Bebiş kararı?

yani ben şimdi çocuk sahibi olmakla, bu konudaki kaygılarımı anlatmakla sizin kutsal saydığınız anneliği kirletmiş mi oluyorum?
dünyaya bir birey getirmeden önce enine boyuna düşünmek, kendini en kötüsüne hazırlamaya çalışmak mı daha doğru, yoksa maddi manevi yetersizliklere rağmen tavşan gibi üremek mi? Eğer herkes benim gibi düşünse, dünyaya sadece iyi bir gelecek sunabilecekleri bireyler getirse, dünya bu kadar çirkin bir yer olmazdı emin olun, bu dünyayı çirkinleştiren bilinçsizce dünyaya getirilmiş, sevgisizlikle büyütülmüş bireyler olmazdı.
Sizin saçma bahane dediğiniz şeyler hayatın gerçekleri, bunun siz de gayet farkındasınız, hepimizin çocuklarının başına felaketler gelebilir, ben bir anne olarak bu felaketleri yaşamak istemiyorsam bu suç mu?
Benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz, ben sizinle değilim mesela, ama bu böyle saygısızca yorumlar yapma hakkı vermez size, yani böyle bir konuda bile, ben ve benim gibi gelecek kaygısı duyan anne adaylarına bu şekilde saldırabiliyorsunuz ya pes...

Yorumunuzu oldukça negatif buldum. Ne ben ne de başka bir arkadaş annelik ile ilgili bir kirletmede bulunmadık. Emin olun eşlerimizi de kandırmıyoruz. Belki de çocuk sahibi olan her anneden bin kat daha duyarlı ve sorumlu yaklaştığımız için karasızlık yaşıyoruz. Aman ben doğurayım da rızkı Allah verir diye düşünmediğimiz için aklımızdaki soru işaretleri.Ben kendi açımdan söyleyeyim eşime evlenmeden de evlendikten sonra da çocuk istemediğimi söyledim. Eşime deli aşık olduğum için eşim de bana aşık olduğu için evlendik. Birbirimizi çocuk için hayat yolunda yarı yolda bırakmayı hiç düşünmedik. Bunun yanında ben onun baba olma hakkına o da benim anne olma hakkıma saygılıdır. Eşim ömür boyu çocuk sahibi olmak istemese ben onu yine bırakmam.O da beni....

Bence çok ince bir noktadasın..
Eğer gerçekten istemiyorsan, hazır değilsen, görev gibi bir çocuk dünyaya getirme..
Ama yok içinde şüpheler var, cesaretin yoksa, fazla plan yapma..

Bende aynı senin gibi düşünüyordum ama cesaretsizlikten bahane üretmekti benim yaşadığım. Biz de hep şu olsun bu olsun, o da olsun diye ertelemiştik ama baktık dünya işi bitmiyor, hep bişeyler çıkıyor daha fazla beklememeye karar verdik.. Bir anlık "cesaret"ti yani :) Hamile olduğumu öğrendiğim an eşim havalara uçarken ben korkup sindim "nasıl olacak, nasıl bakıcam" diye.. Ama öyle bir değiştiki hormonlarımla ile fikirlerim.. Şuan daha 3 ayım var doğuma ama benden daha iyi bakabilecek birini düşünemiyorum :))

Ben o ince noktada nerde olduğumu buldum. Umarım sende kısa sürede bulursun..

Teşekkür ederim....İç dünyama yolculuk yapıp bir sonuca varmam gerek sanırım....

benim bebişim yok henüz. esim istemedigi için. gerci evliligimizde yeni seneye düsünüyoruz.. ama ben hep onu düsünüyorumm.. sizin yanlıs anlasılmanız sadece hayatınızınn kısıtlanmasından korktugunuzu yazdıgınız için.. arkadaslar ona takıldı bence. ben hayatımınn kısıtlanmasından hiç korkmuyorum mesela. cünkü cocukk benim cocugumm ve biz aile olucaz.. 2 kişi degilde 3 kişi yasıycazz. kedi köpek degil ki bu kısıtlasın.. biz ve en cokk benn maddiyatı düsünüyoruz sadece.. durumumuz bi iyi sükür ama ailde bizden ii durumlar var ve cocuklar birbirine özeniyor.. ben onlara bile üzülüyorumm.. bide kendi cocugumunn istedigini yapamayınca ne hissederim die düsünüyorumm.. yoksa keske olsaydıda aksam aksam eve ses nese katsaydı.. iyice düsün cnmm .. esinin istemeside sanss sana yardımcı oacaktır.. umarım hersey gönlünce olurr.. insan mutlaka yalnız gecirecegi zamanlar isterr.. o zamanda görümcen kaynanann annen ablan vs devreye girerr bi sıkıntın olmazz.. bolsanss

eğer yazdıklarımı okursan bence ciddiye al derim.......... öncelikle meslektaşız üç aşağı beş yukarı aynı sorunları yaşamışız yaşımızda aynı evlilik senemizde şimdi 7 aylık bir oğlum var ve ben çok pişmanım niye daha önce yapmadım diye ........canım hayat planlamaya gelmez ne yaşayacağın başına neler geleceğini yaşamadan bilemezsin sırf bir taşınmak içinde çok önemli bişeyi erteleyemezsin taşınma senin en fazla 1 haftanı alır zaten hamile olursanda elin sıcak sudan soğuk suya değmez bence çok basit şeyleri düşünmüşsün evet yaşın geçiyor şunu unutama 30 undan sonra kalacağın hamilelik senin canını sıkar niyemi yok bilmem 2li taramalar yok bilmeme 3lü tarama testleri ......yaşın 30 un üstüne çıkınca seni potansiyel suçlu görüyolar drlar ve o saçma sapan testler de değerlerin ortada hiç bişey olmasada yüksek çıkıyo buda insanın canını bir haayli sıkıyor bunlara katlanabilecekmisin .hıııııı bide hemen hamile kalacağın ne malum bence hiç düşünme çalışmalara başla

30 yaşından sonra hamile kalırsak ne gibi farklı testler yapılıyor?Zorunlu mu bu testler?

zorunlu cnm.. zaten zorunlu olmasada içinde kusku kalmasın die kendin yaptırmak istersin.. komsumuz 37 yasında hamile kaldı.. cokistedii.. onlarac test yaptılar.. cocuga down teshisi koydular.. alınması lazım dediler.. kagıt imzalattılarr.. günlerce agladıı stres bi yandann üzüntü bi yandann.. gözünü kararttı sakatsa sakat dogurcam dedi. cocuk ta masallahhh tek bi yerinde bişi yokk hatta fazla akıllı bebiş sükür.. ama zor bi dönemmdi.. dr aldırması için elinden geleni yaptı yası gecti die.. hemsirelerin davranısı bile degişio..

Benim adetimden sonraki 13-14. gün bu haftasonu. Yumurta takip testi almıştım geçen yıl. Bugün onu yaptım henüz çizgi çok hafif. Sanırım 2-3 güne koyulaşır. Eşim bu haftasonu deneyelim diyor. Bir an hamilelik testi yapıp çift çizgi gördüğümü hayal ediyorum, midem de kelebekler uçuyor. Bir an daha yorucu ve bunaltıcı şeyler hayal ediyorum moralim bozuluyor.

ah ah gerçekten hesapla olmuyor. ben de çok hesapladım erteledim. ama bebeğim kendi zamanını buldu geldi, iyi ki de gelmiş yoksa ben daha cesaret edemezdim :)

pardon da çocuğu gezmeye,eğlenmeye ,yemeye içmeye engel göstererek ayakbağı konumuna düşüren sizken benim fikrim niye saygısızlık olarak yorumlanıyor acaba..sizin kuzenleriniz bilinçsiz çocuk yaptıysa bu niye diğer insanlara mal ediliyor ben de bunu anlamadım.olabilecekleri kurmak ileri görüşlülük değil felaket tellalığıdır bana göre.o zaman evden çıkmayın kaza geçirebilirsiniz,evlenmeyin boşanabilirsiniz,yeni insanlarla tanışmayın zarar görebilirsiniz,kısaca yaşamayın ölebilirsiniz..

elbette sorumluluk alabilecek insanlar anne babalığa daha uygun ama bunun kararını hangi mercii verecek.hiç doğurmaması sizce uygun olan kadından doğan çocuğun dünyaya büyük bir katkısı olmayacağını kim bilebilir.[siz sürekli farazi konuştuğunuz için bunu örnekliyorum].artı her dünyaya çok çok düşünülerek getirilen çocuğun yeterli bir birey olacağının garantisi de yok,zaruretler içinde yetişen bireylerin seviyesiz olacağı gerekçesi de...

burada kimse kimseyi ikna etmeye çalışmıyor,öyle bir misyonum da yok zaten.ama yazdıklarınıza bir bakın,satır aralarından kim kime saygısızlık etmiş,hem annelik hem evlatlık kurumuna hangi gözlerle bakmış farkedeceksiniz..

bakın ben sizin yorumunuza istinaden yazılmamış mesajdan bu anlamı çıkarmanıza üzüldüm.ve dürüstlüğünüzü takdir ediyorum..yorumum kendi istemediği şeyi murdar gösterme çabasındaki insanlaradır..hayati önem taşıyan bir konudaki kararı iki kişi aldıysa kimseye laf düşmez zaten..ama doğuranlar da pişman ve neden doğurduğunu bilmiyor genellemesiyle de insan kendini haklı çıkaramaz..hayat sizin tercihler sizin...hakkınızda hayırlısını dilerim...

. geçen sayfalarda okudum rahat rahat sevişemeyeceğiz bile diye bir cümle vardı.. zaten sevişmeyi gezip tozmayı bebekten daha önemli bulan bir psikolojiye sahipseniz bencede anne olmayı istememekte kesinlikle haklısınız. olmayında.bunuda eleştirmek adına söylemiyorum. ben bu psikoloide olsam bende pek tabi düşünmezdim. daha öncede belirttim annelik müthiş bir özveri fedakarlık isteyen bi durum. bu zihniyetle olacağını, bunun altından kalkılacağını sanmıyorum. herkes çocuk sahibi olacak diye birşeyde yok. karı koca aynı şeyi istiyorlarsa hiç sıkıntı yok zaten. rabbim bakabilecek maddi ve manevi güçte olanlara versin ne diyeyim.

Yazdıklarınız sanki benim kalemimden çıkmış gibi
Tek farkı benim bu konuda aklımda şüphe yok, kesinlikle ömrümce çocuk düşünmüyorum.
Kişiliğime ve bakış açıma göre değil benim çocuk yapmak..Eşimle de bu konuyu baştan konuştum.O da çok meraklı değil ama benim kadar katıda değil bu konuda.Çocuk için senden vazgeçecek değilim dedi ve yolumuza devam ettik.Eğer bir gün düşünürsem de evlatlık alırım benim mantığıma yeni bir çocuk yapmaktansa bu daha yakın.Eşim de bunu kabul etmeyeceği için benim için bu konu kesin..Ben eskiden beri böyle düşünüyordum hep değişir değişir dediler.27 yaşındayım bilmiyorum artık değişir mi ama hiç ihtimal vermiyorum :44:
Siz kararınızı vermek için kalbinize bakmalısınız..Zaten zorlukların farkında olan bilinçli bir kadınsınız..Düşünün o heyecan ve istek mi ağır basıyor yoksa bu korkular mı..Eğer korkularınız ağır basıyorsa bazı bilinçsiz kadınların yaptığı gibi dur bakayım tadına nasılmış annelik diye çocuk yapmayın..Hakkınızda hayırlısı olsun

Maalesef bu konuda bazen çok düşüncesizce laflar edilebiliyor.Tabi ki bir aile illa çocukla olmaz...Ben ve eşim çok mutlu bir aileyiz.Aile demek bu hayatta beraber yol aldığın, ilk güvendiğin, sırt sırta verdiğin insan ya da insanlardan oluşur..

Arkadaşım bu forumda bu konu resmen tabu. Bir ara başka bir başlıkta ben de böyle sebeplerimi anlattım diye ceza almıştım.Maalesef çoğu kadın çocuk hayali kurduğu için aksi yönde tek kelime edemiyorsun, sana uzaydan düşmüş gibi bakıyorlar..
O yüzden bu konuyu konuşmayı bırakmıştım uzun zamandır dayanamadım ilk defa buraya yazdım..Düşüncelerimizi anlayacak insanlar çok az burada...

bence çok beklemişsin bu konuyu daha fazla askıya alma 30 yaştan sonra hamıle kalma
oranı baya %50lere kadar düşüyor zaten istediğin zamanda hamıle kalamıyorsun yanı bu şekilde daha 1 sene daha geçer:2::2::2::2:

Konumuz çocuk yapmayı düşünüyor musunuz,artıları eksileri değil.
Konu dışına çıkmadan ve tartışmaya neden olacak yorumlarda bulunmadan devam edelim lütfen.

tavsan gibi uremek ne kadar cirkin bir cumle!!!

kötü kaynanalar vardir "kopekte dogurur" der aklima o geldi..

sozlerinize dikkat edin bence..

cocuksuz aile olunmaz
sadece es olunur
omur gecer cocuksuz neden olmasin?
herkesin dunyaya bakis acisi farkli
ben 28 yasima kadar cocuk dusunmezken
28'den sonra istedim
istememe nedenlerim suydu: bu dunyaya cocuk getirmek?
aman allahim ne buyuk sorumluluk!
bu cirkinliklerin bas gosterdigi dunyada
yuz binlerce cocugun oksuz yetim kaldigi terkedildigi
cocuk yuvalarinin dolup tastigi bir dunyaya neden cocuk getireyim derdim..
haksizda sayilmazdim fenami olurdu bir veya bir kac cocugu evlatlik alayim?
benim dusuncem buydu gercekten
evliydimde ustelik
bir turlu kendimi annelige isindiramiyordum..
ve bosandim cocukta yapmak istemiyordum zaten
sorun yoktu..
ama iste 28 yasimdan sonra durum degisti
iliklerime kadar istedim icim sizladi
hayalini kurmaya basladim evlendigim adamdan cocuk yapmaya
yumurtaliklarim tembellesmis korunmadigim halde olmuyordu
cok buyuk dert etmedim ama zaman zaman huzunlendim
ikilemde kaldim
olmazsa dunyanin sonu degildi
hamile kalmak icin buyuk tedaviler dahi olmayi dusunmeyecektim
ama bir yanim bekliyordu istiyordu
ve sonunda hamile kaldim
yogunlastim annelige her gun hissettim ve iyi bir karar verdim
eminim istememin nedeni esimdende kaynaklaniyordu
cunku onunla mutluyum ve aile olabilecek kapasiteyi gordum kendimizde
bu cesarette vardi..
cocuk istemeyenlere saygim var kesinlikle
bu yadirganacak elestirecek bir sey degil
sadece bir cocugun bir aileye kattigi guzelligi duyduklari zaman
kizmasinlar yada camii avlulalrinda terk edilmis yurtlari dolduran o yavrucaklarin ailelerine
kizip onlari bahane etmesinler
bahanesi yok
ya istersin ya istemezsin
her ikiside kadinin hakkidir

sizin korkularınız var..bahane buluyorsunuz kendinize..ama emin olunki annelik bu dünyadaki en harika şey..onu kucağınıza aldığınız an iyikide doğurmuşum diyeceksiniz..allahım herkese nasip etsin bu mutluluğu..sizde eşinizi ve kendinizi bu harika duygudan mahrum bırakmayın zaman geçtikçe dahada soğuyacaksınız bu gidişle bebek fikrinden.hem sonrada olmassa çok üzülürsünüz..umarım bir an önce kararınızı verir ve sağlıklı bir bebiş alırsınız kollarınıza burdanda paylaşırsınız duygularınızı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…