Doğuma Hazırlık bebişin elbiseleri ne zaman alınmaya başlanmalı kızlar??

• Konu Sahibi Konu Sahibi hell
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ya arkadaşlar ben şöyle birşey yaptım daha 10-12 hafftalardaydım üstelik.Şimdi mesela benim bebeklerim eylül sonu ekim başı doğacaklar ve kış sezonuna gelecekti.Hamileliğim 6.7.8.ayları yaz sezonu olacaktı,kıtyafet bulmak ta zor olacaktı.Bu yüzden ben çok erken olmasına rağmen bu yıl kapanan kış sezonundan önümüzdeki yıl için pek çok alışveriş yaptım kıyafet açısından.Çok ta iyi oldu bence.Yani zaman gelir alırız daha çok var demek te çok tasarruflu olmayabilir bence.
Sonra kıyafetler ciddi bir masraf oluyor.ılerleyen zamanda bebeğin yatacağı yerden arabasına,hastanesine doktoruna kadar pek çok masraf szaten ister istemez son zamanlara kalıyor.Bu yüzden ben kıyafetlerin erkenden alınması taraftarıyım.Bir de hala ufak tefek iç dış,önlükten,çoraptan battaniyeye aklınıza gelebilecek herşeyi atıyorum kenarayerimseniben

ben 3 aydan sonra sürekli baktım bebek mağazalarına ve nerde indirimde kaliteli şey var aldım tabi bebişin aylarına ve mevsimlere de çok dikkat etmek gerekir

mesela benim 0-3 ay yaz 3-6 ay sonbahar kıışa denk geliyor ona göre aldım ve de herşeyi hem ucuz hemde kaliteli oldu prensesimin:asigim::teytey:

toptan almak hem yorucu hem maddi olarak zor hemde unutulan şey çok oluyor o kargaşada liste olsa bilea.s

hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza inşallah kuzularımızı:Saruboceq::teytey:a.s.

valla bende almadım henuz bişi...sadece çok begendıgım seylerı aldım ama ihtıyaclarını bu ayın sonnda topluca gıdıp alcaz kısmetse...daha hesaplıda oluyo..indırım yapıyolar,herseyını toplu alıncaaaa.s.

teşekkürler canım allah razı olsun zaman öyyyle çabuk geçiyoki hiç bişey anlamıyosun bile bak ben taaa eylülden beridir bu zamanı bekliyodum ama ne çabuk geçti anlamadım bişeyi beklerken zaman daha çabuk geçiyo koca kışı geçirdim hayatımda bi kış hiç bu kadar çabuk geçmemişti doğunca inşaallah haber veririm ben hamileliğimde herşeyimi burdan öğrendim o yüzden yaşasın kk:enbuyukkk:

valla içinden geldiği gibi davran diyorum ben. burada çoğumuz ilk bebeğini doğuruyor ve haliyle çok özeniyoruz. bana da herkes alma dedi, ben ufak ufak almaya, araştırmaya başladım.şu an 22.haftadayım daha alınacak bir dolu şey var ama içimde kalmadı kıyafet falan beğendikçe 1-2 parça aldım hep :)))

ben de 15 haftalığım:) ben şimdiye dek sadece çok beğendiğim bir penye ceket aldım o kadar bi de eşim şehir dışına gitmişti bebişimize 10lu set almış çok beğenmiş de. henüz cinsiyeti belli değil, haftaya inş belli olcak. aslında ben denk geldikçe beğendikçe almayı düşünüyorum çünkü çok çabuk yoruluyor ve halsiz kalıyorum. hepsini 1 günde alıcam diye de beğenmediğim içime sinmeyen şeyleri almak istemiyorum. benim de son aylarım yaza denk gelecek, hava çok sıcak olacak. o sıcakta gezemem diye düşünüyorum. belli olsun kızım mı olcak oğlum mu, sonra almaya başlayacağım ufak tefek kıyafetlerini. ama çok bişey de almayacağım mobilya da almayacağım sadece beşik alacağım o kadar. beşiği de taa son ayda alırım yeterli olur. bebek kıyafetleri çok çabuk küçülüyor çok fazla alıp da giydiremedikten sonra bir anlamı olmadığını düşünüyorum tabii zıbın body türü şeyleri çok alacağım bir iki tane daha hamile kalmadan almıştım görüp çok beğenmiştim:)
aslında kişiye göre değişir herkesin hamileliği farklı geçiyor. ben halsiz ve yorgun geçiriyorum hala da sürekli uyumak istiyorum. bulantım olmadı ve yok mesela hala da. o nedenle bence bu kişisel bir şey.
son zamanlara akdar almamk da bana mantıklı gelmiyor bir arkadaşım 7. ayda erken doğum yaptı bebeğin bazı şeyleri eksik kalmış bana ilk tembihi bu oldu aman eşyalarını çok geçe bırakma.
ben de ona hak veriyorum....

Bende 17 haftalık hamileyim geçen hafta cinsiyetini öğrendik ve o gün ilk tulumunu aldık feneriumdan babamız koyu fenerlide :) sonra annanesi aldı kızıma 2 tane tulum. Dün dolaşmaya çıktık indirimde battaniye ve tılum zıbın seti bulduk aldık. Bu bizi çok mutlu ediyo, artık sadece onun için bişiler bakıyoruz. Hem zaten ben bu ayda bile çok yol yürüyemiyorum 1-2 saat ayakta durunca ayaklarım ağrımaya başlıyo. Walla ben ekime kadar parça parça alıcam, hem bütçemde zorlanmamış oluyo :)

bugün 27. haftam doluyo ve bugün oğluma ciciler almaya gidicez
çok heycanlıyımm

bende 22 haftalıgım kızımın hiiiiiiiiiiç bişeyi yok annanesi alıyo bışeyler ama daha göstermedi süpriz yapıcakmış tamamlaması lazımmış...
ben 7. ayda faaln almayı düşünüyorum nedense sanki alırsam nazar deydiricem diye çok korkuyorum bıZim bi ninemiz dogmamış çocuğa don biçilmez derdi hep aklıma o geliyo tabi dogmasını da bekleyecek değilim...

merhaba ben de 10 haftalık hamileyim kendimi alışveriş yapmamak için çok zor tutuyorum. şimdilik internetten ve dışarı çıktıkça mağazalardan neler alabilirm diye bakınmakla ve liste yapmakla yetiniyorum. ben 20. haftadan sonra alışverişe başlamayı düşünüyorum. son zamanda da Allah korusun bişey olabilir ama yine de ilk aylar daha tehlikeli diye biliyorum. inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız bebeklerimizi.

bence en azından cinsiyetini öğrenene kadar beklenmeli.. hemde bazı şeyler yoluna girmiş olur.. ama uğursuzluğa felan inanmıyorum... en güzel şeyleri alacaksın... giydireceksin...hamileliğin en keyifli yanıdır bebek alışverişi... onunda içine uğursuzluk felan diyip lütfen limon sıkmayın...

aslında ne kadar hevesli olduğunuzla alakalı bu alışveriş işi.ben şu an 35 haftalığım.30 haftalıkken bebek eşyası satan bir mağazaya girip tepeden tırnağa ,karyolası da dahil herşeyi alıp çıktım.en fazla 2 saat sürüyor zaten.hem yol gösteriyorlar benim gibi ne alınacağını tam bilemeyen cahiller için ideal.aslında daha geç almayı düşünüyordum ama ayaklarım çok şişmişti ve mersinde oturduğum için çok sıcaklara kalıp iyice ağırlaşmak istemediğim için biraz daha erken davrandım.
benim gibi herşeyi tek bir yerden almayı düşünüyorsan çok erken başlamana da gerek yok.zaten o alınanların hepsinin yıkanıp ütüleneceğini düşününce insanın çıldırası geliyo.ben sadece 2 takım hastane çıkışı bikaç battaniye yıkayıp ütüledim hastane çantamı hazırlamak için o kadar.gerisi 1 hafta sonra gelecek olan anneannesinin ellerinden öpecek artık...

valla ben ogrendim 2 aylikken de sanirim ilk kiyafeti aldim tabi ortak bir renk :)
tabi ki erken almayin diyorlar ama ben oyle son zamana birakamam. gorerek, arastirarak (hem kullanisliligi, hem fiyatini), son zamana birakmadan almaktan yanayim. kismetse eylul gibi dogumumuz. bu ay sonu kalan eksikleri alacagim ve 7.ay sonunda eksiklerimiz bitmis olacak. allahim hepimize insallah saglikla kullandirmak nasip etsin aminnn:1hug:

Ben 4,5 aydan sonra ufak tefek şeyler almaya başladım. 7. ayın sonuna kadar giysi eksiklerini tamamladım. Son aylarda odasıyla ilgili son düzenlemeler ve benim hastane ve doğum sonrası ihtiyaçlarım kaldı. Alınacak o kadar çok şey var ki. Maddi açıdan da büyük külfet. Son aylara bırakan arkadaşlarım, karnı burnunda gezemiyor, ilk girdiği yerden çabuk çabuk acil ihtiyaçları alıp çıkıyorlar. Bana "aman bekle, aman acele etme" demişlerdi. Sonuçta Allah'ın ömür verdiği çocuk yaşar, son dakika kaybedilen onca çocuk var. İhtimallere dayanarak kendini de zora sokma. Eğer hamileliğin risksizse zevkli zevkli, ufak ufak almaya başla. Birden yüklenmeden. Hamileliğin de tadını çıkar.

kızlar benım bebegım 21 haftalık bende bısey almadım 7. aydan sonra dusunuyorum hastane cantasınıda ozaman hazırlıcam inş zaten kıyafet almayı dusunmuyorum ancak 2 yada 3 tane alırım oda hevesım ıcın yenı dogum yapan arkadasım var 1 poşert bırıktırmıs kıyafet kucuk gelıyormus hatta kucuk gelen bezlerı bıle saklıyormus benım ıcın saolsun bende bosa masraf yapmamak ıcın arkadasımdan alcam zaten gelen gıden bol bol kıyafet getırıyor buyukler derler hep bebegın yedıgı helal gıydıgı haramdır dıye hemen buyuyorlar masallah hepımıze kolay dogumlar ve inş bebeklerımızı saglıklı bı sekılde kucagımıza alırız ınsan cok heycanlanıyor yaww :)

bencede uğursuzluk değil ama ben o hatayı yaptım ilk gebeliğimde ikzilerimin odasını hazırlamıştım 19 haftada elbise emzik bez mez bissürü şey aldım ama 21 haftada ikisinide kaybettim sonrasında o elbiseleri gördükçe daha kötü oldum o odayı kaldırmak zulüm işkenceydi hayatımın en kötü günleri şimdi tekrar hamileyim 21 haftalığım şuan tek çorap almadım nasip olursa kardeşlerinin kıyafetlerini giyer 7 aydan sonra inşallah eksikleride alırım.....
Kısaca sı erken almak upursuzluk değil ama kaybedilince bebek bir işkence hiç birimiin garantisi yok

senı anlıyorum canım bende ılk bebegımı dusuk yapmıstım benım kı cok kucuktu ona ragmen kendıme gelmem zor oldu herseyını almak ıstıyordum esım alma dedı erken dedı bısey olursa dayanamazsın dedı ıyıkıde dınlemısım ve almamısım allah o acıyı kımseye yasatmasın cok zor gercekten yasayan bılıyor inş bu sefer bebeklerımıze saglıklı sekılde kavusuruz...

benim doğumun kasım sonu gibi olacak. ağustosda eksikleri tamamlayıp eylül ayında kıyaftelerini ve odasını yerleştireceiğim. çok heyecanlıyım kendimi zor tutuyorum. hiç bir şey almadım daha. herşeyini birden alayım diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…