bakıcı bulmaya çalışın ücretine babanızda yardımcı olsun.
Eğer hiç kimseyi bulamazsanız ev işleri için birini ayarlayın.
Şuan sizin işinizi ve stresinizi azaltmaya yönelik olsun her şey
İlaçlarınızı kullanın ve olabildiğince çok yardım alın.
Allah sizden ve eşinizden razı olsun ablanıza baktığınız için

Bebekten sonra hayatımda yaşamadığım bunalımı yaşadım. Gerçekten berbat bir haldeydim. Kızım 9 aylık oldu ve eksiği yok dediğinizden. 1 yaş sendromu başlıyormuş 8. Aydan itibaren. Hap kullanmakla çoook akışlıca bir iş yapmışsınız. Yardımcıyı bulmanın en kolay yolu mahalle muhtarına telefon açmak. Onlar o bölgede çalışmak isteyenleri size yönlendirir.
Allah hepimize yardım etsin. İnşallah hepsi geçecek.
Ah inanmıyorum birde bir yaş sendromunu 🙈 evet muhtarada haber verdim ama şu an için öyle biri yok sanırım amin gerçekten hap kullanmalıyım şu an başlamadım ama cidden sınır hastası oldum sanırım

Tesekkurr ederim cokk amin allahtan eşimde yardımcı olan birisi evet mutlaka birini bulmak şart yani oda beni rahatlatacaktir
Bebek bakımı mutlaka zordur ama yetişkin engellinin bakımı hepsinden zordur.
Bence öncelikli ablanıza bakıcı bulmaya çalışın ücretine babanızda yardımcı olsun.
Eğer hiç kimseyi bulamazsanız ev işleri için birini ayarlayın.
Şuan sizin işinizi ve stresinizi azaltmaya yönelik olsun her şey
İlaçlarınızı kullanın ve olabildiğince çok yardım alın.
Allah sizden ve eşinizden razı olsun ablanıza baktığınız için

ablanızı belki geçici bir süre güvenlikli kameralı donanımlı bir bakım evi tarzı bir yere yatırsanız gücünüz yeter mi? siz de gün içinde bebeği alır yanına gidersiniz. bizim bir tanıdık öyle yapmıştı, evde de aklına geldikçe webcam'den odasını izlerdi. seneler sonra byük bir eve geçtiler çocuklar da büyüyünce, engelli kardeşi de oraya aldılar yardımcı kadınla beraber hatta.
çok mantıklı,

Benim de 3 yasında ve 6 aylık iki çocuğum var bitik ve gerginim devamlı her şey gözüme batıyor çok yorgunu . Antidepresana başlamamak için direniyorum sırf eşim ve ailesi bırakmak çok zor vs dedikleri için ama giden de benden gidiyor

Benim de 10 aylik bebeğim var. Normal yemeklerden yemesine 4 ayınız kalmış. Biraz tuzunu az filan yaparsiniz 1 yasindan sonra, ortak yemeklerden yer. Şimdilik hızlı olması icin benim bir kac pratik bulduğum seyi soylemek istedim, belki bir faydasi olur. Kuzu kıymadan kofte yapıp buzluğa atıyorum, bir de sebzeli borek tek tek parcalar halinde. Dondurulmus sebze alıyorum brokoli, kuskonmaz vs...buharda sadece hasliyorum sebzeleri, kofte ve boreği zeytinyaginda kızartiyorum. Ara öğünler meyve. Bir de tarhana corbasi 3 dk filan suruyor. Gonül isterdi ki her sey bebek bakım kitaplarındaki mukemmellikte olsun ama sartlar oyle değil. Hele sizin durumunuz cok cok daha ağırmıs. Çok kolaylıklar diliyorum...

Butun cocuklar oyle canim. Annelik saglam psikolojisi olani bile zorluyor. Ama gecici bir sure. Bir iki sene sonra rahatlarsin. Bebekli hayat zor. Fotolarda sadece sev oksa, op, uyut gibi gosteriliyor ama oyle degil iste

Ah inanmıyorum birde bir yaş sendromunu 🙈 evet muhtarada haber verdim ama şu an için öyle biri yok sanırım amin gerçekten hap kullanmalıyım şu an başlamadım ama cidden sınır hastası oldum sanırım
Bebekler için zararsız haplar var. Emziren anneye zaten ona göre hap yazıyorlar. Yaşadıklarınız kolay değil. Siz sadece bebekle ilgilenmiyor, ablanızla da ilgileniyorsunuz.
Bir de şey merak ettim maddi olarak size aileniz yardım ediyor mu ? Yaptığınız fedakarlık çok büyük.

Lenoska Lenoska biz bir dönem babanneme (kendisi alzheimer) bir şirket aracılığı ile bakıcı tutmuştuk. İstersen adını öğrenip sana yazabilirim. Hem ev işi yapıyor, hem babanneme bakıyor hem de yemek yapıyordu kadın. Sende bunları talep etmelisin bence. Hadi yemeği halledersin ama ev işini de istemelisin.

Merhaba,
Bebekten sonra pskolojim gerçekten,çok bozuldu.bir de engelli ablam var annem vefat etti onun bakımida bende yakın zamanda pskiyatriyr gittim antidepresan verdi emzirdigin için kullanıp kullanmamak arasında kaldım ama çok agresif oldum bebek bakmak bu kadar zormu yoksa bebegimm zor bilmiyorum ama iki dakika durmuyor ek gıdaya geçtik onun yemeğini yapmakta bile zorlaniyorum 8 aylık oldu zamanla kolaylaşacağını dusunmustum ama daha da zorlaştı benim için evden bir türlü dışarıya çıkamıyorum yemek yap bebekle ilgilen ablamla ilgilen . artık gerçekten çok bunaldim şu sıralar çok huysuz dis cıkarıyor snairim sürekli ağlıyorum destek olacak kimse yok eşim destek olmaya çalışıyor ama ruh sağlığım çok bozuldu gün içinde ne dışarı çıkabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum bütün bebekler böyle mi anneler gün içinde neler yapıyor merak ediyorum yoksa ben mi beceremiyorum

--evet yardımcı ariyorum belki tanıdığınız biri vardır ihtiyacı olan yatılı yada yarı zamanlı bir bakıcı bende evdeyim zaten sabırlı ve şefkatli biri ?
Öncelikle Allah kolaylık versin çok zor bir durum. Evet bir insan yetiştirmek gerçekten yeterince zor maalesef. Bu hisleri yalnız yaşamıyorsun her anne yaşıyor emin ol ve kendini suçlu yetersiz hissetme. Umarım aradığın bakiciyi en kısa sürede bulursun

Lenoska Lenoska biz bir dönem babanneme (kendisi alzheimer) bir şirket aracılığı ile bakıcı tutmuştuk. İstersen adını öğrenip sana yazabilirim. Hem ev işi yapıyor, hem babanneme bakıyor hem de yemek yapıyordu kadın. Sende bunları talep etmelisin bence. Hadi yemeği halledersin ama ev işini de istemeli
Olur yazarsan sevinirim tabi 😊

Back
X