• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bedelli askerlik...

Arkadaşlar bu gerginliğe bi nokta koymak istiyorum artik bazı arkadaşlarımizin da dedigi gibi adaletsizlik oldugunu savunanlar evet hakli ama yaşadığımız dünya da keşke tek adaletsizlik bu olsaydıda bi sekilde buna engel olabilseydik. Ama olmuyo iste ha su da var gercekten bedelli ye karsi olan arkadaşların ya eşleri ya kardeşleri vs askerde veya yapmis gelmis kişiler bende kendi açımdan düşünüyorum kimse canini sevdiğini yavrusunu kardeşini hadi git de ölümle burun buruna yaşamak neymiş bi gör git biraz 15ay gelme özlet kendini heran yürek küpürtüsu ile yaşat bizi biraz psikolojin bozulsun onlari gör de diyerek gönül rızası ile göndermiyordur bence ve ben gene eminim ki burda herkesin elinde olsa imkan sevdiğinin caninin evladının bunları çekmesine göz yummayip bedelli ye evet der bu benim düşüncem tabi üstüne basa basa söylüyorum kizlar tartışmaya da gerek yok herkesin düşüncesi gene kendine parası olan isteyen gider bedelli parası durumu el vermeyen istemeye istemeye de olsa yapar 15ay bu da devletimizin adaletsizliği yapacak birsey yok bu adaletsizlik bedelli yapan kişilere özgü degil bence

senin düşüncelerine kesinlikle katılıyorum..benim askerim doğuda yapmadığı halde psikolojisinin bozulduğunu gözlemleyebiliorum ve buna çok sinir oluorum..3 tane kuzenimde askerliğini doğuda yaptı,,birinin günleri dağda nöbet tutmakla geçti karın kışın ortasında ve her gün ailesini arayıp doğru düzgün yemek yiyemediklerini aç kaldıklarını söylüodu biri de askeri bölge hastanesindeydii bütün şehitler o hastanede toplanıyordu her gün şehit görmekten çocuğun psikolojisi mahvoldu buraya geldi 15 ayda kendine gelemedi ve amcam resmen kahroluyordu..adım gibi eminimki o zamanlar çocuklarını ordan kurtarmak için varını yoğunu herşeyini verirdi..vatan borcu dediler hepsi de 15 ay askerliklerini yaptılar ama kimse de gönül rızasıyla yollamadı onları oraya...sadece doğu batı diye ayırmak istemiyorum arkadaşlar ama çevremde asker yolu bekleyen insanlar çok,bir gün askerden telefon alamayınca acaba başına bişey mi geldi diye korkup telaşa kapılıoruz,ben inanmıorum ki bu korkuyu yaşayanlar bedelli çıksa ve imkanları olsa yok hayır bedelli gitmesin desinler..askerleri doğuya düşenler bunu öğrendikleri zaman kendilerini hiç sıkıntıya sokmuolar mı yoksa bu haberden mutlu mesut mu oluolar?Ben şahsen kendi oğlumu 15 ay askere yollamak istememm ve bunun için elimden geleni yaparım..emin olun hiç kimse de böyle bişeyi istemez zaten

arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz. eşit dönem askerlik uygulansa da uygulanmasa da hepimiz biliyoruz ki aslında çok da eşitlik yok yerimseniben
adamı olanın ve parası olanın, belli bir makamı olanın oğlunu doğuya gönderirler mi hiç:kahve:
eşit dönem askerlik olursa 15 ay askerlik yapabilesi olan kardeşlerimiz adına sevinirim, (hele de doğuda sınırda görev yapanlar adına)
kısa dönem askerlik yapabilesi olan kardeşlerim adına da üzülürüm, ne yapayım gamyoncuiremsu

uyuyan güzel o zaman o eşitlik olmuyor canım iste!
torpil her ülkede var diye,ben başbakanın kızı değilim diye niye benim canım tehlikeye atılıyor?
ohooo mantığa bak..bu mu adelet bu mu eşitlik?
bak arkadas ne güzel anlatmış,futbolcu bile benden üstün!hak mı bu?
birileri kaymağı yesin ama bizler ses cikarmiyalim,biz eşit olalım ona bile taziniz?yoooo kimse kusura bakmasın ben buna kesinlikle karşıyım!başbakanın oğlu da insan!benim abimde kuzenimde sevgilimde!onunki laylaylom yapacak benimki Savaşıcak sonra esitiz diye gecinicem!?

ben esitlik var demiyorum zaten cekhucum.
yukarida da yazdigim gibi, bunu sen ben degistiremeyiz diyorum.
o yuzden burada bunu tartismak cok anlamsiz.
her memlekette isler boyle yuruyor, paran varsa sozun geciyor...
bunu halk degistiremiyor maalesef demek istedigim bu degismesi de cok zor...
bu boyle yani dogru mu? evet dogru...
o zaman burda bos bos tartismanin anlami da yok bence...

tabii ki ben de kalburustu insanlarin ogullarina prens muamelesi yapilmasini dogru bulmuyorum ve esit olmadigini dusunuyorum.
sadece bunu degistiremezsiniz diyorum...
istediginiz kadar ayaklanin, baskaldirin bir sekilde bir gun sesinizi kesiverirler...
cunku onlar guclu...
o yuzden en azindan bari 4 yillik okulda okumus bir delikanliyla 2 yillik okulda okumus ya da imkansizliklardan dolayi okuyamamis gencler arasinda esitlik olsun...
birine kaymakli 5 ay, diger zavalliya 15 ay olmasin...
ikisi de esit olsun...

bedelliyi sorarsaniz o konu tamamen ayri zaten onun hakkinda yorum yapmiycam...

ay su insallaaah eşit olur diyenlerin esleri sevgilileri keske bir daha askere gitse!bir daha inşallah diye yirtiniyorlar mı görürüz o zaman!

eklemek istediğim bişey var;
tek tip askerlik uygulaması sayesinde bi derece eşitlik sağlanmış olucak inşallahhhturkbayragi

sana bır sey sorucam ama namusunla serefınle(oncekı konuda sen bunları karıstırdıgın ıcın bende bu sekılde soruyorum soruyu) eşın sımdı askere gıdecek dıyelım ve kısa donem gıdecek,esın gıttı askere ve gıttıkten 1-2 ay sonra hop yasa cıktı ve askerlıgı 12 ay oldu...ne hıssedersın?
ya da esın askere gıdecek,uzun ya da kısa fark etmez,bedellı cıktı ve ımkanınızda var,esıne hayır askım bedellı yapma mı dersın?
bana bu soruları yanıtlarsan cok sevınırım...
ınsallaaah dıyorsun ya ESITLIK dıye buyuk harflerle yazıyorsun ya..acaba bu sordugum soruları yasıyor olsaydın yıne ınsallaaah dıye uzata uzata yazıp ESITLIK dıye buyuk harflerle bagırırmıydın merak edıyorum?

sana bır sey sorucam ama namusunla serefınle(oncekı konuda sen bunları karıstırdıgın ıcın bende bu sekılde soruyorum soruyu) eşın sımdı askere gıdecek dıyelım ve kısa donem gıdecek,esın gıttı askere ve gıttıkten 1-2 ay sonra hop yasa cıktı ve askerlıgı 12 ay oldu...ne hıssedersın?
ya da esın askere gıdecek,uzun ya da kısa fark etmez,bedellı cıktı ve ımkanınızda var,esıne hayır askım bedellı yapma mı dersın?
bana bu soruları yanıtlarsan cok sevınırım...
ınsallaaah dıyorsun ya ESITLIK dıye buyuk harflerle yazıyorsun ya..acaba bu sordugum soruları yasıyor olsaydın yıne ınsallaaah dıye uzata uzata yazıp ESITLIK dıye buyuk harflerle bagırırmıydın merak edıyorum?

az önce o yazdığım mesajı bulup okudum.
sen demişsin ki;
''senin tuzun kuru,senin askerin gitti geldi bile..tabii böyle rahatça tek tip olsun dersin''
bende bunun üzerine demişim ki;
''benim askerim zaten 15 ay yaptı şerefle ve gururla askerliğini..
ama ben beni etkilemeyecek olmasına rağmen yine de hala eşitlik olsun 15 ayla 5ay arasında uçurum kadar bir fark var..herkes eşit süre vatan için hizmet yapmalı'' demişim..

''şeref ve gururla vatani görevini yaptı'' sözüyle,''şeref ve namusunla cevap ver'' arasındaki bağlantı,sadece senin benim canımı sıkma isteğinle alakalı diye düşünüyorum..çünkü başkaca bir bağlantı olamaz..

benim eşim,2 senelik fakülte mezunu ama diğer 15 ay yapanlarla aynı süre askerlik yaptı..
fakat ben hiçbir zaman demedim ki,''
''madem öyle bende 15 ay deil 10 ay yapmalıyım'' vs vs vs

neyse,bedelli askerlik diye birşey olmamalı!
herkes eşit sürede askerlik (vatana hizmetgörevi) yapmalı..
meramım bundan ibaret...

Son düzenleme:
az önce o yazdığım mesajı bulup okudum.
sen demişsin ki;
''senin tuzun kuru,senin askerin gitti geldi bile..tabii böyle rahatça tek tip olsun dersin''
bende bunun üzerine demişim ki;
''benim askerim zaten 15 ay yaptı şerefle ve gururla askerliğini..
ama ben beni etkilemeyecek olmasına rağmen yine de hala eşitlik olsun 15 ayla 5ay arasında uçurum kadar bir fark var..herkes eşit süre vatan için hizmet yapmalı'' demişim..

''şeref ve gururla vatani görevini yaptı'' sözüyle,''şeref ve namusunla cevap ver'' arasındaki bağlantı,sadece senin benim canımı sıkma isteğinle alakalı diye düşünüyorum..çünkü başkaca bir bağlantı olamaz..

benim eşim,2 senelik fakülte mezunu ama diğer 15 ay yapanlarla aynı süre askerlik yaptı..
fakat ben hiçbir zaman demedim ki,''
''madem öyle bende 15 ay deil 10 ay yapmalıyım'' vs vs vs

neyse,bedelli askerlik diye birşey olmamalı!
herkes eşit sürede askerlik (vatana hizmetgörevi) yapmalı..
meramım bundan ibaret...

tabııkıde suan uzaması ya da kısalması senı etkılemez..nıye etkılesın kı?gıtmıs gelmıs ıste sevdıgın..etkılemedıgı ıcınde rahat rahat konusabılırsın bende bunu dedım..benım de erkek arkdasım gıtsın gelsın ıste o zaman bende esıtlıgı savunurum dedım..
ıkı baslıktan aynı anda konusmak bıraz zor ve garıp oluyor..neyse..
bedellı askerlık olmalı olmamalı ben bunu sormadım zaten..oldu dıyelım ve esının kullanma sansı varken hayır kullanma dermısın dedım?bu kadar basıt...
herkes esıt surede yapmalı dıyorsun da bırılerıne hak verılırken bırılerının elınden hak alınıyor ıste bunu gormek ıstemıyorsunuz..daha nasıl basıte ındırgeyebılıp anlatabılırım kı?esınden ornek verdım yıne olmadı..esıne deselerdı kardesım 15 ay degıl 24 ay yapacaksın tek tıp bıttı..ne yapardın yaa?bunu soruyorum sana?ne yapardın ne hıssederdın?sevınırmıydın yıne boyle?neden bunu anlamak ıstemıyorsun?sen burada buyuk harflerle bırseylerı yazıp savunurken bırılerı cıkıp oh guzel demıssın derken bırılerının de canı yanıyor...e bunca yıl bızım yandı dıceksın..evet haklısınız..bunu da bınlerce kere soyledım 15 ay kadar uzun ve sacma bır sey olamaz..ama bunun suclusu ben degılım...

cekhu arkadaşım meg arkadaşım askerdeykende,askerden sonrada hep eşitlik olsun adalet yerini bulsun istiyordu

eşi askerden geldi diye böyle konuşmalar yapıyor onun tuzu kuru felan düşünmemelisin bence

tabııkıde suan uzaması ya da kısalması senı etkılemez..nıye etkılesın kı?gıtmıs gelmıs ıste sevdıgın..etkılemedıgı ıcınde rahat rahat konusabılırsın bende bunu dedım..benım de erkek arkdasım gıtsın gelsın ıste o zaman bende esıtlıgı savunurum dedım..
ıkı baslıktan aynı anda konusmak bıraz zor ve garıp oluyor..neyse..
bedellı askerlık olmalı olmamalı ben bunu sormadım zaten..oldu dıyelım ve esının kullanma sansı varken hayır kullanma dermısın dedım?bu kadar basıt...
herkes esıt surede yapmalı dıyorsun da bırılerıne hak verılırken bırılerının elınden hak alınıyor ıste bunu gormek ıstemıyorsunuz..daha nasıl basıte ındırgeyebılıp anlatabılırım kı?esınden ornek verdım yıne olmadı..esıne deselerdı kardesım 15 ay degıl 24 ay yapacaksın tek tıp bıttı..ne yapardın yaa?bunu soruyorum sana?ne yapardın ne hıssederdın?sevınırmıydın yıne boyle?neden bunu anlamak ıstemıyorsun?sen burada buyuk harflerle bırseylerı yazıp savunurken bırılerı cıkıp oh guzel demıssın derken bırılerının de canı yanıyor...e bunca yıl bızım yandı dıceksın..evet haklısınız..bunu da bınlerce kere soyledım 15 ay kadar uzun ve sacma bır sey olamaz..ama bunun suclusu ben degılım...

anlatmak istediğini gayet net anlıyorum arkadaşım..
benim eşim askerliğini yaparken de tek tip askerlik uygulaması gelecek söylentisi vardı ve çok sevinmiştik.. hem adalet adına hem de daha çabuk kavuşabilmek için..
ama olmadı,biz yararlanamadık.. ben buna rağmen,adalet adına istiyorum hala tek tip askerlik uygulamasını...
15 ay diye gidip,sonrasında 24 ay yapsalardı süreyi,sinir bozucu olurdu evet..
ama zaten acaip sinir bozucu bir süre 15 ay deil mi..
fakat ben gene de ''benim kazanılmış hakkım bu kardeşim,bana ne bencil olcam,istemiyorum eşitlik vs'' diye arka arkaya yazmazdım topiklerde inan!

zaten haksızca 10 AY fazla asker yolu bekleyen insanlara,
söylenecek sözleri fazlaca ölçerek söylemek lazımdır..

15 yapmış esın laflarımı ölçüp konusucam :) kırmızı halı da istermisin?
pardon ya özür dilerim..
doğru,eğer 24 aya çıksaydı sen sınır bozucu diyebiliyorsun ama ben diyemem..çünkü senin esın 15 ay yaptı..
çok pardon ya..sen çok çok çok haklısını,en haklı sensin..

burda bunları tartışmanın bi anlamı yok tek tip askerliğe bi çok düşünür karşı çıkıyor açın gazeteleri okuyun
üniverswite mezunlarına kendi alanlarında askelik yapmaları sağlanmalı hem işi aksamaz hemde onun profesyonel imkanlarından yararlanılır 4 yıl 5 yıl okumuş adamı sen hayattan işinden çekip alırsan asıl adaletsizlik bu olur
ha yasa çıkarsada onu bilemem bedelli askerlik ülkemizde yapıldı yapılmadı değil bedelliyi doğudan kaçmak 15 ay ne gerek var zaman kaybı diyenlerin sığınağı olursa işte o zaman eşitsizlik olur yok adam gelmiş 35 yaşına çoluğu çocuğu işi kariyeri var 15 ay askerlikteki zaman onu epey gerilere götürür bu farkı görmeden eşitlik demeninde mantığı yok kısa döenmin uzun dönemin bedellinin kendilerine göre insanlara sağladığı artılar var

sevgili cekhu
anlamamakta ısrarlı olansın aslında..
neyse..

:Saruboceq:Allah kavuştursun,hayırlı tezkereler dilerim arkadaşım..

burda bunları tartışmanın bi anlamı yok tek tip askerliğe bi çok düşünür karşı çıkıyor açın gazeteleri okuyun
üniverswite mezunlarına kendi alanlarında askelik yapmaları sağlanmalı hem işi aksamaz hemde onun profesyonel imkanlarından yararlanılır 4 yıl 5 yıl okumuş adamı sen hayattan işinden çekip alırsan asıl adaletsizlik bu olur
ha yasa çıkarsada onu bilemem bedelli askerlik ülkemizde yapıldı yapılmadı değil bedelliyi doğudan kaçmak 15 ay ne gerek var zaman kaybı diyenlerin sığınağı olursa işte o zaman eşitsizlik olur yok adam gelmiş 35 yaşına çoluğu çocuğu işi kariyeri var 15 ay askerlikteki zaman onu epey gerilere götürür bu farkı görmeden eşitlik demeninde mantığı yok kısa döenmin uzun dönemin bedellinin kendilerine göre insanlara sağladığı artılar var
[ı]
pardon canım da uzun dönemlilerin insanlara sağladığı artılar var demişsin
peki söyler misin neler o artılar?merak ettim açıkcası[/ı]

bu konu çok yoruma açık bir konu olmuş. ben eşi , babası ve ailesinde bir çok asker olan biri olarak yorum yapıcam. yıllarca doğu batı demeden görev yaptık, evlendim eşimle aynı şekilde oradan oraya gidiyoruz.eşim ebedi asker. bedelliye sonuna kadar karşıyım.asker eşleri bilirler bu mesleğin zorluklarını. ailelerden uzakta, doğumuma bir ay kala ev taşıdım tek başıma. ne eşim vardı ne kimse. bebeğimi kaybettim , eşim kısa süreli yanımdaydı. allah bağışlasın kızımı doğurdum , eşim 10 gün sonra gitti. hiç bir zaman evliyim bekar mıyım anlayamadım. eğer bedelli çıkarsa , biz ve bizim gibilerin, doğuda savaşan askerlerimizin , batıda doğuda her yerde şehit olan askerlerimizin, bu şehitlerin ailelerinin, çocuklarının haklarının yeneceği düşüncesindeyim. git alnının akıyla askerliğini yap işte.neden , bu devlete 15 ay görev yapmak çok mu ağır geliyor ben anlamıyorum.sonuna kadar da karşıyım.

bu konu çok yoruma açık bir konu olmuş. ben eşi , babası ve ailesinde bir çok asker olan biri olarak yorum yapıcam. yıllarca doğu batı demeden görev yaptık, evlendim eşimle aynı şekilde oradan oraya gidiyoruz.eşim ebedi asker. bedelliye sonuna kadar karşıyım.asker eşleri bilirler bu mesleğin zorluklarını. ailelerden uzakta, doğumuma bir ay kala ev taşıdım tek başıma. ne eşim vardı ne kimse. bebeğimi kaybettim , eşim kısa süreli yanımdaydı. allah bağışlasın kızımı doğurdum , eşim 10 gün sonra gitti. hiç bir zaman evliyim bekar mıyım anlayamadım. eğer bedelli çıkarsa , biz ve bizim gibilerin, doğuda savaşan askerlerimizin , batıda doğuda her yerde şehit olan askerlerimizin, bu şehitlerin ailelerinin, çocuklarının haklarının yeneceği düşüncesindeyim. git alnının akıyla askerliğini yap işte.neden , bu devlete 15 ay görev yapmak çok mu ağır geliyor ben anlamıyorum.sonuna kadar da karşıyım.
Bu yazının üzerine, daha söz söylemeye gerek görmüyorum!

turkbayragi

çok haklısınız arkadaşım..olumunekankayizsmile

kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım
çok güzel konuşsun alkisalkisalkis

Asker eşi olarak bizlerin yaşadığı sıkıntıları ve zorlukları bilmek zordur eşim 2 sene boyunca bizlerden uzak doğunun en tehlikeli yerlerinden birinde görev yaparken gece çalan her telefonda acaba kötü bir haber mi alacam diye korkarken kalbiniz atarken bu vatana 15 yada 12 ay askerlik yapmak çok mu zor geliyor .
Çocuğunuz hasta olur tek başınıza kalırsınız hem anne hem baba olursunuz evladınıza bunu yaşayanlar bilir sadece..
Şehit ailelerinin haklarıda yeniyor bu arada onlar evlatlarını eşlerini kara toprağa verdiler sonuçta kim isterki bunlar yaşansın ...
Seve seve gidecek askerliğe eğer bu vatanın evladıysa parasına güvenmeyecek aslanlar gibide yapacak askerliğini..
Ne olursa olsun şidettle karşıyım bedelliye ...

Back
X