• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra pskolojim bozuldu

Öncelikle Allah kolaylık versin çok zor bir durum. Evet bir insan yetiştirmek gerçekten yeterince zor maalesef. Bu hisleri yalnız yaşamıyorsun her anne yaşıyor emin ol ve kendini suçlu yetersiz hissetme. Umarım aradığın bakiciyi en kısa sürede bulursun
Teşekkür ederim çok 😊inşallah bulunur

Butun cocuklar oyle canim. Annelik saglam psikolojisi olani bile zorluyor. Ama gecici bir sure. Bir iki sene sonra rahatlarsin. Bebekli hayat zor. Fotolarda sadece sev oksa, op, uyut gibi gosteriliyor ama oyle degil iste
Evet gerçekten anne olmadan bu kadar zor olacağını asla tahmin edemiyorsun gerçekten filmler ve fotolar çok yanıltıcı

Bebek bakımı başlı başına zor zaten canım birde engelli bakımı var işiniz daha zor olmuş yardımcı bulsanız işiniz bir nebze rahatlarsınız
Bebekler için zararsız haplar var. Emziren anneye zaten ona göre hap yazıyorlar. Yaşadıklarınız kolay değil. Siz sadece bebekle ilgilenmiyor, ablanızla da ilgileniyorsunuz.
Bir de şey merak ettim maddi olarak size aileniz yardım ediyor mu ? Yaptığınız fedakarlık çok büyük
Benim kullanacağım zarali sanırım brbrgr yoksa sütten kesmemi söylemezdi sanırım annem vefat etti zaten çok iyi ve çok fedakârdı allah razı olsun babamla 5 yaşından beri ayrılardı babamin karısı istemiyor bizle zaten görüşmesini bile

Bunları yaşamamak için asla çocuk sahibi olmaya cesaretim yok.
Evet ama bilmedigin için sanırım uzaktan çok şirin ve kolay gözüküyor du benim icin yaptıktan sonra bana göre değilmiş diyemiyosunda evet harika çok güzel ama hep bir amasi oluyor ama kişiye göre değişir sanırım psikolojiye yardıma maddiyata destek olucak biri olursa belki daha rahat olabilir yoksa yapanlar nasıl üç dort çocuk yapıyor hayret ediyorum

Evet ama bilmedigin için sanırım uzaktan çok şirin ve kolay gözüküyor du benim icin yaptıktan sonra bana göre değilmiş diyemiyosunda evet harika çok güzel ama hep bir amasi oluyor ama kişiye göre değişir sanırım psikolojiye yardıma maddiyata destek olucak biri olursa belki daha rahat olabilir yoksa yapanlar nasıl üç dort çocuk yapıyor hayret ediyorum
İşte ben o amayı çok ağır yaşayacağımı biliyorum o yüzden uzak duruyorum. :) Neticede yaptıktan sonra vazgeçtim diyemiyorsun. :(

Bütün bunlar senin sırtında cok fazla
Bebek bakmak bile başlı başına zor zaten
Ne yap ne et yardımcı bul veya güvenli bir yere gönder ablanı bir süreliğine yoksa sen senlikten çıktığında kimseye faydan kalmaz

Teşekkür rd
Benim de 10 aylik bebeğim var. Normal yemeklerden yemesine 4 ayınız kalmış. Biraz tuzunu az filan yaparsiniz 1 yasindan sonra, ortak yemeklerden yer. Şimdilik hızlı olması icin benim bir kac pratik bulduğum seyi soylemek istedim, belki bir faydasi olur. Kuzu kıymadan kofte yapıp buzluğa atıyorum, bir de sebzeli borek tek tek parcalar halinde. Dondurulmus sebze alıyorum brokoli, kuskonmaz vs...buharda sadece hasliyorum sebzeleri, kofte ve boreği zeytinyaginda kızartiyorum. Ara öğünler meyve. Bir de tarhana corbasi 3 dk filan suruyor. Gonül isterdi ki her sey bebek bakım kitaplarındaki mukemmellikte olsun ama sartlar oyle değil. Hele sizin durumunuz cok cok daha ağırmıs. Çok kolaylıklar diliyorum..
Çok teşekkür ederim evet artık sabrediyorum bende gerçekten hiç göründüğü gibi değil hayat şartlarında zor şimdi bende köfte yapıp atıyorum dondurulmuş almıyorum zararlı olur diye düşündüm bilemiyorum ki sebzeli börek nasıl yaoiyorsunuz

İşte ben o amayı çok ağır yaşayacağımı biliyorum o yüzden uzak duruyorum. :) Neticede yaptıktan sonra vazgeçtim diyemiyorsun. :KK43:
Evet aynen öyle bende o raddeye geldim ama yapmayincada hep bir özlem duyarsın bilemiyorum ki yani iki ucuda bir garip ya eski hayatımı özlüyorum yalan yok🙈

Bütün bunlar senin sırtında cok fazla
Bebek bakmak bile başlı başına zor zaten
Ne yap ne et yardımcı bul veya güvenli bir yere gönder ablanı bir süreliğine yoksa sen senlikten çıktığında kimseye faydan kalmaz
Evet sürekli eşime söylüyorum çok pozitif sevgi dolu mutlu biriydim şimdi farkediyorum ki sınır li agresif tahammülsüz olduğumu kendimin bu hallerine üzülüyorum resmen inşallah bulabilirim iyi birini

Evet aynen öyle bende o raddeye geldim ama yapmayincada hep bir özlem duyarsın bilemiyorum ki yani iki ucuda bir garip ya eski hayatımı özlüyorum yalan yok🙈
Bence hiç tatmadığı şeyi özlemez insan ya. Ben de olmuyor yani. :D Ama siz zamanla adapte olacaksınızdır. Ki sizin yükünüz daha ağır yorgun hissetmeniz normal.

Bakici ayligi aliyor musunuz?
Eğer aliyorsaniz evde bakim yapan tekniker bulun face yada ins ta sayfalari var ordan bulabilirsiniz
Allah yardimciniz olsun

Allah yardimciniz olsun , su asamada bebeginiz ek gidaya da gecmisken bu zamana kadarda anne sutu almis suan ihtiyaci olan sizin ruhsal sagliginiz.

Aksi halde her seyi oda hissediyor ve oyuzden daha da huysuzlaniyor gerekiyorsa ilacinizi kullanin ve sutu vermeyin bence
Son 3 kelimeyi okuyana kadar size hak veriyordum ama resmen sağ gösterip sol vurmuşa döndüm 🙂

Özellikle mesajınızı alıntılayıp konusahibine yazmak istedim. Emzirirken de kullanbileceği ilaçlar var. Antidepresan olsa bile. İkisinden birini seçmek zorunda değil.

Allah yardımcınız olsun bebeğinize siz baksaniz ablanız için de günlük gekec3k yardımcı biri bulsanız ablamızın eng3lli maaşı vardır hem..siz de hu kadar bunalmamış olursunuz. Benim kardeşim de engelli anne babam olmasa ben bakacağım seve seve.. ama biliyorum engelli bakımı zor.

Son 3 kelimeyi okuyana kadar size hak veriyordum ama resmen sağ gösterip sol vurmuşa döndüm 🙂

Özellikle mesajınızı alıntılayıp konusahibine yazmak istedim. Emzirirken de kullanbileceği ilaçlar var. Antidepresan olsa bile. İkisinden birini seçmek zorunda değil.
Hangi ilaç bana olur mu acaba ona gore bir danışayım bende yani öyle çok daha iyi olur benim için

Allah yardımcınız olsun bebeğinize siz baksaniz ablanız için de günlük gekec3k yardımcı biri bulsanız ablamızın eng3lli maaşı vardır hem..siz de hu kadar bunalmamış olursunuz. Benim kardeşim de engelli anne babam olmasa ben bakacağım seve seve.. ama biliyorum engelli bakımı zor.
Teşekkür ederim çok bakıyorum bende birini evet annem vefat ettikten sonra seve seve bakiyordum ama bebekten sonra bana çok ağır gelmeye başladı yani ona ayıracak zamanim yok nerdeyse okula gidiyor su anlik ama bir bakıcı daha iyi olur

Psikiyatri uzmanı ya da ilac mümessili değilim. Her antidepresan her ruhsal skntiya verilmiyor milyobca cesit var. Konu sahibinin doktoru emzirdigini farkında ve vermesi gereken ilaci vermiştir eger anne sütünden geçip bir risk oluşuyorsa ve o ilaci kullanmak zorundaysa kullanmalı.
Anne sütü vermek için çocukluk travmaları oluşturmasını cok daha iyi. 0-6 yas bunun için çok önemli bir dönem bu yas aralığında yaşanan travmalar butun hayatimizi şekillendirir.

Psikiyatri uzmanı ya da ilac mümessili değilim. Her antidepresan her ruhsal skntiya verilmiyor milyobca cesit var. Konu sahibinin doktoru emzirdigini farkında ve vermesi gereken ilaci vermiştir eger anne sütünden geçip bir risk oluşuyorsa ve o ilaci kullanmak zorundaysa kullanmalı.
Anne sütü vermek için çocukluk travmaları oluşturmasını cok daha iyi. 0-6 yas bunun için çok önemli bir dönem bu yas aralığında yaşanan travmalar butun hayatimizi şekillendirir.
Ben bu dediğinize karşı çıkmıyorum, ilaç kullanmasın demiyorum zaten. Aksine ister hamile olsun ister emziren anne ihtiyaç halinde ilaç kullanmalı. Zaten doktoru reçeteyi emzirdiğini bildiği için ona göre vermiştir. Yani doktorundan içini rahatkatmak adına tekrar onay alıp ilaç kullanırken de emzirebilir.

Back
X