- 18 Kasım 2014
- 2.238
- 5.903
- 168
Siz benim değer yargılarımı eleştirip değiştiremeyeceğinize göre bende aynı şeyleri yapamam.
Siz sayfalar dolusu yazı yazıp aksini iddia etseniz dahi benim ve benim gibi düşünenlerin görüşleri değişmeyecektir.
Ayrıca vatan millet edebiyatı derken?
Kimse bu kadar kutsal sayılacak değerleri Edebiyat diye niteleyemez!
Siz o edebiyat diyip gereksizleştirdiğiniz vatanda rahatça yaşıyorsanız bu zamanında Vatan Millet uğruna küçük yaşta toprağa düşen Mehmetcikler sayesindedir.
Yani sizin deyiminizle Vatan Millet Sakarya Edebiyatı öyle kolay geçilmiyor Hanımefendi.
Ayrıca sizin gelişen dünya anlayışınızda vatan millet kavramları bulunmuyor mu?
Şuan Dünyanın en gelişmiş toplumlarına bakıyorum Amerika, İngiltere , Rusya vs son derece güçlü ordu ve son model silah donanmasına sahipler. Savunma sanayisi konusunda son derece gelişmiş ve hala kendilerini geliştirmekte olan ülkelerdir.
Yani sizin Gelişen Dünya anlayışınız hayalinizdeki Yeşil, Sulh dolu bir dünya değil.
Türk toplumu yüzyıllardır dünya devlletleri tarafından nefret edilen bir ırktır, yani diğer devletlere göre askeri anlamda dahada güçlü olmamız gerek.
Düşüncenize katılmamakla birlikte saygı duyuyorum ..
Bu söylediklerinize katılıyorum ve bu seviyeyi yakalamak için daha üretken, ar-ge yatırımları olan, teknolojik anlamda ilerleyen bir toplum olmalıyız bunlar 5/12 ay askere gitmekle alakalı şeyler değil ki? Bahsettiğiniz ülkelerde profesyonel ordu var ve bence bizde de olmalı. 1 ay temel eğitim alan adam mı yoksa bu işi profesyonel anlamda yapan insanlar mı daha vasıflıdır sizce?
Vatan millet edebiyatını bir geçsek deme sebebim bunların önemsiz kavramlar olduğunu düşünmem değil zorunlu askerlik süreciyle alakasız bulmamdandır. Günümüz şartlarında askerlik yapmak zaman kaybıdır, askere gitmeden de vatanını milletini sevebilir insanlar.
Çanakkale Savaşında 13 yaşında savaşa katılan Mehmetlerde askeri birer deha değillerdi Sevgili Duka.
Hiç biri profesyonel değillerdi ama kalplerinde ki vatan aşkı ile yüzlerce profesyonel ordudan oluşan bir ülkenin topraklamıza girmelerine izin vermeden püskürttüler.
Her genç 5 ayda olsa 12 ayda olsa askeri eğitim almalı, o havayı solumalı.
Çanakkale Savaşı seviyesinde değiliz anlatamadığım nokta bu yıl olarak 100 ama teknoloji olarak 1000 yıl ilerisindeyiz o dönemin. Yani biz değiliz ama dünya böyle. Artık sadece vatan aşkıyla savaşamazsınız bu yeterli olmaz binlerce km öteden bulunduğunuz enlemi boylamı en ince detayına kadar tespit edip tek bir füzeyle patlatırlar sizi içinizde vatan aşkıyla ne olduğunu anlayamadan ölürsünüz.
Ayrıca Çanakkale ya da Kurtuluş Savaşı'nda sadece erkekler değil kadınlar da katıldı savaşa madem o şartlarla eş tutuyorsunuz günümüzü buyrun kadınlar olarak biz de gidelim askere, o havayı soluyalım 12 ay?
subay karılarının pazar alışverişinde poşetlerini taşırlar falan...
.
ilk defa böyle bir şey duyuyorum,merve arkadaşın neden bu şekilde yazdığını anlamaya kafa yormayacağım değmez çünki..Seni bir asker eşi olarak kınıyorum.
Yazıklar olsun diyorum,haddini aşma sakın..
ilk defa böyle bir şey duyuyorum,merve arkadaşın neden bu şekilde yazdığını anlamaya kafa yormayacağım değmez çünki..
yok böyle bir şey,be Abd deki gibi ücretli ordusu olmasından tarafaydım ülkenin böylelikle işsiz insanlar orduya hizmet ederdi..ama mecbur bırakmak yerine ücretlendirmek istemezler herhalde:)Terbiyesizlik resmen,bu yaşıma kadar bir gün olsun torbamı taşıtmadım,böyle birşey olamaz..
yok böyle bir şey,be Abd deki gibi ücretli ordusu olmasından tarafaydım ülkenin böylelikle işsiz insanlar orduya hizmet ederdi..ama mecbur bırakmak yerine ücretlendirmek istemezler herhalde:)
Terbiyesizlik resmen,bu yaşıma kadar bir gün olsun torbamı taşıtmadım,böyle birşey olamaz..
Seni bir asker eşi olarak kınıyorum.
Yazıklar olsun diyorum,haddini aşma sakın..
Terbiyesizlik resmen,bu yaşıma kadar bir gün olsun torbamı taşıtmadım,böyle birşey olamaz..
Torba taşıtmayı bilemem ama yılbaşı gecesi askere çocuklarını baktıran var ya da askeri arabayla çocuğunu ve kendisini gideceği yere bıraktıran, eri hususi şoförü gibi kullanan. Siz yapmıyorsunuzdur ama askeriyede bunlar olmuyor kesinlikle diyemezsiniz erleri özel işleri için kullanıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?