Beceremiyor muyum ??

capricorn87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
2.011
1.714
83
Merhaba ,öncelikle lütfen acitigim her konuyu ısrarla sikayet Edip ceza qlmami sağlayan arkadaş kimse uzak dursun rica ediyorum . Mune Mune abla ne olur iyi hissetmiyorum kendimi konum biraz dursun yeri değilse bile ve lütfen ceza alıp okumamı engellemeyin yalvarıyorum .

3,5 yaşında oğlum var ben ve babasıyla büyüyor .Babası polis ve evde oldukça görüyor işte .Ama ben mi bu çocuğu büyütmeyi beceremedim yoksa normal mi ne olur fikri olan paylassin .

Geçen gün burada hava güzel diye bir pikniğe gittik iki aile.Diger aileninde kızı 2,5 yaşında mlVe oğlum orada cook büyük ve karmaşık bir sürü kaydırak var epey yüksek ve üzerinde 100 çocuk rahat vardır birbirini ite kaka tirjaniyorkar ve çocuklar genel olarak 7-8 yaşından büyük mecburen başında nöbet tuttuk buna rağmen gözü morardi çarpışıp .Neyse tam 2 saat başında durduk tabi ne gittiğimizde bişey anladık bana geldiler çünkü park olan heryerden nefret etmeye başladım.

Çocuk akşama kadar parkta dursa eve gitme vakti gelince cikduriyo yine çıldırdı .önce bir yarım saat anlattım yok. sOnra kucağıma aldım sanki çocuk kacirniyorum gibi bir çırpınma .Sonra bağırmaya başladım bende gerçekten sinir boşalması yaşıyorum çünkü cidden bunaldım .Sonra eşim aldı ver şunu diye sonra ikinizde gerizekalisijiz yok hadi bu bafiriyo sen koca kadınsın ortalıkta yaptığına bak yirttin kendini yok başıma belasiniz beni öldürmek için gelmussiniz diye söylendi durdu .Arabaya binince de oğluma çeneni kapat sesin çıkmasın diye bağırdı .Arkadasta parktan gidiyoruz diye yirtiniyo ve en sonunda arabaya kustu.

Babasi olacak beyefendi de tuttu arabadan indirdi kusuyo diye baştan çocuk tikaniyo diye tabi bu yandan da bana söyleniyor çocuğa tek kelime ettirtmedigin için böyle herkesin çocuğu hatırdan anliyo bizimki anlsmiyo filan diye ....

Ben babandan çok dayak yiyerek büyüdüm .Psikolojik şiddet çabası .Ve çocuğum olacağını öğrendiğimde yemin ettim rabbim asla dokunmama sebep olma diye çok sinirkendirduginde bağırıyorum yalan yok

.Eşim genelde daha sakindir çok nadir sesini yükseltir bagirnaz ama o an bile atlayıp çocuğu çekip götürüyorum onu yeni farkettim o söyleyince .Birşeyin yanlış olduğunu bilmiyor çünkü o an beni susturup onu alıp goturuyosun ben çocuğu yemiyorum ama artık bazı kurallar olmalı filan diye söylendi .

Çok yemek seçiyor 2 yaşına kadar herşeyi yerdi sonra ne olduysa yemiyor hep belli şeyler hr yolu denedim aç bırakmak dahil .Tabi bunu ceza gibi yapmadım hep aynı yemeği götürdüm 20 dk tutup kaldirdim yemiyor .

Vurma ,kirma,zarar verme huyu hiç olmadı .Ama çok fazla hükmetmeye çalışıyor .Nereye oturacagimizdan ,çamaşır makinesini ne zaman calistirmam gerektiğine kadar karışmaya başladı .

Uykuyu oldum olası sevmedi hep sorun vardı hatta yeni doğduğunda mamaya başlama sebebim oldu aç demekki diye ama yine uyumadı .Ogle uykusu bir yıldır yok öncesinde de hep zorla ağlayarak filan uyurdu .

tam 2 saat önce uykum var diye yatağa getirdi illaki sende yat diyor ya istemiyorum artık yatmak ve az önce fena şekilde bağırdım ve kolundan tutup yatağa doğru kendin yst artık diye biraz ittirdim maalesef .O kadar üzgünüm ki ...

Herşeyi ben yaocam diyen çocuk gitti.ayakksbimi çıkart ,giydir,suyunu sen içir ,tuvalete sende gel vs diye emir yağdırıyor ki bunların hepsini yapabiliyordu .

Nefes alamıyorum .Sabah kalkıp oyun oynamaya bir başlıyoruz akşam a kadar .Ve ben artık oyun oynamak istemiyorum
Bunlar normal mi ?yoksa ben mi çok taviz verdim ,beceremedim ? Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun .

Anne değilim ama becerememek demiyelim de herkesin yetiştirme tarzı farklıdır .
Bana pek Hayır dememişsiniz gibi geldi. Oğlunuzda sizde ki bu hassasiyeti hissetmiş ve bunu kullanmış.
Her kadının başından geçiyor bence bunun için yardım almanızı öneriyorum ya da kreşe vermenizi .
Kreşte çocuklar çok değişiyor .

Son düzenleme:
Henüz anne olmadim Allah yardimcim olsun boyle konular ödümü patlatiyo. Beni canimdan mi bezdirecen sipa diye terligi yer herhalde benimki ahahah dayak cennetten cikma. Annem bir iki terlik firlatti da ne oldu, disiplinli disiplinli akilli uslu cocuk yetistirdi masallah. Ne travma yasadik ne bisii. Ay bilmiyorum yaa Allah akil fikir versin colugumuza cocugumuza. Amiiiin!

Anne değilim ama becerememek demiyelim de herkesin yetiştirme tarzı farklıdır .
Bana pek Hayır dememişsiniz gibi geldi. Oğlunuzda sizde ki bu hassasiyeti hissetmiş ve bunu kullanmış.
Her kadının başından geçiyor bence bunun için yardım almanızı öneriyorum ya da kreşe vermenizi .
Kreşte çocuklar çok değişiyor .
Krese bende vermek istiyorum artık bunaldım çünkü ama yıllık izin durumu var bu yüzden dönünce başlasak hiç kesinti olmasa mi diye dusunmustuk.Birde burası acaip sıcak bir yer 50 derece üstüne çıkıyor kreş biraz ters kalıyor yani bırakmaya gitsem dönüp gelip birdaha gitmek filan epey uzun olacak o yüzden 1-2 ay daha idare edeyim izinden sonra başlasın o zaman servis te olur belki diye düşündüm .Ama dayanamıyorum sanırım .Sadece istiyorum ki tek başıma 1 saat vaktim olsun ama acele etmeden .Eşime bırakıyorum bazen ama bu genelde hastane veya kuasore gideceksem ki ayda 1 filan oluyor yine de sürekli terikteyjm arıyorum acaba oğlum durmadı da esim bağırıp çağırdı mi diye ....
Sanırım ben küçükken yaşadıklarımı oğlum yaşamasın diye ipin ucunu çok kaçırdım .Gereksiz derecede koruyup kollama durumu oldu .Tabiki dayak olayına asla taviz vermem ama arada bir ciddi ve kesin bir ses tonuyla uyarmak ta gerekliydi sağolun :)

Sanırım babası evde pek yok diye eksiklik hissettirmemek adına fazla tavizler vermişsiniz. Bir öğretmen olarak söylüyorum;fazla tavizler ve fazla seçenek sunma çocuklarda davranış bozukluğu meydana getirir. Kurallarınız olmalı ve çocuk o kuralları ağlasa da zırlasa da aşamamalı ki kalıcı olsun. Bunu sağlayacak olan sizsiniz.
Bir polis eşi olarak söylüyorum; çocuğum yok yemin ederim gözümü korkuttunuz, olunca herşey bana mı kalacak ya :KK70:

Merhaba
Şu anki ruh halinizi yakın zamanda yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum.
Öncelikle bu durumun tamamen sizden kaynaklanmadigini söyleyebilirim. Benim oğlum da 2 yaşına kadar her şeyi yiyordu, şimdi yemiyor. Uyku problemleri var ve park tan dönerken aynı şekilde kucaklayıp cocuk kaciriyormusuz gibi donuyoruz.
Ben sizin çocuğunuzu psikologa goturmenizi tavsiye ederim, muhtemelen o da psikiyatriste yönlendirecektir.
Gelisim geriligi belirtileri sanırım sizinkiler. Ve çok kısa bir sürede eğitim ile durum düzeltiliyor. Ben 1 buçuk ay sonunda sorunları çözmeyi başardım şu anda sözümü dinliyor ve çok mutluyuz.

eşin biraz sakin kalıp seni anlasa sen zaten böyle olmazdin. Çocuğunuzu fazla simartmissiniz :KK43:
Mecburi ev hanimiyim .Atanamayan,sınavlara çocuğuyla hszitlanmayi beceremeyen ,sürekli şansını deneyen ama kapıları açmayı becerenemis bir anneyim:) Eşim şahit olduğu bazı durumlardan dolayı en azından kendini ifade eden kadar benim bakmami istedi Bı yandan da sınavlara haxirlanirsin hem diye.Basta mantıklı geldi 2 yasina yaklaşmışken çalışmak istedim ki Tayinimiz çıktı .ailelerden yana fayda yok hele ki kendi annemden hiç yok .Böyle diye diye 3,5 yaşına geldi ...Artık bunaldım sanırım çünkü ben çalışmak istiyorum ama burada güvenilir ,adam gibi tek bir kreş var .evime çok ters kalıyor yani yarım gün giderse gidip orda beklemem daha kolay .
Evet inanın hala ağlıyorum keşke yapmasaydim canini acitmadim ama korkuttum :( sinirim yıprandı sanırım .Tek başıma olmaktan ,düzensizlik ten ,birşeyi basaramamajtsn herşeyden yoruldum sanırım
Kpss kursu bakıyorum eee bir gün gitsem öbür gün gidemiyorum eşimin işi yüzünden .Hadi diyelim gittim işten gelince öyle yorgun oluyor ki resme. Yemek yerken uyuyacak .Ben çocuğu bıraksam ,oğlum da hiç durnadugi için kesin soylenecek bu kez de aklım evde kalacak .Off bilmiyorum bunaldım

Çok fazla taviz vermişsiniz çocuğunuza sınır koymamışsınız çocuğunuzun sizi yönetmesine izin vermişsiniz ama yönetici sizin olmanız gerekirdi
Aynen öyle oldu maalesef.Cjcukken yaşadığım şeyleri hala unutamadığım için çocuğumu yaralamayayim derken saçma sapan bir hale soktum herşeyi.Biraz esimde yaptı mesela markete gidiyoruz ya ne istese hop sepete .Ben hayır deyince canı istemiş yer belki deyip alıyor ama evde bı konuda inat edince bu çocuğu sen simarttin.
İnanin artık ne yapacağımı bilmiyorum

Henüz anne olmadim Allah yardimcim olsun boyle konular ödümü patlatiyo. Beni canimdan mi bezdirecen sipa diye terligi yer herhalde benimki ahahah dayak cennetten cikma. Annem bir iki terlik firlatti da ne oldu, disiplinli disiplinli akilli uslu cocuk yetistirdi masallah. Ne travma yasadik ne bisii. Ay bilmiyorum yaa Allah akil fikir versin colugumuza cocugumuza. Amiiiin!
Ay yok ya valla sinirimden dişlerimi siktigim için 3 dişim kırıldı .ama yine vurnadim .Ben bir faydasını görmedim tabi benimki anne terliği gibi değildi Baya baya dayakti şunu yazarken bile kalbim sikisiyor .

bence normalden fazla hareketli bi çocuğun var. biraz da sen kendi küçüklüğünden dolayi ipin ucunu kacirmissin. otorite olarak ikinizi de tanimiyo su an. sizi kendisiyle eşit görüyo gibi geldi bana.

çok akıllı bi çocuk bence. birden bire kurallara bogamasan da ufak tefek sorumluluklar vererek sınırlarını gosterebilirsin bence. çünkü oğlun sınırları sonuna kadar zorlayip istediğini almaya çalışıyo.

mesela çamaşır makinesinin çalışmasına karar veriyo demissin ya, kendi nevresimleri ve Çamaşirlari onun istediği gün istediği saatte yikansin. bitince kendisi assin. esin de haklı bence sen anneysen o da baba çocuğunun uzerinde söz sahibi olmasi normal.

ama bence seninki tek basina cocuk büyütme yorgunluğu. benim de esim polis. ne geldiği saat belli ne gittiği ne izni... herkesten uzak bi sehirde yalniz basima idare etmeye calisiyorum. öğlen uyutup da bi bardak kahve içmek en büyük motivasyonum. sen de bu bile yok sanırım. sinirlerin o yuzden cabuk bozuluyo bence. Allah yardımcın olsun. esine de kulak ver ortak payda da bulusun.

Öfkenizi kontrol edemiyosanız en ufak bir şeyde sinirleniyosanız psikologa gitmenizde fayda var. Çocuk tabiki akşama kadar oyun oynamak ister bu gayet doğal. Çocuklar anne babasını taklid eder siz onu yönlendiriyosanız şöyle yap böyle falan diye. Beraber yapmaya çalışın. Çocuğunuza emir vererek konuşmayın eşinizde sizle emir vererek konuşmasın. Her şeyin bir zamanı olduğunu anlatmaya çalışın. Oyun oynamaktan sıkıldıysanız beraber kitap okumaya çalışın. yemek yerken tvye bakma alışkanlığı olmasın bence. 2 yaşından sonra çoğu çocuk yemek seçiyo yemek yemek istemiyo. Baskı oluşturmayın bu konuda abur cubur da almayın ki alışmasın. Eşinizin üslubu çok yanlış çocuk bu tabiki parktan dönerken ağlıcak. Evde oyun oynayabilirsiniz eğlenceli şekilde. İnstagramda akademisyenanne diye eğitimci var onun oynadığı oyunlardan oynayabilirsiniz. çocuğun strese giriceği şekilde bağırmayın lütfen. Bağırınca hiçbir şey çözülmüyor. Çocuğun fikirlerini önemseyin dinleyin. Siz dinlemezseniz çocuk da sizi dinlemez.

Sanırım babası evde pek yok diye eksiklik hissettirmemek adına fazla tavizler vermişsiniz. Bir öğretmen olarak söylüyorum;fazla tavizler ve fazla seçenek sunma çocuklarda davranış bozukluğu meydana getirir. Kurallarınız olmalı ve çocuk o kuralları ağlasa da zırlasa da aşamamalı ki kalıcı olsun. Bunu sağlayacak olan sizsiniz.
Bir polis eşi olarak söylüyorum; çocuğum yok yemin ederim gözümü korkuttunuz, olunca herşey bana mı kalacak ya :KK70:
Aslında ben daha katiyim birşey yok dersem almam yapmam da İlk başta eşim başladı işte çocuk istedi zaten beni gormuyo alalım ,gidelim ,yapalım vs vicdan rahatlattı .Büyüdükçe önüne gecemeyince bu sefer uyarılar başladı bende pat diye bunun devamında kızıp vurmaya kalkarsa diye atladim hep .Doğru düzgün bagirnaz bile vuracağını sanmıyorum .Ama bilinçaltı işte Allah kahretsin ....
Olurda kazayla bagirirsa iki dk sonra sarılıp özür diliyor .Yani anlayacağınız ikimizde de orta yok .:)
Evet çoğunlukla size kalacak tabi çalışacağı birine ,iş yüküne de bağlı .iş yükü az olur vs .
Yani isteseler de çoğu zaman yanınızda olamıyor .Mesela bugün geceye gitti yarin sabah gelecek ee uyuyor kalk yemek ye vs derken akşam oldu ertesi sabah yine ise ...
Ama sanırım bu tek basinalik ta yordu beni .Tamam tabiki birilerine güvenip dogurnadim ama ne bileyim arada bir gelip 10 gün kalıp birazcık yalnızlığına ,yorgunluguma çare olacak bir ailem olsun isterdim

Cocugunuzun arkadasa ihtiyacı var. Hergun park veya sosyallesecegi bir ortam yoksa kres düşünebilirsiniz. Parkta tutturma olayını ben çok yaşamadım, baştan anlasma yapıyoruz veya kayıyorlarsa son 10 diyorum vb. Çok çok eğleniyorlarsa onlar sıkılana kadar kalıyorum mecbur.
Bir de herşeye engel koyuyorsanız bir müddet sonra gözünde değeriniz azalır sizinle hep zitlasir,her lafınıza itiraz eder. Kuralları baba koysun ve kesinlikle uyulsun. Ve bağırma da bir şiddettir hatta sopadan daha fena. Malesef ki ben de kendime engel olamayabiliyorum, çocukluğumuza inseler neler çıkacak Allah bilir.

Geçen bi konu başlığında eşim çocuğuma bağırdı diye konu açılmıştı

Fazla taviz vermişsiniz bu çocuk sizi kullanıyor
Çocuğa bağırmak yerine daha sakin ve kararlı olmalısınız siz bağırınca dediğiniz şeyleri yapıyorsa şiddet uygulayacağınızdan korktuğu için yapıyordur ilerde zaten bağırsanız kendinizi yırtsanızda bu çocuk sizin ona zarar vermeyeceğinizi düşündüğü için asla değişmeyecek sizi dinlemeyecek

Uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim

Küçük sorumluluklar verin ve yapınca takdir edin eleştirmeyin. 3 yaşındaki çocuklar ben merkezci oluyolar sadece kendilerinin odak noktası olmasını istiyolar. Ağlayarak elde etmesin bir şeyleri sürekli alıştırmayın. Her istediğini yapmayın ama görmezden gelip ne dersem yapıcaksın moduna da sokmayın.

Allah yardımcın olsun canım.. Seni çok iyi anlıyorum Allah önce sağlık versin ama Rabbim zor çocukla imtihan ettirmesin benim oğlum 2,5 yaşında.. Hem geç konuştu hem çok zor bi çocuktu taki 2 aydır dili çözüldü biraz anlaşmaya ve hayattan keyif almaya başladık ailece.. Ama ondan öncesi resmen fenaydı.. O yüzden zor çocukla imtihan olmamış hanımlar lütfen atıp tutmasın yok şımartmışsınız yok sınır koymamışsınız.. tabi uslu çocuğun olsun mum gibi oluyorlar görüyorum bende yaşadım çevremdeki herkesin çocuğu var değişik yaş grubundan..
bol bol dua et.. eşinle aranı güzel ve yumuşak huylu tut çocuğun huysuzluk yüzünden aranı açma.. bebeğini en çok sen seversin şüphesiz kızsan dahi..
her gün konus onunla ve bi süre parka götürme.. sakinleşmesini bekle.. üstüne gidersen hiç iyi olmuyor.. yaşadım gördüm.. oyun hamuru/pastel-sulu boya ile boyama/Lego/kinetik kum/kovalamaca-saklambaç gibi enerji harcatan zihin yoran karşılıklı oyunlar oynayarak yavaştan ipleri kendi eline al hakimiyet kurmayı oyunlarla öğret ona.. bu süreçte Allah yardımcın olsun öyle iyi anlıyorum ki seni hüngür hüngür ağlardım içim acırdı resmen sanki geçmeyecek gibi.. ama anladım ki bir dönemmiş o.. Allah sizinle olsun..

Merhaba
Şu anki ruh halinizi yakın zamanda yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum.
Öncelikle bu durumun tamamen sizden kaynaklanmadigini söyleyebilirim. Benim oğlum da 2 yaşına kadar her şeyi yiyordu, şimdi yemiyor. Uyku problemleri var ve park tan dönerken aynı şekilde kucaklayıp cocuk kaciriyormusuz gibi donuyoruz.
Ben sizin çocuğunuzu psikologa goturmenizi tavsiye ederim, muhtemelen o da psikiyatriste yönlendirecektir.
Gelisim geriligi belirtileri sanırım sizinkiler. Ve çok kısa bir sürede eğitim ile durum düzeltiliyor. Ben 1 buçuk ay sonunda sorunları çözmeyi başardım şu anda sözümü dinliyor ve çok mutluyuz.
Oyy aynen ya yemin ediyorum bütün park bize bakıyor birde anne nerdesin bana yardım et diye bağırıyor halbuki benim kucağımda yani o an birisi durdursa sasirmam :KK70:
Bulunduğum yerde özel de yok devlette var mı bilmiyorum bi bakayım .yoksa izinde götüreyim aileler büyük şehirde orada fırsat daha çok.
Gelişim geriliği var mıdır bilmiyorum .Yani 1,5 yaşından beri İngilizce Türkçe sayıları,renkleri biliyor .geometrik şekilleri tanıyor .çamaşır bulaşık makinesi birlikte kullandığımız için öğrendi çalıştırabiliyor söylediğim şekilde . Konuşması da güzel şükür .sadece aşırı inatçı ve emir veriyor .yani o parktan o istediği zaman gideceğiz mesela .Ana yine de tavsiyenizi deneyeceğim profesyinel bir göz tabiki benim görmediğim birçok şeyi görür teşekkür ederim

Küçük sorumluluklar verin ve yapınca takdir edin eleştirmeyin. 3 yaşındaki çocuklar ben merkezci oluyolar sadece kendilerinin odak noktası olmasını istiyolar. Ağlayarak elde etmesin bir şeyleri sürekli alıştırmayın. Her istediğini yapmayın ama görmezden gelip ne dersem yapıcaksın moduna da sokmayın.
Yani 1 yaşından beri herşeyi birlikte yapıyoruz mecbur yalnız olunca :) mesela çamaşır ,bulaşık makinesini çalıştırmayı biliyor .çamaşırları koyuyoruz deterjan işi bende ona çalıştırması gereken programı gösteriyorum yapıyor .Fırın ,Ocak işine karistirmiyorum ana mesela kek yapıyoruz malzemeleri kaba koyuyorum o karıştırıyor tepsiye birlikte dokuyoruz gerisind karışmıyor .konuşunca anlıyor ama mesela evi supurevegjm ya illaki o yapacak .40 saatte bitmiyor .bu sefer geriliyirjm çünkü cidden tez canlıyim yavaş olan herşey sinirimi bozuyor :/ hadi neyse diyorum yeri siketken ona da tiz vezj veriyirum toz aliyor vs .Ama sabirsizim sanırım işte bende istiyorum ki işin bir an önce bitsin ...
Aslında her istediğini yapmiyordum ama eşimin de bir süredir sabırsız olması ,2 ay anneanne ,dede birazcık ta babaanne vs simartmasi sonucu iyice uçtu bende toparkayamadim .Yani benim batirdugim duruma tüy diktiler .özellikle benim ailem .aman bişey olmaz aman burda yapsın evde izin vermesin diye diye kavga da ettim laf ta söyledim ama işte ...
Daha sakin olmalıyım sanırım

Back
X