Beddua etmek kötü bir şey mi?

Bende ettim beddua resmen arşa çıktı.Dünya turu yapıyof.Eski eşime ve ailesine çok ediorum.Sonra pişman oluorum.Allah bi yerde intikamımızı alıo.O zaman o kişiler aklımızda bile olmuo.Bi arkadaşım var kesinlikle etme dio.Ses dalgası gibi dönüp seni bulur dio.Nerde bi çocuk görsem elele bir çift görsem gözlerim doluo.Benim ne günahım vardı diorum.Allaha havale etmek en iyisi ama insanında cigerlerı yanıo.Ah bılmıorum hocalar canınız çok yanınca edebilirsiniz dio ama bilmiorum.Ama etmeyelim .Çok zor bende ediorum ama

Ben bedduanin bana dönmesinden cok ettigim kisiye tutmasindan korkarim. Buna sahit olmak istemem. Bana ne kadar kotuluk yapilirsa yapsin en buyuk adalet sahibi Allah o sorsun hesabını. Beddua etmem bu yuzden. Allah'a havale etmek en güzeli. Bana cok cirkin geliyor beddua etmek, cogunlukla da egitimsiz, cahil insanlar beddua ediyor farkindaysaniz.
Hic haksızlığa uğradınız mı ya da gerçekten bir kötülüğe karşı elinizden hiçbir şey gelmediği durum oldu mu? Böyle zamanlarda insan ediyor ya.

Sözün bittiği yer resmen, gülcem gülemedim resmen sinirim bozuldu.
Vallahi dogru diyorum yazmak icin yazmadim.bide insanda az utanma olur beddua ettim hepsi iyi durumda hala milleti stalkliyorum salak daha ettin ettin bari geri cekil gorme aglama.onlari hergun stalkliyorum bide kendime beddua ediyorum neden bunlara ah ettm ters tepti diye

Merhaba arkadaşlar demek istediğim çok canınızın yandığı bir anda o hislerle beddua etmek gerçekten çok kötü bir şey mi? Belki etmemek en iyisi evet ama bazen engel olamıyor kendine. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Derlerki haksizsa sonucta insaniz bilemiyoruz kimsenin kalbini niyetini kendi kendimize yanlis anlama algilamada olabiliyor agizdan ciktiginda godecegi hakli yeri yoksa semada dolasir dolasir donup sahibini veya sahibinin en sevdigi duskun oldugunu bulurmus etmeyin Allahim sen bilirsin deyip gecin o bilir diye
İnsaniz cok zor ama ya sabir deyip artik dili isirip disi sikip yaradana havale etmek gerekiyor

Hic haksızlığa uğradınız mı ya da gerçekten bir kötülüğe karşı elinizden hiçbir şey gelmediği durum oldu mu? Böyle zamanlarda insan ediyor ya.

Cok ciddi haksizliklara ugradim. Kucuk yastan itibaren hemde ama gerçekten her aklima geldigimde Allah'im sana havale ediyorum diyorum. Cok cok canimi acitan birkac kisiye hakkımı helal etmedim o kadar.
Inanin bu sizi daha cok rahatlatir.

YouTube'da Atakan'ın bir videosu var. Diyalog şöyle:
-Yetim, p.ç!
+Sakat kal inş
-Aa sakat kaldim
Konuyu gördüğümden beri o video geliyor aklıma:) Biz küçükken öyle filmler vardı hep Tv'de. İyi adam kötü adama beddua ediyordu. Sonra kötü adam belasını buluyordu falan.

beddua arşa çıkar söyleyene mutlak geri dönermiş.. beddua etmek yerine Allaha havale etmek en güzeli.. O intikamınızı en güzel şekilde alır..

Yooo, gayet güzel bir şey. Ama işe yaramıyor, yani sadece rahatlamak için iyi bir yol.:KK45:

Ben bu soruyu Diyanet İsleri Başkanlığına sormuştum cevabı size kopyalayayım ama beddua yerine Rabbim senin huzurunda falanca kişiden davaciyim deyin. "Bir kimsenin başına kötü şeylerin gelmesi için yapılan duaya beddua denilmektedir. Müslümanların olur olmaz sebeplerle birbirleri aleyhine beddua etmeleri İslam ahlakıyla bağdaşmaz. Hz. Peygamber, genellikle İslam'a düşmanlık gösterenlere beddua etmemiş, onların hidayeti için dua etmiştir (Buhari, Deavat, 59). Bununla birlikte zulme uğrayan kimsenin zalimler hakkında beddua etmesinin caiz olduğunu gösteren ayet (Nisa, 4/148) ve hadisler de vardır."

Kimse kimsenin kötü duası ile yerlebir olmaz.
Yani ben beddua ettimde , şu kişi mahvoldu demek saçmalık.
İlla bişey denilecekse onun adı ilahi adalet olmalı.

Öfke gibi şeylerle kendimi yoramam, ama benim de kara listem var.
Şimdilik 5 kişi. Haberlerde intihar ettiklerini görsem keyfim yerine gelir .
Onlara da beddua etmedim ama hakkimi haram ettim (çok inanmam aslında ama böylesi benim için daha iyi. Bir gün hesabı görülür elbet diyorum ve beynimi onları düşünerek uzmuyorum)
Bilmiyorum hayatlari nasıldır, sevmediğim tiksindiğim insanlar olunca onları stalklamak bir yana telefonumu hesaplarımi değiştirip yedi ceddini engelliyorum.
Yine de içimde bir umut var üçüncü sayfalarda görürüm belki birini^^
Bence sen de hiç beddua Edip kötü enerjileri üstüne çekme. Hakkimi helal etmiyorum de.gec
Hayatımdan çıkarmanın şu an mümkün olmadığı bir kişi maalesef

Can yakanın canı yanar, bedduaya gerek yok Üstelik sizin de hata payınız varsa büyük risk. Bir de iyilik ve kötülük diğer insanları da etkiler. Beddua ettiğiniz kişinin kötülüğü size hatta tüm dünyaya bir şekilde etki edebilir. İyilik dilediğiniz insanın iyi olması da tüm dünyayı etkiler. Allah doğru yola getirsin diyebilirsiniz. Doğru yolda olan insandan kimseye zarar gelmez

Can yakanın canı yanar, bedduaya gerek yok Üstelik sizin de hata payınız varsa büyük risk. Bir de iyilik ve kötülük diğer insanları da etkiler. Beddua ettiğiniz kişinin kötülüğü size hatta tüm dünyaya bir şekilde etki edebilir. İyilik dilediğiniz insanın iyi olması da tüm dünyayı etkiler. Allah doğru yola getirsin diyebilirsiniz. Doğru yolda olan insandan kimseye zarar gelmez
Allah'a havale etmek daha iyi bir seçenek sanırım

Kiz anam insalalh evde kalirsin dedigim benden once evlendi.insallah yuvan yikilir dedim ilk benimki yikildi. Benden iyisini bulamassin dedim gul gibi hatun bulmus yetmemis reklamlarda iynatacak kadar guzel coxugu olmuss
Vermem gereken ve veremediğim kilolarım var, yardımcı olur musunuz lütfen
:dua:

Back
X