Beceriksizligin bu kadari ?!

Canım ben de senin gibiydim, annemin evinde hiç bi şey yapmadım
ama kendi evime çıkınca yemek yapmayı hobi edindim

Bulgur pilavının niye olduguna anlam veremedim ?? Aslında en kolay yemektir, suyu az gelirse sonradan katabilirsin, çok gelse de kapagını açarsın suyu uçar gider :) Ben 1 e 2 oranında su koyuyorum bulgur pilavına, tam kararında oluyor. sana iki önerim var, bulgura 1 su bardagı su koy, ama pişirdikten sonra bir süre kapagı kapalı bi süre dinlendir pilavı o zaman istedigin gibi olur belki. İkinci öneri ise 2 bardak su koyunca içine patates dograyabilirsin.

Bu arada benim sevgili aşçı, benim işim daha zor :)

Bende bekarken hiç yemek yapmazdım.2 yıla yakındır evliyim sürekli yeni şeyler denemekten hoşlanırım bilmediğim bir yemek bile olsa.Mesela Türk yemeklerinin yanı sıra Çin yemekleri Hindistan yemekleri hepsini yapıyorum.Yani eşim Hint yemekleri istediği için onu mutlu etmek adına yapıyorum.Ama pratik yapmadan olmuyor ilkinde kötü olur ikincisinde yanlışını eksiklerini bulursun üçüncüsünde tutturursun.Herşeyi tarifi tarifine yapman gerekmiyor kendi damak tadını kat farklı baharatlar ilave et yada farklı sebzeler.Herkes annesinin karnında öğrenmiyor.Belki bir kaç yıl içerisinde herkesi taş çıkarırsınız.Yeterki kendinize güvenin, yemeği tutturamasanız bile yapmaktan vazgeçmeyin.

pilavını da tutturamıyormuşsun ya bir de şöyle dene istersen;pirinci/bulguru kavurduktan sonra suyunu ekliyorsun ya,normal ateşte lapa kıvamında olacak kadar suyunu çektir.sonra altını çok çok kıs,suyunu çekene kadar 5-6 dak da öyle tut,üzerini kağıt havluyla sar en az 45 dak.demlendir...bir de pilav pişirirken çok karıştırma...

Hiç kimse doğuştan ahcı değil canım hepimizin yeni evliyken aynı senin gibi olmuyor hissine kapılıp ümitsizlige kapılmış olduğu anlar vardır sakin bunu unutma
16 senem bitecek çok tutmayan pilavlar olmayan kekler taş gibi kurabiyeler kaç tencere yakmışlığım var hatırlamıyorum üzülme canım hepmiz yaptık asılda beceri senin ellerinde tıpkı yeni okumaya başlayan çoçuk gibi okutukca oturur kelimeler yerlerine beynine işler keramet bizde değil yaptıkca oturuyor belki 100 kere belki bin kere zamanla yaptıkca oturuyor yerine .Ağzınla söylüyorsun beceri,beceri sonradan insana nakş edilendir sen daha başlamadan beceriksizim diyorsun
Sana bir teklifim var yaptığın yemekleri sadece bir kareyle burda paylaş bakalım neyi olmamış bu yemeklerin ne dersin tatlım

1 kilodan o zaman 4 tabak cikmasi gerekmez mi :26: Allah bilir ispanakta neyi yalnis yapiyorum da farkinda degilim :))

Corbayi sık yapmiyorum acikcasi.. Ramazanda her gun oluyor ama normal gunlerde bir sulu yemek (sulu yemek ana yemek sanirim ) yanina da pilav yada makarna..

Ay benim herif Allahtan asci degil o zaman ne yapardim bilemiyorum :)

Ama kv'min lokantasi var oda gayet iyi yemek yapar Rakibim buyuk yani

Mesela bugunde bulgur yaptim bir bardak su koydum baktim cig biraz daha doktum bu sefer lapa gibi oldu.. Kapagini acmayi akil edemedim bak ogrenmis oldum bunuda

MasAllah canim cin ve hind mutfagi ne diyeyim bilemedim gercekten masAllah

Hem guven eksikligi hem olumsuz sonuclardam dolayi isteksizlik en buyuk problem suan bende..

Evet tabii ki annesinin karninsa ogrenmiyo herkes ama galiba bazilari (benim gibi) ogrenmekte azicik cok zorlaniyo :))

İnsaAllah bir kac yil icinde en azindan kendi ailemi guzelce doyurabilecek duruma gelirim

Yani gercekten cok moral kirici bir sey.. Yorumlarinizdan dolayi hepinize tesekkur ederim !..

Bir de güzel yemek yapmak için yemesini sevmek lazım sanırım. Ben yaparken kendimden geçiyorum yıllardır. Şunu da koyyim ay bunu da koyyim diye. Annem yemek yapmayı sevmezdi çok özensiz hazırlardı yemekleri ben de iştahlıyım o yüzden böyle oldum. ilkokulda arkadaşlarımla kek yapma çabalarımla başladı serüvenim. Lisedeyken 2 kilo kıymadan ağır misafirlere mangallık köfte yaptığımı biliyorum. Ve kıymasını da kimseye aldırtmazdım kendim seçerdim kasapta.

Zevk işte sevdiğim için güzel yaptım. Bence beceri değil bu kesinlikle. Deneye deneye olucak. O yüzden kötü yaptığın yemekleri tekrar tekrar yap. Olmadı diyip bırakmak en büyük hatan zaten. İlk yemek olmaz. Dibi tuttuysa daha az pişir lapa olduysa daha az su koy.

Mesela bi defter al. Yemek yaparken adımlarını yaz o deftere. Bundan bu kadar koydum şundan şu kadar. Bu kadar dk pişirdim. En son yedikten sonra sonucu yaz. Lapa olmuştu bi dahakine daha az su dene gibi. Ve o kötü yaptığın yemeği ertesi gün tekrar yap taze bilgilerinle. Madem ev hanımısın da işin kolaymış. İnternetteki tariflerle başla kendi tariflerini yarat bu şekilde. Zor yemek görünce ben onu yapamam diye de vazgeçme. Öyle bi yaparsın ki sen de şaşarsın :)

Hmm ben her ikisinide suyu fokurdayana kadar yuksek ateste birakiyorum sonra tuzunu ekleyip kisiyorum altini en kucuk yerde pisiriyorum.. Pirinc pilavini hic karistirmiyorum onda belli bi olcu tutturdum mesela.. Ama bulgurda iki sefer acip karistirdigim oluyor goruntusunden anliyorum olmadi diye 'bi kariatirayim' diyorum sonra

Evet canım görev değil hobi olarak yapacaksın..Ben öyle yapıyorum
Canım benim her zaman ne istersen sorabilirsin yardımcı olursam mutlu olurum

Cok tesekkur ederim :)
Aslinda cok haklisin kendimde bi yerde diyorum yapa yapa ogrenirim diye..
Ama bir iki kere olmadimi pes ediyorum iste :26:
Evet olabilir :) deneyimli oldugunuz icin belki hatalarimi daha kolay ogrenirim bu sekilde..
Yarim mantar yemegi yapicam (yine..)
Onda bi ayar tutturdum gidiyorum..
Farkli bir yemek deneyince paylasicam insaAllah..

Hiç merak etme canım öğreneceksin buna inan bekliyoruz

Son düzenleme:

Sanirim ben suan annenin durumundayim :))
Guzel seyler yapmak istiyorum ama o ozen yok icimde..
Ama su cok dogru gercekten..
Yemek yemeyi de sevmek lazim..
Ben abur cuburlarla malesef karnimi cok doyurdum..
Esim olmasa belki yemek bile yapma geregi duymam..
Halbu ki once kendim icin severek hem yemeliyim hem yapmaliyim
Soylediklerini deniycem..
Tek tek not alarak umarim yol kat edebilirim :)

Hiç merak etme canım öğreneceksin buna inan bekliyoruz

Ah insaAllah insaAllah

İlk evlendigim zamanlar borek corek kekler tatlilara merakim vardi..
Deniyordum ama bir seferde kaldi iste hep..

Mesela (ismini yazmakta zorlandigim ) profiterol'u denedim ama top gibi sismemistiler birde icinde ki sos olmamisti..

Bakalim belki burasi biraz sebeb olur kendimi gelistirebilmem ve 'beceriksizligimi' beceriye cevirebilmem icin

Canım profiterol yaptığın zaman fırının kapağını hiç açmıyacaksın eğer kapağı açtıysan sönmüş içi boş olmamıştır

Canım profiterol denemiş işte ama nevoşun dediği gibi olmuş fırının soğuyana kadar kabak açılmaz
Hem sana bir şey diyeyim bende ilk yaptığımda senin gibi olmamıştı

Son düzenleme:
Canım profiterol yaptığın zaman fırının kapağını hiç açmıyacaksın eğer kapağı açtıysan sönmüş içi boş olmamıştır

Canım profitol denememiş işte ama nevoşun dediği gibi olmuş fırının soğuyana kadar kabak açılmaz
Hem sana bir şey diyeyim bende ilk yaptığımda senin gibi olmamıştı

Bakin canlar onuda bilmiyordum tariftede yazildigini hatirlamiyorum

Buzdolabinda biraz bekletmistim yine tabagin yarisini yemistim ama ne kadar canim cektiyse artik

Esim hafif ve soguk tatlilari yazin cok sever.. Hic bisey yapamadigim da pudingli biskuvili 'tatli' yapiyordum.

Ama pudingide bazen yeterince kati olmuyordu.. Yakacagim korkusundan hemen aliyordum atesten..

Ama oktay usta nasil diyordu 'ceylan gozler cikana kadar' :))

Tekrar denemelisin canımEbet bir gün tutturacaksın

Tekrar denemelisin canımEbet bir gün tutturacaksın

İnsaAllah ablacim

Kendime gercekten bir yemek kitabi yapmam lazim..

Zor yemeklerde gozum yok kolay ve pratik olsun yeter :) Zaten onlari yapabilen zamanla sizler gibi deneyimleriyle zor olanlarida yapar..

Hayalimde onumuzde ki ramazanda lezzetli yemeklerle bir iftar yemegi yapabilmek var Bakalim o zaman gelince hayalim gerceklesecek mi :))

İnşaallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…