Bebiş?

Anne olmayı denemeli miyim?

• Evet :)

OY: 158 82,7%
  • Hayır :(

OY: 33 17,3%

• Ankete Katılan
    191
Cok farkli kriterleri degerlendirip oyle karara varin. Maddi durum, cocuk olduktan sonra ise baslanacak mi, cocuga kim bakacak, es hazir mi, gezme tozma isine ara versek psikolojik olarak yipranir miyiz,akşam disari ciksak cocugu birakacak kimse var mi, ikinci cocuk düşünür muyuz,es ile aramiz bozulursa duzeltebilir miyiz vs vs. 33 yasinda anne oldum yoruldum elbet ama yasa bagli oldugunu dusunmuyorum cunku zaten aktif bir hayatim var spor yapiyorum yani cocugu erken yasta yapmazsam ilgilenemem diye birsey yok ama ikinci cocuk istiyorsaniz ona gore davranin.yani sadece yas tek faktor degil ama tek pismanligim cocuktan once yurtdışına cikmamak oldu

Benim etrafındakiler hep erken hayatınızı yaşayın diyorlar. :KK57:
O zaman değerini bil hayatını yaşa hazır çevre baskısı yokken burada çocuk sahibi olmaya çalışan kadınların çoğu çevre baskısı yüzünden bunu kendine bı mecburiyet olarak görüyor belki de bu durum olmasa çoğu daha erken die düşünmez çocuk.

30 yaşımda doğurdum, şu anki aklım olsa 25'imde ilk çocuk 30'da ikinci çocuğu doğururdum.
Bir kere istediğiniz anda hamile kalacaginizin garantisi yok öte yandan yaş ilerledikçe tahammül azalıyor

Erken değil genç anne olmak güzel cocukta biseylere engel değil 25 yaşındayım iki çocukluğum hiç biseyden geri kalmiyorum universite bile okudum hamileydim yani universitede yaş ilerleyince insanın tahammulu sabri azaliyor çocuk büyütmek daha sıkıntılı oluyor diye düşünüyorum ama insan yapisiyla alakali senin tercihin

Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyor :KK43: Sizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Allah nasip ederse kızım doğduktan iki ay sonra 27 yaşımda olucam.Bana göre normal bi yaş.Ne çok erken ne de geç.İşinizde iyi memursunuz izin kullanırsınız doğum öncesi sonrası.Hem bakalım ne kadarlık sürede hamile kalacaksınız hemen olucak mı o da var.Bide önemli olan sizin ne istediğiniz çevreye sorup kafa karışıklığı yaşamayın.

Bence denemeye başlayın artık. 2 yıl uzunca bi zaman. Nasip kısmet tabi ama geç olma ihtimali var çünkü. Hamile kalıp doğurana kadar da 1 buçuk yıl geçer . e oldun 27. işiniz gücünüz de var çok şükür. Zaten ikinci planınız varsa tam zamanı. Kimseye de düşünüyoruz falan deme sen. Sonra her ay var mı yok mu diye sorup psikoloji bozarlar o yapma diyenler. 30 olunca da ikinciye başlarsın öteki de 4 yaşına falan yaklaşır ne güzel:)
Biz evlendik 7 ay korunduk, sonra bıraktık. 8 ay sonra hamile kalabildim. Yaşım oldu 29. Allah nasip ederse sene sonuna anneyim:)

Çocuğunuz olduğunda hayatınızın daha çok düzene girdiğini fark ettiniz mi?

Yani düzenden kastınız ne bilmiyorum ama elbet çocuklu olmanın bazı minik olumsuz sebepleri var.eşinizle istediğiniz gibi her an çıkamıyorsunuz bazı şeylerden mahrum kalıyorsunuz ama güzel tarafları da var mesela eşinize daha da bağlanıyorsunuz.
Genç anne olmak iyidir enerjiniz yüksek sabrınız daha fazla oluyor.
İkinci bir çocuk düşünüyorsanız bide ara verme olayı var
Ben pişman değilim iyi ki ertelememişim diyorum

Ben 21 yaşındayım ve kendimi anneliğe hazır hissediyorum keşke hemen olsa :) sizin kendinizi hazır hissetmeniz önemli bence kimin ne dediğine takılmayın :21:

26da hamile kaldım, 27de anne oldum. Bebeğim 5 aylık.

Bence tam olması gereken zamanlar. Evliliğinizden eşinizden eminseniz tabi.

Asla erken değil, bir kadının anne olması gereken yaş 25-28 arası bence.

Hem genç anne oluyorsunuz hem de bebeğinize enerjiniz kalıyor, ki çocuk bakımı oldukça meşakkatli :)

Içimde hic annelik duygusu yok ya benim şahsen genç ve bekar oldugumdan kaynaklidir belkide bilemiyorum.
Ebeveynlik sorumluluğunu kaldirabileceginizi düşünüyorsanız olur tabikide bu işler genelde yaşa bakmıyor kimi insan 30da hazır degil kimisi 20 de hazır.

Evet katiliyorum. 20li yaslarin baslari erken olabilir ama 35ine kadar gez 35ten sonra dogurursun tavsiyesi de garip.
Yumurta rezervi azaliyor,yasa bagli anomali riski artiyor (Allah korusun) hele hele 2nci de dusunuluyorsa ilk cocugu 35ten sonraya ertelemek risk.
Herkes icin hayirlisi olsun :)
Hayatini yasa 35 40 yasinda anne ol diyenleri anlamiyorum nasiptir Allah o yasta verir anlarim ama hayati yasamak icin o yasa ertelemek garip geliyor. Bi kere yumurtlamada bile ciddi azalma oluyor. Sonra bunun cocugu buyutme belli bir yasa getirme muruvvetini gorme kismi var artik 70 olunur oda gorulurse. Ben 26 yasimi doldurdugumda hamile kaldim gec bile geliyor bunu cok ilerde daha iyi anlarsiniz

Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyor :KK43: Sizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Bende ilk eğlendiğim de aynı fakirdeydim ve 5 yıldır erkek faktörlü infertilite ile uğraşıyoruz daha ne kadar igrasiriz bilmem hazirsan yap canım yaşın gayet iyi 35 yaş sonrası hamilelikler tehlikeli zaten ama yine de sen bilirsin

Bence bu yaşlarda anne olmak çok daha güzel hem artık ister istemez bebek sahibi olunmuyor kolay kolay

Hiç beklemeyin bence yapın tabiki
Allah hayırlısını versin

27 yaşında anne olacağım. Bana kalırsa 30dan önce düşünmezdim eşimin gazına geldim:) Biraz daha gezip tozmak, çocuk sorumluluğu almadan hayatımı/hayatımızı yaşamak isterdim 1 senelik evliyim. Çocuk olunca işler değişiyor bu arada. Yukarıda istemezdim yazdım şimdi dört gözle bekliyorum ufaklığı :)

Tamamen önceliklerinizle, isteklerinizle hayata bakışınızla ilgili bir durum. Hazır hissediyorsaniz neden olmasın

Ben de hamile kalmak kolay degil belki ugrasacaksin diyenleri anlamiyorum. Oyuncak mi bu bir bakayim oluyor mu belki de olmaz denilsin? Oncesinde doktora gidersiniz muayene olursunuz belli bir problem var mi yok mu anlarsiniz.

Ben de hamile kalmak kolay degil belki ugrasacaksin diyenleri anlamiyorum. Oyuncak mi bu bir bakayim oluyor mu belki de olmaz denilsin? Oncesinde doktora gidersiniz muayene olursunuz belli bir problem var mi yok mu anlarsiniz.

Ben de çocuk soranlara düşünmediğimi söyleyince, "ilerde çok pişman olursun ama" diyenleri anlamıyorum :bicak:

Back
X