Bu hic belli olmaz etrafinizdaki kisilere bagli... esim istiyorduki önceden haftada bir defa gidelim hamile olana kadar da hep her hafta günde bir defa gitdik. Sonra tartisdik birkere gitmedik. Ondan sonra baristik hamile oldugum icin neyse. Hamilelik kolay gecmiyor sonlara dogru kayinpeder ve üveykayinvalide hep geldi bende iyice zorlaniyordum artik hizmet etmeye kalk otur zorlaniyordum onlarda bunu gördü gelmediler doguma kadar. Sonra bebek dogduktan sonra haftada bir iki defa felan geldiler 40 imiz cikana kadar ondan sonra basladilar gene her gün gelin gelin torun sevcez bilmem ne. Kayinpederimde evde sigara iciyor bende esime söyledim anlatdim zararlarini sonra onlar bizi cagirdiginda esim diyordu kayinpederime biz gelmeden önce odalari havalandirin bebegin oldugu yerde biz gelmeden de sigara icmeyin felan diye sonra. Kayinpederimde sikildi bu durumdan kendi evinde istedigi gibi sigara icemiyor diye sirf gelin rahatsiz oluyor diye (cocugumun sagligini düsünüyorum sonucta ama onlar öyle düsüncdli insanlar degiller). Artik cogu zaman onlar bize geliyor bizde gidiyoruz ayda 1-2 defa. Ama her aile farkli iste uzun oldu biraz örnek vermek istedim sizdede böyle seyler varsa sigara gibi sizde bunu kullanabilirsiniz. Aslinda benim niyetim bu degildi ama öyle sonuclandi isimi gelmedi de degil yani
Aa aynı biz. Haftada 1 mutlaka gidiliyordu bizde de. Hayatta 10 günü bulmazdı mesela... Hamile kaldım bulantı, ağrılar vs. derken nerdeyse hiç gitmedik 6 aydır. Hala da gitmiyoruz belimden duramıyorum. Eşime de baban var, kaynım var nasıl uzanayım onların yanında diyorum. Allahtan eşimin şu an eski halinden eser yok, gitme olayı rafa kalktı. Eşimin ailesi evlendiğimizden beri yani 3 yılda adamakıllı olarak 2 veya 3 kez gelmişlerdir evime akşam yemeğine falan. Bebek doğunca ne olur bilemiyorum. Ama gelirler herhalde. Eminim onlar çağırır.
Sigara k.v. içer de zaten şu anda da balkonda içiyor evde içirtmiyor. Ama normalde içse bebeğin yanı falan demez, dediğin gibi anlamazlar asla. Ama daha başka birşey bulurum illa, hiç zorlanmam onların hatalarını bulmak istesem... Mümkün olduğunca mesafe koyma niyetindeyim zaten...