Bebiş?

Anne olmayı denemeli miyim?

• Evet :)

OY: 158 82,7%
  • Hayır :(

OY: 33 17,3%

• Ankete Katılan
    191
Yapmayınca da hadi ne duruyorsunuz yapın diyorlar. Bu insanları susturmanin mümkünü yok ama kulaklarınızı kapatabilirsiniz dışarıya karşı. Tamamen kendi hayatınız sizin kararlarınız.. Anne baba olmaya hazırsanız maddi ve manevi kim ne karışabilir ki ?? Milletin sözüne göre mi yaşayalım hayatımızı :)

Hayatini yasa 35 40 yasinda anne ol diyenleri anlamiyorum nasiptir Allah o yasta verir anlarim ama hayati yasamak icin o yasa ertelemek garip geliyor. Bi kere yumurtlamada bile ciddi azalma oluyor. Sonra bunun cocugu buyutme belli bir yasa getirme muruvvetini gorme kismi var artik 70 olunur oda gorulurse. Ben 26 yasimi doldurdugumda hamile kaldim gec bile geliyor bunu cok ilerde daha iyi anlarsiniz

Kimse müdahale etmiyor zaten. Anket sebebini anlatayım. Şimdi benim etrafımda herkes hayır erken, gençsiniz vs. negatif yorumlar yapıyor ve bu da benim moralimi bozuyor. Genel bir platformda sormak istedim gerçekten bana bunu söyleyenler haklı mı acaba diye. Ben burda bunları yazmasam da bir şekilde insanlar hayatlarımız hakkında yorum yapıyorlar veya hayatlarımıza müdahil oluyorlar. Ve yazdım size kendimi açtım. Pozitif de bir iki bir şey duymak istedim galiba veya gerçekten yanlış yoldayım bunu öğrenmek istedim.

Yahu ediyorlar işte :) size onları söyleyerek, kötü hissettirerek müdahale etmiş oluyorlar.
Ankete de gerek Yok. Kimi 20 li yaşlarında hazır olur anne olmaya. Kimi 30 lu.
Ben 27 yaşında ilk doğumumu yaptım, çocuk bakarken fark ettim ki yaş aldıkça tahammülüm azalacak. Birlikte büyüsünler diye ikinciyi de istedim. Kimisi çocuğu 4-5 yaşına gelmeden başka çocuk düşünemiyor.
Çoğunluğun seçimi size uygun olacak diye bir şey Yok. Her anne ve çocuk kendine özel

Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyor :KK43: Sizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
İnsanlar çok tuhaf
Çocuk isteyene yapma gençsin hayatınızi yasayın diyorlar
Çocugu olmayana da gezdiğin yeter hani çocuk nerde diyorlar
Anlaması çok güç....

Genelde durum farklı oluyor millet doğurtmak için uğraşıyor. Hatta doğurmayınca "şimdi korunuyor sonra olmazsa görürüm ben seni" deyip ayar bile veriyor. Kim hazırsa istiyorsa bakabilecekse doğursun yahu karışmasınlar.

Sen kendini hazır hissediyorsan neden olmasın ki?
22 yaşında anne olan arkadaşım var çok güzel, çok olgun bir anne oldu; 29 yaşındaki kuzenim 35e kadar yapmayı düşünmüyor, o olgunluğa gelmediğini düşünüyor...

Değişir yani sana, hissettiğin olgunluğa bağlı :)

25 yaşında 2 senelik evli olmak erken bana göre.
ama madem evlendiniz çocuk da yapabilirsiniz tabiki. bu sizin kendinizi maddi manevi hazır hissetmenizle alakalı.

Yasım 29 keske daha once olsaymış dıyorum tabı ikinciye hamileyim ama Bı arkadasın dedıgı gibi 30 a kadar cocuk defteri kapanmalı sonra insan yas gectıkce agırlasıyor yada ben suan oyle hissediyorum. Ama tam zamanı daha fazla bekleme

Evliliğin tadını çıkardık diyorsanız yapın. Gençken bakması da kolay olur. Ben evlendim, gezdim tozdum derken 31 yaşında doğurdum, enerjim kalmadı ikinci çocuğa. Bu sene 36 yaşında daha çok hissediyorum yorgunluğunu.

Size tavsiyem çocuk işini geciktirmeyin benim aklım olsa evlendiğim gün çalışmalara başlardım ama bizde sizin gibi biraz gezelim tozalım daha erken dedik şimdi de istediğimiz halde çocuğumuz olmuyor bu zamanda hamile kalmak gerçekten çok zor bu sitede benimle aynı şeyleri yaşayan bir sürü insan var. İnşallah siz bizim yaşadığımızı yaşamazsınız ilk seferde hamile kalırsınız rabbim hakkınızda hayırlısı nasip etsin.

27 yaşında anne oldum. 16 aylık bir oğlum var. Şuan ona bakıyorum ve tek dediğim şey iyiki... evlat sevgisi bambaşka bir duygu tarifi yok ama çok çok zor...

Bebeğime olan sevgiyi bir kenara bırakırsam eğer...bu yasta anne olmayı ister miydim? İstemezdim sanırım. Daha çok gezip tozup tatillere, sinemalara gidebilirdim. Akşam kafama esti köfteciye fln gidebilirdim mesela. Çocuk olunca ciddi anlamda kısıtlanıyor insan. Şuan son sürat oğlumun büyümesini bekliyorum mesela :))

Ayrıca benim eşim 32 yaşındaydı biz bu kararı verdiğimizde... bana kalsa düşünmezdim bir süre daha ama eşim için çok geç olsun istemedim. Sizin böyle bir durumunuz yok. Bence 2-3 yıl daha takılın karı-koca modunda..sonra anne-babaya evrileceksiniz çünkü :))

Ben 27 yaşında hamile kalıp 28 de anne oldum
Keşke erken olsaymış diyorum 2. çocuğa daha var yapmak istemiyorum kafam götürmez bakamam vs gibi endişelerim var
Şimdi hamile kalsam 33 34 yaşında 2. olacak
İnsan yaş aldıkça sabrı tahammülü azalıyor
Kuzenim 23 yaşında ilk doğumunu yaptı
Şimdi ikinciyi doğurdu yaşı 30 ve çok zorlanıyorum gece uyanamıyorum eve bile yetişemiyorum ara verdiğime pişmanım dedi

Eşin de sende istiyorsanız sorun yok
25 26 erken değil annelik için

Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyor :KK43: Sizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Hiçte erke degil 26 yaşındasın gayet iyi

Back
X