Bedelli Askerlik ve Kız Tarafı

Madem nisanlin kendin oduyor neden boyle bir telas? Krediyi ne senin annenler ne onun ailesi oduyor. Cocuk kendi parasini kendi odeyecek. Garip dusunceler

Nişanlımın yapısında şu var, maddi borç ortadan kalksa bile manevi borç duygusu hep devam ediyor. Bu aslında hayatın geri kalanında güzel bir özellik, insancıl ve merhamet duygusu yoğun. Ama amca-abi tarafına güvenmiyorum.

bence faiz ödemektense mantıklı.
benim eşim de başvuracak eğer tamamlayamazsak üstünü ben de bir miktar aileme sorabilirim
sonuçta faiz vereceğime anneme geri öderim.

18bin lirayı nasılsa ailene ödemeyecek mi?
eğer güvenilir biriyse bence krediden daha mantıklı.

Konu sahibi nişanlınn minnet dıygusunun mernamet duygusnn çok oldugunu söylemişssn bi kendini yokla sor bakalım acaba bu konuyu ilerde koz olarak kullanmak istediğin için ailenn vermesini istiyor olabilirmisin?çünkü kendinle çeliştin ve bn bi laf eder miyim dedin.belkı farkında dglsn de boyle bir eğilim içindesin.hoş bna göre çocuk bprcunu ödmş olcak bi laf etsen de boşuna ama.O mesajnz olmadı yani kendnzdn emn degilsnz girmyn bu işe

Biraz tehlikeli bir sözcük. Bilmem ben kadın cinayetlerinde bunun payi da var diye düşünüyorum.
Adamlar belki de 'ben kiz aldim, bana verdiler bu kizi, artik benim' diye diye kadin sorun cikip bosanmak istediginde cekip vuruyor, bicakliyor, burnunu kulagini kesiyor, hatta elektirik veriyor vücuduna..
Cok utopik dusunceler gibi geldi belki size ama bence var var payi :))
Ayrica Diyarbakirliyim, alma-vermenin belki de en yogun oldugu yerdeyim.

Cinayet dunyanin her yerinde işleniyor. Bence o ifade ile ilgisi yok. :)

Konu sahibi nişanlınn minnet dıygusunun mernamet duygusnn çok oldugunu söylemişssn bi kendini yokla sor bakalım acaba bu konuyu ilerde koz olarak kullanmak istediğin için ailenn vermesini istiyor olabilirmisin?çünkü kendinle çeliştin ve bn bi laf eder miyim dedin.belkı farkında dglsn de boyle bir eğilim içindesin.hoş bna göre çocuk bprcunu ödmş olcak bi laf etsen de boşuna ama.O mesajnz olmadı yani kendnzdn emn degilsnz girmyn bu işe

Her olasılığı düşünüyorum işte. Olmaz dersin olur, sonuçta endişeyi nasıl karşı tarafta arıyorsam kendi tarafımda da arıyorum.

Bak gerçekten diyorum. Çünkü daha şimdiden para pul mevzuları dönüyor ilerisi içinde kendinize güvenmiyorsunuz (başa kakabilirim diyorsunuz). Nişanlanızı kendinizden bir parça olarak görmüyorsunuz. Farkında mısınız bilmem ama bu adam ilerde sizin kocanız olacak, çocuklarınızın babası olacak. Şahsen ben bu para pul mevzularının dönmesine çok karşıyım. Bir de faizi hesaplamışsınız ne güzel faiz ödemiyceğez derdim ben olsam. Ha eğer nişanlım bana kazık atar evlenmeyiz diye düşünüyorsan nişanlına güvenmiyorsun demek yine evlenme.

Bak gerçekten diyorum. Çünkü daha şimdiden para pul mevzuları dönüyor ilerisi içinde kendinize güvenmiyorsunuz (başa kakabilirim diyorsunuz). Nişanlanızı kendinizden bir parça olarak görmüyorsunuz. Farkında mısınız bilmem ama bu adam ilerde sizin kocanız olacak, çocuklarınızın babası olacak. Şahsen ben bu para pul mevzularının dönmesine çok karşıyım. Bir de faizi hesaplamışsınız ne güzel faiz ödemiyceğez derdim ben olsam.

Bu konuda haklısınız, ben daha zor sahipleniyorum ve daha asiyim, o ise daha evcimen, uyumlu, sakin. Ben boşyere çok kuruntu yaparım, o ise mantıklıdır. Başa kakacağımı da ekstrem şartlar oluşmadıktan sonra sanmıyorum ama olur da ilerde kıymetimi bilmez beni üzerse ne yaparım bilmiyorum. Deli düşünceler işte.

Yahu neden minnet duysun ki düşünceniz çok saçma o zaman ailesinden kimse aman sonra onlarda bizden isterker düşüncesiyle size yardım etmesin neden böyle ön yargılı düşünüyorsunuz ki girip de hediye etmeyecek ki kredi alacaklar o da karşılığını ödeyecek bu kadar basit ortada karşılıksız verilen birşey yok ki ayrıca yarın bir gün onların da ihtiyacı olduğunda neden yardım etmeyesiniz ki iyi niyetli olmasalar bunu önermezler bence sizin ailenizden alması asıl doğru olmaz nasıl ailen önerebiliyor ki bu seferde senin ailene minnet içinde olacak o zaman belki bir anlaşmazlığa düşseler biz de sana bunu yapmıştık diyecekler kendi ailen olunca sorun yok, eşinin ailesi olunca aman birşey isterler bu mu yani. Hem nişanlının iyi bir işi varsa neden kendisi kredi almıyor da ödemiyor aynı hesap.

Yahu neden minnet duysun ki düşünceniz çok saçma o zaman ailesinden kimse aman sonra onlarda bizden isterker düşüncesiyle size yardım etmesin neden böyle ön yargılı düşünüyorsunuz ki girip de hediye etmeyecek ki kredi alacaklar o da karşılığını ödeyecek bu kadar basit ortada karşılıksız verilen birşey yok ki ayrıca yarın bir gün onların da ihtiyacı olduğunda neden yardım etmeyesiniz ki iyi niyetli olmasalar bunu önermezler bence sizin ailenizden alması asıl doğru olmaz nasıl ailen önerebiliyor ki bu seferde senin ailene minnet içinde olacak o zaman belki bir anlaşmazlığa düşseler biz de sana bunu yapmıştık diyecekler kendi ailen olunca sorun yok, eşinin ailesi olunca aman birşey isterler bu mu yani. Hem nişanlının iyi bir işi varsa neden kendisi kredi almıyor da ödemiyor aynı hesap.

Ama önceki yazdıklarımı hiç okumuyorsunuz. Onun ailesi parçalanmış ve çok samimi değiller, yani kendi ailesinden almak daha zor geliyor ona. Bizimkilerin durumu maddi olarak daha iyi ve daha sıcakkanlılar, o da aile olarak kabullendi bizimkileri. Durum bu.

Hanımlar merhaba, belki önceki konularımdan hatırlarsınız, erkek arkadaşımla nişanlandık çok şükür. Askere gidecekti, bedelli çıkınca bedelli yapmayı tercih etti ve şu an iyi bir işe girdi.

Çıkmaza girdiğim konu şu, bedelli parasının kredisini abisi-amcasından biri çekecekti ve nişanlım da her ay maaşından ödeyecekti. Ama ben yıllarca abisi ve amcasına minnet borcu olarak yaşamasını biraz olumsuz buldum çünkü ileride "biz sana bu iyiliği yaptık, şimdi de sen bize şu iyiliği yap" diyebileceklerini düşünüyorum. Hep o tarafa minnetli yaşamak huzurumuzu kaçırabilir. (Yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı halen saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, onun için bu yorumu yapıyorum)

Ailem de aynı şekilde düşünüyor, o yüzden bedelli parasını biz verelim diye teklif ettiler. Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim" dedim. Ayrıca kredi parası öderse faiziyle ödeyecek ama bizimkilere öderse faizsiz olacak.

Sonra düşündüm, abi ve amcasına karşı hep "onlar en zor zamanımda yanımda oldu, onların tüm isteklerini yerine getirmeliyim" psikolojisine gireceğine, benim aileme parayı ödesin, bizimkiler zaten diyet ödetecek insanlar değiller.

Bunu onunla konuştuk, ezildiğini hissettim ama kabul edecek gibi. Olursa eğer, ailesine benim ailemin ödediğini söylemeyecek yanlış anlaşılmasın diye. Ben de çıkar yol bulamadım, sizce doğru mu bizimkilerin ödemesi?

Hiç hayra geçmiyor ileride bin pişman olursunuz tecrübeyle sabittir

Bu konuda haklısınız, ben daha zor sahipleniyorum ve daha asiyim, o ise daha evcimen, uyumlu, sakin. Ben boşyere çok kuruntu yaparım, o ise mantıklıdır. Başa kakacağımı da ekstrem şartlar oluşmadıktan sonra sanmıyorum ama olur da ilerde kıymetimi bilmez beni üzerse ne yaparım bilmiyorum. Deli düşünceler işte.

Ben nişanlınız adına çok üzüldüm gerçekten. Şahsen beni sahiplenmeyen para pul hesabı yapan biriyle evlenmek istemezdim. Kusura bakmayın.

arada 6.000 TL fark var. Niye 6.000 TL faiz ödesin nişanlın. Mantıklı yani. Onun yerine evinizin eksiğini giderirsiniz.

ailem kabul etmis nisanlima guvenmisse bende güveniyorsam ve nisanlimda kabul etmisse bence olabilir

Ben nişanlınız adına çok üzüldüm gerçekten. Şahsen beni sahiplenmeyen para pul hesabı yapan biriyle evlenmek istemezdim. Kusura bakmayın.

Durum bu şekilde değil, bana karşı yorumunuz yanlış ama düşüncenize saygı duyarım, kimse kendini sahiplenmeyen ve para pul hesabı yapan biriyle evlenmek istemez.

Hanımlar merhaba, belki önceki konularımdan hatırlarsınız, erkek arkadaşımla nişanlandık çok şükür. Askere gidecekti, bedelli çıkınca bedelli yapmayı tercih etti ve şu an iyi bir işe girdi.

Çıkmaza girdiğim konu şu, bedelli parasının kredisini abisi-amcasından biri çekecekti ve nişanlım da her ay maaşından ödeyecekti. Ama ben yıllarca abisi ve amcasına minnet borcu olarak yaşamasını biraz olumsuz buldum çünkü ileride "biz sana bu iyiliği yaptık, şimdi de sen bize şu iyiliği yap" diyebileceklerini düşünüyorum. Hep o tarafa minnetli yaşamak huzurumuzu kaçırabilir. (Yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı halen saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, onun için bu yorumu yapıyorum)

Ailem de aynı şekilde düşünüyor, o yüzden bedelli parasını biz verelim diye teklif ettiler. Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim" dedim. Ayrıca kredi parası öderse faiziyle ödeyecek ama bizimkilere öderse faizsiz olacak.

Sonra düşündüm, abi ve amcasına karşı hep "onlar en zor zamanımda yanımda oldu, onların tüm isteklerini yerine getirmeliyim" psikolojisine gireceğine, benim aileme parayı ödesin, bizimkiler zaten diyet ödetecek insanlar değiller.

Bunu onunla konuştuk, ezildiğini hissettim ama kabul edecek gibi. Olursa eğer, ailesine benim ailemin ödediğini söylemeyecek yanlış anlaşılmasın diye. Ben de çıkar yol bulamadım, sizce doğru mu bizimkilerin ödemesi?
Bu seferde sen Ailene karşı minnet borcu olacak hep. Bence sen bırak nasıl hallediorsa halleetsin. Dediğin gibi sen kız tarafısın o onun problemi ki çözümüni de bulmuş. Hem niye minnet boecu olsun sonucta nişanlın ödicek borcu.

bence de sorun değil.bizde ev alırken sağdan soldan borç almıştık.annemin babamın durumu çok iyi olmamasına karşın onlardan bile almıştık

Ailenize ödesin, evlilik öncesi faize filan bulaşmasın hiç. Aradaki farkla kendi eksiklerinizi kapatırsınız. Hem sizin aileniz onun da annesi babası olacak yakında, nişanlınız kabul ettikten sonra bir sorun yok bence.

Back
X