Beceriksizin tekiyim :(

pirayegibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
2.541
4.827
63
Sevgili kk hanımları sizin desteğinize ihtiyacım var
Hormonlardan mıdır nedir bilmiyorum ama kendimi sürekli eleştiriyorum bu aralar
Eşimle severek evlendik ve çok şükür güzel giden bir evliliğimiz var
Eşim sorumluluklarını yerine getiren, güler yüzlü ve hamuru yumuşak bir insandır
Ama ben çok tuhafım yani inanın kendi kendime öyle geliyorum
Sanki böyle yapmam gereken şeyleri yapamıyorum gibi geliyor beceremiyorum
Tuhaflıklarımı sıralayacak olursam ;
1. Karnımızı doyuracak kadar birşeyler yaparım ama ekstram yoktur mesala hep kolay basit yemekler yada dışarıdan yeriz
2. Misafiri severim ama her defasında benim için acayip stresli geçiyor, arkadaşlarımıza gittiğimizde çeşit çeşit ev yapımı şeyler yerken ben sık sık çağıramadığım gibi hep hazıra kaçıyorum geldiklerinde
3. Hiçbir gün evi şöyle köşe bucak temizleyemedim evim temizlikçi aldığım gün temizdir sonrasında eşim süpürür
4.Çamaşırı yıkarım ama ütüyü herkes kendi ütüsünü yapar
5. Bulaşıkları eşim dizer, ben tezgahı felan toparlarım
6. Erkenden uyurum (bu hamilelikten dolayı bu aralar)
7. Üniversitede çalışıyorum işlerim ağır tez denemem var bir bayanın gücünün yetmeyeceği şeyler olduğu için bide hamilelik olunca onuda eşim yükleniyor ve bir çok sayamadığım şey....
Kendimi hiç bir işten anlamayan, beceriksiz ve kendi çalışmasını bile eşine yıkan bir kadın gibi hissediyorum
Tek iyi yapabildiğim şey okumak bu dünyada başkada maharetim yok
Bazen eşime çok mu yükleniyorum diye vicdan azabı çekiyorum.
Bide bebeğim olunca nasıl olurum bilmiyorum :KK43:
Not: Ev işlerine temizlikçi al diyebilirsiniz ama alıyorum zaten fakat her zaman evde olmuyoruz benim denemem şehir dışında olduğu için evde olduğumuz günleride temizlikçi ile geçirmek istemiyorum:mad::mad::mad:

Gerçek söylüyorum,şu ev işi,yemek,temizlik,misafir ağırlanması vs. gibi işlere kafayı takan kadınlar bana çok ilginç gelmiştir.
Evi afedersiniz b.k götürmüyorsa,tuvaletler temizse,karnınızı fast food ile doyurmuyorsanız problem yok bana göre.
Kimbilir belki de evde yastığın üzerine yeni bir yastık koymadığım için bana gerçekten bu işler gereksiz yorucu geliyor.
Bizde de haftaiçi yardımcı gelir,evimizi temizler,o gün onun pişirdiğini yeriz,diğer günler kocam pişirir,kayınvalidem verir,bazen de dışarıda yeriz. Çok şükür karnımız da doyar,evimiz de olduğu kadar. Hergün banyoları yıkarız kocamla beraber o kadar.
Şu yalan dünyada kendi bedenimi de kocamın bedenini de hatta yardımcının bedenini de yoracak kadar vaktimiz olduğunu sanmıyorum.

bence zamanla işleriniz hafiflediğinde falan rayına oturtursunuz her şeyi. yeni hamilesiniz daha da zaten düzelir her şey zamanla :) Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :anneadayı::nazar:

Ya boşver ne şekilde mutluysaniz öyle devam edin :)
Herşeyin çözümü çaresi var, keyfinize bakın gezin tozun :) zaten bebek olduktan sonra bu saydiklarini mecburi yapacaksın mesela bebek emekleyecek aman yerler temiz olsun diyeceksin :) ya da ben ne yersem önemli değil ama bebeğim için vitaminli şeyler yapmalıyım diyeceksin:)

hamilelikten öncede böyleydim canım
ama şimdi şimdi kafama takıyorum
çalışan bayanlarız canim. herseye yetecegiz diye bir kaide yok. oldugu kadar esler de yardim ediyor bunu bu kadar stres yaomaya gerek yok. esler gibi disarda calisip hem de kusura bakmasinlar evi de tek.başıma sorumlulugunu yuklenemem. bir yerden destek vermeleri gerekiyor. sonucta biz de robot değiliz.

1. kolay ve basit şeyler yaparak zamanı kısa tuttuğunu ve geri kalan şeylere daha çok vakit ayırdığını düşün bence bilinç altındaki bu :)
2.Stresli geçmesinin sevebi evine gelenlere verdiğin önem ve kıymettendir, hazıra kaçıyor da olabilirsin eğer bunun lafını edecek olanlar zaten eglmesin evine ki kendiniz için yapmadığını yine zaten başkasına da yapma :)
3.Temizliğin özellikle aşırı titizliğin boşa geçen zaman olduğunu düşündüm hep çalışan bir bayansan ve gücün varsa temizlikçi alırsin ki alıyormuşsun da, bir başkası da nasiplensin ne mutlu sana :)
4.Eşitliği yakalayabilmenize ben senin adına çokkkk sevindim, niçin hazıra konan bir kocan olmadığı için mutluluk duymak yerine kendini kötü hissediyorsun
5. yukarıdaki maddeye ek olarak yazacağım birşey yok, çoğu bayanın arayıpta bulamadığı bir sistem oturtmuşsunuz lütfen mutlu olll :)
6.O da senin önceliğin olsun tatlım :))))))))))))
7.Tek yapabildiğim şey okumak demişsin ya :) BİPPPPP YANLIŞ TEŞHİS :KK66: SEN KARNINDAKİ DÜNYANIN FARKINDA MISIN :) ayrıca okumak, ikinci bir dünya değil mi. Sen iki dünyayı almışsın kollarının arasına, kadın olarak bir mucizesin lütfen bunu aklından çıkarma :)

Öpüyorum seni :KK66:

Herkesin kulvarı ev işleri değil, kimi kadınlar evi düzenleme-temizleme konusunda daha becerikli oluyor, eli yatkın oluyor, kimileri bir gün yapsa, diğer gün ipin ucu kaçıyor. Bazıları çocukluktan beri annesi yanında gözlemleyip, yaparak pratiklik kazanıyor, kimilerinin annesi ev işine yanaştırmadığından (Ya da çocuğun ilgisi olmadığından) sonradan sonraya öğreniyor ama pratikleşemiyor, sıkılıyor.

Kendinizi yetersiz ve beceriksiz görmeyerek başlayın, nitekim hamile ve çalışan bir kadınsınız. Her şeye yetememek için sebepleriniz var. Bunun haricinde pasta vb. tarifleri mutfak çekmecenizde bulundurun, hazır yufkadan onlarca çeşit ikramlık çıkarabilirsiniz ve pratiktir, misafir gelmeden bir gün önce, neleri hazırlayabileceğinizin listesini yaparsınız. Listeyi takip ederek yemek vb. hazırlamak daha kolaydır.

Aslında her yemek kolay, tabanında soğan domates var, gerisi çeşit. Arada kendinizi denemek için daha zorlu yemeklere girişin, kimse anasının karnında öğrenmiyor, yaparsınız, yaptıkça kendinize güveniniz gelir, otomatikleşir.
Ütü işini iyi paylaşmışsınız, herkes kendi ütüsünü yapsın işte bunda takılacak bir durum yok. Bizde mesela ütü işi komple benimkindedir, benden daha iyi bu konuda ve hızlı.
Gün aşırı kendinizi yormadan, evinizi üstünden süpürseniz, ya da en olmadı 3 günde bir, eviniz hep temiz kalır. Hafta sonları bir süpürür bir toz alırsınız, tuvalet banyoya ilaç dökersiniz düzenli, bitti gitti. Bu düzeni oturtursanız, temizlik işi büyümez.

Evinizde iş bölümü var ne güzel işte, tüm işi kadınlar yapmak zorunda değil ki. Bulaşık makinesine iki tabak dizmenin nesi kötü, diziversin eşiniz. Biz de böyleyiz, yarı yarıyayız ev içinde ve hatta eşim benden fazla yapar ev işini çoğu kez, benden daha da düzenlidir. Eh şikayeti de yok, yapıversin ne olacak?

Çok da kasmayın, çocuk olunca ilk aylar bi bocalama-alışma süreci yaşarsınız, sonra yeniden bir düzen oturur.

Gerçek söylüyorum,şu ev işi,yemek,temizlik,misafir ağırlanması vs. gibi işlere kafayı takan kadınlar bana çok ilginç gelmiştir.
Evi afedersiniz b.k götürmüyorsa,tuvaletler temizse,karnınızı fast food ile doyurmuyorsanız problem yok bana göre.
Kimbilir belki de evde yastığın üzerine yeni bir yastık koymadığım için bana gerçekten bu işler gereksiz yorucu geliyor.
Bizde de haftaiçi yardımcı gelir,evimizi temizler,o gün onun pişirdiğini yeriz,diğer günler kocam pişirir,kayınvalidem verir,bazen de dışarıda yeriz. Çok şükür karnımız da doyar,evimiz de olduğu kadar. Hergün banyoları yıkarız kocamla beraber o kadar.
Şu yalan dünyada kendi bedenimi de kocamın bedenini de hatta yardımcının bedenini de yoracak kadar vaktimiz olduğunu sanmıyorum.
Laleciğim bende çok takılan bir kadın değilim
Hatta arada bizim evi b.k götürdüğü de olur:KK70::KK70:
Ama banyo ve tuvalet temizliğine hassasımdır
Hamilelikten midir nedir bu aralar kafama hep bunu takıyorum
Hatta sürekli eşimin ağzını arama modundayım
Kendisi ailesinin evinde suyu bile ayağına getirilirmiş
Eşim kalkıp kendi almak istese bile aldırmazlar o derece erkeğe tapılan bir ailenin evladı
Dün artık ağız aramalarına dayanamadı eşim
ben her halimden memnunum, akşam evime geldiğimde mutluyum, karnım her şekilde doyuyor, ha evimizi arada temizlesek iyi olur ama onuda biz istemiyoruz :KK70:bide herşeyden önemlisi sen tanıdığım en güzel annesin daha bebeğimiz olmasa bile senin etrafımda ki bir çok kadından daha iyi bir anne olacağını biliyorum yaa bu bana yeter dedi:KK200:
o her halukarda beni mutlu ediyor ama ben sanki eşime çok yükleniyormuşum gibi hissediyorum:KK42:

Bende bazen böyleyim. Ayrıca eşimde senin eşinin tam tersidir. Ama bunu çok fazla takmıyorum. Yapabilirsem yaparım yoksa zorlamanın alemi yok yan gel yat :KK53:

Back
X