BEDENİMDE BAŞKA DİKİŞ İZİ İSTEMİYORUM 😴

Üst üste iki kesiden sonra ikinci için 1.5 yıl çok ama çok az bir süre. Klasik sezeryan olun. Ben doğum sonrası bir krem kullandım doktorum önermişti birazcık pahalıydı ama iz miz yok şuan ben bile baksam bulamam 😄 zaten lazer kesim ve yapıştırma oluyor dikeydeki gibi değil

çatlak oldu mu ? deri sarkması mı yoksa çatlağa bağlı gevşememi ? doğum sonrası kesinlikle uygun vakitde spor yapılmalı .... aylarca vücut genişledi ,genişlerken yağ depoladı ve ödem oluştu sonra da hareketsizlik meydana geldi ,geri eski formuna kavuşmak için sağlıklı beslenip spor yapmak şart, bazı vücutlarda bel karın bölgesi bazılarında kol boyun bazılarında da basen kalça bacak daha çok yağlanır... kişiler kendisini bilir özellikle de o bölgelerine yoğunlaşmalı hemen toparlanmazsa uzun sureli yerleşmiş olduğundan inceltmek zorlaşıyor .Gebeykende ilk günden beri düzenli yağ ile masaj yapılınca çok faydalı oluyor deri lastik gibi oluyor çek vur duvara seker gelir :KK70:
sizin sorunu medikalciler 5 seansta çözer
İşte uşengeçliğin sonu :KK12:dediğiniz gibi yag ile masaj yapsaydım ta ilk baştan böyle olmazdı.Ilk hamilelik her yönden tecrubesizlik ya:KK43:

Deri sarkması benimki bu arada

2 gebelikte 25 kilo
Aldim.. vucudum eskisi gibiydi.. 3. Cocukta 10-15 kg aldim ve karnimda bi bosluk olustu gibi oldu.. gorunus iyiydi ama dokundugumda pamuksu bi doku vardi😐😂 bunun kiloyla ilgisi yok her zaman yani.. daha oncede yazdim..yas cocuk sayisi genetik hepsinin rolu var. Bu konularda kiyas yapmak sacma geliyor bana.. herkes ayni olsa herkes zayif herkes cillop olurdu herhalde
Kesinlikle öyle,ama sporunda çok büyük önemi varmis onu anladım.

Kesinlikle öyle,ama sporunda çok büyük önemi varmis onu anladım.
Gebelik
Oncesin spordan mi bahsediyorsun? Ben ciddi spora 3. Den sonra baslamistim malum o gobege alisamamistm. Belli bir orana kadar six packler bile gozuktu ama yumusaklik biraz kaldi. Vucut baya deforme olursa spor yapsanda cok ise yaramiyor bence. Mesela cok kilo verip derisi sarkanlari dusun.. onlarinki ameliyatsiz duzelmez
Mesela

İşte uşengeçliğin sonu :KK12:dediğiniz gibi yag ile masaj yapsaydım ta ilk baştan böyle olmazdı.Ilk hamilelik her yönden tecrubesizlik ya:KK43:

tamamen olmasada yüzde 70 toparlar :KK66: annem estetisyen yapılan işlemler çok başarılı sonuç veriyor biliyorum, şehrinizde iyisi vardır mutlaka cildinize uyguladıkları işlemler + profosyonel spor ile çok ciddi toparlarsınız

tamamen olmasada yüzde 70 toparlar :KK66: annem estetisyen yapılan işlemler çok başarılı sonuç veriyor biliyorum, şehrinizde iyisi vardır mutlaka cildinize uyguladıkları işlemler + profosyonel spor ile çok ciddi toparlarsınız
Ay yemin et😯😐😂 valla ne sansli kadinsin😍

Kimisi masaj yapsada ise yaramiyor. Gebelikte Catlaklar genetik bence.. tabii bakim bi yere kadar fayda eder belki ama engellemiyor diye biliyorum

Kimisi masaj yapsada ise yaramiyor. Gebelikte Catlaklar genetik bence.. tabii bakim bi yere kadar fayda eder belki ama engellemiyor diye biliyorum
çatlak kesinlikle genetik + en aza indirmek icin deri neme doymalı çatlamaya meyilli derisi olan sık sık yağlayıp masajlamalı ki en aza indirsin her türlü çatlayacak ama bari en aza indirsin o çatlakların tedavisi yok çünkü varda tamamen asla geçmez ve çok acılı bir işlem

çatlak kesinlikle genetik + en aza indirmek icin deri neme doymalı çatlamaya meyilli derisi olan sık sık yağlayıp masajlamalı ki en aza indirsin her türlü çatlayacak ama bari en aza indirsin o çatlakların tedavisi yok çünkü varda tamamen asla geçmez ve çok acılı bir işlem
bazisi bildigin harita gibi oluyor kirmizi sekilde catlak olusuyor…eskiden yaglamayla filan olusmaz saniyordum ama genetik oldugu cok
Dogru. Genelde gebe kalanlarin anneleri catlamissa kendileride catliyor

Hamilelik doğum zten vücudun ir miktar deforme olması demek
.o yüzden ben olsam 2. Bir izi çok da önemsemezdim.

Bence bu durumu kafanıza takmayın hangisi sizin için sağlıklı ve risksiz olacaksa onu tercih edin

Merhaba. Tahmini 2 haftaya doğumum var.

Önceki ameliyatlarım; tanısal laparaskopi oldum ve iç kanama geçirince, aynı gün içinde açık ameliyata alındım ve bu ameliyat sonucu göbeğimden aşağıya 21 cm "dikey" dikişim oldu. Akabinde hamile kaldım ve doktoruma sezaryanı bu dikiş üzerinden yapmak istediğimi söyledim. Öylede oldu şükür 🤲 doğum doktorum profesör işinin ehli biri ❤ ama gel-gelelim 1 buçuk yıl önce 5 bine yaptığım doğuma bu yıl 10 bin istiyorlar 😐 10 bin bizi bi miktar zorlayacağı için hastane bünyesindeki 3 ayrı doktorla görüştüm "onlara 5 bine doğum yapabiliyorum"

İşin trajik kısmı 😅

İlk doktor hanım; ilerde dikişlerinde acilma olabilir. Klasik sezeryan yapalım dedi. Peki dedim çıktım.

2. Doktor hanıma gittim; oda sen çok ameliyat geçirmişsin ileride yapışıklık vs olur ve ciddi sorunlara yol açar dedi. Onada okey diyip 😃 dur bide doçent hanıma gideyim dedim. O baştan kesip attı, benim kolum ağrıyo, şu sıralar dogum almıyorum dedi.

Aldığım cevaplar karşısında ağlamaklı ağlamaklı prof. Doktoruma çıktım.

Hocam hiç biri mevcut dikiş üzerinden doğum yapmak istemiyo, risklerinden bahsediyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Adam gerile gerile ben yaparım dedi. E boşuna prof olmamış dedim içimden 😀 kolaylıklar dileyip çıktım.

Eşimde yeni dikişlerin seni mutsuz edecekse zorlarız filan diyo ama benimde elim titriyo doğrusu.

Siz olsanız ne yapardınız bu durumda, ne hissederdiniz. Ben abartıyo olabilir miyim.
Merhaba hangi hastane doktor acaba öneride bulunabilirim

Kaynaşmış dikişler tekrar tekrar açılması enfeksiyon riskini arttırır. Ben iki doktorun yapmam dediğini bir doktor kendine çok güveniyor diye yapmazdım. Sezeryan izi zaten çok kalmıyor. Görünüşünüz evet önemli ama sağlığınız kadar değil. Enfeksiyon kaparsa bir sıkıntı olursa yeni doğum yapmış halinizle bir de bununla uğraşacaksınız

iki sezeryan dogumum arasinda 3 yil var, ve kesik ayni yerden,
gorsel olarak cok kotu gorundugunu ben de dusunmuyorum, zaten cok asagida,
ama 2. nin iyilesmesi cok daha uzun surdu, genel olarak yaralari gec iyilesen biriyim ben zaten, o yuzden normalden de fazla sikinti yasiyordum boyle durumlarda.

3. kez ayni yerden kesim fikri beni korkuttu acikcasi, ve sanirim dogumunuzun uzerinden de daha 1.5 yil gecmis sadece.

bencesırf dikiş için değil ama , prof olduğu için zaten o doktora giderdim. bu devirde 10 bin doğum parası çok değil yani. 5000 e doğum yapana da güvenmezdim.

ayrıca sezeryan izi küçücük bişey bikini altında , pek de görünmüyor bence sorun yapmayın

Merhaba. Tahmini 2 haftaya doğumum var.

Önceki ameliyatlarım; tanısal laparaskopi oldum ve iç kanama geçirince, aynı gün içinde açık ameliyata alındım ve bu ameliyat sonucu göbeğimden aşağıya 21 cm "dikey" dikişim oldu. Akabinde hamile kaldım ve doktoruma sezaryanı bu dikiş üzerinden yapmak istediğimi söyledim. Öylede oldu şükür 🤲 doğum doktorum profesör işinin ehli biri ❤ ama gel-gelelim 1 buçuk yıl önce 5 bine yaptığım doğuma bu yıl 10 bin istiyorlar 😐 10 bin bizi bi miktar zorlayacağı için hastane bünyesindeki 3 ayrı doktorla görüştüm "onlara 5 bine doğum yapabiliyorum"

İşin trajik kısmı 😅

İlk doktor hanım; ilerde dikişlerinde acilma olabilir. Klasik sezeryan yapalım dedi. Peki dedim çıktım.

2. Doktor hanıma gittim; oda sen çok ameliyat geçirmişsin ileride yapışıklık vs olur ve ciddi sorunlara yol açar dedi. Onada okey diyip 😃 dur bide doçent hanıma gideyim dedim. O baştan kesip attı, benim kolum ağrıyo, şu sıralar dogum almıyorum dedi.

Aldığım cevaplar karşısında ağlamaklı ağlamaklı prof. Doktoruma çıktım.

Hocam hiç biri mevcut dikiş üzerinden doğum yapmak istemiyo, risklerinden bahsediyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Adam gerile gerile ben yaparım dedi. E boşuna prof olmamış dedim içimden 😀 kolaylıklar dileyip çıktım.

Eşimde yeni dikişlerin seni mutsuz edecekse zorlarız filan diyo ama benimde elim titriyo doğrusu.

Siz olsanız ne yapardınız bu durumda, ne hissederdiniz. Ben abartıyo olabilir miyim.
Manken misin. Neden bu kadar büyütüyorsun izleri. Dikey dikiş sıkıntılı. Açılma ihtimali daha yüksek . Heleki bunu üçüncü kere yapmak istiyorsun. Benim ilk doğumda normal enine kesi ile oldum. Anestezi ilacı bende alerjik öksürük yaptı. İki hafta boyunca öksürdum.taze dikişler ile çok acı vericiydi. Ve öksürmektwn dikişlerim açıldı. Enfeksiyon kaptım. İki üç hafta desteksiz yataktan kalkamadım. Bebeğimi alamadım . Çok zordu. Sen boyuna kesi ile küçücük bı soğuk algınlığı yaşarsan çok büyük problem yaşayabilirsin. İkinci doğumda yine öksürük başladı anestezi den dolayı. Bu sefer hemen daha iyi bı doktor buldum. Alerji hapı ile kestik. Bu sefer paçayı ucuz kurtardım. Sağlıklı doğumlar dilerim

İzleri o kadar takiyor olsam 2 doğum yapmayi göze alamazdim ben en başta. Aldiysam da takmazdim doğum zaten vucudu genel olarak yipratan bir şey yani dogum yapmiş cevremdeki kadinlarin 1. Dogumdan sonra bile karinlari vs bir garip duruyor.

Ha diyorsaniz ben vucuduma çook yatirim yaptim cok emek verdim yillardir sıkı sporcuyum iz bana çok dert oluyor vs o zaman gözden cikarin o miktari.
+1 Dikişleriniz madem sizi rahatsız edecekti keşke 2. doğurmasaydınız.
Ya da 10bini zorlayın siz bilirsiniz, kolaylıklar

Bukadar takıntılıysanız bütçeyi zorlayacaksınız
Yapılcak başka birşey varmı
10 bin de çok değil bu arada, hem karnım doysun hem pastam dursun nerde var

Back
X