Beceriksizim:(

Birşeyleri ucundan yapmaya başla bak gerisi nasıl gelir göreceksin. Bu dünyada kadınların herşeye yeteneği vardır bence :kkk: Önemli olan cesaret edip başlamak hepsi bu.

Ben 24 yaşında evlendim. ve evlenene kadar çalıştım evde yumurta dahi pişirmedim. Annem beni istemeye geldiklerinde açık açık temizlik yapmaz yemek bilmez dedi. eşimde patates kızartır yeriz hergün dedi :) evlendim 2 yıl oldu. en basiti pilav yaptım tencere tencere çöpe döktüm öğrenene kadar. ama şimdi eşim annemden bile güzel yemek yapıyosun diyo :))))

kızım sen buğüne kadar naptın insan evde bişeyler öğrenir sen demekki genç kızlığın boyunca hep büyüttün desene şimdi sen korkma kocaya gidince sana herşeyi güzelce öğretir yemekte yaparsın kariyerde çocukta eğitim başlar eğitim şart

nekadar gereksiz yorum yazmışsın evet büyüttüm sen nasıl bir kadınsın çok merak ediyorum
açtığım konulara bakarken konumu gördüm vay be dedim ne kadar yersiz korkular içindeymişim sadece kendime güvenmiyormuşum şuan evliyim iyi bir ev kadınıyım çokda güzel yemek yapıyorum yorum yapan herkezede teşk. ederim sizin sayenizde kendime güvenim gelmişti

Konuyu açali çok olmus ama yazdilklarinizda kendimi gördüm acaba su an nasil diye merak ettim ve son yorumunuzda herseyin düzeldigini okudum çok mutlu oldum sizin adiniza :)

Ben de ilk evlendigim siralar bocaladim hazir seyler yaptigim halde çok kötü oluyordu sucuk yapiyordum kupkuru ve yanık oluyordu, esim de bosver cips niyetine yeriz takma sen kafana derdi öyle doyururduk karnimizi :)) ama simdi o günlerden eser yok çok sükür

yemek olayı benim de kafama takılıyor, becerememekten değil ama pratiğim yok bir yerden başlasam gelecek ama bakalım nasıl üstesinden geleceğiz :)

Konuyu açali çok olmus ama yazdilklarinizda kendimi gördüm acaba su an nasil diye merak ettim ve son yorumunuzda herseyin düzeldigini okudum çok mutlu oldum sizin adiniza :)

Ben de ilk evlendigim siralar bocaladim hazir seyler yaptigim halde çok kötü oluyordu sucuk yapiyordum kupkuru ve yanık oluyordu, esim de bosver cips niyetine yeriz takma sen kafana derdi öyle doyururduk karnimizi :)) ama simdi o günlerden eser yok çok sükür

teşk. ederim canım
aynen sucuk bile kızartamıyordum şimdi allahıma şükür hepsi geride kaldı
evlendim bebeğim bile oldu hiç çocuk bakmamış ben bebeğim doğduğunda tecrübeli anne gibiydim
bir kadın yeterki istesin başarıyor her konu için geçerli

yemek olayı benim de kafama takılıyor, becerememekten değil ama pratiğim yok bir yerden başlasam gelecek ama bakalım nasıl üstesinden geleceğiz :)

yaptıkca zaten pratikleşiyosun hiç kendiini kasma aman öğreniyim biran önce diye eğer eşin anlayışlı ise bikaç ay içinde sende mükemmel yemekler yapabilirsin he tabi evlenmeden bilmek dahada güzel olur eşine değil ama ailesine biraz mahçup oluyosun

Bende öyle çok becerikli biri değilim ama bu konulara meraklı olmadığım için sanırım.
Hep okuldu derslerdi falan uğraşmadım böyle şeylerle.
Ama istesek bi ucundan başlasak yaparız bence eminim :)

arkadaşlar abartısız 12 yaşımdan beri yemek yapıyorum evlenincede temizlik yemek vs.. konularına çok takılmadım..

fakat evlenince bilmeyenleri bu konuda daha şanslı buluyorum çünkü ben çok yoruldumm.

hiç yapmayanlar daha hevesli ve üretici diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
konu sahibi senin adına sevindim
darısı benim başıma , umarım şu yemek işini iyice öğrenirim de kimseye mahçup olmam

konu sahibi senin adına sevindim
darısı benim başıma , umarım şu yemek işini iyice öğrenirim de kimseye mahçup olmam

ben evleneli 4 ay oldu önceden annemin evinde domates doğramazdım. evlendim ilk zamanlar aperatifler hazırlamaya başladım sonra internetten bulduğum (en basiti pilav :27:) tarifleri yapmaya başladım eşim bir yediğini 1 hafta yemeyen etten başka bişey yemeyen biriydi. bende de hiç et kültürü olmadığı için sürekli sebze yapıyodum bigün dayanamadı ne olur yarın akşam et yiyelim dedi çok utandım :27:
evliliğimin 10. günü yemeğe misafir aldım eşim tabi telaşlı nasıl yaparım nasıl yetiştiririm lezzetli olurmu adamı bi panik aldı sorma gitsin. o günden sonra sürekli yemeğe misafir alır oldum şimdi yemeklerime hayran. hatta 6 kilo aldı :1:

sözün kısası şu ki ilk zamanlar yapamayabilirsin ama sonra alışırsın merak etme. hele ki net varsa elinin altında işin daha kolay. :56:

ben evleneli 4 ay oldu önceden annemin evinde domates doğramazdım. evlendim ilk zamanlar aperatifler hazırlamaya başladım sonra internetten bulduğum (en basiti pilav :27:) tarifleri yapmaya başladım eşim bir yediğini 1 hafta yemeyen etten başka bişey yemeyen biriydi. bende de hiç et kültürü olmadığı için sürekli sebze yapıyodum bigün dayanamadı ne olur yarın akşam et yiyelim dedi çok utandım :27:
evliliğimin 10. günü yemeğe misafir aldım eşim tabi telaşlı nasıl yaparım nasıl yetiştiririm lezzetli olurmu adamı bi panik aldı sorma gitsin. o günden sonra sürekli yemeğe misafir alır oldum şimdi yemeklerime hayran. hatta 6 kilo aldı :1:

sözün kısası şu ki ilk zamanlar yapamayabilirsin ama sonra alışırsın merak etme. hele ki net varsa elinin altında işin daha kolay. :56:

aynen öyle et kültürümüz yok egede zaten genelde sebze yemeği yapılır evde simdi annemde yaptırmıyor bana bende kk dan falan tarıflere bakıyorum.ufak tefek seylerı yapıyorum ama oyle buyuk yemeklerı yapamıyorum.mesela yesil fasulye yapabiliyorum oyle basıt yemekler.Allah utandırmasın valla nasıl olcak acaba.begenen olmazsa yemeğimi ben cok üzülüyorum küsüyorum hatta.:52:

annen yemek yaparken izle hatta sana yaptırabilir sırasıyla şunu getir şunu ekle zamanla öğrenirsin ben de pek bilmem ama çaktırmıyorum :)

elimden ne yemek ne pasta ne temzilik hibirşey gelmiyor
nefret etmeye başladım kendimden
bu halimde kocaya gidicem
neyime güveniyorsam
offfffff neden ben böyle biri oldum

daha iyi ya pasta börek yapmazsın ikiniz de şişmanlamazsınız:))

Sebze yemeklerine gelince hepsini çiğden doğra tencereye( soğan yağ salça domates baharatlar), 15-20 dakika ağzını hiç açmadan kısık ateşte pişir, sonra ağzını aç ve sıcak su ekle karıştır,sonra pişene kadar ağzını açma gene. al sana yemek işte. Her yemeği bu şekilde yapabilirsin

yaptıkca zaten pratikleşiyosun hiç kendiini kasma aman öğreniyim biran önce diye eğer eşin anlayışlı ise bikaç ay içinde sende mükemmel yemekler yapabilirsin he tabi evlenmeden bilmek dahada güzel olur eşine değil ama ailesine biraz mahçup oluyosun

yok evli değilim ben canım ama bu yaşa kadar hiç doğru düzgün yemek yapmadım hadi inşallah öğreniriz senin adına da sevindim :54:

Aynı ben :9: Ama ilginçtir evlendikten sonra zamanla içinden her şeyi yapmak geliyor. :53:

Back
X