- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Meselaa di mi yani bebek bu ehehehe. İşte benim sormak istediğim bu açıkça diyemesem de bebeği bahane edebilir miyim bazı bazı...
Napim zorla kötü düşündürüyorlar insanı![]()
Kv bebeği sahiplenip kendi doğurmuş gibi davranmaz ve bebeğin sorumluluğunu almak istemezse rahat edersiniz.Merhaba arkadaşlar,
Özellikle tecrübeli annelere sormak istiyorum.
Benim derdimin çoğu kayınvalidem ve onun herşeye karışması, hayatımıza müdahele etmesi.
Merak ettiğim konu şu, mesela lohusalık döneminden sonra normal hayata döndük diyelim. Bebekli bir aile olduğumuz için daha farklı bir yaşamımız olur mu? Mesela kaynanam her çağırdığında gitmemek gibi veya gitmeyince gönül koyan arkadaşların artık daha anlayışlı davranması gibi?
Kısacası insanlar bize artık bebekleri var diyerek daha ılıman yaklaşırlar mı? Veya bebek bir bahane mi? Artık bize bir aile gözüyle bakarlar mı?
Başta kayınvalidem ve kayınpederim olmak üzere çok anlayışsız tipler var etrafımızda. Hele eşimin aile büyükleri bizi aileden saymıyorlar. Bebek olunca daha rahat eder miyiz sizce?
Valla onlar gelsin sikinti yok demissin de bebek olunca ayni fikirde olmayacagina eminim.keza ben oyleyim,surekli gelip torun sevme(ki daha kirki cikmadi surekli uyuuo ve uyuyan cocugu kucaga alip sevmeye kalkiyolar) olayina giriyorlar.bisey de diyemiyorsun.ne kv bu sefer cocugun uzerinde soz sahibi olmaya calisiyor.gelmeyin desen bahane hok kucucuk cocukla bi yere gidemezsin mecbur gelecekler.cocuk var ya da yok is sizde bitiyor.insanlara hayir demeyi ogrendigimiz vakit gunes daha aydinlik dogacak kk uyelerine,eminimHamileyim zaten 4 ay kaldı doğuma.
Onlar gelsin kendi evimde sıkıntı yok. Benim derdim şu an zırt pırt çağırıyorlar çoğunlukla reddediyorum artık. Ama eşime karşı bahanem yok şu an. O zaman bebek beni kurtarır mı, sonuçta daha farklı olacak herşey.
Ayy hayatimin ozetini okudum yeminle ya..aradigim cevaplari da buldum yazinizda,hay yasayin sizKv bebeği sahiplenip kendi doğurmuş gibi davranmaz ve bebeğin sorumluluğunu almak istemezse rahat edersiniz.
Amaaaa Kv torunu benimserse ve sürekli görmek isterse işte o zaman yandın canım.
Rahat etmek için Ya bebeği Kv yollar evinde oturursun yada her dakika Kv gitmek zorunda kalırsın.
Birde şu var bilmiş bir kv varsa doğumdan sonra sana çok karışacaktır.Bebeği sana vermeyecek yok bebeğe sütün yetmiyor diyecek kucağından indirmeyecek hatta bu durumu sanki sen beceriksizmişsin gibi oğluna anlatıp kendini yaptıkları için haklı çıkartacak.Sen lohusalığın verdiği bunalımla iyice bunalacak ve mutsuz olacaksın eşinden yardım isteyeceksin fakat daha önce temel taşları döşeyen Kv yüzünden eşinde senin yetersiz olduğunu düşündüğü için annesine hak verip seni dinlemeyecek falan fişman.
Yani bebekten sonra işin çok zor.Şimdiden bebek bakımı için pratik yap bilgi sahibi ol.Bebek nasıl emzirilir meme nasıl tutulur bebek kucakta nasıl tutulur gaz nasıl çıkar bebek kaç saat uyur bebeğin ağlama sebepleri neler olabilir bebek nasıl rahatlatılır vs gibi bir çok bilgiyi edin ki kimseye muhtaç kalma. Güçlü ol sağlam dur aciz ve pasif davranma bebeğini de evinide yemeğinide eşini de iyi idare et ki eşin sana arka çıksın seni yetersiz görmesin.
Sen evinizde bir aile ortamı yaratır eşini mutlu edersen eşin de annesine gitmek istemez![]()
insan bazen kendi anası babası ile bile okadar görüsmek istemez esine karsı bunu söyle . ailenle bir problemim yok ancak şütfen anla sıkılıyorum de bukafar sık.aynı seyi kv kp de söyle . ben esine böyle seyleri söyleye söyleye ögrettm . hep alttan alan ben bir kac defa kp kv ye de lafını verdim acaip boozuldular beklemiyorlardı çünkü. simdi bende logusayım kv burda desiki bayrama bir hafta kadar kalırım bizde geerek yok dedik oda yok canm olmaz öyle aey dedi bende direk 20 si cıkaınca yeter hem biz biraz yanlız kalalım hemde siz dinlenin dedim biraey diyemedi.bazen hayırı ögrenmek lazm.bebek var dersin en fazla bir yıl idare eder seniHamileyim zaten 4 ay kaldı doğuma.
Onlar gelsin kendi evimde sıkıntı yok. Benim derdim şu an zırt pırt çağırıyorlar çoğunlukla reddediyorum artık. Ama eşime karşı bahanem yok şu an. O zaman bebek beni kurtarır mı, sonuçta daha farklı olacak herşey.
Tecrübeli bir anne ve Kv alt etmiş bir kadın olarak bana istediğini sorabilirsin canımAyy hayatimin ozetini okudum yeminle ya..aradigim cevaplari da buldum yazinizda,hay yasayin siz![]()
Bence değişen bir şey olmaz yine istedikleri gibi düşünürler ...
Sen başından tavrını koysaydın bu duruma gelmezdi bence.
Ben öyle yaptım mesela ve şükür çok rahatım gerçi yapı meselesi yani kayınvalidem herşeye karışan sürekli arayıp çağıran biri değildir.
Buzdolabı bulaşık yikayanlardan mi acaba