Beceriksizligin bu kadari ?!

eFuLim

sürprizlerle dolu hayat...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
6.349
1.666
198
Bugün gercekten illallah dedim yahu :26:

Bir bucuk sene oldu evleneli ama hala mutfakla barisamadik.
Internette arastirsim videolara baktim.
Cevremdekilere de sordum tabii ki.
Ama yok olmuyor.

OooLmuuuYooor !

Her zaman ayni cesit yemek olmaz ki.
Ama yapabildiklerimi 10 parmagimla sayabilirim.
O kadar az yani.

Esimden Allah razi olsun gercekten.
Hep moral verir destek olur.
Beni kirmamak icin olmayan yemege bile oldu der.
Ama sonunda onu da uyardim.
Sence eksik olan ne oldugunu söyle ki ona göre bir dahakine dikkat edeyim dedim.
Zamanla alisirsin ögrenirsin diyor esim.
Pozitiv yanim o benim

Ama malesef ben artik hic ümitli degilim.
Neden olmuyor neden yapamiyorum yahu?
Burada görüyorum bin bir'i birakin yüz bin bir cesit yapan arkadaslar var.
En aglasindan hem de.
MasAllah subhanAllah size.

Artik mutfaga bile girmek istemiyorum..
Ama esimin de artik leziz yemekler yiyebilmesini istiyorum :26:

Bana bi fikir verin lütfen yaaa

İnternetten tarif okuyup yapamamanın sebebi temel bilgi eksikliğin bence. Beceriksizlik değil. Muhtemelen bekarken hiç yemek yapmadın. Dönüp dolaştırıp devamlı o yapabildiklerini yapma. Her gün bir şey dene, tekrar tekrar dene. Alışırsın bence. Ben ortaokul yıllarımdan beri yemek yapıyorum. Bi tarife baktım mı çok ayrıntı okumadan yaparım daha önce yapmadığım bişeyse. Zamanla gelişen bir şey bu. Aynı yemekten defalarca yapmadan olmuyo :)))

Evet bekarken yemek yapmazdim :26: Ornegin bugun barbunya yaptim cig kalmislar hep.. Cesit deniyorum ama olmayinca bir daha yapmiyorum olmuyor zaten diye.. Yahu bir bulgur pilavinin kivamini bile tutturamiyorum.. İsteksiz giriyorum mutfaga artik.. :26:

demek ki elinizden gelmiyo.
Neden evde yemekleri eşiniz hazırlamıyo ki? Diğer işleri siz yaparsınız,salata,bulaşık,temizlik falan...
Bende hiç güzel yemek yapamam,o yüzden yapmam-hayatımdaki insanlar kollarını sıvar girer mutfağa
bana normal geliyo...

ekleme: bu arada bazı şeyler olmayınca olmuyo
ben yemek kursuna gidiyorum aylardır,aktif olarak katılıyorum kurstaki yemeklere.Ama evde yapmaya gelince yine bocalıyorum...Bu beceriksizlikle gidersem ileride evliliğimde de sevgili usulü yapıp mutfağa girmemeyi düşünüyorum,kiiii yaptığım (yapamadığım) yemekleri zorla yemekten her kurs günü mide fesadı geçirme tehlikesi geçiren sevgilim de destekliyo bu düşüncemi
eğer çalışan bir bayansanız bu teklifi eşinize yapmanızı öneririm ^^
eğer çalışmayan bir bayansanız özel mesajla size yemek kursu için adres gönderebilirim,belki de beceriksiz-eli lezzetsiz olan benimdir:) Sizin sadece biraz yardıma ihtiyacınız vardır...

cnm herşeyın tarıfı var ınternette nıye olmuyor kı...mısal ben yenı evlendığımde bır tencere pilav dökmuştum mama gıbı olmuştuda şimdiyse herkes pilavımı çok beğenır.zamanla öğrendımn tutturmayı.pasta ,börek,tatlı vs tarıflerını ıse netten bakıp yapıyorum.
amma velakın bı turlu lezzetlı kurufasulye yapamıyorum bende olmuyo...olmuyo...
bırde gecen gun çorbanın kıvamını tutturamayınca yetmedı mısafırde vardı eşime mesaj çektım sen çorba ısteme az geldı napayım dıye eşimde bende içemedık...ay rezalettı

Canım
Ama bak sende söylüyorsun bekarken yemek yapmazdımYemek yapmak pratikle oluyor yaptıkça düzeliyor
Sen hiç merak etme birkaç yıl içinde süper bir aşçı olacaksınİsteksizlik falan olmasın
Ben ilk zamanlar çeşit yapardım ama herşey mükemmel olmazdıAma vazgeçmedim eşimde sağolsun destek oldu düzelttimŞimdi mükemmel bir aşçı mıyım Hayır daha çok deneyimler yaşamam gerekiyor

Son düzenleme:

Çok tatlsınız yaaa

Hepiniz yaparsınız yapılmayacak birşey değil ...
Malzeme seçimi,sıralama ve süre bunlara dikkat edin.
Yemek yapmak korkulacak bir şey değil.
Şov yemeği yapmıyoruz zorlanacak bir şey değil.
Tarif aldığınız sitelere de dikkat edin özellikle bloglardan alın tarifleri kişisel bloglardan

yengeccim ev hanimiyim ben.. esim de 3 vardiya calisiyor.. her konuda bir birimize destek oluyoruz.. ev islerinde cekinmez yani elinden geleni yapar.. cok yorgun olmadigi takdirde.. ama yemek konusunda elinden gelen menemendir fazlasini oda yapamaz.. ben kocaelide oturuyorum esime de diyorum bi kac gundur yemek kursuna gideyim diye

hadi ben ve esim bi sekilde idare ediyoruz simdilik.. ama ilerde anne olursam ben cocuklarimi nasil doyuracagim diye ciddi ciddi dusunuyorum :26:

Yapabildiklerimi sayayim

Mercimek corbasi
Pirinc pilavi
Patatesli sulu yemekler (kiymali tavuklu sebzeli)
Mantar yemegi
İspanak (ki bir kilo ispanaktan iki tabak cikiyo anlamiyorum)
Makarna (kiymali domatesli yada kasarli)
Taze Fasulye (onu bile her zaman tutturamiyorum cig kaliyor)
Bulgur pilavi (kivamini tutturamiyorum)

Haricinde denediklerim var..
Ama ya cig kaliyor..
Ya lapa gibi oluyor..
Ya da baharatini ayarlayamiyorum..

Ustelik yemek cesidi de aklima gelmiyor..
Kolay pratik ama lezzetli seyler yapabilmek istiyorum

Ah canim bi bilsem neden olmadigini..
Cok tatlisiniz ama
İlk ramazanimizda kv bizi doyurdu desem yalan olmaz..
İnternete bakiyorum tarifleri not ediyorum..
Aynen uyguluyorum ama yok..
Esim bugun 'yemeklere sevgini vermiyosun demek ki' dedi

Ablacim
Ama bir bucuk sene oldu bile bana cok uzun bir sure gibi geliyor..
İlk basta yaptigim yemeklerde hep annemin yemeklerinin tadini aradim..
Sanirim her yeni evlenende boyledir.. :26:

İsteksizligimi nasil yenneyim bilmiyorum..
Bir gun bir heyecanla mutfaga giriyorum 'bugun cok guzel bi yemek yapicam' diyerek..
Sonra dedigim gibi iste olmayinca aynen boyle oluyorum..

Aslinda gercekten oyle yemek bu yani her zaman yapilan hep gereken bir sey..
Ama ben gercekten zorlaniyorum :/
Bloglardan cok mesela uzman tv yada oktay usta ya bakiyorum..
Gorsel olarak gormem gerek mesela..
Video olmasi daha iyi benim icin..
Asama asama ney nasil yapilmali gordugum zaman daha iyi 'anliyorum'..

Bildiginiz ennn kolay yemegin yani bulgur pilavinin cesit cesit videolarini izledim nasil yapiliyor diye Ama hala kivamini tutturamiyorum :)

Vazgeçmeden devam edeceksin canım
Bugün yaptığın barbunya çiğ olduysa tekrar yaptığında biraz daha fazla haşlarsın olur biterBu şekilde tüm yemeklerini yaparsınÇiğ oluyorsa fazla pişirir suyu fazla eklersinÇok pişiyorsa suyu azaltırsın

ohooo,dur bakalım daha 40 fırın ekmek yemen gerekşaka bir yana da,evliliğin ilk yıllarında benzer problemleri yaşamayan yok neredeyse...ben tam 5 sene pilav pişiremedim kıvamında...şimdi kendimi aştım,baklava bile açtım geçen ay...yemeğin lezzetli olması için malzemeden kaçmamak gerek...gerçek şu ki yağlı ve salçalı yemekler güzel oluyorbirde diyelim ki taze fasulye,lahana,ıspanak,vs,pişireceksen hiç su katmadan kendi suyu ile pişireceksin tatlım,kısık ateşte ağır ağır...sonra en az 3-4 saat dinlenecek yemek,öyle servis edilecek,yemek tadına varır böylece,zamanla elin alışır merak etme...

İnsaAllah ablacim Kisik ateste pisiriyorum ama demek ki yeterince degil.. Kuru fasulyeyi mesela bir sefer bile yapmadim.. Barbunyadan zor mu piser acaba?

Pirasa yemegini yapabiliyorum cok basit cunku ama esim pirasa yemedigi icin bir bucuk sene icinde bie sefer yaptim daha da yapmadim yenmiyor diye :)

MasAllah.. Baklava ve ben suan hayalini bile kuramiyorum

İspanga sadece pirincle yaptigim zaman su ekliyorum biraz.. Ama cok az cikiyor ya iki tabaklik yemek oluyor.. Normal mi bu? 1 kg ispanaktan yaparim genelde..

Dinlendirmiyorumda acikcasi.. En fazla yarim saat Esimin ise gitme yada gelme saatine gore yapiyorum ki bir daha isitmak zorunda kalmayim.. Ama genelde iki gunluk yemek yaparim..

Birde bir yemegin yanina ne yakisir onuda bilmiyorum..

İspanak + Makarna
Haricinde yemekleri genelde pirinc pilaviyla yapiyorum..
Sulu yemegin yanina ne gider ki pilavdan baska?..

İyi yemek pişiremiyorsan boşver, kocana kıymetli olursun
Biz iyi pişiyoruz da kıymetimiz mi biliniyor?! Der annem hep :)

Gerçektir ama, eşi lezzetli yemek pişirmiyor diye kavga çıkaran erkek görmedim ben hiç :)

Konuya dönersek, ben 1 senedir mutfakta aktif olarak yemek yapıyorum. İlk zamanlar çok stres olurdum, elim ayagıma dolaşırdı. Yağını tuzunu tutturamazdım. Ama şimdi hiç korkum yok, mutfaga girer herşeyi yaparım. Tecrübe çok önemli. Ayrıca ben yemek forumlarını okuyorum, videolar izliyorum. Yemek konusu hobi oldu bende, vaktim olunca çok keyifle yemek pişiriyorum.
Yani demem o ki, başlarda bulgur pilavını bile tutturamaman çok normal. 1 bardak bulgura 2 bardak su koydum, sulu oldu diye not alırsan bi yere, ikinci bulgur pilavı yapışında daha az su koyarsın, en geç 3. bulgur pilavın kararında olur.

Ben eve çıkmadan önce anneme mutfakta yardım etmeye çalışırdım, ama bu ikimiz için de işkence olurdu. O herşeyi bildigimi varsayar herşeyime kızar, ben de vicdan azabı duyardım. O yuzden de çok yardım etmezdim anneme. Ama kendi evimde karışan yok, yemek kötü olmuş diye surat asan yok, hatalar yapa yapa dogrusunu buldum.
Kolaylıklar diliyorum !

Canım denemelisin denemeden daha güzelini yapamazsınAynı derecede pişiyor canım
Sen hiç korkma tüm yemekleri azar azar deneİlk yaptıkların çok iyi olmasa da 2-3-4 seferde daha güzel olacaktırVideolar izlemen daha iyi olabilir..Birde yemeği mutlaka kısık ateşte pişirmelisin ağır ağır pişmeli

Zahmet olmazsa takip ettigin forumlari yazarmisin banada? Rica etsem..

Ben evin en kucuk kiziydim.. Dolayisiyle biraz nazli yetistim diyebilirim.. Malesef mi desem bilemedim.. Ama annem hep 'kizim okuldan geldin yorulma' der genelde is yaptirmazdi bana.. Canim annem cok ozledim onu

Esler konusunda ben sansliyim dedigim gibi esim iyi niyetle yaklasiyor hep.. Ama heralde oda farkli seyler bekler benden.. Erkegin kalbine giden yol gercekten migdeden mi geciyor Oyleyse ben yandim :))

Bende suan ankaradan el/ev yapimi ince bulgur var. Bir bardak bulgura 2 bardak su coook geldi. 1 bardak su cig birakti. Eh 1,5 bardak denedim oda lapa gibi oldu

Tesekkur ederim

O zaman kendimi bi sekilde motive etmeliyim..
Yemek yapmayi bir gorev gibi degil de az once ki arkadasimizin yazdigi gibi bir hobi olarak gorsem belki sonuclarda degisir
Bende aynen sıkıntiyla giriyorum mutfaga cunku..

Bu arada ablacim tesekkur ederim ne zaman bir tarif sorsam hemen yardimima kosuyorsun cok sagol

bana da baklava açacaksın deselerdi inanmazdım,ama oluyor yaani tecrübe ediniyor insan
ıspanağı ben yarım kg dan pişiriyorum 2 tabak çıkıyor:44:
yani ne çıkartabilirsin ki?bir çorba olur,bir ana yemek,ya makarna/pilav/börek,yoğurt,etli yemekse salata​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…