canım benim bebeğimde ilk doğduğu zaman kilo vermişti. emmeyi bilmediği için memeyi boş çekiyormuş doktorum bebelac yedirin demişti. birkaç kez yedirdik sonra gerek kalmadı. emzirdim bol bol oğlum 1 ayda 1 buçuk kilo aldımamaya karşıyım herşeyden önce anne sütü derim.
canım selamlar benim kızım milupa yemedi ben bebelac veriyorum cokda memnunum kızım severek içiyor tavsiye ederim 500 gr yerine 250 gr var onu al en azından ziyanda olmaz sonraları içtikce 500 gr lık alıyosun zaten ben öyle yapmıştım
merhaba benimde 37 günlük bir oğlum var. benim bebeğimde kilo almadı ve benim sütüm az olduğu için doktorumuz mama verin dedi. aptamil 1 kullanıyoruz. süt ve mama bir arada gidiyor. sütü sağıyorum.ama yetersiz. çocuk aç kalıcağına mama veriyoruz. birde inceledik en çok mineral aptamilde var. hatta gaz sancisi olan çocuklar için aptamil milumil var oda çok iyi tavsiye ederim.
saol arkadaşlar aptamille bebelac aynı firmanınmış zaten.bebelac aldık şimdilik bebeğim yiyiyor.ama ağzı köpük köpük olyor sanki.herhalde fiyatından dolayı içim rahat etmiyor bahane buluyorum galiba siteye çok giremiyorum bebiş akside cevap veren bütün arkadaşlara çok teşekkürler.bu ay bebelaca devam artık belki öbür aya milupaya geri dönerim.
cok dogru soyluyorsunuz ama sutu herseye ragmen yeterli olarak gelmeyen, sutten cesitli nedenlerle erken kesilen anneler oldugu gibi meme ve anne sutunu uzun israrlara ragmen bir sure sonra reddeden bebekler de olabiliyor. Bu durumda elbette formul sutler maliyetini karsilayabilen aileler icin cok onemli bir alternatif. Hangi mamanin bebeklerde nasil bir etki yaptigini sormayi da reklam icerikli olarak karsilamak dogru degil. Formul sut reklamlarinda bile anne sutune esdeger olmamakla birlikte, anne sutunun olmadigi ya da yetersiz oldugu durumlarda tuketilmesi gerektigi soyleniyor. Sutu yetersiz olan yada olmayan annelere bu konuda fazla yuklenildigini dusunuyorum sahsen.
benim durumuma gelince. Ilk dort ay sadece anne sutu, sonra yavas yavas ek gidalar aldi bebegim. memeyi 4. aydan itibaren zorla almaya basladi - bunda calismaya baslamamin ve sutumu sagarak biberonla vermemin etkisi olabilir ama kasikla vermeyi de beceremedik biz. 6. aydan sonra ne memeden ne de biberondan kabul etti ve geceleri zorunlu olarak formul sutlere gectik. ben 6. aydan beri bebelac verdim. Birkac kere milupa denedim, ama pek sevmedi bebegim. eneteresandir ki bebelac verirken hasta olmamasina ragmen milupa icerken rahatsizlanmisti. Bunu Milupayi elbet hastalik sebebi olarak gordugum icin degil, bagisiklik sisteminini guclendirici etkisinin abartildigini dusundugum icin anlatiyorum. belki baslangictan beri kutuda yazildigi olcude verilmesiyle bagisiklik sistemini guclendirici etkisi ortaya cikiyor olabilir, ama benim bebegim kutu uzerinde belirtilen miktarlari tuketmedi hic, belki de bu yuzdendir, bir ornege bakarak kesin bir tahlil yapmak da yanlis tabi ama herkes kendi deneyimini paylasiyor sonucta. Doktorumuzla da gorustum bu mevzuyu. Hem milupa'ya hem de bebelac'a guvenebilecegimi, anne sutu olana kadar anne sutu, bitince de formul sutlere gecebilecegimi soyledi. 9. aydan sonra artik zaten pek de onemi kalmadigini belirtti. Simdi 12 ayini doldurmak uzere bebegim, hala bebelac 3'e devam ediyoruz ve icim rahat. yakinda inek sutune gecicez. 3 yasina kadar formul sutlere bagli kalmayi da tercih etmiyorum inek sutunun tadina alismasi acisindan.
Formul sut reklamlarinda bile anne sutune esdeger olmamakla birlikte, anne sutunun olmadigi ya da yetersiz oldugu durumlarda tuketilmesi gerektigi soyleniyor. Sutu yetersiz olan yada olmayan annelere bu konuda fazla yuklenildigini dusunuyorum sahsen.
inanın firmalar o kadar masum değil. reklamlarda tabi ki alenen anne sütüne karşın mamayı övemezler. kaleyi içten yıkıyorlar. elleri doktorlara uzanmış. hastaneye gidiyorsunuz doktorların ebelerin odasında bin türlü eşantiyon. kutu kutu mama yazan doktorlara gizli gizli ne çıkarlar sağlanıyordur. mama firmaları anne ve bebekleri resmen pazar olarak görüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?