Bebiş?

Anne olmayı denemeli miyim?

• Evet :)

OY: 158 82,7%
  • Hayır :(

OY: 33 17,3%

• Ankete Katılan
    191
Mesele yaşlar değil, hayatınızı ve evliliğinizi ne kadar dolu yaşayıp birbirinize doyabilmiş olmanız.Çünkü bebekten sonra en az 3 seneniz iptal.

Bence biraz erteleyin
Ben sizin yasinizda anne oldum ama esimle 5 yili evlilik olmak uzere 7 yillik beraberligimiz vardi. Ailemde de erken menapoz durumu cok yaygin. Ablam 28 annem 31de adetten kesildi.

Yoksa 30a falan ertelerdim.

Bence kesınlıklle yap. Yeni evlı olsan cevabım hayır olurdu. Esler bırbırını ıyıce tanımalı evlılıge adapte olmalı. Ama zaten 2 yıl olmus çocuk doğana kadar 3 yıl:) hemen olacak mı o da bellı degıl. Ayrıca bende 26 yaşındayım ve kesınlıkle sunu söylim yaş ilerledikçe çocuğa tahammül azalıyor
Aynen

Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyor :KK43: Sizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Bende 25 yaşındayım tam zamanı diye düşünüyorum ve bebek bekliyoruz bizde :)) çok güzel bir his anlatamam. Ama kendinizi hazır hissetmenize ve istemenize bağlı. Biz tamamen en çok ne zaman istersek o zaman deneyelim diye niyet ettik evlenirken ve şuan heycanla bekliyoruz bebeğimizi :) Rabbim en hayırlı zamanda nasip etsin herkese

Hayatımı size şöyle anlatıyım öğretmenim okulum eve 6 dk falan. Arabamız var, ben de kullanıyorum (yani bir yere gitmek için eşimi beklemiyorum, bu bana inanılmaz rahatlık sağlıyor.) Kayınvalidem ve annem genç ve enerjikler. Anneanne ve babannelerimiz hayatta çok şükür. Onlar bile biz bakarız modundalar hep. Ev temizliği sıkıntım yok evime yardımcı geliyor. Günlük işlerde de eşim şu an bile çok yardımcı çamaşır asar toplar, bulaşık makinesi doldurur boşaltır, yemek hazırlar, sofra toplar... Yani her şeyi birlikte yapıyoruz. Bebiş istiyoruz ve bence ortamımız bebek büyütmek için çok uygun.

İstiyorsanız yapın o zaman.

sebepsiz infertilite denen bir kavram var..
Herkes için geçerli değil ancak bu durum. Sebepsiz ise 20 yaşında sorunu olmadığı halde de hamile kalamaz. Evet yaşla ilgisi var ancak bilinçli olmaz lazım. 5 yıllık evliyim 29 yaşındayım, hep korunduk hatta akrabalardan "yaşın geçiyor olmazsa bak görürsün" diyen bile oldu. Korunmayı bıraktığım ay gebe kaldım. Nasip kısmet, doktora gidip bilinçlenmek lazım

26 yaşında evlendim 31 ile ilk 34 ilə ikinci oğlum doğdu şimdi 41 yaşındayım bence hepsi zamanında oldu. Eşim ile aynı yastayız

Suan 27 yasindayim 7 aylik anneyim.iyi ki dogurmusum.ilk kararsizdm hamile kaldim.simdi tam anlamiyla anneligi hissediyorum cok guzel birsey

Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyor :KK43: Sizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Ilk 1 2 sene bende yapmama taraftarym. Ama 2 sene olmus. Sizin yasiniz anne olmak icin cok cok ideal. Zaten hemen pat diye olmuyo. Yani ben bi kadndogma gidip vucudnzn hazir olup olmadigna baktrn derim. Kan degerleri acisindan:) hayrlisi olur ins

Anneliğe hazır olmak kavrami bana altı çok boş geliyor. Elbette eşler arasındaki ilişki oturmuş olacak, belli bir maddi düzene ulaşılacak ama bunlar zaten doğrudan evlilikle ilgili meseleler. Tecrübe edilmeyen bir şeye hazır olunması imkansız. Genç annelik büyük bir avantaj olabilir. Evet siz en dinamik yıllarınızı çocuğa verebilirsiniz ama gücünüzün azaldığı dönemde de çocuklarınız fiziken sizi çok yormayacak. 31 yaşında anne oldum. Şimdi de ikinciyi deneyeceğiz. Yani aklınıza yatıyorsa ertelememenizi tavsiye ederim.

Ben acikcasi herkesin ben yandim sen de yan mantigi guttugunu dusunuyorum. Kimse de itiraf etmiyor.
Belki pisman olunur ancak yaslaninca belki bir aile bagi aranir inun icin pisman olunur. Neden hayatimi bir cocuk icin kisitlamadim neden gezdim tozdum cok eglendim diye degil:) ileride yalniz kalmamak icin bugunleri feda etmek bana hala mantiksiz geliyor. Varsin o yaslarda da huzurevi baksin.
O mantıkta çocuk yapanlar huzurevlerini ziyaret etmeli arada bir.Oradaki yaşlıların hepsinin üçer beşer çocuğu var.

Bu yaşlarda olup yeni evli olsanız yapmayın derdim. Ama evleneli iki yıl olmuş. Kendinizi hazır hissediyorsanız yapın. Yaşlarınız ufak değil. Bence önemi olan kendinizi hazır hissetmeniz.

Istiyosan kime ne? Evliligin oturdu mu ona bakicaksin elaleme ne? Iki sene hayatini yasa bak o zamanda niye cocuk yapmiyonuz olmuyo mu derleeeer:)

28 de evlendim bir yil sonra olsun dedim ama 34 de nasip oldu.cok ugrastim bu isler nasip kismet.ikikiz annesiyim uc yas ve 11 aylik.cocuk buyuk sorumluluk ama cokbuyuk bir mukafat kiymetini bilene.anne olmak istiyorsan ol derim esinde hazirsa.elalemi bosver fakat cocuk kolay degil ben olsam iki yildaha gezer tozar ozgurlugun tadini cikarirdim.cocuklu insanlar hosuna gider disarida gorunce amaaaa ici seni yakar disi beniiiiii

Bunun cevabını sizden başkası veremez. Nasıl yaşamak istiyorsunuz, hayattan beklentileriniz ne, bir çocuğun sorumluluğu sizi bir çok şeyden kısıtlayacak, eşinizle eskisi gibi zaman geçiremeyeceksiniz, elbette hayatınız bitiyor değil, ama büyük kısmı çocuğa endeksli hale gelecek... İşinizi gücünüzü ona göre ayarlayacaksınız. Bunları düşündüğünüzde, evet, bebek istiyorum, yapabilirim diyor musunuz? Yapın o zaman. Yaştan çok olgunluk ve bu soruların cevabı önemli. Aslında biliyor musunuz, bir bebeği büyütmek ne kadar zor olursa olsun, size verdiği öyle bir mutluluk, huzur sarhoşluğu var ki, o zorlukların bir şekilde altından kalkıyorsunuz.

Ben 32 yaşında anne oldum, 35'imde ikincisi yolda. Gençlik enerjimin bir kısmının geride kaldığını hissetmem dışında bir sorun yok. Kısaca ne zaman hazır hissederseniz, o zaman yapın. Kim ne diyora bakmayın.

Bence tam yaşı, ben 28 yasında anne oldum, daha erken de olabilirdi.
Ama o yaşlarda da çok güzel gezdim. Şimdi o günler imkansız geliyor gözüme :)
Bu arada anneliğe hiç hazır olunmuyor.. Olunca kotarmaya çalışıyorsun o kadar :) :)

Bence yaşınız uygun erken değil hatda bir den fazla çocuk istiyorsanız tam zamanı aslinda her doğumdan sonra en az bir sene beklemek uygun olduğuna göre

Bana sorarsaniz evlenme yaşınız bile gelmemiş daha. Ben 25 yaşındayken üniversiteyi bitirmiş olmanin sevinciyle hint filmleri seyrediyordum..

Back
X