- 18 Kasım 2014
- 2.238
- 5.903
- 168
Türk Ordusunu zayıflatma çabaları ..
Yazık gerçekten.
Devletin parası bitti sanırım, anca bu kadar sömürebildiler ek çalıp çırpma kaynağı arıyorlar, bulmuşlarda tebrikler.
Valla askere gitmeye kıçı yemeyen boşuna ben delikanlıyım diye ortalıkta dolanmasın, bu kadarda ağır ve net konuşurum.
2 yıl önce 30 bin verip bedelli yapanlar ne üzülmüştür şimdi
2 yıl önce 30 bin verip bedelli yapanlar ne üzülmüştür şimdi
Askerlikle delikanlılığın ne ilgisi var? İşini gücünü bırakıp askere gidip 5 aylık eğitimle Türk Ordusu'nu güçlendirimiyor insanlar. Burada eleştirilmesi gereken parası olan paçasını kurtarırken parasız olanın yine askerliğe mecbur kalmasıdır.
Para lazım demi,uçaktı saraydı derken dara düştüler.
Çıkarın bakalım bedelliyi,parası olana lüks tabi,olmayan ne yapsın..
Daha öncede söylemişlerdi,kışla kapısından adımlarını atmayacaklar diye.
Benim gariban mehmetim de elinde silah 3-5 nöbetinde soğukta vatanı koruyacak..
Kimse kusura bakmasın bedelliye karşıyım,gidecen arkadaş paşa paşa vatani görevini yapacaksın..
Elin silah tutacak,o postallar ayaklarını nasır bağlayacak ki,askerlik nasıl yapılırmış anlayacaksın..
abla bu 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir 'dememişmiydi..fakir fukarasınız askerliğinizi eşşek gibi yapacaksınız demek istedi herhalde....bakanın biride fakirin kömürünü zengin çıkaracak değil ya demişti..zengin zihniyeti var bunlarda..Para lazım demi,uçaktı saraydı derken dara düştüler.
Çıkarın bakalım bedelliyi,parası olana lüks tabi,olmayan ne yapsın..
Daha öncede söylemişlerdi,kışla kapısından adımlarını atmayacaklar diye.
Benim gariban mehmetim de elinde silah 3-5 nöbetinde soğukta vatanı koruyacak..
Kimse kusura bakmasın bedelliye karşıyım,gidecen arkadaş paşa paşa vatani görevini yapacaksın..
Elin silah tutacak,o postallar ayaklarını nasır bağlayacak ki,askerlik nasıl yapılırmış anlayacaksın..
Aynen katılıyorum 5 ayda vatan mı kurtarılırmış diyorlar, bunun ne kadar kutsal bir görev olduğunu unutmuşlar arkadaşlar.
Fena şekilde yozlaşıyoruz ama ruhumuz duymuyor valla.
Biz asker milletiz, askerlik vatan millet bayrak bizim namusumuz şerefimiz.
Bir Türk Genci Vatani görevini yapmıyorsa sapasağlam adam olduğu halde askerden köşe bucak kaçıyorsa ben ona nasıl delikanlı diyeyim?
Kardeşimide bu sevgiyle eğittim, daha 10-12 yaşlarında allahım hemen büyüsemde askere gitsem diye can atıyordu.
Göndermem diyen zihniyete karşı evlatlarımıda bu şekilde yetiştireceğim, hoşaf oğlan olacaklarına cesur bir Türk genci olmalarını tercih ederim.En azından gururlanırım ...
abla bu 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir 'dememişmiydi..fakir fukarasınız askerliğinizi eşşek gibi yapacaksınız demek istedi herhalde....bakanın biride fakirin kömürünü zengin çıkaracak değil ya demişti..zengin zihniyeti var bunlarda..
Bu konuda aksini iddia etmedim zaten.
O gün gibi aşikar olan birşey.
Valla delikanlılıkla bal gibide ilgisi var.
Benim dayım şirket sahibi adamdı istese bedelli yapabilirdi çok rahat ama o bütün işini gücünü emanet edip gitti vatani görevini kısa dönem yapıp geldi.
Demekki istenilse iş güç bırakılabiliniyormuş ..
Aynen katılıyorum 5 ayda vatan mı kurtarılırmış diyorlar, bunun ne kadar kutsal bir görev olduğunu unutmuşlar arkadaşlar.
Fena şekilde yozlaşıyoruz ama ruhumuz duymuyor valla.
Biz asker milletiz, askerlik vatan millet bayrak bizim namusumuz şerefimiz.
Bir Türk Genci Vatani görevini yapmıyorsa sapasağlam adam olduğu halde askerden köşe bucak kaçıyorsa ben ona nasıl delikanlı diyeyim?
Kardeşimide bu sevgiyle eğittim, daha 10-12 yaşlarında allahım hemen büyüsemde askere gitsem diye can atıyordu.
Göndermem diyen zihniyete karşı evlatlarımıda bu şekilde yetiştireceğim, hoşaf oğlan olacaklarına cesur bir Türk genci olmalarını tercih ederim.En azından gururlanırım ...
Şu vatan millet sakarya edebiyatını bi geçsek? Hiçbir genç çıkarlar doğrultusunda belirlenen kirli politik oyunlar uğruna ölmesin, kimse canını yolda bulmadı bu vatan millet savunması falan değil. Buna sizin dayınız da kardeşiniz de dahil. Delikanlılık diye tabir ettiğiniz kavram askere gidip gitmemekle ölçülmez, bir insan mertse bunu askerlik yaparak kazanmaz ya da askerlik yapmayarak kaybetmez. Bu hayatın bütününe sirayet eden bir olgudur.
Türk milleti askerdir anlayışı mı kaldı allah aşkına? Bu mantıktan göçebe toplum olmamız, at sırtında dolaşmamız ve kımızla besleniyor olmamız da lazım. Gelişen dünyaya ayak uyduramayıp nedenini düşünmeden anlamsızca sarıldığınız fikirleri arada bir sorgulayıp geliştirmezseniz çok güçlü ve erdemli olduğunuza inanırken geri kalıp sömürülürsünüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?