Arkadaşlar bu gerginliğe bi nokta koymak istiyorum artik bazı arkadaşlarımizin da dedigi gibi adaletsizlik oldugunu savunanlar evet hakli ama yaşadığımız dünya da keşke tek adaletsizlik bu olsaydıda bi sekilde buna engel olabilseydik. Ama olmuyo iste ha su da var gercekten bedelli ye karsi olan arkadaşların ya eşleri ya kardeşleri vs askerde veya yapmis gelmis kişiler bende kendi açımdan düşünüyorum kimse canini sevdiğini yavrusunu kardeşini hadi git de ölümle burun buruna yaşamak neymiş bi gör git biraz 15ay gelme özlet kendini heran yürek küpürtüsu ile yaşat bizi biraz psikolojin bozulsun onlari gör de diyerek gönül rızası ile göndermiyordur bence ve ben gene eminim ki burda herkesin elinde olsa imkan sevdiğinin caninin evladının bunları çekmesine göz yummayip bedelli ye evet der bu benim düşüncem tabi üstüne basa basa söylüyorum kizlar tartışmaya da gerek yok herkesin düşüncesi gene kendine parası olan isteyen gider bedelli parası durumu el vermeyen istemeye istemeye de olsa yapar 15ay bu da devletimizin adaletsizliği yapacak birsey yok bu adaletsizlik bedelli yapan kişilere özgü degil bence
senin düşüncelerine kesinlikle katılıyorum..benim askerim doğuda yapmadığı halde psikolojisinin bozulduğunu gözlemleyebiliorum ve buna çok sinir oluorum..3 tane kuzenimde askerliğini doğuda yaptı,,birinin günleri dağda nöbet tutmakla geçti karın kışın ortasında ve her gün ailesini arayıp doğru düzgün yemek yiyemediklerini aç kaldıklarını söylüodu biri de askeri bölge hastanesindeydii bütün şehitler o hastanede toplanıyordu her gün şehit görmekten çocuğun psikolojisi mahvoldu buraya geldi 15 ayda kendine gelemedi ve amcam resmen kahroluyordu..adım gibi eminimki o zamanlar çocuklarını ordan kurtarmak için varını yoğunu herşeyini verirdi..vatan borcu dediler hepsi de 15 ay askerliklerini yaptılar ama kimse de gönül rızasıyla yollamadı onları oraya...sadece doğu batı diye ayırmak istemiyorum arkadaşlar ama çevremde asker yolu bekleyen insanlar çok,bir gün askerden telefon alamayınca acaba başına bişey mi geldi diye korkup telaşa kapılıoruz,ben inanmıorum ki bu korkuyu yaşayanlar bedelli çıksa ve imkanları olsa yok hayır bedelli gitmesin desinler..askerleri doğuya düşenler bunu öğrendikleri zaman kendilerini hiç sıkıntıya sokmuolar mı yoksa bu haberden mutlu mesut mu oluolar?Ben şahsen kendi oğlumu 15 ay askere yollamak istememm ve bunun için elimden geleni yaparım..emin olun hiç kimse de böyle bişeyi istemez zaten