BEDENİMDE BAŞKA DİKİŞ İZİ İSTEMİYORUM 😴

Free Women

Hür doğdum, hür yaşarım...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2018
2.012
5.617
158
Merhaba. Tahmini 2 haftaya doğumum var.

Önceki ameliyatlarım; tanısal laparaskopi oldum ve iç kanama geçirince, aynı gün içinde açık ameliyata alındım ve bu ameliyat sonucu göbeğimden aşağıya 21 cm "dikey" dikişim oldu. Akabinde hamile kaldım ve doktoruma sezaryanı bu dikiş üzerinden yapmak istediğimi söyledim. Öylede oldu şükür doğum doktorum profesör işinin ehli biri ❤ ama gel-gelelim 1 buçuk yıl önce 5 bine yaptığım doğuma bu yıl 10 bin istiyorlar 10 bin bizi bi miktar zorlayacağı için hastane bünyesindeki 3 ayrı doktorla görüştüm "onlara 5 bine doğum yapabiliyorum"

İşin trajik kısmı

İlk doktor hanım; ilerde dikişlerinde acilma olabilir. Klasik sezeryan yapalım dedi. Peki dedim çıktım.

2. Doktor hanıma gittim; oda sen çok ameliyat geçirmişsin ileride yapışıklık vs olur ve ciddi sorunlara yol açar dedi. Onada okey diyip dur bide doçent hanıma gideyim dedim. O baştan kesip attı, benim kolum ağrıyo, şu sıralar dogum almıyorum dedi.

Aldığım cevaplar karşısında ağlamaklı ağlamaklı prof. Doktoruma çıktım.

Hocam hiç biri mevcut dikiş üzerinden doğum yapmak istemiyo, risklerinden bahsediyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Adam gerile gerile ben yaparım dedi. E boşuna prof olmamış dedim içimden kolaylıklar dileyip çıktım.

Eşimde yeni dikişlerin seni mutsuz edecekse zorlarız filan diyo ama benimde elim titriyo doğrusu.

Siz olsanız ne yapardınız bu durumda, ne hissederdiniz. Ben abartıyo olabilir miyim.

bu kadar üst üste aynı dikişin açılıp dikilmesi %100 sağlıklı mı peki? profesör de olsa tek adamın lafıyla peki ben 10 bini zorliyim demezdim açıkçası.
Bilemiyorum işte. 3 yıldan beri bu doktora alışkınım, mevcut dikişimle mutluyum. Yeni bi doktor yeni bir iz, düşündükçe içim daraliyo

Doğum ve Gece dahil tabi. Muhmelen 1 buçuk gun yatarım hastanede.
Anladım aslinda profa göre ve işinde de iyiymiş 10bin iyi bir rakam. Kalması da dahilmis.
1,5 senede iki katına çıkmış ücret ondan da vermek istemez insan ama 1,5 senede 2 katına çıkmayan ne var ki?

İzleri o kadar takiyor olsam 2 doğum yapmayi göze alamazdim ben en başta. Aldiysam da takmazdim doğum zaten vucudu genel olarak yipratan bir şey yani dogum yapmiş cevremdeki kadinlarin 1. Dogumdan sonra bile karinlari vs bir garip duruyor.

Ha diyorsaniz ben vucuduma çook yatirim yaptim cok emek verdim yillardir sıkı sporcuyum iz bana çok dert oluyor vs o zaman gözden cikarin o miktari.

Gebeliklerimden bana kalan tek şey dikiş izim. Kilo almıyorum, selülit ve göbekte sarkma yada şekil bozukluğu gibi hiç bişey yaşamadım. Ilk gebeligimde aldığım 10 kilo 15 günde eridi gitti. Bundada 5 kilo aldım. Dogumdsn sonra oturduğum yerde veririm o kiloyu inşallah ayrıca dikiş iziyle spor ne alaka

Ayn yerden 3.kes kesilmek beni çok korkuturdu ,
varsın iz olsun bence parasından değil sağlığım için istemezdim..

Başka dikiş izi istemiyorsanız başka gebeliğe kalkışmayacaktınız diyorum ben de
Çocuk sahibi olmak bedavaya değil, tabi ki bedende birtakım değişiklileri göze almak gerek.

Bence doktorları dinleyin o dikişler kaynamıştır, aynı yeri 3.kez açmalarını istemek pek akıl karı değil. O bölgeyi rahat bırakın zaten 2 kez açılıp kapanmış. İltihap olabilir, durduk yere başka dertlere yol açabilirsiniz estetik kaygılarla sağlığınızı bozmayın. Birden fazla doktorun yapmam dediği şeyi zorlamayın. Başka yere dikiş atsınlar 2 tane olsun gitsin. Sağlıklı ve mutlu bir doğum dilerim.

Son düzenleme:
Merhaba,
Kuzenim 2 kere sezaryen oldu aynı yerden cilt kesisi yapılmıştı. Sizin 3.ye olacakmış ama eğer en ufak bir risk olsa profesörünüz bunu riske atmazdı diye düşünüyorum. Başka bir işinin ehli doktora randevu alıp fikir alabilirsiniz. Ama aslında sezaryen doğum için bir profesöre ve hastaneye toplam 10bin ödenmesi bana o kadar da çok gelmedi. İstanbuldaysanız ilerde çocuk düşündüğümde alırım doktor önerisi olarak :))))
Ayrıca kendinizi en iyi siz tanırsınız. Şimdi 5 bin az vermek için ömür boyu vücudunuzda istemediğiniz bir iz bırakmayın. Sizin hayatınızı çok sarsmayacaksa bence tanıyıp bildiğiniz doktorla devam edin. (Ama yine belirtiyorum, ben olsam 3.ye aynı yerden kesi yapılması sorun oluşturur mu diye başka bir profesöre daha danışırdım)
Sağlıkla kavuşun bebişinize inşallah.

neden normal doğum yapmıyorsunuz

Ben de karnimda iki dikis istemezdim acikcasi haklisiniz

bu kadar doktor bu riske girmek istemiyorsa bir bildikleri vardır heralde değil mi ?

ayrıca bende sezeryan oldum ama dikiş izim yok ki 6 yıl önce doğum yaptım estetik dikiş mi deniyor ne deniyorsa belli belirsiz bir ince çizgi var sadece ,sezeryan yeriniz olduğunuz ameliyatdaki gibi iz bırakmayacak yani

bence riske girmeyin aynı yerden defalarca ben olsam istemezdim niye boş yere riske gireceksiniz birde kucağınızda bebekle o hastane senin bu doktor benim ameliyat sonrası komplikasyon ile dolaşmasıda var

Kilo durumunuz nasil katkatman yag yoksa bence halledilebilir eski dikis uzerinden

Ben aynı yerden 3. Kez ameliyat olmak istemezdim. 2 sezeryan geçirdim ilki dış taraftan çırkin görünüyordu o yüzden Dr m 2. Sezeryanı aynı yerden yaptı. Ama 3 aynı yerde yapar mı yapmaz mı bilemiyorum. Ama sizinki 21 cnm ve boydan boya sanırım ben olsaydım normal sezeryan isterdim

Bence doktorunuzdan memnunsanız ve güveniyorsanız bütçenizi zorlayın. 5 bin lirayla hiçbir şey yapılmıyor artık. Büyük bir para değil

çevrenizdekilerin 1. doğumdan sonra bile karınları garip duruyorsa bunun doğumla alakası yok kişilerle alakalı ya hareketleri azalmıştır, ya yeme düzenleri bozulmuştur ya da geceleri paso nescafe içip yağlanmışlardır

doğum sonrası yani şuan vücudum hiç olmadığı kadar ince karnımda kaslar var leğen kemiklerimin izi çıkıyor kıyafetlerimden, 63 cm belim var ki ben bir dönem çok kiloluydum ... Yani çevrenizdekileri refarans almayın derim doğum sonrası dikkat ederseniz karın göbek hiçbirşey kalmıyor sadece bazılarında çatlak olabilir o kadar birde ben emzirdikten sonra memeytolarım bu neytoo oldu çoğu kişide göğüslerinde deformasyon bile olmaz

Sezaryen dikişi çok altta ve çoğu zaman dikkatimi bile çekmiyor.
İyi bir doktorun yaptığı ameliyatta çok belli bile olmuyor. 4 ay oldu. Epeyce azaldı rengi vs..
Özellikle 3. Kez aynı izin açılması sorun olacaksa riske atmazdım.
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama benim yaşadığım şehirde m harfi ile başlayan malum hastanelerde 4500-5500'den başlıyordu 4-5 ay önce. Doktorlara göre fiyat değişiyordu. Şimdi eminim artmıştır.
Bu anlamda bakınca da çok netim diyorsanız aradaki fiyat farkını gözden çıkarmak durumundasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…