Arkadaşım bu forumda bu konu resmen tabu. Bir ara başka bir başlıkta ben de böyle sebeplerimi anlattım diye ceza almıştım.Maalesef çoğu kadın çocuk hayali kurduğu için aksi yönde tek kelime edemiyorsun, sana uzaydan düşmüş gibi bakıyorlar..
O yüzden bu konuyu konuşmayı bırakmıştım uzun zamandır dayanamadım ilk defa buraya yazdım..Düşüncelerimizi anlayacak insanlar çok az burada...
herşeyi oluruna bırak çok plan yapma ALLAHIN gücüne gidiyo başına olmadık şeyler geliyo ben yaşadım hamileliği 5 sene geçiktirdim planlar yaptım hamilelikte yapılan testlerde değerlerim yüksek çıkınca hayat zindan oldu nasıl emzireceğim diye düşünen ben gayette iyi bir anne olduğuma inanıyorum oğlum iyikide var hayatımın anlamı oldu boşuna geçirmişim onca zamanı
Sonunda karar verdim. Öncelikle insanların aylarca ve yıllarca uğraştıklarını, ilk denemede olma ihtimalinin çok zor olduğunu kendime telkin ettim. Bu ay denemekle hemen şıp diye olmayacağını aklıma soktum. Bugün bir adet yumurta takip testi yaptım.Henüz tek çizgi. Sanırım henüz yumurtlamamışım. Eğer ikinci çizgiyi görürsem bu ay denemeyi planlıyorum.Kısmet artık hakkımızda Allah hayırlısını versin.
arkadasim bu soylediklerine sende inanmiyorsun degilmi? "çocuğuna fiziksel – psikolojik şiddet uygulayan, tecavüzüne göz yuman, aç bırakan," boyle insanlarin anneligi kutsal diyen olmadiki?
oyle insanlarla sizi kiyaslamak kimsenin haddine dusmediki? neden bu kadar alniyorsunuz
sizinkisi duz mantik olmazmi simdi?
artilar ve eksileri dusunmekte haklisiniz
sadece doguran degil anne olan bakan buyuten sevgi gosteren koruyan annedir
ve bunu iliklerine kadar isteyip dusuncesiyle bile heyecanlan bilincli kadinlar anne olsa keske
"evlendik, bir kaç yıl geçti, hadi aşkımızın meyvesini alalım” bir çocuk, 2 yıl sonra “ay buna bi de kardeş lazım” ikinci çocuk, sonra olursa üçüncü beşinci falan ve annelik çoooook kutsal" birde bunu yazmissin toplumun dayattigi bir dusunce haline gelmis olabilir ama bu dusunceyi bilincli sekilde uygulayan ailelerde var onlara haksizlik ediyorsun.. evet otomatik evet bilincli bir kadin evlilikten haz aliyorsa ve esinden cocuk yapmak istiyorsa en az bir sene sonra daha iyisi iki sene sonra cocuk yapmak ister sonra birde kardes ister dayatilandan cok kendi istekleri bu
cok anormal degilki?
ama sende haklisin bilinciyle cocuk istemeyen bir kadina uzaydan inmiscesine bakarlar
anlayamazlar
ben bamya yemegini, kestaneyi severek yiyenlere inanamiyorum
nasil yerler benim mideme giremeyecek gidalar :)
anlayamiyorum onlari
yada sevdigim sairi yazari baskasi nasil sevmez neden hakaret eder neden elstirir
bunuda anlamak istemem
demek insanlar farkli cesit cesit siz insana deger verdiginiz icindir
sizden gelecek bir cana nasil bakabilirim nasil etkileri olur diye dusunuyorsunuz
cokta hassas dusunuyorsunuz hani iyide yapiyorsunuz
ama olumsuz yonde etkilenirken evlenip cocuk sahibi olup sonra birde kardes isteyen
iyi niyetli insanlarada yuklenmeyin derim..
kaygilari kafamda silemedigim halde
her an korkulara teslim oldugum halde
dunyaya bir cocuk getirecegim
30 yasindayim
iyimi yapiyorum kotumu yapiyorum
artik bunlari dusunmuyorum
cocugumun babasina ve kendime olan guvenimle ama
illaki kendime olan guvenimle onu korumaya ve artik birebir
dokunarak sevmeye hazirlaniyorum cok az kaldi!
hafta hafta gebelik sitelerinde
bu hafta bebegimde olan degisiklikleri okuyarak heyecanlandim
mesela
8 hafta gebelik: Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
12 hafta gebelik: Bebegin tüm organları artık oluşmuştur. Bu haftadan itibaren yapısı ve işlevleri belirlenmiş olan organlar artık hacim olarak büyümeye başlarlar.
Parmaklarda tırnaklar ortaya çıkmıştır ve saç ve tırnaklar uzamaya başlar. Bağırsakta peristaltik sindirim hareketleri başlamıştır.
16 hafta gebelik: gozler kulaklar olusuyor govde bacaklar govdesine gore uzamaya baslar
ve hatta goz kirpma refleksleri olusur (daha gozleri acilmamistir ama refleksleri olusmustur)
atlaya atlaya yazdim ama 40 haftada nasil bir can olustugunu
ogrendikce dudagim ucukladi kendime sayginligim artti
sekillenen vucuduma bakarken sismis karnimi severken
dunyadaki pislikler gelmiyor aklima
"ben kutsal bir anneyim" demiyorum :)
sadece onu sevmekle kendimi sevmekle mesgulum
onune gecemeyecegim duygulara birakiyorum kendimi
BILINCLI OLMANIN SANSIYLA BERABER
karisik oldu ama yine kendimce paylasmis oldum
[/COLOR]
Aklımdaki soru işaretlerini o kadar güzel dile getirmişsiniz ki...
Benden çok sonra evlenen kuzenlerimin kocaman çocukları oldu, soruyorum bazen nasıl cesaret ettiniz diye, hiçbiri net yanıt veremiyor, sürekli yakınıyorlar, gezmeye gidemiyoruz, tv izleyemiyoruz, yemek yiyemiyoruz v.s. diye sonra da ama çok güzel bir duygu... E somut bir iyi yanını söyleyin, cevap yok
Eşime de anlatıyorum, bak diyorum hiç bir sorunumuz yok, gayet düzgün hayatımız var niye kaşınıyorsun, şimdi hasta bir çocuğumuz olsa ömrümüz hastanelerde geçecek, onu sapıklardan manyaklardan nasıl koruyacağız, ya uyuştutucuya alıştırırlarsa ya tecavüz ederlerse diyorum, aklı beş karış havada, sen hep kötü tarafından bakıyorsun diyor, halbuki ben çevremde hep neşeli, pozitif bir insan olarak tanınırım ama bunlar hayatın gerçekleri, burda da okuyorum, küçücük çocuk kızkardeşini taciz ediyor, böyle bir dünyaya çocuk getirmek mantıklı mı şimdi???
Bu haftasonu yumurtlama zamanımdı.Ancak yumura takip testleri bir türlü çift çigi göstermedi. Belki geç yumurtlarım diye beklerken eşimle de saçmasapan bir sebepten tartıştık.Bebeği unut, yapmıyorum çocuk diye azarımı da işittim eşimden.Bir de üstüne ben fedakarlık yapıp bebek yapma isteğini kabul etmiştim ama hiç haketmiyormuşsun demez mi.Sanırım kısmet değil benim için.
Bu haftasonu yumurtlama zamanımdı.Ancak yumura takip testleri bir türlü çift çigi göstermedi. Belki geç yumurtlarım diye beklerken eşimle de saçmasapan bir sebepten tartıştık.Bebeği unut, yapmıyorum çocuk diye azarımı da işittim eşimden.Bir de üstüne ben fedakarlık yapıp bebek yapma isteğini kabul etmiştim ama hiç haketmiyormuşsun demez mi.Sanırım kısmet değil benim için.
Sizi kim koruyacak??Neden boyle seyler dusunuyorsunuz anlamiyorum gercekten..Her yaptigimiz isi bu kadar ince dusunsek herhalde su anda ustun bir irk olurduk milletce..Benim cocuklarim yurtdisinda dogdu ve buyumekte Turk adetlerine gore buyutuyorum ama annelerin yaptiklari hatalari yapmiyorum..Cocugum parkta yere dusmesin diye surekli pesinde dolanmiyorum,birakiyorum dusuyor..Kesfetmesini kisitlamiyorum..saatlerce kumda onuyor eve gelince yarim kilo kum cikiyor banyoda..oglumu okul kamplarina gonderiyorum yedi yasina yeni girdi ve her isini kendi yapabilecek kapasiteye sahip.Kiziminda ondan kalir yani yok..sorumluluk sahibi olarak yetistiriyorum..Hastalik;olmasi gereken birsey onune gecemezsiniz cocugun bagisiklik sistemi bu sayede olusuyor(Allah caresiz hastalik vermesin)hasta olmadan buyuyen cocuk yok..Ben gerekli almalari gereken besinleri zaten veriyorum..siz ne kadar cok korursaniz o kadar cok hasta oluyor,iyisi mi rahat olun..Bunlar benim yapabileceklerim..Ama dunya'nin heryerinde kotu insanlar var bunun icinde Allah'a emanet ediyorum..(bu soylediklerim genel anlamda herkes icin sizin yazdiklarinizi okuyunca bunlari paylasmak istedim,lutfen hepsini kendi uzerinize alinmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?