Bebiş kararı?

bumesajı başka bi topicte yazmıştım direk kopyaladım tabi burda sorun daha çok maddi ama bu maddi sorunlar doğal olarak çok büyük bir manevi çöküntü yaratıyor ama bunun üzerine zaten varolan bir manevi sıkıntı varsa durum çok daha vahim olur

bence maddi ve manevi olarak hazırsan yapmalısın birinden biri eksikse asla ama asla yapamazsın hazır değilsen kendini hazır hissetmiyorsan kimse için hiçbir sebep için çocuk yapılmaz dediğim gibi zaten kısmetinse oluyor yoksa yok yani

ertelemel isteyince bahane bitmiyo. Bize kalsa herşey bebeğe engel. bende bu yıl çok gel git yaşadım ama artık karar verdim. son yasmın kutumu kullandım ve bitti. 4 ay öncede karar vermiştim ama kayınvalidemin kanser olduğu ortaya çıktı. istanbula yanımıza geldi 3 ay hem hastane hem evde ben baktım.Bu süre içinde korunmayı bırakmışken yeniden başladım. diğer gelini ve kızı çocukları olduğu için hiç bakmadılar. olsun ben severek baktım. ama iki hafta önce memleketlerinde tekrar rahatsızlandı ben ve eşim gittik. ve kendi memleketinde o kadar akraba bolluğunda yine çocuğumuz olmadığı için ve en müsait biz olduğumuz için yine bir hafta hastanede gece gündüz eşim ve ben baktık. bu hizmetçiliğin sonu yok. ben evladımı başkalarına hizmetçilik yapmak için erteleyemem....
zaten korunmayı bıraktığın gibi olmuyo, önce bünyen kendini bir düzene sokuyo ondan sonra oluyo. bu sürede kişiye göre kısayıp uzayabilir. hiç erteleme bence tam sırası gelmiş...

önce bu düşüncelerden kurtul bence cocuğun olduğun da en ufak zorluğunda ben istemiyordum zaten çocuğu dersin iyice psikolojin bozulur hem Allah nasip etmişse olur kafanızı takmayın zaten önemli olan doğurmak değil ki cocuğu iyi yetiştirmek

bu sizin görüşleriniz. üzgünüm katılmıyorum ama saygı duyarım.

evet 34 yaşındayımevleneli 10 ay oldu benim de artık bir karar vermem lazım ama omuyor.Benimki yaşımın geçiyor biyolojik saatimin geriliyor olmasından.Gerçekten kafam durdu benim de nasıl oluyor nasıl karar veiliyor.Ben de yardım isterdim.

Neden korkuyorum yada herkes kadar istekli değilim bilmiyorum. Maddiyat değil, bakacak kimse de var, eşim benden daha iyi bakar.Çözemediğim bir iç engel bu.

cnm evliliğin iyice oturmuş.eşinle de bir sorunun yoksa hiç erteleme derim ben.çünkü hayatta yapabileceğin en güzel şey aşık oldun adamdan bir bebek sahibi olmak.herkezin de dediği gibi dünya işi bitmez.yap gitsin :)

arkadaşlar görünen o ki, kedibadem bebeği bilinçli olarak istemiyor. Ciddi ciddi düşünüyor, şu ayrıntılara bak anne olsa bu kadar düşünebilir. Bilinçli bir anne adayısın tebrikler Ama bir de anne olanlar bir evlada sahip olmanın güzel yönlerini yazsınlar arkadaşımız sonra karar versin.
ama bence sende çocuk yapma fobisi var, destek al derim, demek ki bu sorunu kendi başına çözemiyorsun.

Son düzenleme:
ya ben 28 yaşındayım haziranda evleneceğim. evliliğin sorumluluğunu bile kaldırabileceğimden emin değilim. korkuyorum strese görüyorum. bazen çocuklu kadınları görünce iyiki onların yerinde değilim diyorum. belki bir iki yıl sonra fikrim değişir ama inanın ben de evlenrisem hemen çocuğum olursa diye korkuyorum. bence anne kesinlikle psikolojik olarak hazır olmalı. erkekler de çocuk istiyor baba olmak istiyor ama erkeğin babalığı ile kadının anneliği aynı değil bence. hamile kalan bebeği doğuran emziren herşeyiyle ilgilenen sürekli anne. mutlaka çok ilgili babalar da vardır ama yine de sorumluluğun %80i annede.

kesinlikle istemiyorsan zorlama bence. herkes hayatta aynı değil. herkesin beklentileri istekleri farklıdır.

ama kararsızsan eğer korunmayı bırakıp Allahtan hayırlısını iste. belki olur belki olmaz.

Aslında duruma bakarsak zamanı gelmiş. Tam ideal yaşta tam ideal koşullardasınız bebek sahibi olmak için. Mesajlarınızın tamamını okumasam "bu kadar ince hesap yapılmaz, taşınmakla bebeğin ne ilgisi var, hemen olacağı da belli değil, akışına bırakın" derim.
Ama o kadar ince hesap yapmışsınız ki. Bu sizin hazır olmadığınızı gösteriyor. Sizin aşamadığınız şeyler var bu konuda. Sizin psikolojik olarka hazır olmamanız, koşulların hazır olmamasından çok daha önemli. Yani kirada maddi zorlukla yaşarken bebek yapabilirsiniz ama psikolojik olarak hazırsanız bir sıkıntı olmaz. Ama en iyi koşullarda bile psikoljik olarak hazır değilseniz zor olur. Bu aşamadığınız sizin de çok doğru ifade ettiğiniz gibi içsel engeller varken hamile kalmanız; hamileliğinizin de lohusalığınızın da annelik sürecinin de sıkıntılı geçmesine neden olacaktır. Ruhen kendinizi iyi analiz edin ve ruhen hazırlanmaya çalışın.
Biraz da pimpirikli bir yapınız var anladığım kadarıyla. Mesela bebek yapmayı düşündüğünüz ilk anda gün saymaya başlamışsınız. Bunun için eğer tespit edilmiş bir sorun yoksa ilk aydan gün saymaya gerek yok. Normal cinsel hayatınız düzenli ise o zaten denk gelir gününe. Biraz rahat olun.
Rahatladıktan sonra bebek düşünün.
FAKAT; bir de şu ihtimal var. Yaşadığınız tüm korkuların, tüm endişelerin, tüm sıkıntıların, tüm içsel engellerin sanal olma ihtimalini de gözden kaçırmayın. Bebek büyülü birşeydir. Kadını anne yapar, büyütür. Bebeğin ilk kalp atışından itibaren aslında ne kadar da saçma endişelerle yıllardır ertelediğinizi hissetme olasılığınız çok çok yüksek. Bir anne olarak söylüyorum. Bebeğim 9 aylık, akşam eve gidince bana sarılacak. Dünya batsın, umrumda olmaz o anı yaşadıktan sonra. Onun kokusunu saatlerce içime çekmek için kıpırdamadan kollarım uyuşana kadar yanında yatıryorum. İlk bana gülümsediği anı öldüğüm saniye bile hatırlayacağım. O bir kez gülümsesin diye evde girmediğim şekil kalmıyor, üstelik de bunu yaparken kendim de çok eğleniyorum.Anne olmak sizin saydığınız mamasından kız arkadaşına, pişiğinden ergenlik bunalımına, ek gıdasından okul taksitlerine kadar bir dizi sıkıntıdan ibaret değil.
Şimdi iyi düşünün. Gerçekten hazır değilseniz yapmayın, evet gerçekten annelik bir sorumluluk ve kaldıramayacak olan kalkışmamalı. Ama belki de korkularınız sanaldır. Belki de bebeğinizin test çubuğuna çizeceği ilk çizginin mutluluğundan itibaren kuş gibi hafifleyeceksinizdir. Yani belki de ağır gelen ilk adımı atmaktır.

Aklımdaki soru işaretlerini o kadar güzel dile getirmişsiniz ki...
Benden çok sonra evlenen kuzenlerimin kocaman çocukları oldu, soruyorum bazen nasıl cesaret ettiniz diye, hiçbiri net yanıt veremiyor, sürekli yakınıyorlar, gezmeye gidemiyoruz, tv izleyemiyoruz, yemek yiyemiyoruz v.s. diye sonra da ama çok güzel bir duygu... E somut bir iyi yanını söyleyin, cevap yok

Eşime de anlatıyorum, bak diyorum hiç bir sorunumuz yok, gayet düzgün hayatımız var niye kaşınıyorsun, şimdi hasta bir çocuğumuz olsa ömrümüz hastanelerde geçecek, onu sapıklardan manyaklardan nasıl koruyacağız, ya uyuştutucuya alıştırırlarsa ya tecavüz ederlerse diyorum, aklı beş karış havada, sen hep kötü tarafından bakıyorsun diyor, halbuki ben çevremde hep neşeli, pozitif bir insan olarak tanınırım ama bunlar hayatın gerçekleri, burda da okuyorum, küçücük çocuk kızkardeşini taciz ediyor, böyle bir dünyaya çocuk getirmek mantıklı mı şimdi???

çocuk kararı vermek zor bir iş.Hayatımı kısıtlayacak,özel birşeyim kalmayacak diye düşünürsen asla çocuk yapamazsın.ben de 2005 de evlendim.üniversitede okuyordum son sınıfta hamile halimle gittim okula okulumdan mezun oldum 3 hafta sonra kızım geldi dünyaya.hem okulumu okudum,hem evimin işini yaptım,hem eşimle ilgilendim,hem de kızımın hazırlıklarını yaptım seve seve.sorunlu bir hamilelik geçirmeme rağmen.kızım doğunca herşey daha bir anlamlı oldu hayatımda onu beslemek büyütmek,zevkle giydirmek,adım adım büyümesi gelişmesi benim için dünyada daha güzel bir mutluluk yok.kızım şimdi 2 yaşına girecek bildiğim herşeyi ona öğretiyorum o öğrendikçe ben mutlu oluyorum.hayatım kısıtlandı mı evet kısıtlandı.ama kıstlansa da herşeyi yapabilir insan isteemek yeterli.istersen herşeyi yapabilrsin.kızım bana sabrı öğretti,merhameti öğretti.her sabah onun öpücüğüyle uyanmak,anne deyip bana sarılması kadar güzel bir şey var mı..o büyüdüğünde ben bu dünyada göçüp giittiğimde benden bir parça olacak beni temsil eden.kızım seni çok seviyorum Rabbimin bana en güzel hediyesisin şükürler olsun.Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın.

,

Tasinirken esyalari hamallar tasiyacak,evinizi toplarken ve yerlestirirken fakir bir bayan tutun bir haftaligina yaniniza her gun gelip yardim etsin evinizi kurun.Aman Allahim ince iplik planlayanlar yerinde saymis;ayrintilara takilmayan kimseler dag, bayir asmis.BU NE PLAN MERAKI KORKTUGUNUZ BASINIZA GELMESIN BIRAZ TEVEKKUL BE CANIM...

:86::86:Iste genc bir annenin samimi duygulari,tebrik ederim.

bence erteleme biz çok istememize rağman 9 yıl olmadı 33 yaşında 0ldu allaha şükürler olsun ...

bende hiç çocuk taraftarı değildim sorumluluk altına girmek dünyanın hali falan ama olmayınca paçalarım tutuştu atabi çevremde herkezin oldu çok büyük bir eksiklik evlilikte
ve oğlum hayatımızdaki en güzel şey şu an

cnmm allah mutlulugunuzu hiçç bozmasınn.. allah senii bebişininn kokusundan hiçç ayırmasınn.. onu da senin varlıgından yoksun etmesinn.. ne güzell anlatmıssınn.. ayy bakk yine aglıcam simdii
amin canım Allah hepimizin mutluğunu daim etsin.Hepimize güzellikler ihsan etsin.Ağlama kızz

evet bebek istemeyenlerin her zaman arkasına sığındıkları dünyada yaşanan olumsuzluklar zaten..sanki dünya ilk insanların varlığından beri sorunsuzdu da bu arkadaşlar çocuk düşününce kaosa düştü..kardeşim doğurmazsan doğurma.rahim senin rahimin.ama kalkıpta bir çok insanın mucize gözüyle baktığı bu kutsallığı kendi bahanelerinle de kirletme.
senin sorunun eşinin bu konuda ki isteği bence..evlenirken çocuk düşünmüyorum diye açık oldun mu eşine..o bunu kabul ederek mi başladı hayatınıza..yoksa bu konu muallakta bırakılarak bir nevi kandırıldı mı o insan.istememek en doğal hakkın da eşini saçma bahanelerle oyalamak dürüstlük gibi gelmedi bana.açık ol,ben hayatımda başka bir canlının sorumluluğuna sıcak bakmıyorum de,kendi yollarınızı kendiniz çizin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…