• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bedavaya iş öğrenmek için çalışmak ?

Ailen biraz daha destek olamıyor mu? Olabileceklerse işten çıkmasan daha iyi olur aslında, para almasan da... Bir yandan da freelance takıl. Bi kaç müşteri bulmak için ugraşabilirsin. Bulursan çıkarsın işten. Sonuçta bilgisayar işi özellikle iş yaparken ögrenilecek bir şey. Ne de olsa her gün yeni bir şey çıkıyor...

Bende unıversıte öğrencısıyım. Part tıme olarak calısıyorum maas yok benımde sadece sıgorta ve yemek var. Ikı uc ay geçsin bende maas talep edıcem en azından yol parası. Is ogrenme mevzusunda cok memnunum cıkmayı dusunmuyorum ne yapıcam bılemedım hakkımızda hayırlısı canım
Bende onlarda yok yol parasina raziyim sigorta hayal yani :D amin insallah hayirlisi olur hakkimizda.

Ailen biraz daha destek olamıyor mu? Olabileceklerse işten çıkmasan daha iyi olur aslında, para almasan da... Bir yandan da freelance takıl. Bi kaç müşteri bulmak için ugraşabilirsin. Bulursan çıkarsın işten. Sonuçta bilgisayar işi özellikle iş yaparken ögrenilecek bir şey. Ne de olsa her gün yeni bir şey çıkıyor...
Ailemden para almak istemiyorum. Ben bi başkasına bağlı olmaktan rahatsız oluyorum. Kendi param olmalı emegimin karşılığı olmali. Birde onlara minnet duymak istemiyorum biraz sorunluyuz da :/

Hobi olarak basladigim ve su an azda olsa para kazandigim bi hesabim var. Ahsap boyama yapip satiyorum ama nadir siparis geliyor ve kurtarmiyor.

Baska yerler de bakicam ama bulana kadar burada devam sanirim. Birde en azindan bi ay daha kalip sitenin gidisatina gore hareket edeyim diyorum?

bence yol ve yemek parası bile vermiyorsa seni salak gibi kullanıyorlar resmen . tamam para kazanana kadar vermek zorunda değil ama sen sonuçta boş oturmuyosun o işi geliştiriyosun sen olmadan da internet sitesi kendi kendine gelişmeyecek. ordan hemen çıkma ama yeni iş bak bulunca da çık. stajyer çalışanların bile yemeği ve yolu veriliyor bu kadr da değil yani

Üniversite de öğrenciyken yarı zamanlı çalışıyordum 150 tl maas+yol parasına .. Benim gibi çalışan arkadaşlarım vardı kimi 10 katını kazanıyordu kimi hiç para alamıyordu; sonraki isim 400 tl kadar di.. zamanin parasıyla belki hiç bi anlamı yoktu da yine ihtiyaçlarımi gideriyodu.. piyasayı araştırın tabi ama benzer sorunlarınız devam edecek elbet. Patron la görüşün mutlaka en azından asgari giderlerinizi karşılayacak ödeme yapsın.. Başka bir iş yerinde calismaya basladiginizda o işi tek başınıza yürütebilirmişin , ¿ evet ise,yeni bir işe başla derim.. Bütün yeni mezunların kaderi bu galiba..

bence yol ve yemek parası bile vermiyorsa seni salak gibi kullanıyorlar resmen . tamam para kazanana kadar vermek zorunda değil ama sen sonuçta boş oturmuyosun o işi geliştiriyosun sen olmadan da internet sitesi kendi kendine gelişmeyecek. ordan hemen çıkma ama yeni iş bak bulunca da çık. stajyer çalışanların bile yemeği ve yolu veriliyor bu kadr da değil yani
Yeni is bulmadan cikmayi düşünmüyorum bende. Ama gerçekten para vermezse bedavaya daha ne kadar gider gelirim bilemiyorum :/
Üniversite de öğrenciyken yarı zamanlı çalışıyordum 150 tl maas+yol parasına .. Benim gibi çalışan arkadaşlarım vardı kimi 10 katını kazanıyordu kimi hiç para alamıyordu; sonraki isim 400 tl kadar di.. zamanin parasıyla belki hiç bi anlamı yoktu da yine ihtiyaçlarımi gideriyodu.. piyasayı araştırın tabi ama benzer sorunlarınız devam edecek elbet. Patron la görüşün mutlaka en azından asgari giderlerinizi karşılayacak ödeme yapsın.. Başka bir iş yerinde calismaya basladiginizda o işi tek başınıza yürütebilirmişin , ¿ evet ise,yeni bir işe başla derim.. Bütün yeni mezunların kaderi bu galiba..
Cok para vermesinde degilim bende sizin verdiginiz ornekler gibi. Harcligim ciksin yol param yemek param ciksin yeter. Boyle motivasyonum cok düştü :/

Biraz daha ilerlemem gerek o zamana kadar buradayim. Sunu sunu yaptim diyebilmeliyim diye düşünüyorum baska gorusmelere gittigimde.

Geranio, öyle veya böyle o iş için bir emek harcıyorsun, sana muhakkak bir harçlık vermek durumundalar. Eğer bunu yapmıyorlarsa amaç seni kullanmaktır.Bu durum zaten yasal değil. İşi heryerde öğrenirsin hiç merak etme, bence sen maaş alabileceğin bir iş için araştırmalara başla.

kuzum böyle ucuzcu düşünen asalak tayfasını okulunu bitirip iş hayatın atılınca daha çok göreceksin .. maalesef bütüp meslek grupları genel olarak aynı zihniyetteler...sana bırak öğrenci olmanı insan olarak emeğe saygı duyup vermesi gerek o parayı... ama mantık iş öğretiyorum işi öğrenince kazansın ... şunu diyebilirim patronu sıkıştır sürekli konuyu gündeme getir

Geranio, öyle veya böyle o iş için bir emek harcıyorsun, sana muhakkak bir harçlık vermek durumundalar. Eğer bunu yapmıyorlarsa amaç seni kullanmaktır.Bu durum zaten yasal değil. İşi heryerde öğrenirsin hiç merak etme, bence sen maaş alabileceğin bir iş için araştırmalara başla.
:( haklısınız başka yerler araştırmaya baslayacagim.
kuzum böyle ucuzcu düşünen asalak tayfasını okulunu bitirip iş hayatın atılınca daha çok göreceksin .. maalesef bütüp meslek grupları genel olarak aynı zihniyetteler...sana bırak öğrenci olmanı insan olarak emeğe saygı duyup vermesi gerek o parayı... ama mantık iş öğretiyorum işi öğrenince kazansın ... şunu diyebilirim patronu sıkıştır sürekli konuyu gündeme getir

Aklin yolu bir herkesten ayni tepkiyi aldım. Vermeleri gerekirdi evet halbuki ne iyi niyetli birine benziyordu cok şaşırdım.
Bir ay sonra tekrar gündeme getireyim diyorum hem is daha bi oturmus olur. Bu seferde ayni cevabi alırsam ayrilirim.

Ailemden para almak istemiyorum. Ben bi başkasına bağlı olmaktan rahatsız oluyorum. Kendi param olmalı emegimin karşılığı olmali. Birde onlara minnet duymak istemiyorum biraz sorunluyuz da :/

Hobi olarak basladigim ve su an azda olsa para kazandigim bi hesabim var. Ahsap boyama yapip satiyorum ama nadir siparis geliyor ve kurtarmiyor.

Baska yerler de bakicam ama bulana kadar burada devam sanirim. Birde en azindan bi ay daha kalip sitenin gidisatina gore hareket edeyim diyorum?

Çogu insan yardım alır bir şekilde. Yardım istemem diye gurur yapmaya gerek yok, sonuçta ailen. Ekstradan biraz daha destek olacaklar hepsi bu... Zamanı gelince de sen ''birilerine yardım eden'' olacaksın sonuçta. Hem şu an lazım sana.

Hani ailenin maddi durumu kısıtlı olsa anlarım da... Ama bu yaptıgın gereksiz bir gurur. Gereksiz sıkıntı. Tabi benim kendi düşüncem. Yani... yine de sen bilirsin tabi.

Merhaba herkese,

Kolay kolay konu açan biri değilim. Ancak gerçekten çok kararsızım ve fikirlerinize ihtiyacım var. Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve mühendislik okuyorum. 2015 2016 Güz döneminde mezun oluyorum çok şükür.

Ilk başta şu bilgiyi vereyim. Okulu 1 sene uzattım çeşitli nedenlerden dolayı. Bu seneye kadar kykdan kredi alıyordum ve bununla geçimimi sağlıyordum. Bu sene seneler sonra ailemden para almaya başladım. Sadece yol parası oda. Harçlığımı kendim çıkarmaya çalışıyorum ancak mesleğimle ilgili iş bulamadım ta ki bu çalıştığım yere başlayana kadar.

Şimdi konuya giriyorum Bir aydır part time bi firmada çalışıyorum. Stajyer olarak girdim. Bilişim alanında işi de burada öğreniyorum denebilir. Maaş almıyorum işi yeni öğrendiğim için vermelerini de beklemiyordum ancak harçlığımı çıkarmam gerekiyor ve onu karşılayacaklarını düşündüm. Firma adına bi site üzerinde çalışıyorum ve yakında sitenin tüm sorumluluğunu ben alıcam.

Pazartesi patronumla konuştum ve harçlığımı çıkarmam gerektiğini söyledim. Kendiside bana site üzerinden ne zaman para kazanmaya başlarsa o zaman para verebileceğini söyledi. O zamana kadar hiç bişey yok yani. Site bir e-ticaret sitesi ve kazandirmasi aylar sürebilir ve tam oturana kadar mezun olurum zaten.

Peki teşekkürler diyip ayrıldım yanından ama o günden beri çok canım sıkkın çünkü bir şekilde harçlığımı çıkarmam lazım. Burada çok şey ogrenebilecegimi biliyorum ama aynı zamanda nasıl para kazanacağımı bilmiyorum.

Nasil bir yol izlemeliyim sizce? Çıksam alanımla ilgili iş bulamama ihtimalim var kısıtlı zamanımdan dolayı. Çıkmasam beş kurussuz gidip gelmeye devam edicem ki bu çok koyuyor bana.
mezun olduktan sonra size iş garantisi veriyorlarmı vermiyorlarsa hiç durmayın bence.

Çogu insan yardım alır bir şekilde. Yardım istemem diye gurur yapmaya gerek yok, sonuçta ailen. Ekstradan biraz daha destek olacaklar hepsi bu... Zamanı gelince de sen ''birilerine yardım eden'' olacaksın sonuçta. Hem şu an lazım sana.

Hani ailenin maddi durumu kısıtlı olsa anlarım da... Ama bu yaptıgın gereksiz bir gurur. Gereksiz sıkıntı. Tabi benim kendi düşüncem. Yani... yine de sen bilirsin tabi.
Hayır gereksiz gurur değil benimkisi. Konu hakkında olmadığı için detay vermedim sadece.

Tabiki yardım alacağım onlardan ki dediğim gibi su an yol paramı ailemden alıyorum. Ancak 2 kardeşim var okuyan ve maddi durumumuz anca bu kadarını karşiliyor. Birde başıma kakma olayı var az çok ama bunlar baska bi BDV konusu :)

Diyeceğim o ki daha fazla ailemden alamam mecbur kalmadikca. Almam gerektiğinde tabi ki istiyorum ne kadar ellerinden gelirse yapmaya çalışıyorlar. Ama insanin kendi parasini kazanmasi gibi olmuyor.

mezun olduktan sonra size iş garantisi veriyorlarmı vermiyorlarsa hiç durmayın bence.
Hayir is garantisi yok. Hatta küçük bi firma olduğu icin benim beklentimi karsilayacagini düşünmedigimden ben kalmam sanırım.

Cok fazla kalacagimi sanmiyorum zaten. Yeni bi yer bulana kadar max bi ay daha gider gelirim gibi geliyo oda isi daha iyi oturtmak icin.

Konuşmayı yaptığımız günden beri hiç gitmedim. Hevesim kaçtı, tüm öğrenme isteğim gitti. Hem haksızlığa uğramış hissediyorum hem keşke konuşmasaydım da devam etseydim diyorum. Attığım maile dönüş yapılmadı aynı zamanda benim yaptığım işe şu an bir başkasının devam ettiğini görüyorum.

İş dünyası için fazla duygusal davranıyorum sanırım :/ Yeni yerler aramaya başladım bi iki yere başvuru da yaptım. Hayırlısı olur umarım.

Yeni güncellemeyi yapayım. İş çok yavaş ilerliyor orada. Bana hiç bi katkısı olmamaya başladı. Bu yüzden bırakacağım. Gözümden rahatsızdım gidemedim mail atıp gelmeyeceğimi bildiricem yarına.

Şimdi kendime yeni bir iş ve staj ayarlamam gerek :(

Gelmeyeceğimi söyleyen bir mail attım ve maillerime haftalarca cevap vermeyen adam 15 dk içinde aradı beni. İş yerinde bazı değişikliklere gidilmiş ve benim yaptığım işin tüm sorumlulugu yakın bir arkadaşıma verilmiş. Sende devam et dedi arkadaşımla çalışıcam bir süre.

Zorunlu stajımı da buraya yazdırıp ondan kurtulucam. Sonrası Allah kerim.

Back
X