Beden Eğitimi dersiyle ilgili sorun yaşıyorum

swerige

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
33
1
16
İsveç
mrb beden eğitimi dersiyle başım dertte öğretmen çok kıl bir insan ve yüksek not vermiyo en son bizden 3 km yi 15 dk koşmamızı istedi ve ona göre not vericekmiş... tabii kendimi ne kadar zorlasamda 17 dk da bitirdim ve 4 aldım. Sonra yüzmeye gittik ve 20 km hiç durmadan yümemizi istedi iyi yüzdüğüm için burdan 5 aldım ve ortalamam 4 oldu.Ama problem şurda önümüzdeki hafta yine havuza gidicez ve öğretmen trambolinden 3 metre kadar dalıp aşağıda duracak olan mankeni yüzeye çıkarmamızı istiyo ama nefesim o kadar yetmez diğer derslerim 5 ama bundan 4 almak istemiyorum.eğer böyle konular ile ilgilenen birileri varsa lütfen yardımcı olsun nefesimi nasıl kontröl edebilirm.bu arada isveçte yaşıyorum ve notları türkiye sistemine göre söyledim ve burda 9. sınıfa yani türkiyeye göre lise 2 ye gidiyorum.lütfen yardım edin nasıl nefesimi kontrol ederim? acil cevap lazım 1 haftam var. :(((( :/

Hayatımda böyle bir beden eğitimi öğretmeni görmedim ve Türkiye'de de olduğunu sanmıyorum. Bırakın sınav yapmayı ders bile işlemezdi benim öğretmenlerim ama notum hep 5'ti :21:
Yani Türkiye'den birinin pek fazla yardımcı olabileceğini sanmıyorum :5:

:31: hiç böyle keyifli bir beden dersi görmedim...

biz boş ders diye sevinirken nasıl da verimli geçirenler var...

özenmedim desem yalan olur :17: :31:

Bu sürede bol bol yüzmeye çalışın.
Özellikle serbest stilde tek nefesle attığınız kulaç hesaplarından yola çıkarak bunu eğitebilirsiniz.
Evde de normal oturduğunuzda nefes egzersizleri yapın, süre ile çalışın, aynı anda vücudunuzu hareket ettirerek normal süresini ölçün.
Nefes geliştirmek için en uygun ve pratik yöntemlerden biri balon şişirmektir.
Yine aynı şekilde gün içinde tek nefesle balon şişirmeye çalışın.
Gün içinde 4 tur 12 egzersizle başlamak iyi gelecektir.
Her gün turların sayısını arttırın.
Birkaç denemeden sonra geliştiğinizi göreceksiniz.

Ayrıca trambolinden atlayacığınız için suya girdiğinizde zaten tek nefeste oldukça büyük bir hızla ilerlemiş olacaksınız, gözünüzde bu kadar büyütmeyin, birazcık çalışma ile başarılamayacak şey değil.

Son düzenleme:
Beden eğitimi öğretmeninizin bu konuda mutlaka daha önce eğitimleri ve önerileri olmuştur büyük bir olasılıkla sizlere öyle değil mi?

Yani bahsettiğiniz tüm şeyler sanki Üniversite ve Bedene Eğitimi ya da Spor bölümlerinde yapılan tarzda gibi geldi bana önce, sonra şaşırdım okuduğumda.

Muhtemelen bunları sınav olarak yaptırıyorlarsa gerekli şeyleri öğretmişlerdir. Onları bir gözden geçirebilirsiniz.

Yine aynı şekilde balıkadam veya bu gibi su sporları yapanların forumlarından faydalanabilirsiniz. Sanırım onların önerileri daha pratik ve size hem faydalı hem de yol gösterici olabilir.

Allah kolaylık versin inşallah en iyi şekliyle gerçekleştirirsiniz ve en iyi notu alırsınız. Başarılar diliyorum.

Beden eğitimi öğretmeninizin bu konuda mutlaka daha önce eğitimleri ve önerileri olmuştur büyük bir olasılıkla sizlere öyle değil mi?

Yani bahsettiğiniz tüm şeyler sanki Üniversite ve Bedene Eğitimi ya da Spor bölümlerinde yapılan tarzda gibi geldi bana önce, sonra şaşırdım okuduğumda.

Muhtemelen bunları sınav olarak yaptırıyorlarsa gerekli şeyleri öğretmişlerdir. Onları bir gözden geçirebilirsiniz.

Yine aynı şekilde balıkadam veya bu gibi su sporları yapanların forumlarından faydalanabilirsiniz. Sanırım onların önerileri daha pratik ve size hem faydalı hem de yol gösterici olabilir.

Allah kolaylık versin inşallah en iyi şekliyle gerçekleştirirsiniz ve en iyi notu alırsınız. Başarılar diliyorum.

öğretmenin bize gösterdiği tek şey salona parkur kurdurdu ve hiç durmadan orda koştuk zıpladık takla filan attık ama bu nefesimizi kontrol etmek içindi nefesimizi tutmak için bir şey göstermedi maalesef.

öğretmenin bize gösterdiği tek şey salona parkur kurdurdu ve hiç durmadan orda koştuk zıpladık takla filan attık ama bu nefesimizi kontrol etmek içindi nefesimizi tutmak için bir şey göstermedi maalesef.

Yüzmede iyiyim demişsiniz, 20 km yüzdüğünüze göre zaten nefesiniz iyidir gibime geliyor.
Liseye kadar ben de yüzmeyle uğraştım, yarışlara da hazırlandım ama ne yalan söyleyeyim, hiçbir zaman mola almadan 20 km yüzmedim ve yüzemem de.:ssz:
Stilli yüzerken nefes için 3+1 nefes kuralı vardır genelde.
Dalmada bunu uygulayamacağınızdan korkuyorsunuz anladığım kadarıyla.
Merak etmeyin, yüzerken nasıl hızlı hızlı veriyorsak nefesi, dalarken bir o kadar yavaş veriyoruz.
Sadece su kaçmasını engelleyecek kadar çok hafif esler şeklinde verin nefesinizi.
Ve en önemli şey dalarken hızlı ama yukarı çıkarken daha yavaş davranmanız gerekir.
Yani nefesinizin büyük bölümünü 3 metreden yukarı çıkarken harcayacaksınız, bu sebeple ne kadar hızlı ve az nefesle dibe dalarsanız o kadar rahatlarsınız.
Bahsettiğim diğer egzersizleri de yapın, boş bir havuzda mümkün olduğunca dalmaya, kendinizi zorlamaya odaklanın.
Bunları yaparak en başarılı öğrenci bile olabilirsiniz.

aslında yazın havuzda arkadaşlarla baya bi antrenman yaptık dalıp nefes konusunda ama o dediğim 3 metrelik havuzda hiç dalmaya çalışmadık sadece çivileme yere deymeye çalştık normalde dalmaktan korkmam ama aşağıda manken gibi bi şeyi yüzeye çıkarman lazım onunda vereceği ağırlıkla yüzzeye çıkmak düşündüğüm tek konu bu ayrıca verdiğin yöntemler için tşk deniycem :)

Harikaymış
ben başka neler yaptığınızı merak ettim

Kk kk olalı böyle bi başlık görmemiştir heralde.

:))))ay cok hossun

Konu sahibi spor akademisinde okuyordur mutlaka kızlar, o yüzden bu kadar kapsamlidir eminim
Cnm 3 mt dalmak çıkmak icin nefesini uzun süre tutmaya gerek olmaz bence stres olma
Stres olursan hiç yapamazsın
Evde nefes ekzersizleri yapmayı dene bence
Sinavda Basarılar

Back
X