Bebekten sonraki yaşam daha mı rahat?

Anladım ben sizi.
ama kötü dusunmuyorsunuz ki.
Olacak şeyler bunlar
En azından suanki gibi olmaz, siz de bir ailesiniz bir de meleginiz geliyor illa ki daha da rayına oturur herşey

Allah hayırlı doğum nasib etsin sağlıkla doğsun buyusun annesi

Umarım... Çok teşekkür ederim, amin çok sağolun...

Daha çok karışıyorlar canım. Uzun yıllar oldu ben doğum yapalı ama o günleri hala öfkeyle hatırlarım. Benim saflığımdı izin verdim ama cahildim ağzımı açamamıştım. Sen öyle yapma :KK43:

Sorunlarinizla kendiniz başa cikabilmelisiniz. Gitmek istemediginizde hayir diyebilmelisiniz. Ayriyetten cevremde kimseden ayyhh cocuk dogurdum rahatladim hayatim biiir rahatladi, evliligim düze cikti filan diyenide duymadim. Bebek zordur.
Ayriyetten aile olmak bir bebek olması değildir. Bebeksiz ciftlerde ailedir. Sen veya esin yeterince olgunlaşıp kendinizi saydirsaydınız ve hayatinıza kendiniz yön vermeyi ogrenseydiniz böyle olmazdı. Hala kucucuk bebegin bahanelerine siginarak birseylerden kacmaya calisiyorsunuz. Bebek statu atlatmiyor

Biliyorum, farkındayım tüm bunların. Tabi ki çiftken de aileydik. Eşimin ailesi oldukça baskın ve eşim ne kadar sinir yapsa da bağırıp çağırsa da eşimi takmıyorlar. Hatta üstüne sürekli ağıza alınmayacak küfürler ediyor kayınvalidem eşime herkesin içinde. Eli maşalı ve seviyesiz tipler. Ben hep seviyeliyim, muhattap olmuyorum bu sebepten bir tartışma yaşamadık. Yaşasaydık ilk önce yuvam dağılırdı hatta evime gelip bana şiddet uygularlardı, ailede bu tür olaylara şahit oldum çünkü... Dayak, küfür vs herşey var.

Benim amacım zaten onları sileyim bebek bahanesiyle değil. Ama evlerine buzdolabı aldılar sürekli arayıp gel bak diyorlar geçen gün. En azından böyle saçma şeylerden kurtulmak. Ben hayır gelemem diyorum, neden diyor. Bir sebep söylüyorum misal işim var diyorum. Sonra yap diyor, buraya gel burda yap diyor. Sürekli ısrar. Ben kapatıyorum eşimi arıyor. Eşim hayır dese akşam babası sürekli arayıp çağırıyor. Eşim bağırıyor kapatıyor, babası 3-4 kez daha arıyor yatana kadar. Çok garip bir aile. En azından bebek olunca uyuyor, hasta, hava soğuk vs. desem bir sebebim olacak.

Bebekle ilgili değil, sizinle ilgili. Bebek olsa da olmasa da eğer gel deyince gelen git deyince giden bir karakteriniz varsa birşey değişmez. Aksine daha da zorlanırsınız. Çünkü çok sessizseniz sizin çocuğunuzu size sormadan kafalarına göre yetiştirmek isterler. Her istedikleri an götürmenizi isterler, hoşlanmadığınız şeyleri bebeğinize uygulayabilirler. Mesela bazı aileler küfürle bebek seviyor. Benim asla tahammül edemeyeceğim birşey. Çocuk daha 1-2 aylıkken olmadık şeyler yedirenler, çocuğun yanında sigara içenler, hasta olduğu halde çocuğu öpüp koklayanlar, çocuğu çok sert sevenler daha neler nelerle karşılaşırsınız. Tavrınızı ve sınırınızı çocuk olmadan önce belirleyin ki sonrasında sıkıntı yaşamayın

Ben anaokulu öğretmeniyim, çocuk gelişimi okudum. Ve yapım gereği çoğunlukla sabretsem de bir yere kadar. Hele ki bebeğim söz konusuysa hayatta izin vermem bebeğimi yetiştirmelerine kafalarına göre. Çünkü bebek yetiştirmekte bilgim var en azından teoride. Yani bu konuda sessiz değilim, kurallarımı koyabilirim. İnşallah düzenimi kurabilirim bir şekilde...

Asıl bebek olduktan sonra daha çok gelecekler ve daha çok çağıracaklar.Kayınvalide ve kayıınpeder için diyorum.
Arkadaşların muhtemelen daha anlayışlı olur.

Gelsinler valla ona razıyım, sadece beni saçma sapan şeylerle çağırmasınlar. O eve gitmek artık ruhumu daraltıyor :(

Evet o tiplere karşı daha kolay işimiz.

Kv bebeği sahiplenip kendi doğurmuş gibi davranmaz ve bebeğin sorumluluğunu almak istemezse rahat edersiniz.
Amaaaa Kv torunu benimserse ve sürekli görmek isterse işte o zaman yandın canım.
Rahat etmek için Ya bebeği Kv yollar evinde oturursun yada her dakika Kv gitmek zorunda kalırsın.
Birde şu var bilmiş bir kv varsa doğumdan sonra sana çok karışacaktır.Bebeği sana vermeyecek yok bebeğe sütün yetmiyor diyecek kucağından indirmeyecek hatta bu durumu sanki sen beceriksizmişsin gibi oğluna anlatıp kendini yaptıkları için haklı çıkartacak.Sen lohusalığın verdiği bunalımla iyice bunalacak ve mutsuz olacaksın eşinden yardım isteyeceksin fakat daha önce temel taşları döşeyen Kv yüzünden eşinde senin yetersiz olduğunu düşündüğü için annesine hak verip seni dinlemeyecek falan fişman.
Yani bebekten sonra işin çok zor.Şimdiden bebek bakımı için pratik yap bilgi sahibi ol.Bebek nasıl emzirilir meme nasıl tutulur bebek kucakta nasıl tutulur gaz nasıl çıkar bebek kaç saat uyur bebeğin ağlama sebepleri neler olabilir bebek nasıl rahatlatılır vs gibi bir çok bilgiyi edin ki kimseye muhtaç kalma. Güçlü ol sağlam dur aciz ve pasif davranma bebeğini de evinide yemeğinide eşini de iyi idare et ki eşin sana arka çıksın seni yetersiz görmesin.
Sen evinizde bir aile ortamı yaratır eşini mutlu edersen eşin de annesine gitmek istemez :KK66:

Hadi ya :( valla pek hevesli k.v. şimdiden hayaller kuruyor parka çıkartırım dünürümle (benim annemle) beraber senin işin olduğunda diyor. Ama aynı zamanda yapı olarak oldukça üşengeçtir. Çok kendini yıpratacak gibi görünmüyor. Ben bir kere bebekten sonra çalışırım vs. demiştim. Kendi annem de gülerek eyvah bize kaldı bebek dedi kayınvalideme. Aman aman valla naparız biz kendimize zor bakıyoruz dedi o da gülerek. Öyle pek heveslisi değil gibi. Hiç duymadım yani.

Bilmişliğine bilmiş ama ben şöyle böyle yap dese zaten onu dinlemem. Çocuk gelişimi mezunuyum. Pratik bilgim yok ama çocuk psikolojisi vs. bilgim var. Yaşım da 30 zaten, çok bilmiyor değilim çevremden falan hep öğrendim bazı şeyleri.

Eşim annesinin cahilliğini ve ne cazgır olduğunu biliyor. Hamilelikte daha da üstüme düşer oldu, bebek için de ben şimdiden konuşuyorum. Bak ailen yarın öbür gün bana müdahele edemez diye ben dolduruyorum. Bebeğimi asla yollamam oraya, isteyen gelsin sevsin gitsin. Zaten kış bebeği. Bu da bir artı benim için. Bakalım neler olacak?

Valla onlar gelsin sikinti yok demissin de bebek olunca ayni fikirde olmayacagina eminim.keza ben oyleyim,surekli gelip torun sevme(ki daha kirki cikmadi surekli uyuuo ve uyuyan cocugu kucaga alip sevmeye kalkiyolar) olayina giriyorlar.bisey de diyemiyorsun.ne kv bu sefer cocugun uzerinde soz sahibi olmaya calisiyor.gelmeyin desen bahane hok kucucuk cocukla bi yere gidemezsin mecbur gelecekler.cocuk var ya da yok is sizde bitiyor.insanlara hayir demeyi ogrendigimiz vakit gunes daha aydinlik dogacak kk uyelerine,eminim:halay:

Di mi o da doğru valla... Bunlar bir de koloni halinde gezerler hep, 15 kişi en az. Neymiş bu bebek merakı kardeşim valla 3 yıl biraz da bu sebeplerden çocuk yapmadım. Ama nereye kadar?

Ben hayır desem de bunlar anlamıyor ki... Zaten öyle haber vermezler bize, çat kapı gelirler. Hele kayınpeder... Dediğini yaptırana kadar arar. Eşimin istemediği bir olay vardı. Bir akşam hiç abartmıyorum en az 8-9 kez aradı ta gece 1e kadar. En son eşim de illallah ediyor :(

Yeni olunca çok gelip gidiyolar ama sonrasında evet bu konuşarda daha çok bahanesi oluyo insanın çevremden biliyorum
Eltim mesela çocuğu bahane edip topluca yaptığımz hiçbir etkinliğe gelmez, bende zorla gidyorum zaten...

Valla ilk zamanları, lohusalığı geçtim, herşeyi göze aldım hazırlıklıyım onlara. Sonrası daha önemli. Valla eltin en güzelini yapıyor bence...

Tabikide hayatiniz degisir bebeginize odakli dusunursunuz daha cok ama kv karisan bi tipse cocuk olduktan sonra bu artacak ve seni iki kat sinir edecektir çocuk var diye daha anlayisli olmalarini bekleme tam tersi torunumu ozledim gelin yada geliyoruz laflarini sklikla duyabilirsin arakadaslarina akrabalarina gelince zaten gitmeyen bi tipsen gorusmelere zaten gelmiyodu cocukta bahane oldu diyebilirler cunku ben sahsen cocugum var gelemiyorum diyenleri şuan daha iyi anliyorum cunku ben kizimla heryere gidebilirim bahane sebebi değil ama bu kadar olumsuzluktan sonra sunu soyleyim kesinlikle pişman olmayacagin tek şey ve bebegine yogunlastigin için disardaki insanları daha az kafana takacaksin kv kp ilk bas biktirabilir ama 1 sene geçince dank edecek kurallarini snrlarini koyacaksn oda hallolacak sonra cocugunla parka gideceksin kafan dagilacak bence sen çocuk yap iyi olur çocuk iyidir cogalin :D

insan bazen kendi anası babası ile bile okadar görüsmek istemez esine karsı bunu söyle . ailenle bir problemim yok ancak şütfen anla sıkılıyorum de bukafar sık.aynı seyi kv kp de söyle . ben esine böyle seyleri söyleye söyleye ögrettm . hep alttan alan ben bir kac defa kp kv ye de lafını verdim acaip boozuldular beklemiyorlardı çünkü. simdi bende logusayım kv burda desiki bayrama bir hafta kadar kalırım bizde geerek yok dedik oda yok canm olmaz öyle aey dedi bende direk 20 si cıkaınca yeter hem biz biraz yanlız kalalım hemde siz dinlenin dedim biraey diyemedi.bazen hayırı ögrenmek lazm.bebek var dersin en fazla bir yıl idare eder seni

Evet çok doğru. Nereye kadar? Bebek illa ki büyüyecek, anaokuluna, okula başlayacak. İnşallah bebekle kırarım şu alttan alma olayını. Birkaç kez lafı oturtsam gerisi gelecek :(

Tecrübeli bir anne ve Kv alt etmiş bir kadın olarak bana istediğini sorabilirsin canım :KK66:
Seve seve yardımcı olurum.
Burada ki konuları okıyunca ne kadar şanslıyım hiç öyle kv sorunum falan olmadı çünkü izin vermedim vermemde :KK70: Acayip konuşkan içten pozitif neşeli anlayışlı hatırnaz idareci hürmetkar saygı ve sevgi dolu kibirsiz kaprissiz nazsız bir kadınım.Bende ki bunca meziyetten sonra bana afra tafra yapmak cami duvarına işemek gibidir :KK70: Hayatının hatasını yapmış olur yani.Ben öyle eşime falanda bişey anlatmam ağzının payını fazlası ile kibarca veririm o kadar. Kv isterse oğluna şikayet edebilir sorun değil korkum olmaz yani.Eşim de onun bunun ağzına bakıp hareket edecekse onun da ağzının payını veririm alır çocuğumu giderim.Bir huyum vardıe asla kavga etmem karşılık vermem hakarette etmem yani daha sonra pişman olacağım hiçbirşeyi söylemem bana söyleseler dahi bişey demem daha sonrs onlara karşı kullanırım :KK66:
Anama babama gelip kızın böyle dedi yaptı diyemezler yalandan deseler bile babam beni iyi tanır ne derim ne demem iyi bilir o sebepten inanmaz kimseye. Bende yalan olmaz eğriye eğriye dopruya doğru derim.Haksız olsun anamı babamı bile kayırmam.

Aslında ben de tam anlattığın gibiyim biliyor musun? Ailem de aynı dediğin gibi bana sonsuz güvenirler, hiç şüphem yok o konuda. Ama ben de kendi annem olsun haksızsa haksızdır. Karakter olarak da anlattığın gibiyim. Kolay kolay kimseye saygısızlık etmem, kavga nedir bilmem şu hayatımda. Asla da kibarlığımı bozmam.

Ama gel gelelim benim tıkandığım nokta, o kibarca had bildirme olayı. Bir onu yapamıyorum sanki dilim tutuluyor :( İnan aklıma bir cevap bile gelmiyor verecek. Neden böyle oluyor ki? Bu da bir meziyet sanırım. Ve bende yok :)

Ay bu konuda hic olumlu bise soyleyemicem malesef:KK43:
Kv kp derdi bende cok yok da oglum dogunca ikisi de kendilerince triplere girdiler
Anlatsam roman olur
Sonuc su anda ikisine de gostermiyorum icim rahat yuvam huzurlu sukurler olsun

Gerçekten mi? Valla benim sanırım o şansım da olmaz. Öyle lanet tipler ki anlatamam. Çok şey gördüm evlendiğimden beri, ailede pek çok şiddet olayına bile şahit oldum. Hatta yaşlı anneanne bile elinde sopayla kavgaya girişiyor yaşadıkları yerde...

Aslında ben de tam anlattığın gibiyim biliyor musun? Ailem de aynı dediğin gibi bana sonsuz güvenirler, hiç şüphem yok o konuda. Ama ben de kendi annem olsun haksızsa haksızdır. Karakter olarak da anlattığın gibiyim. Kolay kolay kimseye saygısızlık etmem, kavga nedir bilmem şu hayatımda. Asla da kibarlığımı bozmam.

Ama gel gelelim benim tıkandığım nokta, o kibarca had bildirme olayı. Bir onu yapamıyorum sanki dilim tutuluyor :KK43: İnan aklıma bir cevap bile gelmiyor verecek. Neden böyle oluyor ki? Bu da bir meziyet sanırım. Ve bende yok :)
Biraz pratik yaparsın canım, kendini de zamanla da geliştirisin ;)
Bşr bakmışsın ustalıkla laf sokan biri olup çıkmışsın :D
Takma kafana. ...

Bebegimi erken uyuttugum icin pek gideniyoruz esimin ailesine. Hatta hamileligimin son donemlerinde artik gidememeye basladim. Kendi ailem zaten yanimda degil. Esinize bagli butun bunlar. Bastan sinirlari cizin mutlaka.

Ben de hamileliğimden beri hiç gitmedim diyebilirim. Bel ağrım ve bulantım çok oldu. Evet baştan almak istiyorum ben de önlemimi...

Merhaba arkadaşlar,

Özellikle tecrübeli annelere sormak istiyorum.

Benim derdimin çoğu kayınvalidem ve onun herşeye karışması, hayatımıza müdahele etmesi.

Merak ettiğim konu şu, mesela lohusalık döneminden sonra normal hayata döndük diyelim. Bebekli bir aile olduğumuz için daha farklı bir yaşamımız olur mu? Mesela kaynanam her çağırdığında gitmemek gibi veya gitmeyince gönül koyan arkadaşların artık daha anlayışlı davranması gibi?

Kısacası insanlar bize artık bebekleri var diyerek daha ılıman yaklaşırlar mı? Veya bebek bir bahane mi? Artık bize bir aile gözüyle bakarlar mı?

Başta kayınvalidem ve kayınpederim olmak üzere çok anlayışsız tipler var etrafımızda. Hele eşimin aile büyükleri bizi aileden saymıyorlar. Bebek olunca daha rahat eder miyiz sizce?
Neden her istedikleri oluyor onu anlamadım eviniz barkınız ayrı ne gitmek zorundasın nede başka bir şey herkes kendi hayatını istediği gibi yaşamalı

Back
X