evet bebek istemeyenlerin her zaman arkasına sığındıkları dünyada yaşanan olumsuzluklar zaten..sanki dünya ilk insanların varlığından beri sorunsuzdu da bu arkadaşlar çocuk düşününce kaosa düştü..kardeşim doğurmazsan doğurma.rahim senin rahimin.ama kalkıpta bir çok insanın mucize gözüyle baktığı bu kutsallığı kendi bahanelerinle de kirletme.
senin sorunun eşinin bu konuda ki isteği bence..evlenirken çocuk düşünmüyorum diye açık oldun mu eşine..o bunu kabul ederek mi başladı hayatınıza..yoksa bu konu muallakta bırakılarak bir nevi kandırıldı mı o insan.istememek en doğal hakkın da eşini saçma bahanelerle oyalamak dürüstlük gibi gelmedi bana.açık ol,ben hayatımda başka bir canlının sorumluluğuna sıcak bakmıyorum de,kendi yollarınızı kendiniz çizin..
evet bebek istemeyenlerin her zaman arkasına sığındıkları dünyada yaşanan olumsuzluklar zaten..sanki dünya ilk insanların varlığından beri sorunsuzdu da bu arkadaşlar çocuk düşününce kaosa düştü..kardeşim doğurmazsan doğurma.rahim senin rahimin.ama kalkıpta bir çok insanın mucize gözüyle baktığı bu kutsallığı kendi bahanelerinle de kirletme.
senin sorunun eşinin bu konuda ki isteği bence..evlenirken çocuk düşünmüyorum diye açık oldun mu eşine..o bunu kabul ederek mi başladı hayatınıza..yoksa bu konu muallakta bırakılarak bir nevi kandırıldı mı o insan.istememek en doğal hakkın da eşini saçma bahanelerle oyalamak dürüstlük gibi gelmedi bana.açık ol,ben hayatımda başka bir canlının sorumluluğuna sıcak bakmıyorum de,kendi yollarınızı kendiniz çizin..
Herkes bana zamanla bebek isteyeceksin, biyolojik saat, annelik içgüdüsü dedi ama ben de 6 yıldır tık yok. Geçen yıl sanırım birazda mecburiyetten hani zaman geçiyor yaş ilerliyor diye bebek yapalım dedim eşime. 2010 temmuz ayında çalışmalara başlayalım dedik. Temmuz ayı geldi ben adetimi bekliyorum ki ondan sonraki 12-14-16 günler çalışalım. Yaklaşık 15 yıldır tek bir ay aksamayan adetim temmuz ayı boyunca gelmedi. Eylül ayına kadar adet olmadım. Doktor psikolojik dedi. Bendeki psikolojiyi düşünün yani. Hamilelik hep ben de olumsuzluk çağrıştırıyor. Nasıl anlatsam. İnsan test yaptığı andan itibaren ikinci bir canın sorumluluğunu alıyor. Kanamam mı var, düşük mü yapacağım, kese görünecek mi, kalp atışları duyulacak mı, tansiyonum mu çıktı şekeri mi, bebek sağlıklı mı , kahve içme kafein, oturamıyorum, nefes alamıyorum......ya sonra? Bebek nasıl doğacak? Hadi doğdu.Ateşlendi mi, emmiyor, mama ile besleniyor, sütüm azaldı, sarılık oldu, gaz mı kabız mı, düşmesin, yutmasın,kesmesin.....Ne zaman konuşacak? Yoksa kekeliyor mu?Okula başlayacak.Matematikten neden anlamıyor? Sosyal bir çocuk değil.Yada çok geveze. Hiperaktif mi yoksa.Hangi liseye gidecek. Allah'ım ünversiteyi kazanamadı.Ya da benden başka şehirde tek başına ne yapacak? Bir de işsiz bir genç bulmuş evlenecekmiş.Kaynana oldum. Bu gelin oğlumu benden soğutacak. Aaaa kızım bu saatte burda ne işin var. Kocan mı aldattı?Boşanmak mı?..........
Diyeceksiniz ki "ooo bunları düşünsek kimsek çocuk yapmaz".Ama ben engel olamıyorum. Ne kendimden bu kadar fedakarlık etmeye ne de bir canın sorumluluğunu alıp kendimi bu kadar adamaya cesaret bulamıyorum.
Bence çok ince bir noktadasın..
Eğer gerçekten istemiyorsan, hazır değilsen, görev gibi bir çocuk dünyaya getirme..
Ama yok içinde şüpheler var, cesaretin yoksa, fazla plan yapma..
Bende aynı senin gibi düşünüyordum ama cesaretsizlikten bahane üretmekti benim yaşadığım. Biz de hep şu olsun bu olsun, o da olsun diye ertelemiştik ama baktık dünya işi bitmiyor, hep bişeyler çıkıyor daha fazla beklememeye karar verdik.. Bir anlık "cesaret"ti yani :) Hamile olduğumu öğrendiğim an eşim havalara uçarken ben korkup sindim "nasıl olacak, nasıl bakıcam" diye.. Ama öyle bir değiştiki hormonlarımla ile fikirlerim.. Şuan daha 3 ayım var doğuma ama benden daha iyi bakabilecek birini düşünemiyorum :))
Ben o ince noktada nerde olduğumu buldum. Umarım sende kısa sürede bulursun..
30 yaşından sonra hamile kalırsak ne gibi farklı testler yapılıyor?Zorunlu mu bu testler?
pardon da çocuğu gezmeye,eğlenmeye ,yemeye içmeye engel göstererek ayakbağı konumuna düşüren sizken benim fikrim niye saygısızlık olarak yorumlanıyor acaba..sizin kuzenleriniz bilinçsiz çocuk yaptıysa bu niye diğer insanlara mal ediliyor ben de bunu anlamadım.olabilecekleri kurmak ileri görüşlülük değil felaket tellalığıdır bana göre.o zaman evden çıkmayın kaza geçirebilirsiniz,evlenmeyin boşanabilirsiniz,yeni insanlarla tanışmayın zarar görebilirsiniz,kısaca yaşamayın ölebilirsiniz..yani ben şimdi çocuk sahibi olmakla, bu konudaki kaygılarımı anlatmakla sizin kutsal saydığınız anneliği kirletmiş mi oluyorum?
dünyaya bir birey getirmeden önce enine boyuna düşünmek, kendini en kötüsüne hazırlamaya çalışmak mı daha doğru, yoksa maddi manevi yetersizliklere rağmen tavşan gibi üremek mi? Eğer herkes benim gibi düşünse, dünyaya sadece iyi bir gelecek sunabilecekleri bireyler getirse, dünya bu kadar çirkin bir yer olmazdı emin olun, bu dünyayı çirkinleştiren bilinçsizce dünyaya getirilmiş, sevgisizlikle büyütülmüş bireyler olmazdı.
Sizin saçma bahane dediğiniz şeyler hayatın gerçekleri, bunun siz de gayet farkındasınız, hepimizin çocuklarının başına felaketler gelebilir, ben bir anne olarak bu felaketleri yaşamak istemiyorsam bu suç mu?
Benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz, ben sizinle değilim mesela, ama bu böyle saygısızca yorumlar yapma hakkı vermez size, yani böyle bir konuda bile, ben ve benim gibi gelecek kaygısı duyan anne adaylarına bu şekilde saldırabiliyorsunuz ya pes...
Yorumunuzu oldukça negatif buldum. Ne ben ne de başka bir arkadaş annelik ile ilgili bir kirletmede bulunmadık. Emin olun eşlerimizi de kandırmıyoruz. Belki de çocuk sahibi olan her anneden bin kat daha duyarlı ve sorumlu yaklaştığımız için karasızlık yaşıyoruz. Aman ben doğurayım da rızkı Allah verir diye düşünmediğimiz için aklımızdaki soru işaretleri.Ben kendi açımdan söyleyeyim eşime evlenmeden de evlendikten sonra da çocuk istemediğimi söyledim. Eşime deli aşık olduğum için eşim de bana aşık olduğu için evlendik. Birbirimizi çocuk için hayat yolunda yarı yolda bırakmayı hiç düşünmedik. Bunun yanında ben onun baba olma hakkına o da benim anne olma hakkıma saygılıdır. Eşim ömür boyu çocuk sahibi olmak istemese ben onu yine bırakmam.O da beni....
Herkes bana zamanla bebek isteyeceksin, biyolojik saat, annelik içgüdüsü dedi ama ben de 6 yıldır tık yok. Geçen yıl sanırım birazda mecburiyetten hani zaman geçiyor yaş ilerliyor diye bebek yapalım dedim eşime. 2010 temmuz ayında çalışmalara başlayalım dedik. Temmuz ayı geldi ben adetimi bekliyorum ki ondan sonraki 12-14-16 günler çalışalım. Yaklaşık 15 yıldır tek bir ay aksamayan adetim temmuz ayı boyunca gelmedi. Eylül ayına kadar adet olmadım. Doktor psikolojik dedi. Bendeki psikolojiyi düşünün yani. Hamilelik hep ben de olumsuzluk çağrıştırıyor. Nasıl anlatsam. İnsan test yaptığı andan itibaren ikinci bir canın sorumluluğunu alıyor. Kanamam mı var, düşük mü yapacağım, kese görünecek mi, kalp atışları duyulacak mı, tansiyonum mu çıktı şekeri mi, bebek sağlıklı mı , kahve içme kafein, oturamıyorum, nefes alamıyorum......ya sonra? Bebek nasıl doğacak? Hadi doğdu.Ateşlendi mi, emmiyor, mama ile besleniyor, sütüm azaldı, sarılık oldu, gaz mı kabız mı, düşmesin, yutmasın,kesmesin.....Ne zaman konuşacak? Yoksa kekeliyor mu?Okula başlayacak.Matematikten neden anlamıyor? Sosyal bir çocuk değil.Yada çok geveze. Hiperaktif mi yoksa.Hangi liseye gidecek. Allah'ım ünversiteyi kazanamadı.Ya da benden başka şehirde tek başına ne yapacak? Bir de işsiz bir genç bulmuş evlenecekmiş.Kaynana oldum. Bu gelin oğlumu benden soğutacak. Aaaa kızım bu saatte burda ne işin var. Kocan mı aldattı?Boşanmak mı?..........
Diyeceksiniz ki "ooo bunları düşünsek kimsek çocuk yapmaz".Ama ben engel olamıyorum. Ne kendimden bu kadar fedakarlık etmeye ne de bir canın sorumluluğunu alıp kendimi bu kadar adamaya cesaret bulamıyorum.
Evet ben de aynı senin gibi hiç samimi bulmuyorum insanların çocuk ile ilgili laflarını. Mutlaka bir yerde herkesin sabrı taşıyordur.Ama sanırım bir tür vicdan azabı ve utanç duygusuyla kimse keşke çocuk yapmasaydım diyemiyor. Annelik madem bu kadar mucizevi bişey neden cami avlusuna yada yurtlara terk edilen çocuklar var? Kedi köpek bile yavrusunu terk etmezken insanlar neden terk ediyor? Çocuk doğurmanın amacı sanki anne ve babanın kendi bencilliği. Çocuğa soran yok ki dünyaya gelmek isteyip istemediğini.Annenin babanın amacı ne?Babanın ki soy devamı belki. Ya anne neden anne olmak istiyor? Bir sürü kimsesiz çocuk var yurtlarda. Onlardan evlat edinsek ne olur ki? Annelik kanda değil yürektedir.Benim kafamda çok soru işareti var ki....
Yalnız arkadaşlar çocuk olmadan aile olunmaz ifadesine de gerçekten anlam veremiyorum!Lütfen biraz daha mantıklı düşünün en başta isteyipte çocuk sahibi olamayanları veya çocuk sahibi olupta kaybeden insanları düşünün bunu söylerken.Unutmayın canınız bile size emanetken hayatta hiçbirşeye o kadar koca koca misyonlar yüklemeyin.Aile olmak sayıyla veya çocukla alakalı birşey değil,çocuğu olmadığı halde mutlu mesut yaşayıp yaşlanan çiftlerde tanıyorum,iki çocukla boşanan çiftlerde.Daha geniş bir ufukla bakalım olaya lütfen.
yani ben şimdi çocuk sahibi olmakla, bu konudaki kaygılarımı anlatmakla sizin kutsal saydığınız anneliği kirletmiş mi oluyorum?
dünyaya bir birey getirmeden önce enine boyuna düşünmek, kendini en kötüsüne hazırlamaya çalışmak mı daha doğru, yoksa maddi manevi yetersizliklere rağmen tavşan gibi üremek mi? Eğer herkes benim gibi düşünse, dünyaya sadece iyi bir gelecek sunabilecekleri bireyler getirse, dünya bu kadar çirkin bir yer olmazdı emin olun, bu dünyayı çirkinleştiren bilinçsizce dünyaya getirilmiş, sevgisizlikle büyütülmüş bireyler olmazdı.
Sizin saçma bahane dediğiniz şeyler hayatın gerçekleri, bunun siz de gayet farkındasınız, hepimizin çocuklarının başına felaketler gelebilir, ben bir anne olarak bu felaketleri yaşamak istemiyorsam bu suç mu?
Benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz, ben sizinle değilim mesela, ama bu böyle saygısızca yorumlar yapma hakkı vermez size, yani böyle bir konuda bile, ben ve benim gibi gelecek kaygısı duyan anne adaylarına bu şekilde saldırabiliyorsunuz ya pes...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?