Evet bekarken yemek yapmazdim :26: Ornegin bugun barbunya yaptim cig kalmislar hep.. Cesit deniyorum ama olmayinca bir daha yapmiyorum olmuyor zaten diye.. Yahu bir bulgur pilavinin kivamini bile tutturamiyorum.. İsteksiz giriyorum mutfaga artik.. :26:
cnm herşeyın tarıfı var ınternette nıye olmuyor kı...mısal ben yenı evlendığımde bır tencere pilav dökmuştum mama gıbı olmuştudaşimdiyse herkes pilavımı çok beğenır.zamanla öğrendımn tutturmayı.pasta ,börek,tatlı vs tarıflerını ıse netten bakıp yapıyorum.
amma velakın bı turlu lezzetlı kurufasulye yapamıyorum bendeolmuyo...olmuyo...
bırde gecen gun çorbanın kıvamını tutturamayınca yetmedı mısafırde vardı eşime mesaj çektım sen çorba ısteme az geldı napayım dıyeeşimde bende içemedık...ay rezalettı
cnm herşeyın tarıfı var ınternette nıye olmuyor kı...mısal ben yenı evlendığımde bır tencere pilav dökmuştum mama gıbı olmuştudaşimdiyse herkes pilavımı çok beğenır.zamanla öğrendımn tutturmayı.pasta ,börek,tatlı vs tarıflerını ıse netten bakıp yapıyorum.
amma velakın bı turlu lezzetlı kurufasulye yapamıyorum bendeolmuyo...olmuyo...
bırde gecen gun çorbanın kıvamını tutturamayınca yetmedı mısafırde vardı eşime mesaj çektım sen çorba ısteme az geldı napayım dıyeeşimde bende içemedık...ay rezalettı
Canım
Ama bak sende söylüyorsun bekarken yemek yapmazdımYemek yapmak pratikle oluyor yaptıkça düzeliyor
Sen hiç merak etme birkaç yıl içinde süper bir aşçı olacaksınİsteksizlik falan olmasın
Ben ilk zamanlar çeşit yapardım ama herşey mükemmel olmazdıAma vazgeçmedim eşimde sağolsun destek oldu düzelttim Şimdi mükemmel bir aşçı mıyım Hayır daha çok deneyimler yaşamam gerekiyor
Çok tatlsınız yaaa
Hepiniz yaparsınız yapılmayacak birşey değil ...
Malzeme seçimi,sıralama ve süre bunlara dikkat edin.
Yemek yapmak korkulacak bir şey değil.
Şov yemeği yapmıyoruz zorlanacak bir şey değil.
Tarif aldığınız sitelere de dikkat edin özellikle bloglardan alın tarifleri kişisel bloglardan
Ablacim
Ama bir bucuk sene oldu bile bana cok uzun bir sure gibi geliyor..
İlk basta yaptigim yemeklerde hep annemin yemeklerinin tadini aradim..
Sanirim her yeni evlenende boyledir.. :26:
İsteksizligimi nasil yenneyim bilmiyorum..
Bir gun bir heyecanla mutfaga giriyorum 'bugun cok guzel bi yemek yapicam' diyerek..
Sonra dedigim gibi iste olmayincaaynen boyle oluyorum..
Vazgeçmeden devam edeceksin canım
Bugün yaptığın barbunya çiğ olduysa tekrar yaptığında biraz daha fazla haşlarsın olur biterBu şekilde tüm yemeklerini yaparsın Çiğ oluyorsa fazla pişirir suyu fazla eklersin Çok pişiyorsa suyu azaltırsın
ohooo,dur bakalım daha 40 fırın ekmek yemen gerekşaka bir yana da,evliliğin ilk yıllarında benzer problemleri yaşamayan yok neredeyse...ben tam 5 sene pilav pişiremedim kıvamında...şimdi kendimi aştım,baklava bile açtım geçen ay...yemeğin lezzetli olması için malzemeden kaçmamak gerek...gerçek şu ki yağlı ve salçalı yemekler güzel oluyor birde diyelim ki taze fasulye,lahana,ıspanak,vs,pişireceksen hiç su katmadan kendi suyu ile pişireceksin tatlım,kısık ateşte ağır ağır...sonra en az 3-4 saat dinlenecek yemek,öyle servis edilecek,yemek tadına varır böylece,zamanla elin alışır merak etme...
İnsaAllah ablacimKisik ateste pisiriyorum ama demek ki yeterince degil.. Kuru fasulyeyi mesela bir sefer bile yapmadim.. Barbunyadan zor mu piser acaba?
Pirasa yemegini yapabiliyorum cok basit cunku ama esim pirasa yemedigi icin bir bucuk sene icinde bie sefer yaptim daha da yapmadim yenmiyor diye :)
İyi yemek pişiremiyorsan boşver, kocana kıymetli olursun
Biz iyi pişiyoruz da kıymetimiz mi biliniyor?! Der annem hep :)
Gerçektir ama, eşi lezzetli yemek pişirmiyor diye kavga çıkaran erkek görmedim ben hiç :)
Konuya dönersek, ben 1 senedir mutfakta aktif olarak yemek yapıyorum. İlk zamanlar çok stres olurdum, elim ayagıma dolaşırdı. Yağını tuzunu tutturamazdım. Ama şimdi hiç korkum yok, mutfaga girer herşeyi yaparım. Tecrübe çok önemli. Ayrıca ben yemek forumlarını okuyorum, videolar izliyorum. Yemek konusu hobi oldu bende, vaktim olunca çok keyifle yemek pişiriyorum.
Yani demem o ki, başlarda bulgur pilavını bile tutturamaman çok normal. 1 bardak bulgura 2 bardak su koydum, sulu oldu diye not alırsan bi yere, ikinci bulgur pilavı yapışında daha az su koyarsın, en geç 3. bulgur pilavın kararında olur.
Ben eve çıkmadan önce anneme mutfakta yardım etmeye çalışırdım, ama bu ikimiz için de işkence olurdu. O herşeyi bildigimi varsayar herşeyime kızar, ben de vicdan azabı duyardım. O yuzden de çok yardım etmezdim anneme. Ama kendi evimde karışan yok, yemek kötü olmuş diye surat asan yok, hatalar yapa yapa dogrusunu buldum.
Kolaylıklar diliyorum !
Canım denemelisin denemeden daha güzelini yapamazsınAynı derecede pişiyor canım
Sen hiç korkma tüm yemekleri azar azar deneİlk yaptıkların çok iyi olmasa da 2-3-4 seferde daha güzel olacaktır Videolar izlemen daha iyi olabilir..Birde yemeği mutlaka kısık ateşte pişirmelisin ağır ağır pişmeli
MasAllah.. Baklava ve ben suan hayalini bile kuramiyorum
İspanga sadece pirincle yaptigim zaman su ekliyorum biraz.. Ama cok az cikiyor ya iki tabaklik yemek oluyor.. Normal mi bu? 1 kg ispanaktan yaparim genelde..
Dinlendirmiyorumda acikcasi.. En fazla yarim saatEsimin ise gitme yada gelme saatine gore yapiyorum ki bir daha isitmak zorunda kalmayim.. Ama genelde iki gunluk yemek yaparim..
Birde bir yemegin yanina ne yakisir onuda bilmiyorum..
İspanak + Makarna
Haricinde yemekleri genelde pirinc pilaviyla yapiyorum..
Sulu yemegin yanina ne gider ki pilavdan baska?..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?